SAKMILs hovedsideSAKMIL-nyheteneInformasjon og historikkSAKMILs beryktede ordlisteThe SAKMIL GalleryGjestebokSkriv til SAKMIL! Navigasjonsmeny
Topp
Uke 33, 2012 Nyheter
 RT

SAKMIL-nyhetene kom med sin siste utgave mandag 28. oktober 2013. Denne siden vil ikke lenger bli oppdatert.
Takk til alle lesere som har bidratt til å holde hjulene i gang de siste 17 årene!

Grønn glede i blå potte

KÅSEN: Årets store planteprosjekt, Påskebrødet, har vært en gjenganger på SAKMIL-nyhetene denne våren og sommeren. Etter gjentatte forsøk med såing, vanning og gjødsling spiret det endelig i restene av det over 10 år gamle brødet i slutten av juli, og veksten har siden det fortsatt fra dag til dag.

Grønn glede
Det er grønn glede i Påskebrødet for tiden. Kornet, uvisst av hvilken sort, spirer villig og lysegrønt.

En eller annen type korn, muligens havre, strutter villig vekk opp fra den blå potten med brødrestene, og strekker seg mot den lyse jærhimmelen mens vinden visker "Jeg er havren" mellom steingardene. Håpet er lysegrønt, og når man ser de livskraftige stråene er det ikke vanskelig å skjønne hvorfor.

Forskningsleder Nodi sier til SAKMIL-nyhetene at forsøket med Påskebrødet nå nærmer seg slutten med stor suksess. Konklusjonen om at brødet nå har blitt til jord er på det nærmeste klar, men spirene skal få lov til å vokse så lenge det er livskraft i dem. Kanskje blir det modent korn av det hele til slutt, og i så fall er ringen definivt sluttet: Av jord er du kommet, og til jord skal du bli.

(13.08.2012 kl 06:00)

Støvet blåses bort

KLEPP: Det er fortsatt sommer på kalenderen, og denne uken kan ifølge værmeldingene faktisk også by på en del sommervær. Likevel tikker det ubønnhørlig mot ferieslutt for de fleste, og i neste uke starter også skolene opp igjen etter ferien.

Det betyr også at det er klart for en ny sesong i korpsbevegelsen, og Klepp Hornmusikk starter opp med høstens første øvelse allerede nå på torsdag. Støvet som la seg på instrumentene under Blomsterkonserten i Kleppelunden tidlig i juni skal nå blåses bort, og det er klart for en svært så innholdsrik høst for Hornmusikken.

Ragnhild og Ole Edvard
Det blir en innholdsrik høst for Klepp Hornmusikk. Like over nyttår er det dessuten duket for et nytt kjendismøte for Ragnhild, som møtte Ole Edvard Antonsen i 2005.
Om en måneds tid samles alle voksenkorpsene på Jæren til en ny variant av det tradisjonelle Jærstevnet, som nå er flyttet til høstsemesteret og inngår som en del av Potetfestivalen på Bryne. Helgen etter står sagaøya Island klar for innrykk for korpset, og senere blir det høstkonsert med unge talenter før forberedelsene til Nyttårskonsertene tar over timeplanen når det nærmer seg jul.

Til nyttår er det for øvrig ingen hvem-som-helst som står på scenen sammen med Hornmusikken. Selveste Ole Edvard Antonsen er solist på trompet, og det kommer garantert til å bli utsolgt i rådhuset.

(13.08.2012 kl 06:00)

Ny styrkeprøve for SAKMIL

BRYNE: Den tradisjonelle styrkeprøven Lysebotn - Bryne, eller Aarbakkerittet som det egentlig heter, gikk av stabelen på lørdag. Dette 150 km lange sykkelrittet samler hvert år flere og flere deltakere, og er trolig det mest utfordrende av de lokale sykkelrittene i Rogaland. I år deltok rundt 800 deltakere totalt i Aarbakkerittet og Modenarittet, der sistnevnte følger samme trasè, men starter på Sinnes i stedet for i Lysebotn.

Trommestuntgruppen SAKMIL har aldri sett spesielt gode ut i sine karakteristiske uniformer og utspjåkninger. Likevel har SAKMIL vært til dels tungt representert i det knallharde rittet år etter år, og blant de 6 trommeslagerne i dagens SAKMIL-kjerne er det faktisk bare Boris Aleksandrov som aldri har syklet opp Lysebotn-bakkene.

Store-Litle på sykkel
Store-Litle, her i midten, gjorde en fantastisk innsats i helgens Aarbakkeritt. Her er han i fint driv opp Dirdalsbakken, som slett ikke er noen tullebakke.

I år var det Store-Litle og Broiler-Frode som var påmeldt til start. Store-Litle har hatt en god sykkelsesong i år, og gjennomførte rittet strålende på tiden 5:11:13. Han syklet dermed bare tre kvarter dårligere enn sin ekstremsport-bror Wonder-Helge, som i forrige helg deltok i galskapskonkurransen Norseman.

Ifølge resultatlistene glimret imidlertid Broiler-Frode med sitt fravær, og ble dermed bare en programhelt denne gang. Trolig kan sju ukers ferie i Thailand være noe av forklaringen på det, men uansett så har Broiler-Frode forlengst opparbeidet seg statusen som SAKMILs største sykkelfantom.

(13.08.2012 kl 06:00)

Rykter & Rauaraddel

  • Like sikkert som at ferien er over og skolene starter, er det at "Midt på Nåttå" trekker tusenvis av folk til Kleppekrossen en sen fredagskveld. I år er arrangementet større enn noensinne, og det blir faktisk aktiviteter både fredag og lørdag. Opprinnelig var dette et stunt med nattåpne butikker til klokken 3 om natten for over 20 år siden, men har nå blitt en årlig folkefest midt i Klepp sentrum.

  • Puben Only One og Pizzabakeren i etasjen over slår på stortromma denne gang, og inviterer til sitt eget Festtelt midt på torget på Kleppe. Her blir det god gang og ikke minst musikk i løpet av hele fredagskvelden, men festen fortsetter også på lørdag kveld med en skikkelig musikkmaraton: Ørjan & Øyvind, Vind I Garhol, Jærrock og Hey Tonight byr på musikk helt fra klokken 18:00 til 01:30 på lørdagskvelden. Inngangspengene for dette gildet er beskjedne 300 kroner.

    (13.08.2012 kl 06:00)

  • Hovedside

  • Arkiv
  • Multimedia
  • Søk etter artikler
  • Ja, ke syns du?
  • Tilfeldig artikkel

  • Informasjon
  • Tips oss!

    DENNE UKEN:
    Hele denne uken

     Grønn glede i blå potte
     Støvet blåses bort
     Ny styrkeprøve for SAKMIL
     Rykter & Rauaraddel

    Uke 32, 2012:
    Hele denne uken

     Sommerlig OGMS-trivsel i august
     Fortsatt feriestøtte for OGMS
     Kråkeslott og Guinness
     Rykter & Rauaraddel

    Uke 31, 2012:
    Hele denne uken

     Fantastisk utvikling for kornavlingen
     Ny måned, nytt møte
     Gitarmagi til fullmånen
     Rykter & Rauaraddel