SAKMILs hovedsideSAKMIL-nyheteneInformasjon og historikkSAKMILs beryktede ordlisteThe SAKMIL GalleryGjestebokSkriv til SAKMIL! Navigasjonsmeny
Topp
Uke 29, 2003 Nyheter
 RT

SAKMIL-nyhetene kom med sin siste utgave mandag 28. oktober 2013. Denne siden vil ikke lenger bli oppdatert.
Takk til alle lesere som har bidratt til å holde hjulene i gang de siste 17 årene!

Ny suksess i byen

STAVANGER: Sommer og midt i juli har de siste årene vært ensbetydende med en sosial bytur i Klepp Hornmusikk. På tross av ferietid er det mange som ikke er bortreist, og for dem blir byturen alltid et høydepunkt. Lørdag var det tid for årets utgave, og det ble en bytur som skilte seg fra tidligere suksesser på mange måter.

På forhånd hadde Gillen kuppet oppladningen til byturen, og invitert til samling på terrassen. Tilfeldighetene ville det imidlertid slik at Gillen også skulle til Randøy og Kobbasteinen, og ble hentet på slavefarmen allerede i 17:30-tiden. Gillen var altså ikke med på verken vorspielet eller selve byturen, noe som for mange virket litt pussig der de satt på terrassen. Stemningen var likevel upåklagelig, og pengebil ble etterhvert rekvirert for transport til togstasjonen. Da turen til Øksnavadporten viste seg å koste like mye som en tur til Klepp st, ble det også dette som ble utgangspunktet for transportetappen nordover.

Bygdetullinger
Folk sperret øynene opp da Ivan Storm-Juliussen, Arvid Mæland og Litle-Store som Elvis entret Hansen Hjørnet.

Vel fremme i Stavanger gikk turen til Hansen Hjørnet. Med litt ustabilt vær tidligere på dagen var det usedvanlig god plass her, og da solen etterhvert trengte gjennom skyene ble det riktig så behagelig. Verden stoppet imidlertid opp et øyeblikk kun kort tid senere, da et storslagent syn åpenbarte seg. Togende inn blant bord og stoler kom nemlig Litle-Store med Elvis-parykk og Birkemo-tenner, Arvid Mæland i sitt vanlige cowboyutstyr og Ivan Storm-Juliussen med tilsvarende utstyr. Trioen ble garantert kveldens mest oppsiktsvekkende innslag på Hansen Hjørnet.

Noe senere befant det meste av den nå rundt 25 personers store byturgjengen seg på baren Armadillos, der ryktene gikk om råbillige priser. Ryktene viste seg å stemme, og også stedet i seg selv er verdt flere besøk. Happy-hour-prisene ble like godt beholdt hele kvelden, og det ble derfor aldri aktuelt å skifte stue. Armadillos forble dermed arenaen hele kvelden for de fleste.
Gøy på byen
God stemning på Armadillos, mener Magne, Jonny, Anita, Ole og Siri.

Byturen er nå historie, men det er garantert ikke siste gang Klepp Hornmusikks medlemmer gå på byen sammen på denne måten. Slike suksesser kan nemlig gjentas oftere.

(14.07.2003 kl 06:00)

Sommerbryllup vel overstått

RÆGE: Det foregår alltid noe på giftefronten i Klepp Hornmusikk, og denne sommeren foregår det to brylluper med korpsmedlemmer involvert. Lørdag var det korpsets eneste kvinnelige bassist, Kathrine Grude, sin tur til å bli smidd i hymens lenker sammen med sin Thomas.

En flott pyntet brud og ditto brudgom fikk dermed servert Hornmusikkens store bryllupsslager Only Love ute på kirketrappen, mens de mottok gratulasjoner fra gjestene i Ræge Kapell. En frisk og litt kjølig vind gjorde sitt beste for å legge en demper på stemningen, uten å være i nærheten av å lykkes. Olsenbanden ble derfor servert for brudeparet og deres gjester, før også korpsets medlemmer tok sine gratulasjonsrunder.

SAKMIL-nyhetene gratulerer de nygifte og håper de får mange gode år sammen. Blikket løftes nå videre fremover mot neste Hornmusikk-bryllup, som foregår i Klepp Kirke lørdag 2. august kl 16. Da er det Maria Haugedal sin tur til å inngå ekteskapspakten.

(14.07.2003 kl 06:00)

Ny zip-off til WPR

KLEPPE: Kamerat Oljeski, også kjent som Ole, ble nok minst en erfaring rikere på første del av WarszawaPakten Rundt (WPR), som foregikk for noen uker siden langs reiseruten Budapest-Bratislava-Krakow. For mye klær er nemlig helt unødvendig å drasse på, og dette hadde hans reisekamerater Kamerat Borgiski og Kamerat Nodjirjev tatt konsekvensen av.

Begge stilte nemlig i såkalte zip-off-bukser ved avreise. Disse fantastiske plaggene er relativt ordinære langbukser som har den fordelen at de kan deles på midten og enkelt omgjøres til korte bukser. Møtet med varmen i Budapest var derfor enkelt for de to kameratene, mens Kamerat Oljeski måtte slite med sine lange bukser helt til anledningen bød seg for klesbytte.

Siden har zip-off-buksenes fortreffelighet vist seg flere ganger, og en slik bukse har stått høyt på Kamerat Oljeski sin innkjøpsliste. Nå trenger han imidlertid ikke tenke på det lenger.

Ole med zip-off
En fornøyd Ole mottar sin splitter nye zip-off-bukse, som skal komme vel med på neste runde av WarszawaPakten Rundt.
På torsdagens pubmøte var det nemlig tid for en storstilt gaveoverrekkelse til en helt uforberedt Ole. Det var da nemlig hele 40 dager til hans bursdag, og han hadde slett ikke regnet med noen bursdagsgaver så tidlig. En zip-off-bukse er imidlertid for god til å vente på, og et splitter nytt eksemplar av arten ble dermed overrakt under en høytidelig seremoni.

Fra Markvegen meldes det nå at buksen har bestått alle tester, unntatt pass-i-lommen-testen, som først kan gjennomføres når passet til Ole har forflyttet seg fra dets nåværende oppholdssted i Kleppelundvegen. Han ser ellers frem til å teste buksen skikkelig ut på neste runde av WPR.

(14.07.2003 kl 06:00)

Stabilt, men varierende

KLEPPE: Sommerpubsesongen rusler videre, og torsdag kveld var det klart for årets fjerde runde på Only 1. Etter forrige rundes store oppslutning var optimismen stor foran torsdagens møte.

Det begynte imidlertid tregt. Fire av seks WarszawaPaktKamerater utgjorde hele besøkstallet en stakket stund, før det endelig løsnet litt og flere gjester ankom stambordet. Også denne gang var det flere "nye" ansikter å se, altså personer som fikk sesongens første oppmøte. Samtidig uteble en del av dem som allerede har vist seg på puben denne sommeren, og slik fortsetter årets trend med stor og variert oppslutning fra gang til gang.

Fasiten etter torsdagens runde er 14 godkjente oppmøter, det samme som gangen før. Av disse var ett besøk så kort at det ble godkjent under tvil. Likevel, her er oversikten over deltakerne i 4. runde av sommerpubsesongen (i ankommet rekkefølge): Ole, Nodi, Børge, Rune, Vibeke, Ane, Håvard, Magne, Jorunn, Gretha, Jonny, Sissel, Erling Dagsland og Litle-Store.

Av disse hadde 5 sitt første oppmøte for sesongen, mens de andre er for gjengangere å regne. Fortsatt er Magne den eneste med fullt oppmøte så langt, mens Nodi og Jorunn er alene om å ha 3 godkjente oppmøter. Totalt er det nå registrert 45 oppmøter, fordelt på 27 personer og fire pubmøter. Snittet per møte er etter dette steget til 11.25 deltakere. Kjønnsmessig fordeler oppmøtene seg på 22 mannlige oppmøter, og 23 kvinnelige, eller en fordeling på 49% - 51%.

Femte runde i sommerpubsesongen foregår allerede på torsdag fra kl 21, da med nye og uante muligheter. Sesongen pågår forøvrig frem til og med åttende runde torsdag 7. august.

(14.07.2003 kl 06:00)

SAGMIL i aksjon på Bryne

BRYNE: Den relativt ukjente og lite aktive underavdelingen av SAKMIL, SAGMIL, rører på seg igjen. Tirsdag var to representanter fra SAGMIL og en rekke medhjelpere nemlig i aksjon i en hage på Bryne, der flere store trær ble saget ned i løpet av noen ettermiddagstimer.

De nær 30 år gamle trærne måtte raskt gi tapt for moderne motorsager og en svett Litle-Store som jobbet hardt i sommervarmen. Med ett åpenbarte det seg helt nye horisonter der trærne en gang stod, og Ragnhild og hennes familie kan dermed se frem til en lysere tilværelse.

SAGMIL
SAGMIL i aksjon på Bryne. Nodi demonstrerer menneskets makt over naturen, mens Litle-Store sager i vei i bakgrunnen.
Det er imidlertid langt større planer på gang enn bare å fjerne noen gamle trær. Stedet der trærne en gang regjerte, skal nemlig brukes som uteplass, og sentralt i det hele står en stor badestamp som nå er under innkjøp. Den skal forøvrig innvies med tirsdagens arbeidslag fra SAGMIL som første gjester, og helst mens vinteren raser som verst over hodene på menneskene i stampen.

SAGMIL ble forøvrig stiftet for snart 10 år siden, da Boris og Litle-Store fra SAKMIL jobbet en dag på et sagbruk. Siden har avdelingen vært nedlagt på grunn av liten aktivitet, men nå rører den altså på seg igjen. Flere trær kan fort stå for fall.

(14.07.2003 kl 06:00)

Ny årsbeste

HELLESTØ: Etter noe surmuling fredag og lørdag var værgudene så absolutt i godlynne igjen på søndag. En strålende og skyfri dag åpenbarte seg, og heller ikke temperaturene var det noe som helst å si på. En slik flott sommerdag er som skapt til å tilbringe på stranden, og slik var det mange som tenkte.Dette resulterte i stor utfart til jærstrendene.

Hellestø var såvisst ikke noe unntak i så måte. Sjelden har parkeringsplassen på denne stranden vært fullere, og endeløse rekker av biler stod parkert langs vegen i begge retninger langs stranden. Det gode besøket på stranden generelt resulterte også i rekordoppmøte ved volleyballstengene. Hele 23 personer, smått og stort, dukket nemlig opp i løpet av noen tidlige ettermiddagstimer, i tillegg til totalt 3 firbente venner.

Strandliv
Mye folk og fantastisk sommervær på stranden søndag.
Det ble derfor avspilt flere økter med volleyball, med et stort antall lag. Mest oppsikt vakte nok likevel laget med Ole, Nodi og Børge. De hadde nemlig valgt å stille i flotte spillerantrekk fra det tidligere Øst-Tyskland, med påskriften DDR. Om dette hjalp på spillet skal være usagt, men blant motstanderne ble laget oppfattet som det østtyske kvinnelandslaget med en god dose mannlige hormoner innabords.

En ny solrik søndag er historie, og kanskje var dette den fineste volleyballsøndagen denne sommeren. Sesongen er imidlertid langt fra over ennå, og allerede kommende søndag er neste runde trolig et faktum.

(14.07.2003 kl 06:00)

Rykter & Rauaraddel

  • Jonny har innredet kino i kjelleren sin på Klepp st. Både flyseter og autentiske kinostoler skal være på plass. Det er ikke kjent når den første store premieren skal foregå.

  • Ane skal trolig turnere som elefant sammen med Rikskonsertene, melder troverdige kilder.

  • Sissel er ellers aktuell i rollen som løve, melder de samme kildene.

  • Jærbladet kommer trolig til å by på mange gode historier utover sommeren, når Jorunn denne uken begynner på sin sommerjobb som journalist. WarszawaPaktKameratene skal være en het kandidat for en helside, tror en anonym talsmann for WPK.

  • OleJonny-kalenderen skal være på vei, kun et drøyt halvår forsinket. Dette betyr imidlertid ikke så mye, siden kalenderen er universell og kan brukes i alle år. Ryktene er ikke offisielt bekreftet.

  • Tirsdag er det kveldsåpent på Kvadrat, og liv og røre hele kvelden. SAKMIL og dixie-gruppen fra Orstad Storband er på plass.

  • Det meldes om at en uhøytidelig krokket-turnering ble avholdt på Sveinsvoll (SAKVOLL) søndag kveld.

    (14.07.2003 kl 06:00)

  • Hovedside

  • Arkiv
  • Multimedia
  • Søk etter artikler
  • Ja, ke syns du?
  • Tilfeldig artikkel

  • Informasjon
  • Tips oss!

    Ukens spørsmål
    Har du en zip-off?
    JaNei

    Vis resultat

    DENNE UKEN:
    Hele denne uken

     Ny suksess i byen
     Sommerbryllup vel overstått
     Ny zip-off til WPR
     Stabilt, men varierende
     SAGMIL i aksjon på Bryne
     Ny årsbeste
     Rykter & Rauaraddel

    Uke 28, 2003:
    Hele denne uken

     Akevittsirkus på tribunen
     SAKMIL tar Ein te!
     Med Hawaii-skjorte til legevakten
     BursdagsBataljonen overrasket manager-mor
     Jevn konkurranse
     Beste pubmøte så langt
     Årsbeste på stranden
     Rykter & Rauaraddel

    Uke 27, 2003:
    Hele denne uken

     Ikke samme stemning i år
     Volleyball regnet bort
     Oppsving på puben
     Ny bytur på trappene
     Rykter & Rauaraddel