SAKMILs hovedsideSAKMIL-nyheteneInformasjon og historikkSAKMILs beryktede ordlisteThe SAKMIL GalleryGjestebokSkriv til SAKMIL! Navigasjonsmeny
Topp
Uke 19, 2008 Nyheter
 RT

SAKMIL-nyhetene kom med sin siste utgave mandag 28. oktober 2013. Denne siden vil ikke lenger bli oppdatert.
Takk til alle lesere som har bidratt til å holde hjulene i gang de siste 17 årene!

Forrykende Opera-Sirkus

KLEPP ST.: Det var ikke bruk for verken kinaputter eller billig fyrverkeri til de siste dagers store kulturbegivenhet i Klepp. De drøyt 120 aktørene i Opera-Sirkus sørget nemlig selv for å gjøre begivenheten til et fyrverkeri av et show, og det var til tider svært spektakulære stunt som foregikk i den gamle eplemjølsfabrikken på Klepp stasjon.

Helt fra premieren torsdag kveld og til applausen ebbet ut i maikvelden på søndag, har det vært fulle hus og stor stemning i fabrikkhallen. Opera-Sirkus har vært en ubetinget suksess fra ende til annen, og folk har nærmest gått mann av huse for å få med seg det alle har snakket om.

Tariqs arie
Tariq (Harald Undheim) synger sin arie på Opera-Sirkus. Potetkjelleren er vakkert lyssatt, og publikum er fjetret.

Forestillingen starter med at norsk-pakistanske Shabana (Hilde Dubland) skal tvangsgiftes med sin fetter i Pakistan. Broren Tariq (Harald Norheim), som fortsatt er i Norge, blir tilkalt for å hente henne hjem, men mangler penger til den lange flyreisen. Plutselig dukker vaktmesteren Peter (Heine Totland) opp, og han har en fortid som trapesartist i Polen.

Sykkelstunt
Mange akrobatiske stunt preget sirkuset. Her er enhjulssykkelen i fritt svev.

Shabana
Shabana (Hilde Dubland) synger sin vakre og stemningsfulle sang.
For å samle inn penger til turen, bestemmer Tariq, Peter og hans venner seg for å arrangere en sirkusforestilling i den såkalte nysirkustradisjonen. Dermed dukker de opp på rekke og rad til både audition og sirkusforestilling, og det er bare å nevne i fleng: Rapperen Atlars, Klepp Mannskor, gitaristen Banjo-Erlend, sjonglører, akrobater, dansere og gud vet hva.

Det hele munner ut i en storslått og spektakulær forestilling med mektig musikk, dans, akrobatikk og bokstavelig talt flammende sjonglørkunster. Til tross for at pengene som ble samlet inn gjennom sirkuset kommer på avveie, ordner alt seg til det beste til slutt, og Shabana kommer seg trygt hjem til Norge.

Dette var essensen i den drøyt timeslange opera-musikalen, som publikum mottok med pur begeistring. Premieren var utsolgt lang tid i forveien, og her sørget også ordfører i Klepp, Elfin Lea, å gjøre stas på de viktigste aktørene i forestillingen. Etter begeistret omtale i Jærbladet ble det også fullt hus de andre kveldene, og dermed ble tidenes største kultursatsing i Klepp til akkurat den suksessen den fortjente å bli.

De gamle, tradisjonsrike fabrikklokalene på Klepp stasjon fungerte også perfekt som kulisser til den ungdommelige forestillingen, og forhåpentligvis er det ikke siste gang det foregår kulturelle begivenheter her.

De fire forestillingene med Opera-Sirkus markerte også avslutningen på et prosjekt som startet med noen forholdsvis ville ideer for hele 3 år siden. Det er Marianne Øvregaard som har vært prosjektleder for arrangementet, og også ungdomsskoleelevene i kommunen har vært sterkt delaktige i å skape den flotte forestillingen.

Sirkus Shabana
Sirkus Shabana er i gang. Sirkusdirektør Peter (Heine Totland) introduserer sine artister for publikum.

Nå har røyken etter sirkuset lagt seg, og i løpet av uken er nok alt tilbake i normalt gjenge på potetmjølfabrikken. Minnene vil imidlertid bestå, og det er nok mange som skal leve lenge på dem. Det har de også all mulig grunn til.

(05.05.2008 kl 06:00)

  • Hovedside

  • Arkiv
  • Multimedia
  • Søk etter artikler
  • Ja, ke syns du?
  • Tilfeldig artikkel

  • Informasjon
  • Tips oss!

    DENNE UKEN:
    Hele denne uken

     Forrykende Opera-Sirkus
     Synkronpropping i nest bakerste ledd
     Nysirkus-marken ønsket velkommen
     Vårlig OGMS-fest
     Ingen OGMS uten støttemøter
     Suveren månedsavslutning
     Zappa på Only One
     Rykter & Rauaraddel

    Uke 18, 2008:
    Hele denne uken

     Snart braker sirkuset løs
     Overrasket jubilant ble hyllet
     Brokkoli-debatt tok av
     OGMS tilbake til røttene
     Rykter & Rauaraddel

    Uke 17, 2008:
    Hele denne uken

     Solskinnsdag for jærkorpsene
     Opera-Sirkus tar form
     Ny debatt om brokkoli
     Mot nye quizhøyder
     Rykter & Rauaraddel