SAKMILs hovedsideSAKMIL-nyheteneInformasjon og historikkSAKMILs beryktede ordlisteThe SAKMIL GalleryGjestebokSkriv til SAKMIL! Navigasjonsmeny
Topp
Uke 34, 2003 Nyheter
 RT

SAKMIL-nyhetene kom med sin siste utgave mandag 28. oktober 2013. Denne siden vil ikke lenger bli oppdatert.
Takk til alle lesere som har bidratt til å holde hjulene i gang de siste 17 årene!

Sommer, musikk og galskap

SANDNES: Under tittelen Sommer i Sandnes, har sandnesgaukene denne helgen feiret seg selv med byfest og stor aktivitet i sentrum. I hele sentrumsområdet, men særlig i Langgaten og rundt Vågen har det vært et yrende folkeliv, og etter en værmessig lite oppløftende inngang til helgen kom det seg betraktelig ut over dagen lørdag.

Man måtte imidlertid over Skjævelandsbrua for å hente mye av den musikalske underholdningen. Hele 3 musikalske grupperinger hentet fra miljøet rundt Klepp Hornmusikk og Orstad Storband var nemlig i sving i løpet av lørdagen.

Det hele startet lørdag ved middagstider. Da spilte den fremadstormende dixie-gruppen til Orstad Storband opp i Langgaten, og sørget for rene New-Orleans-stemningen blant butikker, boder og valgkampstander. Med enkelte forflytninger rundt i området dekket de etterhvert hele sentrum med sin friske musikk, noe publikum visste å sette pris på.

Samtidig pakket SAKMIL ut sine saker i andre etasje på Eddi's Bakeri. Lørdagen skulle nemlig også bli en god dag for trommer og galskap, og med Gladmat friskt i minne er også SAKMIL et hett navn om dagen. Kun et lite kvarter forsinket kom SAKMIL i gang med sin omfattende runde, og vandret flere ganger frem og tilbake mellom Langgaten og Vågen.

SAKMIL og Dixie
SAKMIL og dixie-gruppen fra Orstad Storband fant hverandre i Langgaten, og hadde stor suksess hos publikum.

Senere ble det også tid til et fellesnummer med SAKMIL og dixiene i Langgaten. Her fikk folk oppleve at Store-Litle, som for anledningen spilte sammen med dixie-gruppen, plutselig stilte opp sammen med resten av SAKMIL, og ble med på en stuntoppvisning. Mange visste nemlig ikke at Store-Litle til vanlig også er en del av SAKMIL, og det virket derfor ekstra imponerende da han plutselig kunne hele stuntet.

Etter å blitt regelrett jaget ut av Vågen 33 sørget SAKMIL for å gjøre en solid opptreden ved scenen utenfor kulturhuset. Her fikk både den ene og den andre gjennomgå, og Boris Aleksandrov benyttet dessuten sjansen til en marsjoppvisning som ble avsluttet med ny lengderekord i gebiss-spytting, noe som utløste spontan latter og jubel blant publikum.

Både SAKMIL og dixiene avsluttet sitt oppdrag i 14-tiden, og ga byen et lite pusterom før kveldens store forestilling i Vågen, der blant andre Sinclair & the Rovers spilte opp til bryggedans.

(18.08.2003 kl 06:00)

  • Hovedside

  • Arkiv
  • Multimedia
  • Søk etter artikler
  • Ja, ke syns du?
  • Tilfeldig artikkel

  • Informasjon
  • Tips oss!

    Ukens spørsmål
    Har du håndjern i beltet?
    JaNei

    Vis resultat

    DENNE UKEN:
    Hele denne uken

     Sommer, musikk og galskap
     Stor suksess på bryggekanten
     SAKMIL jaget på dør
     Suksess tross dårlig vær
     Lovende sesongstart
     WoodStokka neste
     Rykter & Rauaraddel

    Uke 33, 2003:
    Hele denne uken

     Femti år med Johnne Bond
     Moderat finale avsluttet sesongen
     Oppsummering av sesongen
     Den store russiske røyketesten
     Hornmusikken i gang igjen
     Rykter & Rauaraddel

    Uke 32, 2003:
    Hele denne uken

     Strålende tur går mot slutten
     Misset på puben
     Innkjøp i fleng til nye band
     Fra MacIdar til Belte-Ivar
     Grandiosa-landet Finland
     Nytt bryllup i helgen
     Farsologens farsetips
     Ikke fullt så ille likevel
     Finalen i sikte
     Rykter & Rauaraddel