SAKMILs hovedsideSAKMIL-nyheteneInformasjon og historikkSAKMILs beryktede ordlisteThe SAKMIL GalleryGjestebokSkriv til SAKMIL! Navigasjonsmeny
Topp
Uke 23, 2008 Nyheter
 RT

SAKMIL-nyhetene kom med sin siste utgave mandag 28. oktober 2013. Denne siden vil ikke lenger bli oppdatert.
Takk til alle lesere som har bidratt til å holde hjulene i gang de siste 17 årene!

Kosmisk lansering av Woodstokka-øl

SANDNES: Den nye storslagne Vitenfabrikken på Sandnes var åstedet da årets Woodstokka-øl ble lansert tirsdag kveld. En rekke prominente gjester var inviterte til lanseringsfesten, som både skulle inneholde ølsmaking, musikalsk underholdning og en spesialomvisning på den nye Vitenfabrikken. Dermed var også alt duket for en tirsdagskveld av de sjeldne, noe det også ble.

Ølsmaking
Testpanelet bestod av spesielt inviterte og godt kvalifiserte ølhunder.

Det var den ene takterrassen på Vitenfabrikken som var utgangspunktet for kveldens ølsmaking. Da alle gjestene etterhvert hadde innfunnet seg, grep bryggerimester Olav fra Bryggelaget Medgang ordet og talte til forsamlingen. Med seg hadde han tre sorter øl brygget for anledningen, deriblant to lyse typer og en mørk. Den ene av de lyse typene var også tappet på et par prøveflasker med Woodstokka-etikett, og Olav foreslo at det var denne typen som skulle bli årets Woodstokka-øl.

Woodstokka-øl
To eksemplarer av årets Woodstokka-øl
Testpanelet uttrykte umiddelbart sin begeistring for både smak og kvalitet på ølet, men det var likevel den mørkeste utgaven (Olav: "slanta-stout") som skulle vinne kampen denne kvelden. Da Woodstokka-general Børge dukket opp noe senere på kvelden, ble nemlig også denne prøvesmakt, og den ble straks testpanelets ubestridte favoritt. Det var kanskje heller ikke så rart, all den tid Guinnessbevegelsen OGMS var godt representert i panelet.

Det mørke ølet, som nå bare kalles Goodness Stout, blir derfor etter alt å dømme tappet i begrensede mengder til årets Woodstokka, og det vil mest trolig bli å finne backstage. Årets Woodstokka foregår forøvrig lørdag 23. august.

Ølsmakingen utgjorde imidlertid bare en liten del av kveldens mange høydepunkter. Den noe feiltallige duoen QO sørget nemlig for musikalsk underholdning på flere spillesteder, og forflyttet seg rundt på ulike arenaer i Vitenfabrikken i løpet av kvelden. Dagens første konsert foregikk på takterrassen under ølsmakingens første del, og her ga også Vitenfabrikkens naboer uttrykk for stor begeistring for underholdningen.

QO
QO sørget for den musikalske underholdningen på taket av Vitenfabrikken.

Senere ble også det velutstyrte auditoriet besøkt, og her ble QO forsterket med planetariets tysk-østerrikske sjefsdesigner Hannes på piano. Et lydhørt publikum tok villig i mot både musikk og mer øl som skulle smakes på, men ennå stod de største høydepunktene igjen.

Vitenfabrikken på Sandnes er nemlig noe helt for seg selv, og må kort og godt oppleves. Her finnes det rariteter og installasjoner som viser både grunnleggende og avanserte prinsipper i naturen, og de fleste som besøker senteret blir akkurat som barn igjen når de er her. Dette gjaldt også i høyeste grad den celebre Woodstokka-forsamlingen, og særlig Aasland-brødrene Dørgi og Stoffi skal ha utvist stor kreativitet ved flere anledninger.

Rullestolløp
Aasland-brødrene Dørgi og Stoffi utfordret hverandre i rullestolløp.
Vitenfabrikkens kanskje mest eksklusive detalj er uten tvil planetariet. Det finnes ikke så mange planetarier i verden i dag, og installasjonen på Sandnes er faktisk en av bare fem tilsvarende i hele verden. Inni denne kuppelen kan publikum bli kjent med stjernehimmelen på en helt ny måte, og hvor vakkert og storslagent det kan være fikk forsamlingen se da planetariet viste stjernehimmelen slik den fortoner seg over Sandnes - med og uten effekten fra byens belysning.

Et hengivent gisp gikk gjennom publikum da all lysforurensing ble luket bort, og både Melkeveien, planeter og galakser ble godt synlige på den kunstige himmelen. Selv de mindre stjerneinteresserte måtte la seg fascinere av dette.

Om ikke kosmos alene var nok til å trollbinde forsamlingen, fulgte det mer i fortsettelsen. To spesiallagede multimedieshow med Pink Floyd, henholdsvis fra "The Wall" og "Dark Side of the Moon" ble nemlig også fremvist inne i kuppelen, med spektakulær grafikk og fantastisk musikk. For mange var nok dette kveldens aller største høydepunkt, men dessverre for folk flest blir nok ikke dette noe som kan oppleves flere ganger. Den eksklusive visningen på tirsdag var trolig den eneste.

Vitenfabrikken anbefales imidlertid uansett på det varmeste, og dette er et sted hvor hele familien kan trives. Stedet har da også blitt et populært utfartssted etter åpningen, og endelig har Sandnes virkelig fått en attraksjon som setter byen på kartet.

Aktuelle linker

  • Vitenfabrikken
  • Woodstokka

    (02.06.2008 kl 06:00)

  • Hovedside

  • Arkiv
  • Multimedia
  • Søk etter artikler
  • Ja, ke syns du?
  • Tilfeldig artikkel

  • Informasjon
  • Tips oss!

    DENNE UKEN:
    Hele denne uken

     Kosmisk lansering av Woodstokka-øl
     Strålende turnfest
     Skandaløst fottøy i oppmarsjen
     Blomstrende sesongavslutning
     OGMS feirer sommeren
     Rykter & Rauaraddel

    Uke 22, 2008:
    Hele denne uken

     Kontroll på Bryne
     Jærnåttå på fredag
     Jærnåttå på lørdag
     Mingo lånte barytonsax
     Rykter & Rauaraddel

    Uke 21, 2008:
    Hele denne uken

     Sol og vind på nasjonaldagen
     Gjenstridig fanesak
     Stilfull feiring også i Baku
     Jærdag og jærnatt på vei
     Rykter & Rauaraddel