SAKMILs hovedsideSAKMIL-nyheteneInformasjon og historikkSAKMILs beryktede ordlisteThe SAKMIL GalleryGjestebokSkriv til SAKMIL! Navigasjonsmeny
Topp
Uke 23, 2013 Nyheter
 RT

SAKMIL-nyhetene kom med sin siste utgave mandag 28. oktober 2013. Denne siden vil ikke lenger bli oppdatert.
Takk til alle lesere som har bidratt til å holde hjulene i gang de siste 17 årene!

SAKMIL tok en dobbel

EGERSUND / VIK: For trommestuntgruppen SAKMIL var det nesten som å komme hjem da de fredag kveld spilte i Byteltet i Egersund. Anledningen var Fyrfestivalen i byen, som for øvrig feirer 20-årsjubileum i år, og dette er en festival der kultur for utviklingshemmede settes i fokus.

SAKMIL på Fyrfestivalen og på Vik
Øverst: SAKMIL gjør seg klar bak scenen i Byteltet i Egersund, klare til å spille for et ellevillt publikum under Fyrfestivalen.
Nederst: Etter 20 grader og sol i Okka By, ble det et kaldt møte med tåke og vestavind på Vik. Her skal SAKMIL øyeblikk invadere en privatfest på en nærliggende terrasse.
Den unike festivalen startet tidlig fredag kveld med opptog fra Grand Hotell til Byteltet, og her ledet SAKMIL an foran et femtitalls glade festivaldeltakere. Turen slynget seg gjennom byens koselige gater, over torget og i retning Byteltet der hele gjengen etterhvert gjorde en spektakulær entre til full trommemarsj. Benker og bord i teltet var fylt til randen av mennesker som gjerne ville ha med seg denne flotte underholdningsstunden.

Stjernegalleret var komplett med både smørsanger Hans Petter Hansen og fylkesordfører Janne Johnsen på plass, og sammen med musikere fra de utviklingshemmedes egne rekker ble det en flott og variert forestilling. SAKMIL entret teltet for andre gang et stykke ut i forestillingen, og begeistringen var stor da stikkeløft og trommestunt fylte lokalene.

Etter denne spillingen var SAKMIL ferdige i Okka By for denne gang, og turen gikk nordover mot Jæren igjen. Tjue grader og strålende sommervær i Egersund ble etterhvert avløst av tåke, vestavind og heller kjølige forhold lenger nord, men til tross for dette la SAKMIL inn en ekstra stopp på Vik, helt ut mot Nordsjøen.

Her foregikk en liten privatfest på en godt skjermet terrasse, og overraskelsen var stor da 5 trommeslagere plutselig kom marsjerende inn. Festdeltakerne lot seg imponere av både trommespill og andre SAKMIL-ablegøyer, som for eksempel den tilsynelatende nøye innøvde og synkroniserte Øveta-kommando-drillen utført mellom Litle-Store og dagens NK Nodi.

(03.06.2013 kl 06:00)

 • Hovedside

 • Arkiv
 • Multimedia
 • Søk etter artikler
 • Ja, ke syns du?
 • Tilfeldig artikkel

 • Informasjon
 • Tips oss!

  DENNE UKEN:
  Hele denne uken

   Gråvær over blomstene
   SAKMIL tok en dobbel
   Det store pauseåret: Sinclair & the Rovers tar en Kaizers
   Glissent sommermøte for OGMS
   Voksenopplæring og huskestue på støttemøter
   SAKMIL med sterk startfemmer
   Rykter & Rauaraddel

  Uke 22, 2013:
  Hele denne uken

   Brillefine SAKMIL toget gjennom Bryne-gatene
   Aaslandbros er i rute til jubileum
   Alt klart til Blomsterkonserten
   Helldorado-suksessen fortsetter
   Rykter & Rauaraddel

  Uke 21, 2013:
  Hele denne uken

   Varm 17. mai for Gamlå
   Alle ville ha en del av Gamlå
   Ordføreren var fanebærer
   Gamlå - et ekte Hornmusikk-symbol
   Rykter & Rauaraddel