SAKMILs hovedsideSAKMIL-nyheteneInformasjon og historikkSAKMILs beryktede ordlisteThe SAKMIL GalleryGjestebokSkriv til SAKMIL! Navigasjonsmeny
Topp
Uke 35, 2003 Nyheter
 RT

SAKMIL-nyhetene kom med sin siste utgave mandag 28. oktober 2013. Denne siden vil ikke lenger bli oppdatert.
Takk til alle lesere som har bidratt til å holde hjulene i gang de siste 17 årene!

Bare høydepunkter med stor variasjon

STOKKA: Festivalprogrammet stod ikke tilbake for noe som helst, og var både rikholdig og variert. SAKMIL-nyhetene presenterer her sin vurdering av de ulike aktørene, i den rekkefølgen de spilte.

Terningkast 6

Orstad Dixie
Den stadig mer profilerte dixie-gruppen fra Orstad Storband slo an tonen for kvelden med sprudlende dixie-musikk. Med et vær som bare ble bedre og bedre, var dette en perfekt start på en perfekt kveld.

Terningkast 6

Meg og Kenneth Band
Denne duoen har vært ute en vinternatt før, og har lagt sin elsk på religiøse slagere. Med prestekrager og et drivende arrangement var det ingen tvil om hvor Muhammed kjøpte ølet.

Gillens Slaveorkester
Gillens Slaveorkester

Terningkast 6

Gillens Slaveorkester
Det spesialkomponerte festivalorkesteret med røtter helt tilbake til Sveinsvoll Swingers (SSSS) sin storhetstid, som hadde sin debut sammen med SAKMIL på Gladmat tidligere i sommer. Serverte sprudlende slavemusikk, og en trommesolo på Muppet Show som varte en hel røyk.

Terningkast 6

Same-Børge
Børge joiket seg inn i historien iført samehatt og festivalklær. Kveldens musikkansvarlige viste frem sitt unike talent, og sang slik bare Børge kan.

Terningkast 6

Joni Mitchell
Anita Bekkeheien sang Joni Mitchell nesten bedre enn originalen. Fantastisk fremførelse fra en fantastisk sanger, og med Erlend på akustisk gitar ble det flere stemningsfulle øyeblikk.

Joni Mitchell
Joni Mitchell

Terningkast 6

Bob Dylan
KillKenneth fremførte to Dylan-slagere med en stoisk ro og med en stemme som ledet publikum til å tro at det var Dylan selv som stod på scenen. Han hadde slett ikke glemt kunstene fra 60-tallskonserten i Storstova i vår.

Terningkast 6

Janis Joplin
Mariann fra Sinclair & the Rovers viste til fulle hva hun er god for, og tolket Janis Joplin nær perfekt. Hadde i likhet med sin venninne Joni Mitchell, alias Anita Bekkeheien, publikum i sin hule hånd.

Bridge Boys
Bridge Boys

Terningkast 6

Bridge Boys
To av Børges studiekamerater og bridgevenner fremførte to slagere fra a-capella-gruppen Bridge Boys, som til vanlig er lokalisert på Østlandet. På WoodStokka ble de imidlertid backet med fullt band, og de leverte sakene slik de skulle.

Red Terrasse Balalaika Duo
Red Terrasse Balalaika Duo

Terningkast 6

Red Terrasse Balalaika Duo
Kamerat Oljeski og Belte-Ivar i sin første offisielle fremførelse, med Jonny på trekkspill. Ga festivalpublikum en Kalinka de sent vil glemme, og fikk blant annet fire tsjekkere til nesten å gråte av glede. Et definitivt høydepunkt.

Terningkast 6

Sinclair & the Rovers
Det lokale irsk-inspirerte bandet som aldri svikter. Bandet er samspilt til tusen og befester grepet som et av distriktets beste live-band. Avsluttet med den alltid like forrykende Fiesta, som fikk publikum til å gå av hengslene.

Sinclair & the Rovers
Sinclair & the Rovers

Terningkast 6

MacIdar Lovesong Collection Band
Mac-Idar, eller Belte-Ivar som han egentlig heter, ga alle en leksjon i hvordan kjærlighetssanger virkelig skal spilles. Tolket Ronan Keating, Britney Spears og Elton John på en ubetalelig måte. Ikke et øye var tørt, og ikke et sete heller, forresten.

Terningkast 6

John Lennon
Peace. Peace and Love. Tor Ivar som John Lennon ble mottatt nærmest som en Messias-skikkelse, og sang om fred i verden. Publikum ble med på notene, og stemningen ble ekstra vakker med stjerneskudd i kveldsmørket.

Terningkast 6

Jimi Hendrix / Santana
Brødrene Aasland, med Erlend som gitarlegenden Jimi Hendrix, og med litt ekstra forsterkninger vrengte lydbildet til det ugjenkjennelige. En sterk opplevelse som Jimi Hendrix ville likt om han hadde fått sett det. Kveldens uten tvil største spektakulære høydepunkt da Erlend inspirert av Hendrix avsluttet med å sette fyr på gitaren.

Terningkast 6

Bingobandet Stengt
Definitivt ikke noe bingopreg over dette lenger. Stengt er sjefer på scenen og skuffet heller ikke på WoodStokka. Begynte i utvidet versjon med kordamer og blås, og leverte en fantastisk utgave av Joe Cockers live-slager "With A Little Help From My Friends". Helt konge. Rocket senere publikum med en rekke hits og slagere.

Terningkast 6

Don Andersoni
Kveldens konferansier som gjorde jobben med glans. Det er slett ikke rart at noen vil lage film om denne mannen. Holder seg etter alt å dømme også godt inne med byens ordfører, og er bare sjef. Unnskyld - don.
Don Andersoni
Don Andersoni var kveldens konferansier.

(25.08.2003 kl 06:00)

 • Hovedside

 • Arkiv
 • Multimedia
 • Søk etter artikler
 • Ja, ke syns du?
 • Tilfeldig artikkel

 • Informasjon
 • Tips oss!

  Ukens spørsmål
  Spilte SAKMIL på WoodStokka?
  JaNei

  Vis resultat

  DENNE UKEN:
  Hele denne uken

   WoodStokka parkerte alt
   Bare høydepunkter med stor variasjon
   SAKMIL-plagiat ble fiasko
   Gucci-feberen sprer seg
   Rykter & Rauaraddel

  Uke 34, 2003:
  Hele denne uken

   Sommer, musikk og galskap
   Stor suksess på bryggekanten
   SAKMIL jaget på dør
   Suksess tross dårlig vær
   Lovende sesongstart
   WoodStokka neste
   Rykter & Rauaraddel

  Uke 33, 2003:
  Hele denne uken

   Femti år med Johnne Bond
   Moderat finale avsluttet sesongen
   Oppsummering av sesongen
   Den store russiske røyketesten
   Hornmusikken i gang igjen
   Rykter & Rauaraddel