SAKMILs hovedsideSAKMIL-nyheteneInformasjon og historikkSAKMILs beryktede ordlisteThe SAKMIL GalleryGjestebokSkriv til SAKMIL! Navigasjonsmeny
Topp
Uke 9, 2011 Nyheter
 RT

SAKMIL-nyhetene kom med sin siste utgave mandag 28. oktober 2013. Denne siden vil ikke lenger bli oppdatert.
Takk til alle lesere som har bidratt til å holde hjulene i gang de siste 17 årene!

Redningen er nær

DUBLIN, IRLAND: Republikken Irland gikk fra å være blant de fattigste landene i Europa til å bli et av de rikeste og mest attraktive landene i løpet av kort tid. Industri og næringsliv kastet sitt blikk på den grønne øya der vest, og alt så i det hele tatt lovende ut. Så kom finanskrisen. Deretter handlet det meste om gjeld, arbeidsledighet og det som verre var. I dag er Irland i dype økonomiske vanskeligheter, og det spekuleres i om det er snakk om det nye Island. En heller dårlig finanskrisevits hevder da også at den eneste forskjellen mellom Island og Irland er bokstavene R og S.

Quays Bar, Dublin
The Quays Bar i Dublin. Her blir det OGMS-møte på lørdag.
Det er dermed håp, om det er svært lite, at Guinnessbevegelsen Odd Grythe Memorial Society (OGMS) vil bidra med en liten redningsaksjon til helgen. Når bevegelsen for andre gang avholder et offisielt månedsmøte i den irske hovedstaden, kommer det neppe til å stå på omsetningen. Mer enn 10 deltakere er ventet til dette møtet, som foregår på The Quays Bar midt i hjertet av Dublin lørdag kl 15:30 lokal tid.

I god OGMS-ånd er det lite som er organisert i Dublin, annet enn møtestedet og tidspunktet. Resten ordner folk på egen hånd, og det handler i grove trekk om at bare man dukker opp på OGMS-møtet kan man gjøre hva man vil for øvrig. Det er nok likevel en god del som tar turen til Guinness Storehouse i løpet av helgen. Guinness-bryggeriet var i sin tid verdens største, og brygger den dag i dag mer enn de fleste. I 2007 avholdt OGMS sitt offisielle møte her, denne gang blir det nok bare med et uformelt besøk.

OGMS i Dublin
OGMS utenfor Guinness-bryggeriet i Dublin i 2007. Da talte reisefølget 16 personer, som også ble antallet GD på marsmøtet det året.

Forrige gang ble det imidlertid lettere opphetet stemning da det viste seg at noen hadde kjøpt inngangsbilletter på forhånd uten å si fra til de andre, som dermed måtte stå i en drøy times kø for å komme inn. I en intern pressemelding har Kylling-Børge allerede sikret seg mot at noe lignende ikke skjer igjen. Kjøper man billetten på forhånd via nettet, går man forbi hele den lange køen.

Siden turen ikke er organisert, er det også litt variasjoner i reisetidspunkt og reiseruter til Dublin. En større delegasjon er imidlertid ventet avreist fra Sola fredag morgen, med retur søndag ettermiddag. Det blir med andre ord en hektisk helg i den pulserende storbyen. SAKMIL-nyhetene er selvsagt på plass for å dekke den viktige begivenheten.

Aktuelle linker

  • Guinness Storehouse - billettbestilling

    (28.02.2011 kl 06:00)

  • Hovedside

  • Arkiv
  • Multimedia
  • Søk etter artikler
  • Ja, ke syns du?
  • Tilfeldig artikkel

  • Informasjon
  • Tips oss!

    DENNE UKEN:
    Hele denne uken

     Redningen er nær
     Tyst fra FUKK
     Nordølrittet tar form
     Tettere i toppen
     Rykter & Rauaraddel

    Uke 8, 2011:
    Hele denne uken

     Banjo-Erlend på sløydtime
     Tid for ny ABC-konsert på Bryne
     OGMS-puben er klar
     Hjørnet gjorde rent bord
     Rykter & Rauaraddel

    Uke 7, 2011:
    Hele denne uken

     Irsk Aften trakk fulle hus igjen
     Rosa fullmåne på Orre
     Stjernespekket 80-tallskonsert
     Megler-quizen på TV
     Rykter & Rauaraddel