SAKMILs hovedsideSAKMIL-nyheteneInformasjon og historikkSAKMILs beryktede ordlisteThe SAKMIL GalleryGjestebokSkriv til SAKMIL! Navigasjonsmeny
Topp
Uke 6, 2012 Nyheter
 RT

SAKMIL-nyhetene kom med sin siste utgave mandag 28. oktober 2013. Denne siden vil ikke lenger bli oppdatert.
Takk til alle lesere som har bidratt til å holde hjulene i gang de siste 17 årene!

OGMS-utvalg: - EU-flyplasser suger!

LONDON / PARIS / BERLIN / KØBENHAVN / AMSTERDAM: Europeiske flyplasser, og da særlig innenfor EU, har mye å gå på når det gjelder servering av Guinness. Det er nå klart etter at et utvalg fra Guinnessbevegelsen Odd Grythe Memorial Society (OGMS), bestående av Fiesta-Ole og Quiz-Trond, i helgen testet ut Guinness-utvalget på en rekke store flyplasser i EU. Samtidig gjennomførte de tidenes maratonrunde med støttemøter i flere land, og gikk for ny Guinness-rekord i så måte.

Turen startet om morgenen i London, og her foregikk også dagens første støttemøte. På hotellet Premier Inn London Heathrow Airport ble dagens første Guinness inntatt, mens selve flyplassen ikke ble testet.

En kjapp flytur senere var duoen på plass i Paris, der undersøkelser på forhånd hadde avdekket at man ikke kunne forvente å finne Guinness. Det var derfor planlagt en utflukt til et vannhull i nærheten av flyplassen, men det viste seg vanskelig å finne samarbeidsvillige taxisjåfører for en så kort tur. Til slutt fant de likevel en sjåfør som tok turen, og attpåtil ventet mens dagens andre støttemøte ble avholdt. Riktignok måtte de ta til takke med Guinness på flaske, men det var helt greit.

Dagens tredje støttemøte foregikk i Berlin, der planen i utgangspunktet var å reise til puben Irish Harp. En forsinkelse hos Air France førte imidlertid til knapphet på tid i den tyske hovedstaden, og Plan B måtte dermed iverksettes. To medbragte bokser med Guinness, som var pakket i bagasjen og delvis var skyld i noe tidstap, måtte nytes utenfor Berlin Tegel Airport i en uniformsfri sone.

København var neste stopp, og her var de to reisende sikre på å ha kontroll på Guinness-plassene. Noe ombygginger var imidlertid gjort siden 1990-tallet, men til slutt fant de en sportspub med Guinness på boks. To medbragte, håndbagasjegodkjente beholder på 100 ml hver - inneholdende Guinness selvsagt, ble for øvrig inntatt i luften over Østersjøen på veg til den danske hovedstaden. Disse var medbragt i tilfelle Plan C ble nødvendig.

OGMS støttemøter i EU
Quiz-Trond og Fiesta-Ole foretok tidenes rundreise på støttemøter på lørdag. De startet i London, og fortsatte deretter til Paris, Berlin, København og Amsterdam i rask rekkefølge. Det ble også tid til et lite støttemøte i luften over Østersjøen.

Også på Schiphol Airport i Amsterdam skulle saken være klar, men heller ikke her var det Guinness å få. De fikk imidlertid tips om Murphy's pub på andre siden av passkontrollen, og dermed var det klart for en sjarmoffensiv fra Quiz-Trond i passkontrollen. Den kvinnelige kontrolløren lot seg sjarmere og slapp de to trengende gjennom, men på Murphy's var det selvsagt Murpys-øl de serverte. Plan D ble dermed iverksatt, og en ny 100 ml med Listerine-smak ble inntatt på deling.

Endelig ble kursen også satt hjemover mot Sola, som faktisk er den eneste flyplassen i denne omfattende rundreisen som har Guinness på fat. Dette kvalifiserte i utgangspunktet til terningkast 6 og et aller siste støttemøte, men terningkastet ble til en 4-er og støttemøtet avlyst da det viste seg at baren hadde stengt ved ankomst til Sola.

Det meldes at også en Plan E var utarbeidet til krisebruk, og denne gikk enkelt og greit ut på å lyge. Dette ble imidlertid ikke nødvendig.

Fiesta-Ole og Quiz-Trond hadde altså ikke mye godt å si om flyplassene i EU. Slik ble de vurdert:

Heathrow: ikke vurdert
Paris & Berlin: terning 1
København: terning 3
Amsterdam: terning 2
Sola: terning 4 (en pub, har Guinness - men den var stengt.)

Slitne, men lykkelige etter tidenes OGMS-stunt ble de to til slutt også bokført som kveldens siste GD-er på det offisielle møtet på Megleren sent lørdag kveld.

(06.02.2012 kl 06:00)

Kald og folkerik dag for OGMS

SANDNES: Det offisielle februarmøtet til Guinnessbevegelsen Odd Grythe Memorial Society (OGMS) kom nesten litt i skyggen av de heftige støttemøtene i Europa denne lørdagen, men det ble likevel et godt besøkt møte. Det ble også et av de sjeldne helt rene møtene, det vil si uten aktiv tilstedeværelse av Guinness-Observatører (GO). I alt 18 Guinness-Drikkere (GD) ble registrert, og dette betegnes som meget bra.

Siden enkelte OGMS-deltakere mener det er viktig med frisk luft under møtene, gikk møtestarten for seg ute i det fri. Det var en heller kald fornøyelse, for denne februarlørdagen viste seg slett ikke fra sin beste side værmessig. Kald vind og rundt 5 minusgrader var tilstrekkelig til at selv godt kledde OGMS-deltakere fikk føle vinterkulden. Likevel holdt startlaget på 5 deltakere stand utendørs helt til frysepinnen Ovesen dukket opp og nærmest kommanderte møtet inn i vinterhagen på Megleren.

OGMS februar 2012
Iskald start på lørdagens OGMS-møte på Megleren. Her er møte inne i en svært tidlig fase, med f.v. Nodi, Terje, Hansi og Anne som GD i vinterkulden.

Møtet behandlet ellers en rekke viktige saker, der kanskje den viktigste var gjestemøter andre steder, eller mangelen på sådan. I tidligere OGMS-år har 2-3 møter årlig foregått på fremmede lokasjoner, mens det i nyere tid har vært sparsomt med offisielle gjestemøter. Da er ikke de årlige utenlandsmøtene medregnet.

OGMS - Quiz-Trond og Fiesta-Ole
Disse to dukket til slutt opp på Megleren som dagens siste GD-er. Bak seg hadde de en lang dag med støttemøter i flere land.
Det ble derfor på det nærmeste vedtatt å avholde gjestemøte utenbys i mai, og helt spesifikt ble den nye puben på Nærbø foreslått som møtelokale denne dagen. Det vil etterhvert vise seg om dette blir en realitet eller ikke.

I alt 18 GD ble registrert på listene, og imponerende nok fikk Quiz-Trond og Fiesta-Ole æren av å avslutte GD-listen denne gang. Da hadde de bak seg minst 6 støttemøter utenfor Norges grenser, alt sammen på en og samme dag. Det er en rekord det skal bli vanskelig å slå.

I Guinness-drikkende rekkefølge ble følgende oppmøteliste protokollført:

GD: Anne Mørk, Hansi, Terje, Nodi, Gunhild, Jan, Baggi, Ovesen, Banjo-Erlend, Kent, Leif, Roffe, Steven, Kjetil, Laila, Sissel, Fiesta-Ole og Quiz-Trond.

Siden støttemøteaktiviteten utenom EU-rundreisen ikke var nevneverdig, er det lite å melde om på denne fronten. Det ble imidlertid innrapportert ett uavhengig støttemøte fra Stockholm, i regi av Norleif og hans reisefølge, og dette fortjener selvsagt hederlig omtale.

OGMS februar 2012 -  Stockholm
Norleif (t.h.) sørget sammen med denne gjengen for å markere OGMS-møtedagen i Stockholm.

For øvrig meldte enkelte lokale rockere avbud til dagens møte på grunn av at de skal ha vært slitne. RockePolitiet er selvsagt varslet om saken.

(06.02.2012 kl 06:00)

Medvindsrittet kjører reprise

SANDNES: Som SAKMIL-nyhetene kunne melde i forrige uke, er alt klart for en ny utgave av Medvindsrittet til våren. Suksessen fra i fjor skal definitivt gjentas, og det er forlengst vedtatt at også årets ritt skal foregå i medvind.

I forrige uke møttes Rittledelsen for Medvindsrittet for å diskutere de ulike alternativene for årets ritt. I utgangspunktet var det ikke lagt noen føringer på verken løypetrasè eller dato, men det ble raskt oppnådd enighet om at det ikke var nødvendig å endre på mye i forhold til i fjor.

Dermed foregår Medvindsrittet 2012 lørdag 9. juni i år, og dersom været er slik det skal være går starten klokken 09:00 fra Sandnes Kulturhus. Ferden fortsetter så sørover langs samme løype som i fjor, og langt på veg med de samme stoppestasjonene. Målgang er forventet i Egersund en gang utpå ettermiddagen, og her er det både dusje- og andre forpleiningsmuligheter.

Medvindsrittet løype
Medvindsrittet sin trasè blir som i fjor, da den ble målt til 74.6 km fra start til mål. Rittet blir avviklet lørdag 9. juni.
Foto: Google Maps

Rittledelsen har imidlertid tatt høyde for at vinden for en gangs skyld blåser andre vegen på denne samme dagen som et visst annet sykkelritt i distriktet. Hvis de siste værvarslene går ut på dette, snus løypetraseen rundt, med start fra Egersund Jernbanestasjon og målgang på Sandnes. For øvrig blir det få endringer i forhold til hovedopplegget. I tillegg er det også utarbeidet en hemmelig Force Majeur-klausul.

Quiz-Trond har fått et særlig ansvar etter Rittledelsens siste møte, og dette går ut på å sørge for den nødvendige logistikken. Ikke minst blir det en prioritert oppgave få hele Magnificent 12 til å stille til start og gjennomføre, og dersom dette ikke lykkes kan det komme på tale med eksklusjoner.

(06.02.2012 kl 06:00)

Jevn start på februar

SANDNES: Som ventet ble Naked Men Singing kåret til månedsvinner for januar da Megler-quizen gikk i gang med en ny quizmåned på onsdag. På den første dagen i februar var det gode muligheter for å sikre seg en gunstig posisjon for den neste månedspremien, og det var 12 lag som stilte opp nettopp for å gjøre det.

Det ble svært jevnt i første omgang, og hele 3 lag havnet på delt førsteplass. Kampen om en gratis runde i baren måtte dermed avgjøres på musikkspørsmål, og her var det Eyepatches & Racoonhats som trakk det lengste strået. De to andre vinnerlagene var Naked Men Singing og Labbetøs.

Jevnt ble det også i andre runde, med nesten halvparten av lagene fordelt over bare ett poengs forskjell. Nå var det Fasiten og Newton & De som ledet an på delt førsteplass, og igjen måtte et musikkspørsmål til for å kåre en barrundevinner. Uheldigvis for Fasiten, men til desto større glede for Newton & De gikk seieren til sistnevnte.

Jevne resultater gir også en jevn resultatliste sammenlagt. Naked Men Singing har sikret seg et godt utgangspunkt for resten av måneden, men trues av opptil flere lag like bak seg. Det kan dermed ligge an til stor quizspenning de neste 4 ukene, frem til en ny månedsvinner skal kåres.

Megler-quizen, topp 5 februar måned
Naked Men Singing, 34
Labbetøs, 33
Newton & De, 33
Hjørnet, 32.5
Fasiten, 31.5

(06.02.2012 kl 06:00)

Rykter & Rauaraddel

  • Fullmånekveldene i Klepp fortsetter videre i sin jubileumssesong, der det blir gjensyn med tidligere fullmåneartister. På tirsdag er det Jan Ingvar Toft, kjent fra bl.a. Vamp, som kommer til Friluftshuset på Orre. Som vanlig er interessen enorm, og det er praktisk talt utsolgt allerede.

  • Med premieren på Annie Get Your Gun halvannen måned unna, meldes det at billetter til de 3 forestillingene i Klepp Rådhus nå er for salg. Modell Frisør på Klepp og Ivar Skei på Sandnes blir utsalgssteder, mens det også blir anledning til å bestille billetter både på internett og per telefon i tiden fremover. Premieren er fredag 23. mars, og det blir også forestillinger lørdag 24. og søndag 25. mars.

  • Også Irsk Aften nærmer seg med stormskritt, og fra Sinclair & the Rovers meldes det om rekordstor interesse i år. Billettene med full pakke, det vil si med matservering i tillegg til den musikalske underholdningen, ble nærmest revet bort og det er nå praktisk talt helt stappfullt utenom også. Irsk Aften foregår på Bryne Mølle på lørdag, og roverne har i år fått med seg Creedence-bevegelsen Hey Tonight som musikalske gjester.

    (06.02.2012 kl 06:00)

  • Hovedside

  • Arkiv
  • Multimedia
  • Søk etter artikler
  • Ja, ke syns du?
  • Tilfeldig artikkel

  • Informasjon
  • Tips oss!

    DENNE UKEN:
    Hele denne uken

     OGMS-utvalg: - EU-flyplasser suger!
     Kald og folkerik dag for OGMS
     Medvindsrittet kjører reprise
     Jevn start på februar
     Rykter & Rauaraddel

    Uke 5, 2012:
    Hele denne uken

     Ny vår for Medvindsrittet
     Månedsseieren ble sikret
     Mørket går, mørket består
     Rykter & Rauaraddel

    Uke 4, 2012:
    Hele denne uken

     Annie-musikal tar form
     Poor Edward på Stationen
     Historien gjentar seg
     Rykter & Rauaraddel