SAKMILs hovedsideSAKMIL-nyheteneInformasjon og historikkSAKMILs beryktede ordlisteThe SAKMIL GalleryGjestebokSkriv til SAKMIL! Navigasjonsmeny
Topp
Uke 50, 2011 Nyheter
 RT

SAKMIL-nyhetene kom med sin siste utgave mandag 28. oktober 2013. Denne siden vil ikke lenger bli oppdatert.
Takk til alle lesere som har bidratt til å holde hjulene i gang de siste 17 årene!

SAKMIL brettet seg ut

ROGALAND: Den største avisen i Rogaland heter verken Stavanger Aftenblad, Rogalands Avis eller Jærbladet, men derimot Lokalavisen Rogaland. Gratisavisen som kommer ut annenhver tirsdag trykkes i et opplag på hele 110 000 eksemplarer, og det var over en dobbelside i denne avisen at trommestuntgruppen SAKMIL brettet seg ut i forrige uke.

Det var ikke midtsidepikene SAKMIL som viste seg frem i den omfattende reportasjen, men derimot globetrotterne SAKMIL som nylig avsluttet sin verdensturnè. I artikkelen beskrives det både hvordan SAKMIL oppstod og hvordan ideen om en verdensomspennende turnè utviklet seg, samt selve SAKMIL World Tour i midten av november.

SAKMIL i Lokalavisen
SAKMIL brettet seg ut over to sider i Lokalavisen Rogaland tirsdag 6. desember.
Foto: Lokalavisen (faksimile)

I kjølvannet av SAKMIL World Tour jobbes det nå også med omfattende redigeringsarbeid til den kommende SAKMIL-filmen. Når og hvor denne har premiere er uvisst, men det er slett ikke utenkelig at SAKMIL spiller på premieren.

(12.12.2011 kl 06:00)

Det store billettsalget er i gang

KLEPPE: Nyttår nærmer seg med stormskritt, og på SAKMIL-nyhetenes publiseringsdag er det bare 20 dager igjen av året 2011. Dermed er det også mindre enn en måned igjen til første forestilling av Nyttårskonsertene 2012 i Klepp Rådhus, sammen med Klepp Hornmusikk og Didrik Solli-Tangen.

Didrik Solli-Tangen
Didrik Solli-Tangen er gjest på Nyttårskonsertene med Klepp Hornmusikk i januar.
Etter at korpsets støttemedlemmer nå har kunnet forhåndsbestille sine billetter i en periode, ble det åpne billettsalget startet fredag. Nyttårskonsertene på Klepp er svært populære, og det har vært utsolgt hvert eneste år siden den første konserten i 1994. Det er ingen grunn til å tro at dette ikke også skjer denne gang, særlig ikke etter at det allerede er meldt om godt forhåndssalg blant støttemedlemmene.

Didrik Solli-Tangen huskes nok kanskje best fra sin innsats i Melodi Grand Prix 2010, der han sang "My Heart Is Yours" på hjemmebane i Telenor Arena. Til tross for gode forhåndstips nådde ikke sangen høyere enn 20. plass på resultatlistene, uten at det var sangerens feil.

Det er opera og klassisk sang som ligger Solli-Tangens hjerte nærmest, men han har vært innom en lang rekke andre sjangere på sin veg. I den senere tid har han også gjort seg bemerket på fjernsynsskjermen, i reality-parodien Villa Paradise i populære Torsdag Kveld Fra Nydalen på TV2.

Med andre ord er det en allsidig herremann som står på scenen sammen med Hornmusikken lørdag 7. og søndag 8. januar neste år. Fra arrangørens side loves det også en høyst variert nyttårskonsert som er tro mot sitt eget konsept, og med høy sviskefaktor underveis. Det er bare å bestille billetter mens de ennå er tilgjengelige.

Aktuelle linker

  • Klepp Hornmusikk

    (12.12.2011 kl 06:00)

  • Nye quizvinnere

    SANDNES: Onsdag kveld var det tid for den tredje siste offisielle quiz-onsdagen dette året på Megleren Øl- og Vinstue. Elleve lag, med bare kjente navn, stilte til start til det som skulle bli to nokså jevne runder med relativt få poeng å kjempe om. Dette resulterte også i to forholdsvis sjeldne rundevinnere.

    Eyepatches & Racoonhats var på tross av jevnheten i konkurransen et hakk bedre enn sine konkurrenter i første runde. Med to poengs margin vant de klart foran Naked Men Singing og Fasiten på en delt andreplass. I andre runde var det derimot Halvsøstrene som glimtet til, ett poeng foran Hønsehjernene og Fasiten på nok en delt andreplass.

    Selv om laget havnet litt ned på resultatlistene i andre omgang, førte kveldens samlete innsats til at Eyepatches & Racoonhats nå leder desember måned. Dette er en svært kort quizmåned med bare 3 tellende onsdager, så her kan mye skje. Faktisk er det en svært jevn liste etter forrige ukes runder:

    Megler-quizen, desember måned
    Eyepatches & Racoonhats 32.5
    Fasiten 32
    Halvsøstrene 32
    Naked Men Singing 31
    Sodd 28
    Hønsehjernene 28
    Newton & De 27
    Labbetøs 27
    Hjørnet 27
    Sandnes Ølklubb 23
    IQ Queens 20

    Med andre ord kan nesten hvem som helst stikke av med månedspremien for desember når status gjøres opp neste onsdag. Det er imidlertid stor grunn til å tro at tallene vil sprike noe mer utover i desember.

    For halvårets vedkommende har Fasiten i løpet av den siste måneden spist kraftig av den solide ledelsen Naked Men Singing hadde opparbeidet seg. Fasiten vant november solid margin, men det ser ut til at sluttspurten startet solid. Etter forrige ukes quiz er avstanden mellom Naked Men Singing og Fasiten 22.5 poeng i førstnevntes favør, og selv om en Fasiten-seier fortsatt er teoretisk mulig skal det vel nesten mirakler til før så skjer.

    (12.12.2011 kl 06:00)

    Ellevill førjulshelg på Only 1

    KLEPPE: Det blir stjernespekket og sannsynligvis også stappfullt i publokalene til Only 1 midt i Kleppekrossen til helgen. Førjulshelgen som venter har nemlig to store tradisjoner å by på, med konserter både fredag og lørdag kveld.

    Sinclair på Only One
    Sinclair & the Rovers spiller julen inn også i år.
    Fredag er det Sinclair & the Rovers som står for underholdningen på Only 1, og i kjent stil byr de på irsk-inspirert førjulsmusikk og trivelig stemning. Rykter forteller også at noen nye numre er øvd inn for anledningen, men uansett ligger det an til en festkveld der det kanskje er vel så viktig å treffe kjentfolk som å høre på musikken.

    Rytmikken og musikken skifter til det noe hardere og mer aggressive slaget dagen etter. Lørdag kveld er det nemlig tid for Skambankt sitt juleparty på Only 1, og dette er faktisk også den eneste konserten dette bandet avholder i 2011. Grunnen til det er at gitarist Ted Winters, som riktignok er et pseudonym, også spiller i Kaizers Orchestra og har lagt et særdeles travelt år bak seg. Førjulstradisjonen på Only 1 vil Skambankt imidlertid ikke gi slipp på.

    Skambankt byr også på en godbit til de som er under 18 år denne kvelden. Mellom klokken 19 og 21 er puben åpen for den yngre garde, uten alkoholservering, men med kompromissløs Skambankt-rock. Etter klokken 21:00 er det tid for det voksne publikum, og da gjelder de ordinære skjenkereglene igjen.

    (12.12.2011 kl 06:00)

    Mer jul på Jærhagen

    KLEPPE: Kjøpesenteret Jærhagen på Kleppe er faktisk noe av det mer trivelige i sin sjanger, og mange mener at man her finner en langt mer avslappet atmosfære enn på andre handlemaskiner i distriktet. Med de tusen julelys hengende kledelig oppunder himlingen blir man også hjertelig påminnet om hvilken årstid man befinner seg i.

    Den kommende helgen er faktisk den siste helgen før selve julaften, og blir ganske sikkert travel for mange. Nå er det på tide å få gang på juleinnkjøpene, og mange velger nok nettopp Jærhagen til noen av sine innkjøp. Det kan i så fall også bli en god anledning til å få med seg en dose lokal julemusikk.

    Julespilling
    Klepp Hornmusikk spiller julemusikk på Jærhagen nå på lørdag.

    Lørdag ettermiddag spiller nemlig Klepp Hornmusikk opp til noen runder med god julemusikk på handlesenteret, og det kan kanskje være den lille ekstra inspirasjonen som trengs for å finne den vanskelige julegaven. Om ikke annet, så kan man i alle fall kjøpe lodd i Hornmusikkens julelotteri med mulighet for å vinne flotte gevinster.

    Lørdagens julespilling med Hornmusikken begynner klokken 14:00.

    (12.12.2011 kl 06:00)

    Rykter & Rauaraddel

  • Julen byr på mye musikk tilpasset den søte førjulstiden. Blant de viktige tradisjonene er også Orstad Storband sine spillinger i Langgaten på Sandnes, som ofte foregår på det mest kreative vis. Observatører melder om fin julemusikk i gatene i forrige uke.

  • Selv om Nyttårskonsertene er det første store konsertprosjektet til Klepp Hornmusikk, har korpset flere jern i ilden på litt lengre sikt. Til våren blir de suksessfulle sporene til Chess-musikalen i 2009 tråkket opp igjen, og det blir ny musikal i Klepp Rådhus. 22. - 25. mars blir den kjente Annie Get Your Gun satt opp i et storstilt samarbeid med blant andre Vågen Videregående skole, og med Ingrid Mæland Kjosavik og Nils Erik Steinsbø i hovedrollene.

  • SR-Bank er i disse dager ute med en konkurranse der de ber om hjelp til å kåre 10 ulike bidrag som fortjener 25 000 kroner i støtte. Hornmusikk-prosjektet Annie Get Your Gun er blant dem som er foreslått, og korpset oppfordrer alle til å støtte om dette ved å stemme her.

    (12.12.2011 kl 06:00)

  • Hovedside

  • Arkiv
  • Multimedia
  • Søk etter artikler
  • Ja, ke syns du?
  • Tilfeldig artikkel

  • Informasjon
  • Tips oss!

    DENNE UKEN:
    Hele denne uken

     SAKMIL brettet seg ut
     Det store billettsalget er i gang
     Nye quizvinnere
     Ellevill førjulshelg på Only 1
     Mer jul på Jærhagen
     Rykter & Rauaraddel

    Uke 49, 2011:
    Hele denne uken

     Høy nissefaktor for OGMS
     Julestøtte for OGMS
     Velfortjent månedsseier
     Årets siste fullmåne
     Rykter & Rauaraddel

    Uke 48, 2011:
    Hele denne uken

     Tusen julelys tent
     SAKMIL på YouTube
     Røykeduellen flyttet
     Ny dobbeltseier
     Årets siste for OGMS
     Rykter & Rauaraddel