SAKMILs hovedsideSAKMIL-nyheteneInformasjon og historikkSAKMILs beryktede ordlisteThe SAKMIL GalleryGjestebokSkriv til SAKMIL! Navigasjonsmeny
Topp
Uke 8, 2000 Nyheter
 RT

SAKMIL-nyhetene kom med sin siste utgave mandag 28. oktober 2013. Denne siden vil ikke lenger bli oppdatert.
Takk til alle lesere som har bidratt til å holde hjulene i gang de siste 17 årene!

Klepp Hornmusikk debuterer i Sandnes Kulturhus

SANDNES: Onsdag 1. mars debuterer Klepp Hornmusikk i kulturhuset i Sandnes. Da skal verket "Carmina Burana" fremføres av Sandnes Orkesterforening og skolekoret fra Lundehaugen Videregående skole. Ikke mindre enn 3 (tre) sangere fra Klepp Hornmusikk skal denne dagen hjelpe å hale prosjektet i havn. I en kommentar til SAKMIL nyhetene sier Kristin Gjelvik at hun gleder seg enormt til å debutere i Sandes før hun fortsetter "eg e så nervøsen". Karen Roth og Tore Aarrestad vil også trø til med fremtredende drøveleksponering. 

Godt hjulpet av omlag 40 gongslag på Rogalands største gong kan vi allerede nå garantere en kjempesuksess. Og ikke nok med det!  For å virkelig markere Hornmusikkens sandnesflørt har SAKMIL lånt ut favorittklokkespillet som vil bidra med flere hundre toner i Carl Orff's fantastiske storverk. Man forventer også at Per I Iversen under konserten vil traktere sin fagott med sedvanlig eleganse og signere autografer etter konserten.

Opptil flere musikanter fra Hornmusikken kommer til å overvære konserten. Man skal ikke se bort fra at det blir ført fremmøteprotokoll også på dette arrangementet. (Det meldes om overhengende mulighet for sosiale avreagering på Finnegan Pub i etterkant av konserten.) Billettbestilling kan gjøres via internett eller billett-telefon 51 60 20 10. Forestillingen begynner kl 19:30 og koster 175 kroner.

Aktuelle linker

  • Sandnes kulturhus

    (21.02.2000 kl 06:00)

  • Ny seminarsuksess

    ORSTAD: Lørdag var det endelig klart for det musikanter både i Stavanger Musikkorps av 1919 og Klepp Hornmusikk hadde sett frem til i lengre tid, nemlig fellesseminaret på Orstad. Det var på forhånd knyttet store forventninger til denne begivenheten, og enkelte var kanskje litt spent på hvordan det ville gå å knytte sammen to korps på denne måten.

    Skeptikerne hadde imidlertid ingenting de skulle ha sagt, for seminaret ble en suksess fra ende til annen. Dagen startet kl. 09.34, da sørgående tog fra Stavanger ankom utrolig presis til Øksnavadporten med nærmere 20 forventningsfulle bymusikanter ombord. Her fikk de en velkomst de knapt nok hadde tort å drømme om, for på stasjonen stod nemlig formann Gillen med sin supertraktor og tilhenger med halmballer, som raskt ble fylt opp av glade musikervenner. På ekte bondevis ble de så transportert opp til Orstad skule, som var åstedet for dagens seminar.

    I løpet av dagen avholdt de ulike instrumentgruppene sine gruppeøvelser, og resultatet av øvingen ble senere presentert for medmusikanter i en uformell konsert. I god Syredalen-ånd hadde man arrangert det hele som en underholdningskonkurranse, der instrumentgruppene konkurrerte om juryens gunst. Juryen bestod forøvrig av representanter for alle instrumentgrupper.

    Som vanlig ble det mye skittkasting på klarinettene, og disse nådde ikke opp denne gang. Det gjorde imidlertid fløytene, som leverte et utrolig velregissert show med Tore de France som innleid klovn, bie og ballettdanser. Seieren var derfor fullstendig fortjent og udiskutabel, og ble markert med utdeling av konfekt til de heldige fløytister under festen senere på kvelden. Slagverkerne og trompet-/kornett-gruppen fulgte forøvrig på de neste plassene.

    Etter Jonnys innsats som jurymedlem i Syredalen var det denne gang en formidabel mengde kommentarer ute og gikk på poenggivingsskjemaene. Slagverkernes kommentarer ble forøvrig fullstendig sensurert under premieutdelingen, uvisst av hvilken grunn.

    Et bilde fra hentingen med traktor skulle forøvrig fulgt denne artikkelen, men SAKMIL-nyhetene har til nå ikke lykkes i å få kontakt med sitt digitale kamera.

    Aktuelle linker

  • Stavanger Musikkorps av 1919

    (21.02.2000 kl 06:00)

  • Rekefest på ØSU

    ØKSNEVAD: Etter at seminaret på Orstad skule var avsluttet, var det klart for dusjeseremoni og omkledning, før seminardeltakerne møtte mannsterke opp i lokalene til Øksnevad Show & Underholdning (ØSU). Her skulle det nemlig avholdes fest med servering av nyfiskete reker med tilhørende herligheter. Omtrent 100 personer var til stede på festen, som til en viss grad var inspirert av suksessen med Ut-av-skapet i fjor høst. Utover kvelden ble det gjensyn med noen av numrene fra dette arrangementet, deriblant KillKenneths tolkning av An der schönen blauen Donau, i tillegg til fullstending nye påfunn fra de mange kreative sjelene i Hornmusikk-miljøet.

    Kveldens høydepunkt var nok imidlertid da KillKenneth og Gry sammen fremførte Shania Twains "Man, I feel like a woman". Her viste nemlig KillKenneth seg fra en helt ny og meget feminin side, med tettsittende kjole og sminke som det oste sensualitet av lang veg. Etter dette fantastiske stuntet ble KillKenneth automatisk midtpunktet i forsamlingen, og i korridorene svirret ryktene om den sjarmerende søsteren til Andersen-brødrene. Pålitelige kilder hevder videre at KillKenneth nå seriøst vurderer å skifte kjønn, noe som delvis også skyldes at han er kraftig lei av all den oppmerksomheten han får fra unge, kvinnelige beundrere. Uansett kom slagordet fra tidligere år, "Klepp Hornmusikk - det bifile alternativ", igjen til heder og verdighet denne kvelden.

    I god ØSU-stil holdt den harde kjernen det gående til langt ut i de små timer, og SAKMIL-nyhetene har god grunn til å tro at også musikervennene fra sjøl byen hadde en storartet kveld. Det foreligger her skjellig grunn til mistanke om promille.

    (21.02.2000 kl 06:00)

    KanIkke sesongdebuterer

    PERTH, AUSTRALIA: Gutteklubbmedlem Helge Ellingsen befinner seg for tiden på Australias vestkyst, og har sendt ut en befaling til alle medlemmer av Gutteklubben KanIkke. Fredag 3. mars avholder nemlig gutteklubben sin sesongdebut i de vanlige lokalene i Marius Skadsemsveg på Sandnes, der det ventes høy stemning og betydelig forfall fordi gutteklubbmedlemmene ikke kan møte.

    Det knyttes stor spenning til om KanIkkes eksluderte medlem Jørn Slørdal, som har startet en konkurrerende virksomhet med sin KanKanskje-klubb, tør å vise seg på Sandnes denne kvelden. SAKMIL-nyhetene oppfordrer forøvrig Jenteklubben KanKan til også å finne på noe denne kvelden.

    (21.02.2000 kl 06:00)

    SAKMIL-nyhetene i ny drakt

    Som de fleste nå burde se, har SAKMIL-nyhetene skiftet ham og presenterer fra og med denne uken nyhetene i nytt og et kanskje noe mer tabloidpreget format. Folkene bak nyhetene er imidlertid de samme som før, og SAKMIL-nyhetene vil derfor bevare sin slagkraftige journalistikk også i tiden som kommer.

    Med det nye systemet har det også blitt utviklet en betydelig forbedret støtte for bildereportasjer, og det satses derfor på større bruk av bilder til å illustrere nyhetene i tiden som kommer. SAKMIL-nyhetene håper at nyskapningen blir godt mottatt, og er selvsagt åpen for både ros og ris fra publikum

    (21.02.2000 kl 06:00)

  • Hovedside

  • Arkiv
  • Multimedia
  • Søk etter artikler
  • Ja, ke syns du?
  • Tilfeldig artikkel

  • Informasjon
  • Tips oss!

    Ukens spørsmål
    Bør KillKenneth skifte kjønn?
    JaNei

    Vis resultat

    DENNE UKEN:
    Hele denne uken

     Klepp Hornmusikk debuterer i Sandnes Kulturhus
     Ny seminarsuksess
     Rekefest på ØSU
     KanIkke sesongdebuterer
     SAKMIL-nyhetene i ny drakt

    Uke 7, 2000:
    Hele denne uken

     Sveinsvoll Swingers nok engang i pressens søkelys
     KHM og 1919 klar for seminar og fest
     Spennende og jevn konkurranse i Markvegen
     Ukens innbrudd

    Uke 6, 2000:
    Hele denne uken

     Vellykket Irsk Aften
     Ukens innbrudd
     Kåseri
     Pizzakveld på ØSU
     Litt om alt