SAKMILs hovedsideSAKMIL-nyheteneInformasjon og historikkSAKMILs beryktede ordlisteThe SAKMIL GalleryGjestebokSkriv til SAKMIL! Navigasjonsmeny
Topp
Uke 44, 2013 Nyheter
 RT

SAKMIL-nyhetene kom med sin siste utgave mandag 28. oktober 2013. Denne siden vil ikke lenger bli oppdatert.
Takk til alle lesere som har bidratt til å holde hjulene i gang de siste 17 årene!

En epoke er over

Torsdag 28. oktober 1993 ble en merkedag som skulle sette spor etter seg i historien. Denne dagen ble det nemlig bestemt at det skulle innføres instrumentleie i Klepp Hornmusikk, og dermed var protestbevegelsen Slagverkets AksjonsKomitè Mot InstrumentLeie (SAKMIL) et faktum. SAKMIL skulle ta knekken på den nyinnførte instrumentleien, og dette var fort gjort. Navnet SAKMIL levde imidlertid videre, og ble etterhvert synonymt med en svært uortodoks trommestuntgruppe hvis fremste kjennetegn muligens er de røde strømpebuksene.

Mandag 28. oktober 2013 blir også en merkedag. Dette er nemlig den aller siste utgaven av SAKMIL-nyhetene, som helt siden 1996 har vært en viktig informasjonskanal for SAKMIL. Opprinnelig skulle SAKMIL-nyhetene være en ukentlig nyhetsbulletin om hva som skjedde innad i SAKMIL og nærmeste omgangskrets, men nyhetene vokste raskt langt utover dette og har siden hatt en kultstatus i mange miljøer. Hver eneste mandag siden september 1996 har SAKMIL-nyhetene vært på luften, først ved midnatt natt til mandag, og fra 1998 mandag morgen klokken 06:00.

SAKMIL 20 år
SAKMIL ble stiftet 28. oktober 1993. Nå, nøyaktig 20 år senere, lever SAKMIL i beste velgående. For SAKMIL-nyhetene er det imidlertid tid for gravøl.

Nå er det altså ugjenkallelig slutt for SAKMIL-nyhetene. Beslutningen om dette ble tatt for over 3 år siden, og siden 28. oktober 2013 både var en mandag og dessuten SAKMILs 20-årsdag ble dette satt som sluttdato for et av nettets første regelmessige nyhetsorganer. Siden har nedtellingen foregått med varierende intensitet, men da serien "20 år med SAKMIL" ble innledet i sommer gikk det nok opp for de fleste at det ubønnhørlig gikk mot slutten.

Redaktøren i alle disse årene har vært Nodi, som har vært godt hjulpet av utallige innsendte bidrag og nyhetstips. Han er alle som har deltatt og engasjert seg i formidlingen av SAKMIL-nyhetene en stor takk skyldig, og uten alle støttespillerne der ute hadde SAKMIL-nyhetene trolig bare blitt et kortvarig prosjekt.

Når sluttstreken nå settes er det både med en viss lettelse og et visst vemod. Mye skjer i løpet av 17 år, og både Nodi og hele nyhetsuniverset til SAKMIL-nyhetene har endret seg mye i løpet av denne tiden. Aktivitetene og prioriteringene har endret seg, og selv om redaktøransvaret for SAKMIL-nyhetene langt fra har vært noen heldagsjobb, er det ikke fritt for at en viss nyhetsredaktør ser frem til å kunne ta helt fri på søndagskveldene - slik folk flest gjør.

Selv om det nå er slutt på ferske nyheter fra SAKMIL, blir hele nyhetsarkivet, som nå teller nesten 5000 artikler, liggende i søkbar form i overskuende fremtid. I løpet av kun kort tid vil også hele sakmil.com, altså SAKMILs nettside, også fremstå i ny drakt. Med det tar SAKMIL fatt på en ny epoke og ser fremover, og takker samtidig seg selv og alle for de første 20 årene med trommegalskap.

Takk for seg!

(28.10.2013 kl 06:00)

Slik er Rockometer-pallen

Nå når SAKMIL-nyhetene legges ned har mange vært urolige for hvordan det vil gå med Rockometeret. Dette fenomenet har vært en viktig del av SAKMIL-nyhetene gjennom mange år, selv om både RockePolitiet og Rockometeret har spilt en mindre rolle de siste årene. Det som er sikkert er imidlertid at begge deler vil bestå, i alle fall i undergrunnsmiljøet. Distriktets rockere kan med andre ord aldri være helt trygge fra RockePolitiets lange arm.

SAKMIL-nyhetene har imidlertid en aldri så liten sensasjon å by på i sin aller siste utgave. For aller første gang blir nemlig Topp 3-listen presentert slik den egentlig er - og vi er ikke snauere enn at vi faktisk presenterer Rockometeret All Time Top 3. Sensasjonelt er det kanskje også at eneren ikke er den alle alltid har trodd, men en outsider som egentlig alltid har vært mer rocka enn de fleste.

Rockometeret topp 3
All-time topp 3 på Rockometeret: KillKenneth (1.), Knut (2.) og SAKMIL-hengeren (3.)
Som et ledd i denne offentliggjøringen har RockePolitiet innhentet opplysninger fra informanter i rockemiljøet, og sammenholdt disse med egne suverene vurderingsevner. Konklusjonen er forbausende klar, og mye skal skje om denne rekkefølgen skal endre seg i nærmeste fremtid.

Rockometeret topp 3

1. KillKenneth
KillKenneth er den mest rocka akkurat nå. Slik er det bare, og det er de fleste enige om. Så får det heller være at mannen har spist grønnsaker i andres påsyn, har syklet knallharde sykkelritt og dessuten vært kåret til årets fotballspiller i Rogaland i sin fortid. Fortid er fortid, nå snakker vi nåtid.

2. Knut
Knut er selve definisjonen av en rocka gitarist på scenen. Stilen er helt rå, og når Knut står på en scene er det sjelden tvil om hvem som ruler. Knut var lenge den ubestridte eneren på Rockometeret, men nå når han ikke lenger helt opp. En god nummer to er han i alle fall.

3. SAKMIL-hengeren (1972 - 2006)
Få ting var så rocka som SAKMIL-hengeren. Denne hengeren formelig oste av tvilsom historie, og følelsen av å ha en knirkende henger jukkende på hengerfestet kan ikke beskrives. Hengeren var ny i 1972, og led en dramatisk død i 2006 da den ble brent på bålet. At den fortsatt troner på topp 3 av Rockometeret sier sitt.

Outsidere:
Stoffi, Dørgi, Gamlå

(28.10.2013 kl 06:00)

Eksklusivt forkjøpstilbud fra Klepp Hornmusikk

SANDNES: Den siste utgaven av SAKMIL-nyhetene kom akkurat tidsnok til å få med et eksklusivt forkjøpstilbud fra Klepp Hornmusikk. Korpset byr nå nemlig på billetter til en konsert i Gand Kirke i desember, der Hornmusikken selv ikke har noen rolle.

Ole Edvard Antonsen og Didrik Solli-Tangen
Ole Edvard Antonsen og Didrik Solli-Tangen kan oppleves i Gand Kirke 13. desember.

Konserten er imidlertid med Ole Edvard Antonsen og Didrik Solli-Tangen, som faktisk er de to siste nyttårssolistene for korpset. Som en gest fra disse to herremennene tilbys nå Hornmusikkens publikum en eksklusiv forkjøpsrett av billetter, og disse selges også gjennom Klepp Hornmusikk.

Dermed er det bare å slå til og sikre seg litt god førjulsstemning. Konserten i Gand Kirke er fredag 13. desember.

Aktuelle linker

 • Klepp Hornmusikk

  (28.10.2013 kl 06:00)

 • OGMS møtes igjen

  SANDNES: Dette er siste gang Guinnessbevegelsen Odd Grythe Memorial Society (OGMS) blir omtalt på SAKMIL-nyhetene. Likevel er det på sin plass å minne om at det på lørdag er tid for et nytt månedsmøte for bevegelsen, og dette foregår på Megleren Øl- og Vinstue fra klokken 15:30 og utover.

  OGMS november 2012
  Slik var det på novembermøtet i fjor. Lørdag er det en ny sjanse for OGMS.

  Siden SAKMIL-nyhetene vil ikke dekke verken dette eller fremtidige møter vil ikke rapporter om eventuelle støttemøter nødvendigvis bli videreformidlet. Publikum oppfordres i stedet til å bruke OGMS sin Facebook-side til dette formålet.

  (28.10.2013 kl 06:00)

  Rykter & Rauaraddel

 • Denne spalten er den lengstlevende på SAKMIL-nyhetene. Medregnet dagens utgave har Rykter & Rauaraddel kommet i 643 utgaver, og spalten stod første gang på trykk i januar 2001. Her er den siste.

 • Ryktene om SAKMILs død har versert flere ganger, og til dels også i aviser og massemedia. SAKMIL presiserer at både trommestuntgruppen SAKMIL og nettstedet sakmil.com vil leve videre på tross av SAKMIL-nyhetenes død nå denne uken.

  That's all folks!
  Over og ut.

  (28.10.2013 kl 06:00)

 • Hovedside

 • Arkiv
 • Multimedia
 • Søk etter artikler
 • Ja, ke syns du?
 • Tilfeldig artikkel

 • Informasjon
 • Tips oss!

  DENNE UKEN:
  Hele denne uken

   En epoke er over
   Slik er Rockometer-pallen
   Eksklusivt forkjøpstilbud fra Klepp Hornmusikk
   OGMS møtes igjen
   Rykter & Rauaraddel

  Uke 43, 2013:
  Hele denne uken

   Lindgren-suksess for store og små
   Nyttårskonsertene neste
   Ny storbandturnè til Tsjekkia
   Rogalandsdominans i Europa
   Nest siste stopp
   Rykter & Rauaraddel

  Uke 42, 2013:
  Hele denne uken

   Familieshow med Astrid Lindgren
   20 år med SAKMIL: SAKMIL rocket stadion
   Seminarhelg for Hornmusikken
   Rykter & Rauaraddel