SAKMILs hovedsideSAKMIL-nyheteneInformasjon og historikkSAKMILs beryktede ordlisteThe SAKMIL GalleryGjestebokSkriv til SAKMIL! Navigasjonsmeny
Topp
Uke 49, 2011 Nyheter
 RT

SAKMIL-nyhetene kom med sin siste utgave mandag 28. oktober 2013. Denne siden vil ikke lenger bli oppdatert.
Takk til alle lesere som har bidratt til å holde hjulene i gang de siste 17 årene!

Høy nissefaktor for OGMS

SANDNES: Med julefeiringen i sikte ble det et nokså julete månedsmøte for Guinnessbevegelsen Odd Grythe Memorial Society (OGMS) på lørdag. Nissefaktoren på Megleren Øl- og Vinstue var nemlig svært høy, og det ble til og med avholdt nissequiz i løpet av lørdagsettermiddagen.

Det var ikke OGMS som hadde utstyrt seg med nisseutstyr for anledningen, men derimot Sandnes Ølklubb, som arrangerte nissetogmøte akkurat denne lørdagen. Medlemmene herfra fylte godt opp i lokalene, og skal utelukkende ha drukket Ringnes Pilsner. Dette førte umiddelbart til sterke reaksjoner fra noen av OGMS-deltakerne, som hevdet at Sandnes Ølklubb ikke drakk øl i det hele tatt og uttrykte stor overraskelse over en ølklubb der medlemmene ikke liker øl. Det ble også trukket paralleller til vinklubber, og stilt spørsmål om det finnes vinklubber i Norge som bare drikker "Amigo" eller "Norsk Rødvin"?

OGMS-nisser
Høy nissefaktor da OGMS hadde årets siste månedsmøte på Megleren lørdag.

OGMS-møtet ble for øvrig svært todelt denne gang. Servitør Leif hadde reservert et godt innebord for OGMS, men blant den harde kjernen finnes det som kjent en god del folk som foretrekker å sitte ute. De første 6 fremmøtte etablerte riktignok møtet etter alle kunstens regler, men etter en tid begynte enkelte å etablere et utemøte. Dette møtet utviklet seg senere på egenhånd, og mistet etterhvert kontakten med administrasjonen inne. Eneste kontakt mellom de to møtehalvdelene var lenge basert på SMS-meldinger sendt utenfra med rapport om antall Guinness som skulle bokføres i regnskapet.

Oppmøtet var forholdsvis bra på tross av en travel førjulstid, og alle på møtelisten ble registrert som GD. I alt endte 13 GD på listen, og disse var altså fordelt på et innemøte (I) og et utemøte (U). Quiz-Trond var den eneste som deltok på begge møtene, og han var således en viktig brobygger.

I Guinness-drikkende rekkefølge ble følgende deltakere registrert:

GD: Hans (I), Ovesen (I), Terje (I), Kjell ((U), Fiesta-Ole (U), Quiz-Trond (I/U), Anja (I), Rune (I), Gunhild (I), Roffe (U), Laila (U), Larsling (U), Sissel (I).

Årets siste møte startet presis klokken 15:30, og Ovesen var på plass klokken 15:31. Han måtte imidlertid se seg slått i kampen om å bli dagens første GD av Hans, som akkurat da tok sin første slurk Guinness.

Lørdagens OGMS-runde var altså den siste i 2011, og kalenderen viser allerede 2012 når Guinnessbevegelsen møtes igjen. Det første møtet i det nye året foregår på Megleren Øl- og Vinstue lørdag 7. januar 2012.

(05.12.2011 kl 06:00)

Julestøtte for OGMS

OGMS støttemøte på Kvernhuset 1913
Banjo-Erlend var en av de fremmøtte på støttemøtet på Kvernaland.

OGMS støttemøte i Gdansk
Leffi og Anne Mørk var på et etter sigende heftig støttemøte i Gdansk.
KVERNALAND / GDANSK, POLEN: Det er uvisst om Guinnessbevegelsen OGMS trenger julestøtte eller støtte(h-)jul i disse tider, men likevel ble det rapportert inn sporadisk OGMS-aktivitet utenfor møtelokalet på Sandnes.

Dagens nærmeste støttemøte foregikk på Kvernaland, nærmere bestemt på den lokale puben Kvernhuset 1913. Her var det en annen bevegelse som stod for underholdningen, nemlig Creedence-bevegelsen Hey Tonight. Med andre ord var det utelukkende musikk fra legendariske Creedence Clearwater Revival som stod på programmet, og stemningen var høy på Kvernhuset.

I forbindelse med konserten ble det også registrert et støttemøte, og deltakerne her var stort sett i den lite ærefulle GO-kategorien. Banjo-Erlend var eneste GD i forsamlingen, og dermed ble det også godkjent støttemøte med knappest mulig margin. På GO-listen var Hans Panzer, Dørgi, Store-Litle, Torje og Olav.

Trekker man en akse mellom Sandnes, via Kvernaland og sørøstover, treffer man den polske havnebyen Gdansk. Hit går det blant annet rimelige direktefly fra Sola, og hit hadde blant andre Leffi og Anne Mørk tatt turen i helgen. De var deltakere på et etter sigende heftig støttemøte for OGMS. Det er uvisst om det også var andre deltakere med på møtet.

(05.12.2011 kl 06:00)

Velfortjent månedsseier

SANDNES: Selv om det nærmer seg jul er det fortsatt en stund til Megler-quizen tar juleferie. Onsdag kveld var det tid for de to siste quiz-omgangene i november, og 11 lag hadde samlet seg til kunnskapsmessig kappestrid på Megleren Øl- og Vinstue.

Quizlaget Fasiten lå før onsdagens omganger godt an til å sikre seg månedspremien for november, med et forsprang på 14.5 poeng ned til Halvsøstrene. Forutsetningene var med andre ord gode for å dra i land seieren, og Fasiten markerte seg sterkt allerede i første runde. Sammen med laget Sodd ble det delt førsteplass, riktignok med beskjedne 14 poeng.

I kveldens andre omgang ble det endelig en etterlengtet seier til jentene på nabobordet til Fasiten. Hønsehjernene dro i land sin første rundeseier på lenge, foran Naked Men Singing, Fasiten og resten av lagene. Månedspremien ble imidlertid godt sikret av Fasiten, som med en tredjeplass i denne runden fortsatt vant med en komfortabel ledelse.

Etter den gode perioden i det siste, begynner Fasiten nå også for alvor å nærme seg halvårsledelsen, selv om SAKMIL-nyhetene ikke har eksakte tall på dette. Etter alt å dømme leder Naked Men Singing fortsatt halvåret, men forspranget har sakte, men sikkert blitt spist opp i løpet av den siste måneden. Spenningen er derfor intakt om hvem som stikker av med halvårsseieren når siste runde gjøres opp i slutten av desember.

(05.12.2011 kl 06:00)

Årets siste fullmåne

ORRE: Den aller siste fullmånen i 2011 faller på en lørdag, nærmere bestemt førstkommende lørdag. Dermed er det også tid for årets siste konsert i det populære fullmåneprogrammet til Klepp kommune, og denne gang er det Sigrid Moldestad med band som kommer.

Moldestad fikk Folkemusikkprisen 2010, og vandrer i et bredt musikalsk landskap. Fra livlig til melankolsk skifter stemningen i musikken, som hun har skrevet selv og som er tuftet på tradisjonell musikk i hjemtraktene i Nordfjord. I tillegg kan man høre innslag av både blues, bluegrass, country og pop i musikken hennes.

Sigrid Moldestad
Sigrid Moldestad med band kommer til Friluftshuset på Orre lørdag kveld.
Foto: www.sigridmoldestad.com

Lørdagens fullmånekonsert starter som vanlig klokken 20:00, og konsertlokalet er som alltid Friluftshuset på Orre. Siden fullmånekveldene er svært populære, så pågangen etter billetter blir helt sikkert stor. Billettene kan for øvrig bestilles på forhånd hos Klepp kommune.

Aktuelle linker

  • Sigrid Moldestad

    (05.12.2011 kl 06:00)

  • Rykter & Rauaraddel

    Hemmelige ølaktiviteter
    Merkelige aktiviteter i en kjeller i Strondavika. Personen på bildet er sladdet av hensyn til hans egen sikkerhet.
  • Det er nylig observert stor aktivitet i en kjeller i Strondavika. Personen som er avslørt enten vil eller kan ikke uttrykke seg klart om hva formålet med aktivitetene er, men det foreligger sterke og tydelige symptomer på at det har noe med øl å gjøre. Enkelte dristige kilder hevder at det muligens dreier seg om de innledende trinnene i en konspiratorisk juleølsmaking.

  • Til helgen blir det skikkelig 50- og 60-tallsstemning på puben Only 1 på Klepp. Med musikk fra bandet Howling Hounddogs og Shotgun som kulisser, inviteres det til storslagens 50-tallsparty på lørdag. Det oppfordres til både å finne twist- og swingskoene, samt brylkremen til den store kvelden.

  • Trommestuntgruppen SAKMIL lever fortsatt godt på minnene fra den nylige verdensturneen. Til uken er det ventet at også store deler av Rogaland får en dobbeltside eller så om SAKMIL World Tour i postkassen. Dette hevder i alle fall vanligvis pålitelige kilder.

  • Julelotteriet til Klepp Hornmusikk er vel i gang, og det meldes om stor loddsalgaktivitet i distriktet. I år er trekningen satt til torsdag 22. desember.

  • SAKMIL-nyhetene tillater seg å bringe litt gammelt nytt helt på tampen: Forrige lørdag ble det avholdt landskappleik i bluesgitar på Notodden, og den lokale blueskongen Oddvar "Sol" Solheim fra Bryne stakk av med seieren. Vi gratulerer den ferske norgesmesteren.

    (05.12.2011 kl 06:00)

  • Hovedside

  • Arkiv
  • Multimedia
  • Søk etter artikler
  • Ja, ke syns du?
  • Tilfeldig artikkel

  • Informasjon
  • Tips oss!

    DENNE UKEN:
    Hele denne uken

     Høy nissefaktor for OGMS
     Julestøtte for OGMS
     Velfortjent månedsseier
     Årets siste fullmåne
     Rykter & Rauaraddel

    Uke 48, 2011:
    Hele denne uken

     Tusen julelys tent
     SAKMIL på YouTube
     Røykeduellen flyttet
     Ny dobbeltseier
     Årets siste for OGMS
     Rykter & Rauaraddel

    Uke 47, 2011:
    Hele denne uken

     Først tok SAKMIL Manhattan...
     Så tok SAKMIL Panamakanalen
     SAKMIL lager museum
     Ny røykeduell til sommeren
     Fasiten fosser frem
     Rykter & Rauaraddel