SAKMILs hovedsideSAKMIL-nyheteneInformasjon og historikkSAKMILs beryktede ordlisteThe SAKMIL GalleryGjestebokSkriv til SAKMIL! Navigasjonsmeny
Topp
Uke 23, 2008 Nyheter
 RT

SAKMIL-nyhetene kom med sin siste utgave mandag 28. oktober 2013. Denne siden vil ikke lenger bli oppdatert.
Takk til alle lesere som har bidratt til å holde hjulene i gang de siste 17 årene!

Kosmisk lansering av Woodstokka-øl

SANDNES: Den nye storslagne Vitenfabrikken på Sandnes var åstedet da årets Woodstokka-øl ble lansert tirsdag kveld. En rekke prominente gjester var inviterte til lanseringsfesten, som både skulle inneholde ølsmaking, musikalsk underholdning og en spesialomvisning på den nye Vitenfabrikken. Dermed var også alt duket for en tirsdagskveld av de sjeldne, noe det også ble.

Ølsmaking
Testpanelet bestod av spesielt inviterte og godt kvalifiserte ølhunder.

Det var den ene takterrassen på Vitenfabrikken som var utgangspunktet for kveldens ølsmaking. Da alle gjestene etterhvert hadde innfunnet seg, grep bryggerimester Olav fra Bryggelaget Medgang ordet og talte til forsamlingen. Med seg hadde han tre sorter øl brygget for anledningen, deriblant to lyse typer og en mørk. Den ene av de lyse typene var også tappet på et par prøveflasker med Woodstokka-etikett, og Olav foreslo at det var denne typen som skulle bli årets Woodstokka-øl.

Woodstokka-øl
To eksemplarer av årets Woodstokka-øl
Testpanelet uttrykte umiddelbart sin begeistring for både smak og kvalitet på ølet, men det var likevel den mørkeste utgaven (Olav: "slanta-stout") som skulle vinne kampen denne kvelden. Da Woodstokka-general Børge dukket opp noe senere på kvelden, ble nemlig også denne prøvesmakt, og den ble straks testpanelets ubestridte favoritt. Det var kanskje heller ikke så rart, all den tid Guinnessbevegelsen OGMS var godt representert i panelet.

Det mørke ølet, som nå bare kalles Goodness Stout, blir derfor etter alt å dømme tappet i begrensede mengder til årets Woodstokka, og det vil mest trolig bli å finne backstage. Årets Woodstokka foregår forøvrig lørdag 23. august.

Ølsmakingen utgjorde imidlertid bare en liten del av kveldens mange høydepunkter. Den noe feiltallige duoen QO sørget nemlig for musikalsk underholdning på flere spillesteder, og forflyttet seg rundt på ulike arenaer i Vitenfabrikken i løpet av kvelden. Dagens første konsert foregikk på takterrassen under ølsmakingens første del, og her ga også Vitenfabrikkens naboer uttrykk for stor begeistring for underholdningen.

QO
QO sørget for den musikalske underholdningen på taket av Vitenfabrikken.

Senere ble også det velutstyrte auditoriet besøkt, og her ble QO forsterket med planetariets tysk-østerrikske sjefsdesigner Hannes på piano. Et lydhørt publikum tok villig i mot både musikk og mer øl som skulle smakes på, men ennå stod de største høydepunktene igjen.

Vitenfabrikken på Sandnes er nemlig noe helt for seg selv, og må kort og godt oppleves. Her finnes det rariteter og installasjoner som viser både grunnleggende og avanserte prinsipper i naturen, og de fleste som besøker senteret blir akkurat som barn igjen når de er her. Dette gjaldt også i høyeste grad den celebre Woodstokka-forsamlingen, og særlig Aasland-brødrene Dørgi og Stoffi skal ha utvist stor kreativitet ved flere anledninger.

Rullestolløp
Aasland-brødrene Dørgi og Stoffi utfordret hverandre i rullestolløp.
Vitenfabrikkens kanskje mest eksklusive detalj er uten tvil planetariet. Det finnes ikke så mange planetarier i verden i dag, og installasjonen på Sandnes er faktisk en av bare fem tilsvarende i hele verden. Inni denne kuppelen kan publikum bli kjent med stjernehimmelen på en helt ny måte, og hvor vakkert og storslagent det kan være fikk forsamlingen se da planetariet viste stjernehimmelen slik den fortoner seg over Sandnes - med og uten effekten fra byens belysning.

Et hengivent gisp gikk gjennom publikum da all lysforurensing ble luket bort, og både Melkeveien, planeter og galakser ble godt synlige på den kunstige himmelen. Selv de mindre stjerneinteresserte måtte la seg fascinere av dette.

Om ikke kosmos alene var nok til å trollbinde forsamlingen, fulgte det mer i fortsettelsen. To spesiallagede multimedieshow med Pink Floyd, henholdsvis fra "The Wall" og "Dark Side of the Moon" ble nemlig også fremvist inne i kuppelen, med spektakulær grafikk og fantastisk musikk. For mange var nok dette kveldens aller største høydepunkt, men dessverre for folk flest blir nok ikke dette noe som kan oppleves flere ganger. Den eksklusive visningen på tirsdag var trolig den eneste.

Vitenfabrikken anbefales imidlertid uansett på det varmeste, og dette er et sted hvor hele familien kan trives. Stedet har da også blitt et populært utfartssted etter åpningen, og endelig har Sandnes virkelig fått en attraksjon som setter byen på kartet.

Aktuelle linker

  • Vitenfabrikken
  • Woodstokka

    (02.06.2008 kl 06:00)

  • Strålende turnfest

    KLEPPE: Strålende sol, 25 grader og hundrevis av entusiastiske barn fra hele Rogaland dannet rammen rundt helgens store turnstevne på Klepp. Barnas Turnfestival er et stort arrangement som hvert år samler fylkets turnspirer til oppvisning og tevlinger på ulike steder, og i år var det altså Klepp sin tur til å arrangere.

    Det var med andre ord en solid folkemengde som tidlig søndag ettermiddag tok oppstilling ved Tusenårsplassen i Klepp, nærmere bestemt på toppen av Kleppevarden. Herfra er det en formidabel utsikt over det meste av Jæren, og i det fine været kunne utgangspunktet knapt vært bedre.

    Turnstevne
    Folksomt på Klepp Stadion i finværet.

    Komplett med flaggborg og hele 3 musikkorps marsjerte hele følget etterhvert nedover mot gamle riksveg 44 og Klepp Stadion. Mens flaggborgen og Klepp Hornmusikk ledet an i front, fulgte både Klepp og Bore skulekorps lenger bak i toget, og det ble dermed den reneste 17. mai-stemningen ut av det hele. Skuelystne fulgte opptoget langs hele ruten, og det var et imponerende syn da de forskjellige troppene marsjerte inn på stadion akkompagnert av flott musikk.

    Kongesang
    Tore H. Aarrestad dirigerer Kongesangen, fremført av korpsene Klepp Hornmusikk, Bore Skulekorps og Klepp Skulekorps.

    Etter at alle omsider hadde marsjert inn på stadion, var det tid for en hyllest til konge og fedreland. Kongesangen ble avspilt i vakkert samspill mellom de tre korpsene, og defileringen kunne etter dette sies å være avsluttet. Ennå fulgte imidlertid flere timer med oppvisning og ablegøyer på stadion, og man kunne etterhvert konstatere at det hadde vært en fantastisk turnstevnehelg på Klepp.

    (02.06.2008 kl 06:00)

    Skandaløst fottøy i oppmarsjen

    KLEPPE: Det var ikke fritt for at det var en varm opplevelse å marsjere gjennom Kleppekrossen på søndag. I strålende sol og 25 plussgrader er en korpsuniform i ull neppe det første man tenker på å ta på seg, men dette var likevel virkeligheten for dagens utgave av Klepp Hornmusikk.

    Ureglementert fottøy
    Stikk i strid med alle uniformsregler stilte Gillen med sandaler i oppmarsjen.
    På grunn av praktiske og logistikkmessige problemer ble det ikke lettet på antrekket, slik at for eksempel jakken kunne legges igjen. Korpset måtte derfor marsjere godt påkledd i sommervarmen, men det viste seg raskt at det forekom enkelte kreative løsninger i troppen.

    Det mest graverende bruddet på uniformsreglementet stod imidlertid den tidligere Hornmusikk-formannen Gillen for. Stikk i strid med alle uniformsregler, som sier at det skal være blankpussede, svarte sko til uniformen, stilte han ufortrødent opp i sandaler til antrekket. Riktignok hadde han svarte sokker i sandalene, men det lyste likevel sandaler og skandale lang vei.

    Opptrinnet ble selvsagt behørig registrert, kommentert og fotografert, uten at Gillen brydde seg mer med det. I stedet tok han kommandoen og brølte fremad marsj før noen fikk sukk for seg.

    (02.06.2008 kl 06:00)

    Blomstrende sesongavslutning

    KLEPPE: På søndag er det duket for både mye folk, fint vær og god musikk i naturperlen Kleppelunden, like ved Kleppekrossen. Da er det nemlig tid for den årlige Blomsterkonserten med Klepp Hornmusikk, som nok en gang kan by på det beste fra den siste sesongens repertoar.

    Dersom man møter ekstra tidlig, kan man også starte dagen med åndelig føde. Klokken 11:00 er det nemlig friluftsgudstjeneste i Kleppelunden, og selv om dette er et fenomen av noe nyere dato, har arrangementet allerede rukket å bli svært populært. En liten søndagstur og noe riggetid senere er også Klepp Hornmusikk klar til innsats fra friluftsscenen midt i hjertet av Loen.

    Blomsterkonserten
    Fint vær, mye folk og god musikk - slik skal en ekte Blomsterkonsert være.

    Årets program er hovedsaklig hentet fra jazzkonserten i fjor høst og Nyttårskonsertene, med enkelte innslag av mer tradisjonell art. Det er dermed duket for et særdeles variert program, med jazzstorheter som Benny Goodman og Dave Brubeck på den ene siden, og norske giganter som Edvard Grieg på den andre. Galopperende sirkusmusikk og forrykende xylofon-soloer står også på programmet.

    Blomsterkonserten har en lang tradisjon for Klepp Hornmusikk, og fikk opprinnelig sitt navn da kommunens gartnere tidlig på 1990-tallet hadde utstilling av til dels sjeldne blomster i Kleppelunden, samtidig som Klepp Hornmusikk spilte konsert her. Senere har det blitt bygget scene i parken, og Kleppelunden har blitt et mer populært turområde enn noensinne. Alt ligger dermed til rette for en flott og trivelig musikalsk opplevelse i grønne omgivelser på søndag.

    Konserten markerer ellers også avslutningen på nok en innholdsrik sesong for Klepp Hornmusikk, og korpset tar nå en velfortjent sommerferie frem til midten av august.

    (02.06.2008 kl 06:00)

    OGMS feirer sommeren

    SANDNES: Guinnessbevegelsen Odd Grythe Memorial Society (OGMS) møtes lørdag igjen for å feire sin entusiasme over mørkt Guinness-øl og lyse sommerkvelder. Ekte kjennere vet naturligvis at dette er en meget bra kombinasjon.

    Guinness
    Junimøte i OGMS.
    Som vanlig er det Megleren Øl- og Vinstue på Sandnes som er møtestedet, og på takterrassen i andre etasje er det ventet både fint vær og mye folk utover ettermiddagen. OGMS har møtestart klokken 15:30, og møtet pågår så lenge man finner det nødvendig.

    Møtetidspunktet er forøvrig nøye tilpasset offentlige kommunikasjonsmidler, og passer spesielt bra til Jærbanens ankomst til Sandnes, klokken 15:28 fra både nord og sør.

    (02.06.2008 kl 06:00)

    Rykter & Rauaraddel

  • Quizlaget Fasiten gjorde nok en gang nesten rent bord på Megler-quizen på onsdag, og trygget med det en allerede solid sammenlagtledelse. Laget vant begge kveldens runder med henholdsvis 2 og 4 poeng, men det var Halvsøstrene som stakk av med kveldens bonuspott. Når en enslig runde gjenstår av mai leder laget måneden med hele 16.5 poeng foran Eyepatches and Racoonhats, mens det skiller hele 53 poeng mellom Fasiten og Hønsehjernene på halvårssammendraget. Sesongavslutning i Megler-quizen er onsdag 18. juni.

  • Modell Frisør på Jærhagen stod for et originalt stunt på lørdag. Siden alle frisørdamene skulle på tur denne dagen, ble driften av salongen overlatt til damenes bedre halvdeler, og alle menn som stakk innom ble lovet gratis vask, klipp og føn på eget ansvar. Gillen skal ha fremstått som sjefsfrisør, etter god opplæring hos kjendisfrisøren Nicky Clarke i London.

  • Trommestuntgruppen SAKMIL rører på seg igjen etter lengre tids dvale. I juni har gruppen intet mindre enn 3 oppdrag, hvorav 2 foregår allerede denne uken. Både tirsdag og torsdag kveld vil SAKMIL være i aksjon.

  • Vil-så-gjerne-rockeren Banjo-Erlend har nylig fått seg en ny og særdeles påkostet sykkel gjennom sin arbeidsgiver. Sykkelen har både låsbar dempegaffel og skivebremser både foran og bak, og Banjo-Erlend skal være svært godt fornøyd med tingenes tilstand. RockePolitiet har imidlertid et annet syn på saken.

  • I en uttalelse til SAKMIL-nyhetene forsvarer Banjo-Erlend sin nye sykkel, og sier at den i alle fall ikke har noe med idrett å gjøre. - Sykkelen har to ølholdere, og er praktisk til å komme seg til og fra fest og spillejobber, hevder Banjo-Erlend og forlanger å bli trodd.

  • I et forsøk på å bli mer rocka, skal Banjo-Erlend i forkant av forrige helgs Classic Rock Festival ha forsøkt å få en spillejobb med rølperockbandet Ingenting. Dette ble det imidlertid ikke noe av, fordi man ikke fikk tid til å øve først. - Ekte rockere øver ikke, sier RockePolitiet i en uttalelse.

    (02.06.2008 kl 06:00)

  • Hovedside

  • Arkiv
  • Multimedia
  • Søk etter artikler
  • Ja, ke syns du?
  • Tilfeldig artikkel

  • Informasjon
  • Tips oss!

    DENNE UKEN:
    Hele denne uken

     Kosmisk lansering av Woodstokka-øl
     Strålende turnfest
     Skandaløst fottøy i oppmarsjen
     Blomstrende sesongavslutning
     OGMS feirer sommeren
     Rykter & Rauaraddel

    Uke 22, 2008:
    Hele denne uken

     Kontroll på Bryne
     Jærnåttå på fredag
     Jærnåttå på lørdag
     Mingo lånte barytonsax
     Rykter & Rauaraddel

    Uke 21, 2008:
    Hele denne uken

     Sol og vind på nasjonaldagen
     Gjenstridig fanesak
     Stilfull feiring også i Baku
     Jærdag og jærnatt på vei
     Rykter & Rauaraddel