SAKMILs hovedsideSAKMIL-nyheteneInformasjon og historikkSAKMILs beryktede ordlisteThe SAKMIL GalleryGjestebokSkriv til SAKMIL! Navigasjonsmeny
Topp
Uke 33, 2003 Nyheter
 RT

SAKMIL-nyhetene kom med sin siste utgave mandag 28. oktober 2013. Denne siden vil ikke lenger bli oppdatert.
Takk til alle lesere som har bidratt til å holde hjulene i gang de siste 17 årene!

Femti år med Johnne Bond

ORSTAD: Filmhelten James Bond feirer i år sitt 50-årsjubileum på lerretet, noe som selvsagt gjøres stor stas på i filmmiljøet. Det ble ikke mindre stas over feiringen av den litt mindre kjente, lokale helten Johnne Bond, som tirsdag rundet et halvt århundre. Gjennom ulike kanaler, blant annet et portrettintervju i Aftenbladet, hadde Johnne invitert til åpent hus i sin residens på Orstad, og her vandret folk inn og ut hele dagen.

Det var likevel om kvelden at det store skulle skje. En stakket stund kunne det se ut som om nesten ingen hadde tenkt seg innom jubilanten, som stod smånervøs og trippet på sin terrasse i det fine været. Minutter senere var derimot terrassen invadert av en gjeng merkelige skikkelser i russiske uniformer og Mao-drakter, som med til dels eksotiske instrumenter sørget for minst like eksotisk musikk.

Johnne Bond Band
Dette noe spesielle orkesteret, Johnne Bond Band, fikk både gjester og naboer til å sperre opp øynene.

Bølingen, for anledningen bare kalt for Johnne Bond Band, var et sammensurium av folk fra flere ulike grupperinger, som WarszawaPaktKameratene, Sinclair & the Rovers, SAKMIL, Klepp Hornmusikk og BursdagsBataljonen, for å nevne noen. Under en høytidelig seremoni fikk jubilanten overrakt en rekke gaver, deriblant en spesialprodusert t-skjorte med Johnne-Bond-motiv. Den ble raskt favorittplagget resten av kvelden, etter at Johnne hadde gått i dress hele dagen. I tillegg ble Johnne eier av en rekke russisk-inspirerte effekter, samt en flott og trendy Hawaii-skjorte.

Johnne Bond 50 år
En strålende fornøyd Johnne Bond med splitter ny t-skjorte serverer cognac til sine gjester.
Senere kom også flere venner fra Klepp Hornmusikk innom, og også disse kunne overrekke Johnne flere nyttige gaver. Det ble etterpå servert utsøkte smørbrød med tilhørende drikkevarer, som passet perfekt på den varme sommerkvelden.

Johnne var forøvrig også i aksjon på lørdag, først på akrobatflyging sammen med sine 3 sønner, og senere på Ganddal Bydelshus der det var invitert til stor fest. SAKMIL-nyhetene gratulerer med de første 50 årene, og ønsker lykke til med de neste.

(11.08.2003 kl 06:00)

Moderat finale avsluttet sesongen

KLEPPE: Årets sommerpubsesong gikk torsdag inn i siste og avgjørende runde på puben Only 1 på Kleppe. Tradisjonelt er finalerunden en av de best besøkte gjennom sommeren, og det var derfor knyttet store forventninger til oppmøtet denne torsdagskvelden.

Imidlertid kan det se ut som om årets finalerunde kanskje kom en uke for tidlig. På tross av en dobling og vel så det av forrige rundes deltakerantall, ble det ingen ny rekord, og dermed ble femte runde 18. juli stående som den best besøkte.

Det var likevel brukbart med folk rundt stambordet. Selv i siste runde ble tre nye ansikter registert, med venninnene Ingunn og Gunn som to av dem. Disse har strengt tatt ingenting med Klepp Hornmusikk å gjøre, men fikk godkjent oppmøte siden de satt sammen med korpsets representanter ved stambordet.

Siste runde gikk derfor i mål med 11 deltakere, som ankom i nevnte rekkefølge: Ingunn, Nodi, Ole, Siri, Ane, Trude, Gunn, Magne, Jorunn, Gry og Gretha. Av disse var Siri, sammen med Ingunn og Gunn, på plass for første og siste gang i årets sommerpubsesong.

Åttende og siste runde svarte altså ikke helt til forventningene med tanke på oppmøtet, men ble en koselig opplevelse likevel. Neste uke er det tilbake til normalen igjen - med øvelse først og pub etterpå.

(11.08.2003 kl 06:00)

Oppsummering av sesongen

KLEPPE: Årets sommerpubsesong har gått over åtte runder gjennom hele sommeren, med første møte 19. juni, og siste møte 7. august. I løpet av denne tiden har det blitt godkjent i alt 78 oppmøter, og 15 av disse kom i femte runde, på møtet 19. juli. Også tredje og fjerde runde var godt besøkt, med 14 oppmøter hver. Dårligst ut kom sjette runde 24. juli, med bare 2 stakkarslige oppmøter.

Oppmøtene er temmelig jevnt fordelt mellom kjønnene. 38 mannlige og 40 kvinnelige oppmøter er fasiten, og dette gir en fordeling på 49 % mot 51 %. I alt 34 personer er med i statistikken, og av disse er det 20 kvinner og 14 menn (59% / 41%). Dette forteller oss at det er flere faste pubgjengere blant mennene enn blant kvinnene. Mennene har i gjennomsnitt 2.7 oppmøter hver, mens kvinnene bare har 2.0 oppmøter hver.

Det var ingen som klarte å få fullt oppmøte denne sesongen. Magne var imidlertid svært nær. Han hadde kun ett fravær, og endte dermed på 7 oppmøter. Like bak følger Ane, som endte opp med 6 oppmøter totalt, mens Nodi gikk i mål med 5 oppmøter totalt. Videre følger fem personer med 4 oppmøter hver, fem personer med 3 oppmøter, fire personer med 2 oppmøter, og hele 17 personer med ett oppmøte.

Sommerpubsesongen 2003

Resultater

Oppmøter per person:
7 oppmøter: Magne
6 oppmøter: Ane
5 oppmøter: Nodi
4 oppmøter: Ole, Jorunn, Gillen, Håvard, Gretha
3 oppmøter: Anita, Ingvild, Trude, Gry, Børge
2 oppmøter: Skoffe-Eirik, Jonny, Sissel, Erling Dagsland
1 oppmøte: Arnhild, Ragnhild, Mirijam, Rune, Vibeke, Litle-Store, Dag Bjørkedal, Kona til Dag Bjørkedal, Hanne Gunn, Tove Gry, Arvid Mæland, Kirsti, Iselin, Erling Dag, Siri, Ingunn, Gunn.

Oppmøte per gang:
19. juni: 6
26. juni: 11
3. juli: 14
10. juli: 14
17. juli: 15 (Beste oppmøte)
24. juli: 2 (Dårligste oppmøte)
31. juli: 5
7. august: 11

Totalt antall oppmøter: 78, herav 38 mannlige og 40 kvinnelige.
Antall deltakere totalt: 34, herav 14 menn og 20 kvinner.
Gjennomsnittlig oppmøte per gang: 9.75
Gjennomsnittlig ant. møter per person: 2.7 for menn, 2.0 for kvinner

På grunn av tidligere tvister om familietilhørighet, beregningsmåter for instrumentgrupper o.l., har SAKMIL-nyhetene valgt å utelate dette fra årets statistikk. Det er imidlertid på det rene at 11 personer med til sammen 14 oppmøter må gå under samleklassen "Hangaround" i år. Resten av deltakerne er medlemmer i Klepp Hornmusikk. Det tas forøvrig forbehold mot feil i statistikken.

Dermed er det slutt på årets sommerpubsesong, som viser en klar tilbakegang fra fjorårets gode sesong. Det er også langt igjen til det beste året i 1999, med 16.9 oppmøter i snitt. Da var det imidlertid Sydrå og ikke Only 1 som var arenaen. Neste år er det imidlertid nye sjanser.

(11.08.2003 kl 06:00)

Den store russiske røyketesten

Smokin' Safety Belt
"Smokin' Safety Belt", alias Belte-Ivar, i aksjon under testen.
MOSKVA/ST. PETERSBURG: Når en er på tur i et lavkostland som Russland, kan det være mye å spare på å la røyken ligge igjen hjemme og i stedet kjøpe nye og spennende merker under turen. Pris for en pakke russisk røyk ligger på rundt 16 rubler (tilsvarer 4 kroner) mens vestlige merker koster rundt 24 rubler (hele 6 kroner), et prisnivå som gjør at en storrøyker fort tjener inn hele turen.

Hvilken røyk du skal velge blant jungelen av velkjente vestlige og mer ukjente og uforståelige russiske merker kan imidlertid være et problem i starten. Under den nylig avholdte WPK II, tok derfor Belte-Ivar og Dørgislav på seg oppgaven med å teste store deler av utvalget for å gi en best mulig start for andre røykere på besøk i landet.

Testen foregikk kontinuerlig under hele turen og panelet har brukt norsk Lucky Strike som referanserøyk med terningkast 6. (Russiskproduserte utgaver av vestlige røyker (Lucky Strike, Camel, Marlboro og Marlboro Light) får alle et terningkast dårligere enn sine vestlige originaler.)

Russisk røyk
Testdeltakerne, bestående av både kjente og mindre kjente russiske sigarettmerker.

Terningkast 1
Pegas - Mild og med helt OK trekk. Fyldig og ikke noen utpreget drittsmak. Leveres i softpakning som er veldig bra til triksing. Kvalifiserer egentlig til en 3?er, men på grunn av normalfordelingen, må et røykmerke tildeles terningkast 1, og denne gangen går det dessverre ut over Pegas.

Terningkast 2
Ruziia Klassika - Skikkelig ræva og vond smak. Greit trekk og bra pakke trekker imidlertid noe opp. Helt til en 2?er.

Aba - Tørr, mild og med dårlig trekk. Testpanelet lukter mye røyk etter å ha røykt disse, noe som resten av reisefølget ikke setter pris på. Standard kjedelig design og softpakke som ikke funger til triksing gjør ikke saken noe bedre.

Terningkast 3
Novost? - Særdeles tørr. Brant fort opp. Selve røyken ville fått terningkast 2, men Novost? trekkes opp til en 3?er pga av flott innpakning.

Savuke - (Finsk røyk som ble kjøpt inn under Helsinki-stoppen.) Helt grei røyk. Ingenting spesielt på verken smak eller design. I bunn og grunn en av mange.

Terningkast 4
Apollon - Litt for mild for hardbarka røykere, men likevel med en god smak. Kan fungere greit som dagligrøyk for nybegynnere og pyser.

Russkiy Stil? - Nok en som er altfor mild for testpanelet. Hull i filter fører til dårlig trekk + at tjære samler seg i stjernemønster i enden av filter. Fin og kongelig innpakning gir ekstrapoeng.

Terningkast 5
Parliament - Er egentlig fra Sveits, men det får gå for denne gang. Utprega turistrøyk. God smak og fylde. Kan brukes til hverdags og fest. Sigaretten er helt hvit, noe Dørgislav syns er femi.

Pjetr 1 - Litt mild men veldig god på smaken. Kan brukes hvorsomhelst av hvemsomhelst. Flott design med gullskrift på mørkeblå pakke.

Troika - Testens eneste julerøyk. Grei konsistens på både røyk og pakke. Brenner litt fort (gjelder kun for røyken). Kanskje en anelse for mye parfyme. Belte-Ivar mener røyken fungerer året rundt, mens Dørgislav syns den er litt kjedelig ? akkurat som julen. God julestemning på pakken.

Terningkast 6
Testvinneren
Testvinneren skilte seg klart ut fra alle konkurrentene. Legg spesielt merke til at det er den mørke delen av sigaretten som inneholder tobakken, det hvite er hult filter!
Belomorkanal - Testens vinner. En ekstremt tørr røyk med elendig trekk og dårlig smak. Panelet anslår produksjonstid til å være en gang tidlig på 1700-tallet. Ville i utgangspunktet endt opp på en svak 1?er og testtaper hadde det ikke vært for utseende og innpakning. Dette er til gjenggjeld så suverent at Belomorkanal enstemmig kåres til testens beste røyk med en solid 6?er.

(11.08.2003 kl 06:00)

Hornmusikken i gang igjen

KLEPPE: Etter en lang og strålende sommer går det ubønnhørlig mot høst og skolestart, og dermed er det også tid for å pusse støvet av instrumentene igjen. Torsdag er det derfor klart for høstens første øvelse for Klepp Hornmusikk, og dermed sparkes også høstsesongen i gang for fullt.

Korpset går mot en relativt aktiv høst, der Mandalsfestivalen i midten av september trolig blir det aller største høydepunktet. Senere er det også tid for det tradisjonelle seminaret i Sirdalen, før det satses på en konsert sammen med skolekorpsene i kommunen 1. november.

Lenge før den tid, nærmere bestemt på fredag, er det imidlertid klart for "Midt på Nåttå", eller såkalt nattåpent på Kleppe. Da stiller Klepp Hornmusikk som alltid opp med både grillmat og tyrolermusikk i sentrum, som etter alle solemerker kommer til å syde av folk.

(11.08.2003 kl 06:00)

Rykter & Rauaraddel

  • Til tross for volleyballkamper andre steder og en del feriefravær fra den harde kjerne, ble det søndag som vanlig kamper i solsteken på Hellestøstranden. To tomannslag, med en tidligere landslags- og Spania-proff på den ene siden, gjennomførte to sterke sett foran to engasjerte publikummere.

  • Parallelt med dette vartet Gillen, Nodi og Olav opp med storspill i støypesanden på Hognestad. Den årlige vennskapskampen mot "di Hognest", som er en del av Hognest-Heljå, endte 2-1.

  • Førstkommende lørdag spiller Sinclair & the Rovers opp til bryggedans under arrangementet Sommer i Sandnes utenfor Kulturhuset.

  • Det meldes om god stemning fra Hamresanden i Kristiansand, der KillKenneth, Litle-Store og Monica tilfeldigvis har vært på ferie samtidig den siste uken.

  • Det meldes også om varmt vær og bra stemning fra stranden i Torrevieja i Spania, der Anita og hennes venninne Inger Lise har feriert den siste uken. Lokale akevitteksperter har imidlertid blitt kraftig provosert av de to, etter at de kjøpte med seg en 10-pakning med svensk (!) akevitt på turen.

  • En lokal turner skal ved et uhell bokstavelig talt ha dratt en kvinne ut fra toalettet under et besøk i Portugal nylig. Episoden skjedde da turneren skulle på toalettet, og låsen på avlukket fjæret så merkelig. Turneren dro dermed til med all sin kraft, og fikk både døren og en kvinne som tviholdt i dørhåndtaket med seg ut.

  • En av seks WPK-gitarer ble fredag overlevert sin nye eier under en høytidelig seremoni. Lykkelig over å få en splitter ny gitar i hendene, begynte Ane Mari straks å øve på viktige nachspielsanger under kyndig veiledning fra Johnsen å Dei, melder tvilsomme kilder.

    (11.08.2003 kl 06:00)

  • Hovedside

  • Arkiv
  • Multimedia
  • Søk etter artikler
  • Ja, ke syns du?
  • Tilfeldig artikkel

  • Informasjon
  • Tips oss!

    Ukens spørsmål
    Skal det være en russisk røyk?
    JaNei

    Vis resultat

    DENNE UKEN:
    Hele denne uken

     Femti år med Johnne Bond
     Moderat finale avsluttet sesongen
     Oppsummering av sesongen
     Den store russiske røyketesten
     Hornmusikken i gang igjen
     Rykter & Rauaraddel

    Uke 32, 2003:
    Hele denne uken

     Strålende tur går mot slutten
     Misset på puben
     Innkjøp i fleng til nye band
     Fra MacIdar til Belte-Ivar
     Grandiosa-landet Finland
     Nytt bryllup i helgen
     Farsologens farsetips
     Ikke fullt så ille likevel
     Finalen i sikte
     Rykter & Rauaraddel

    Uke 31, 2003:
    Hele denne uken

     Kongene vendte tilbake til Vågen
     Massesuggesjon rundt SAKMIL og ein te
     Beste parade noensinne
     Stilfull åpning
     Oppladning i kjent stil
     SAKMIL slo seg selv
     Kraftig tilbakeslag
     Rykter & Rauaraddel