SAKMILs hovedsideSAKMIL-nyheteneInformasjon og historikkSAKMILs beryktede ordlisteThe SAKMIL GalleryGjestebokSkriv til SAKMIL! Navigasjonsmeny
Topp
Uke 34, 2003 Nyheter
 RT

SAKMIL-nyhetene kom med sin siste utgave mandag 28. oktober 2013. Denne siden vil ikke lenger bli oppdatert.
Takk til alle lesere som har bidratt til å holde hjulene i gang de siste 17 årene!

Sommer, musikk og galskap

SANDNES: Under tittelen Sommer i Sandnes, har sandnesgaukene denne helgen feiret seg selv med byfest og stor aktivitet i sentrum. I hele sentrumsområdet, men særlig i Langgaten og rundt Vågen har det vært et yrende folkeliv, og etter en værmessig lite oppløftende inngang til helgen kom det seg betraktelig ut over dagen lørdag.

Man måtte imidlertid over Skjævelandsbrua for å hente mye av den musikalske underholdningen. Hele 3 musikalske grupperinger hentet fra miljøet rundt Klepp Hornmusikk og Orstad Storband var nemlig i sving i løpet av lørdagen.

Det hele startet lørdag ved middagstider. Da spilte den fremadstormende dixie-gruppen til Orstad Storband opp i Langgaten, og sørget for rene New-Orleans-stemningen blant butikker, boder og valgkampstander. Med enkelte forflytninger rundt i området dekket de etterhvert hele sentrum med sin friske musikk, noe publikum visste å sette pris på.

Samtidig pakket SAKMIL ut sine saker i andre etasje på Eddi's Bakeri. Lørdagen skulle nemlig også bli en god dag for trommer og galskap, og med Gladmat friskt i minne er også SAKMIL et hett navn om dagen. Kun et lite kvarter forsinket kom SAKMIL i gang med sin omfattende runde, og vandret flere ganger frem og tilbake mellom Langgaten og Vågen.

SAKMIL og Dixie
SAKMIL og dixie-gruppen fra Orstad Storband fant hverandre i Langgaten, og hadde stor suksess hos publikum.

Senere ble det også tid til et fellesnummer med SAKMIL og dixiene i Langgaten. Her fikk folk oppleve at Store-Litle, som for anledningen spilte sammen med dixie-gruppen, plutselig stilte opp sammen med resten av SAKMIL, og ble med på en stuntoppvisning. Mange visste nemlig ikke at Store-Litle til vanlig også er en del av SAKMIL, og det virket derfor ekstra imponerende da han plutselig kunne hele stuntet.

Etter å blitt regelrett jaget ut av Vågen 33 sørget SAKMIL for å gjøre en solid opptreden ved scenen utenfor kulturhuset. Her fikk både den ene og den andre gjennomgå, og Boris Aleksandrov benyttet dessuten sjansen til en marsjoppvisning som ble avsluttet med ny lengderekord i gebiss-spytting, noe som utløste spontan latter og jubel blant publikum.

Både SAKMIL og dixiene avsluttet sitt oppdrag i 14-tiden, og ga byen et lite pusterom før kveldens store forestilling i Vågen, der blant andre Sinclair & the Rovers spilte opp til bryggedans.

(18.08.2003 kl 06:00)

Stor suksess på bryggekanten

SANDNES: Byfesten Sommer i Sandnes fortsatte utover kvelden lørdag. På scenen var det aktivitet hele kvelden, og Vazelina Bilopphøggers slo tidlig an tonen på det som skulle bli en musikalsk festaften - aldeles gratis for publikum.

Senere ble det både blues og latinamerikansk musikk fra scenen, før Sinclair & the Rovers spilte opp til bryggedans utenfor ølteltet i 23-tiden. Sinclair sørget på sitt sedvanlige vis for upåklagelig stemning, og både gamle og unge kastet seg med i dansen foran scenen. Det ble langt over stengetid i ølteltet før bandet takket for seg, og en fornøyd menneskemasse satte kursen hjemover.

Det hadde nemlig vært en lang dag for mange. På den ærverdige skuta Rokkflu, fortøyd helt innerst i Vågen, hadde mannskap og gjester orkesterplass til festlighetene hele kvelden.

Bryggedans
Sinclair & the Rovers holdt publikum varme med sin irske musikk på bryggekanten.

Ole Jonny på Rokkflu
På Rokkflu benyttet OleJonnyBand sjansen til et bilde i baugen. Trolig blir det også konsert på dekket her en gang i fremtiden.

Flere kjente personligheter hadde sin base her, deriblant Børge og Nodi, som like godt brukte hele lørdagen til å leve det gode liv. Senere kom også de fleste musikerne i Sinclair & the Rovers innom på gjestevisitt, og konstaterte raskt at denne båten nok har potensiale også som konsertarena.

Dermed kan det være duket for en flytende konsert i Stavanger eller Sandnes før man vet ordet av det. Dekket fremme i baugen kan nemlig utmerket godt fungere som scene for Sinclair & the Rovers, og det er trolig bare et spørsmål om tid før en konsert er et faktum.

(18.08.2003 kl 06:00)

SAKMIL jaget på dør

SANDNES: Det er ikke alle som setter like stor pris på trommer og galskap. Det fikk SAKMIL smertelig erfare under sin runde i Sandnes-gatene lørdag, da de var på vei fra Langgaten til Vågen. Like utenfor Vågen 33 spilte SAKMIL opp med trommemarsj, og satte kursen mot hovedinngangen på kjøpesenteret.

Trommestuntgruppen hadde knapt kommet innenfor dørene før en hissig Securitas-vakt rundet hjørnet og med voldsomme armbevegelser gjorde tegn til helomvending. SAKMIL fortsatte selvsagt på sin trommemarsj, men fulgte ellers anmodningen om å komme seg ut. Vel ute igjen fikk en noe overrasket trommegjeng slengt etter seg en krass kommentar fra vakten om at dette ikke måtte skje en eneste gang til, kraftig understreket ved hjelp av en dirrende pekefinger.

SAKMIL på Sandnes
Securitas hadde liten sans for SAKMIL, og boikottes nå av trommestuntgruppen. I Langgaten var stemningen derimot adskillig mer positiv.

SAKMIL vurderte etter dette å trosse oppfordringen og demonstrativt marsjere inn igjen forbi den kjepphøye Securitas-vakten, men valgte å la være å helle bensin på bålet. Gruppen ble imidlertid kraftig provosert av opptrinnet, siden de faktisk var ute på et bestilt oppdrag.

- Den lavpannede og forvokste gorillaen kom sikkert ikke inn på verken politiskolen eller parkeringsvaktkurset, og lot dette gå ut over SAKMIL, sier Nodi i en kommentar til SAKMIL-nyhetene. - Det er utrolig hvor viktig man plutselig blir når man får på seg en vaktuniform, og henger nøkler, MagLite og alt det man ellers eier i beltet. Fyren hadde ingen forståelse for kultur og var kort og godt prototypen på en kjyddnase, avslutter Nodi og legger til at Securitas og trolig også Vågen 33 nå har havnet på SAKMIL sin boikott-liste.

(18.08.2003 kl 06:00)

Suksess tross dårlig vær

KLEPPE: Fredag var det duket for årets utgave av "Midt på Nåttå", eller nattåpent i Kleppekrossen. Arrangementet er en gjenganger hvert eneste år, og kleppsbuen ser ikke ut til å bli lei av konseptet. I alle fall er det alltid et yrende folkeliv rundt i sentrum, og fredag ble ikke noe unntak i så måte.

Tore ved grillen
Tore de France holdt koken ved grillene.

Dårlig vær var nemlig stikkordet for det meste av fredagen, men heldigvis lettet været betydelig utover kvelden. Været førte imidlertid til merkbart mindre folk enn under fjorårets sydlandske arrangement, men det var likevel folksomt hele kvelden.

Klepp Hornmusikk markerte kvelden på sitt vis, med salg av grillmat utenfor Klepp Foto. Tre arbeidslag sørget for at det ble grillet pølser, hamburgere og grillspyd til den store gullmedaljen, og på tross av den litt reduserte folkemengden fikk det meste bein å gå på.

Også tyrolergruppen Unter die Schnauze spilte opp i løpet av kvelden. Gruppen startet sin musikalske underholdning utenfor Klepp Sparebank, før de senere sørget for frisk tyrolermusikk ved Hornmusikkens utsalgssted.

Korpset ryddet griller, bord og stoler like før midnatt og kunne nok en gang være fornøyd med et tilfredsstillende økonomisk resultat. Etter det SAKMIL-nyhetene har grunn til å tro, ligger det i alle fall an til et femsifret overskudd, om enn litt dårligere enn fjorårets rekord.

Tyrolermusikk
I det litt sure været varmet tyrolerne både pølsespisere og andre med sin musikk.

(18.08.2003 kl 06:00)

Lovende sesongstart

KLEPPE: Torsdag startet Klepp Hornmusikk opp igjen med sine øvelser etter sommerferien, og er med det i gang med årets høstsesong. Det ligger an til en aktiv høst, med både Mandalstur og en høstkonsert i sikte, før Annbjørg Lien trollbinder publikum sammen med korpset like over nyttår.

Øvelsen på torsdag var svært lovende i så måte. Over 50 personer var til stede, og det var også duket for mange gledelige gjensyn. Flere medlemmer med langvarig permisjon har nemlig vendt tilbake til korpsets rekker, og også et par nye ansikter var å se.

Styret håper at høstens første øvelse ikke bare var et blaff, men at den positive trenden holder seg utover høsten. I så fall kan det være duket for en ny jubelsesong for korpset, og mange spennende høydepunkter.

(18.08.2003 kl 06:00)

WoodStokka neste

STOKKA: De fleste har vel hørt om den legendariske Woodstock-festivalen, som regnes blant forrige århundres viktigste hendelser i musikkhistorien. Langt mindre kjent, i alle fall foreløpig, er helgens forestående WoodStokka-festival. Programmet skulle imidlertid være godt nok til å matche de fleste andre festivaler.

Minst 13 band er ventet i aksjon på to scener utover kvelden, og mange av disse har sitt utspring i det lokale musikkmiljøet. Over 200 inviterte gjester er ventet til åstedet på Stokka i Sandnes, og det meste skal nå være under kontroll, ifølge arrangørene.

SAKMIL-nyhetene har selvsagt sørget for egen invitasjon til arrangementet, og følger festivalen fra orkesterplass, bokstavelig talt.

(18.08.2003 kl 06:00)

Rykter & Rauaraddel

  • Det var nær perfekte forhold for volleyball på Hellestø søndag. Det visste 8 spillere og en lesende advokat å verdsette, og det vekslet mellom storspill og ren elendighet, meldes det.

  • Badetemperaturen har krøpet betraktelig nedover den siste uken, melder SAKMIL-nyhetenes badeinspektør. Det vurderes nå å ta i bruk stoppskive-skalaen igjen, siden søndagens badevann på Hellestø syntes å holde tilnærmet april-temperatur.

  • Arvid Mæland og Siri Tjensvoll gifter seg i Las Vegas 29. februar 2004, melder Aftenbladet. SAKMIL skal sørge for gardemusikk, meldes det videre. Fra offiselt hold moderes dette imidlertid noe. Gruppen er invitert, men har ikke bestemt seg for å være med ennå, heter det i en uttalelse fra SAKMIL.

    (18.08.2003 kl 06:00)

  • Hovedside

  • Arkiv
  • Multimedia
  • Søk etter artikler
  • Ja, ke syns du?
  • Tilfeldig artikkel

  • Informasjon
  • Tips oss!

    Ukens spørsmål
    Har du håndjern i beltet?
    JaNei

    Vis resultat

    DENNE UKEN:
    Hele denne uken

     Sommer, musikk og galskap
     Stor suksess på bryggekanten
     SAKMIL jaget på dør
     Suksess tross dårlig vær
     Lovende sesongstart
     WoodStokka neste
     Rykter & Rauaraddel

    Uke 33, 2003:
    Hele denne uken

     Femti år med Johnne Bond
     Moderat finale avsluttet sesongen
     Oppsummering av sesongen
     Den store russiske røyketesten
     Hornmusikken i gang igjen
     Rykter & Rauaraddel

    Uke 32, 2003:
    Hele denne uken

     Strålende tur går mot slutten
     Misset på puben
     Innkjøp i fleng til nye band
     Fra MacIdar til Belte-Ivar
     Grandiosa-landet Finland
     Nytt bryllup i helgen
     Farsologens farsetips
     Ikke fullt så ille likevel
     Finalen i sikte
     Rykter & Rauaraddel