SAKMILs hovedsideSAKMIL-nyheteneInformasjon og historikkSAKMILs beryktede ordlisteThe SAKMIL GalleryGjestebokSkriv til SAKMIL! Navigasjonsmeny
Topp
Uke 9, 2011 Nyheter
 RT

SAKMIL-nyhetene kom med sin siste utgave mandag 28. oktober 2013. Denne siden vil ikke lenger bli oppdatert.
Takk til alle lesere som har bidratt til å holde hjulene i gang de siste 17 årene!

Redningen er nær

DUBLIN, IRLAND: Republikken Irland gikk fra å være blant de fattigste landene i Europa til å bli et av de rikeste og mest attraktive landene i løpet av kort tid. Industri og næringsliv kastet sitt blikk på den grønne øya der vest, og alt så i det hele tatt lovende ut. Så kom finanskrisen. Deretter handlet det meste om gjeld, arbeidsledighet og det som verre var. I dag er Irland i dype økonomiske vanskeligheter, og det spekuleres i om det er snakk om det nye Island. En heller dårlig finanskrisevits hevder da også at den eneste forskjellen mellom Island og Irland er bokstavene R og S.

Quays Bar, Dublin
The Quays Bar i Dublin. Her blir det OGMS-møte på lørdag.
Det er dermed håp, om det er svært lite, at Guinnessbevegelsen Odd Grythe Memorial Society (OGMS) vil bidra med en liten redningsaksjon til helgen. Når bevegelsen for andre gang avholder et offisielt månedsmøte i den irske hovedstaden, kommer det neppe til å stå på omsetningen. Mer enn 10 deltakere er ventet til dette møtet, som foregår på The Quays Bar midt i hjertet av Dublin lørdag kl 15:30 lokal tid.

I god OGMS-ånd er det lite som er organisert i Dublin, annet enn møtestedet og tidspunktet. Resten ordner folk på egen hånd, og det handler i grove trekk om at bare man dukker opp på OGMS-møtet kan man gjøre hva man vil for øvrig. Det er nok likevel en god del som tar turen til Guinness Storehouse i løpet av helgen. Guinness-bryggeriet var i sin tid verdens største, og brygger den dag i dag mer enn de fleste. I 2007 avholdt OGMS sitt offisielle møte her, denne gang blir det nok bare med et uformelt besøk.

OGMS i Dublin
OGMS utenfor Guinness-bryggeriet i Dublin i 2007. Da talte reisefølget 16 personer, som også ble antallet GD på marsmøtet det året.

Forrige gang ble det imidlertid lettere opphetet stemning da det viste seg at noen hadde kjøpt inngangsbilletter på forhånd uten å si fra til de andre, som dermed måtte stå i en drøy times kø for å komme inn. I en intern pressemelding har Kylling-Børge allerede sikret seg mot at noe lignende ikke skjer igjen. Kjøper man billetten på forhånd via nettet, går man forbi hele den lange køen.

Siden turen ikke er organisert, er det også litt variasjoner i reisetidspunkt og reiseruter til Dublin. En større delegasjon er imidlertid ventet avreist fra Sola fredag morgen, med retur søndag ettermiddag. Det blir med andre ord en hektisk helg i den pulserende storbyen. SAKMIL-nyhetene er selvsagt på plass for å dekke den viktige begivenheten.

Aktuelle linker

  • Guinness Storehouse - billettbestilling

    (28.02.2011 kl 06:00)

  • Tyst fra FUKK

    STAVANGER: Torsdag var det 5 år siden andelslaget Forenede Underberg Kork Kolleksjoner (FUKK) ble dannet under stor høytidelighet. Med det noble formålet å gjøre felles innsats for å sikre seg ulike Underberg-effekter, og da særlig lastebiler, ble foreningen dannet i all vennskapelighet mellom lidenskapelige livsnytere.

    Historien har i ettertid vært preget av skandaler og dramatiske kuppforsøk mot sentrale personer i organisasjonen. Andelshavere, eller korksjonærer som de gjerne kalles, har skutt inn variabel mengde med korkkapital gjennom en rekke emisjoner, og per i dag forvalter foreningen verdier for intet mindre enn 3257 Underbergkorker (UK). Dette tilsvarer mer enn 11 Underberg-lastebiler på det legale markedet.

    FUKK har generalforsamling
    Stemningsbilde fra FUKK sin generalforsamling 30. april i fjor. Selv om bildet tyder på harmoniske forhold, var temperaturen til tider høy under dette møtet.

    Etter en turbulent og høylytt generalforsamling 30. april i fjor ble Ovesen som første styremedlem i FUKK-historien gjenvalgt som formann, mens Kylling-Børge og Oddvar ble valgt til henholdsvis korkforvalter og sekretær. På dette tidspunktet var en av foreningens 8 lastebiler på avveie, men denne skal senere ha kommet til rette igjen. Dette er imidlertid det siste man har hørt fra både FUKK og foreningens styre.

    Det har nemlig vært usedvanlig rolig i FUKK siden bruduljene på forrige generalforsamling. Ingen offentlig skittentøyvask, håndgemeng eller annen destruktiv aktivitet har blitt registrert, og spekulasjonene har nå derfor begynt å gå på om FUKK i det hele tatt er i live lenger. Fra ulike hold fremsettes det beskyldinger om underslag og korrupte styremedlemmer, men ingenting har latt seg verken bekrefte eller avkrefte.

    Sentrale korksjonærer roper derfor nå på SAKMIL-nyhetenes hjelp for å få FUKK-styret i tale, og på få en oppdatering på hva som egentlig har hendt med de 937 UK som var fri korkkapital etter forrige generalforsamling. For øvrig står det også i FUKK sine egne vedtekter at generalforsamlingen skal avholdes i en måned med R i, og dermed begynner tiden snart å renne ut før sommeren melder sin ankomst.

    (28.02.2011 kl 06:00)

    Nordølrittet tar form

    SANDNES: Det tidligere omtalte Nordølrittet, som trolig får et annet navn etterhvert, går som kjent av stabelen lørdag 11. juni. Da er det strekningen mellom Sandnes og Egersund som skal tilbakelegges på sykkel, og i helgen ble det meldt om at løypetraseen nå begynner å ta form. Løypesjefene, med rittleder Quiz-Trond i spissen, har hatt fullt fokus på dette arbeidet den siste tiden, og har lagt særlig vekt på å unngå kollisjoner og unødvendige møter med de drøyt 12 000 menneskene som sykler feil veg denne dagen.

    SSSS på sykkel
    Sykkelrittet fra Sandnes til Egersund går av stabelen lørdag 11. juni. Om denne gjengen stiller til start er vel heller tvilsomt, men gode arkivbilder er jo til for å brukes.

    Det har ikke kommet oppdateringer på startlisten så langt, men det er fortsatt bare 12 startnumre som deles ut før start. Imidlertid har det begynt å gå rykter om at det også skal deles ut såkalte wildcards til noen av dem som vil være med på årets desiderte høydepunkt innenfor den lokale sykkelsporten. Disse skal da komme i tillegg til de nummererte plassene.

    Etter det SAKMIL-nyhetene erfarer legges det også opp til studieturer i oppkjøringsfasen. Blant annet skal Quiz-Trond nå være aktuell for en snarlig tur til Sør-Korea, der folketettheten er langt større enn her hjemme. Her vil ulike trafikale løsninger bli nøye studert, med tanke på å overføre gode erfaringer til det kommende Nordølrittet.

    (28.02.2011 kl 06:00)

    Tettere i toppen

    SANDNES: Det spisser seg til i tetstriden på Megler-quizen, etter at Fasiten hadde en god dag på onsdag. Nettogevinsten etter to omganger var på et halvt poeng mot konkurrenten Naked Men Singing, og kvelden ble også avsluttet med rundeseier.

    Naked Men Singing ble imidlertid annonsert som rundevinner i første omgang, tett fulgt av både Hjørnet og Fasiten et halvt poeng bak. Nærmere gjennomgang av rettingen viste imidlertid at Hjørnet hadde fått ett poeng for lite, og dermed ble det til slutt Hjørnet som fikk heder og ære etter en tett og spennende omgang.

    Lykken ble kortvarig, for i andre omgang falt Hjørnet litt sammen og havnet på tredje siste plass. Andre omgang var langt vanskeligere enn den første, og på Fasiten var ikke optimismen eller følelsen stor før resultatgjennomgangen. Dermed ble overraskelsen desto større da seieren ble karret i land, denne gang henholdsvis 1 og 2 poeng foran Naked Men Singing og Halvsøstrene.

    Selv om Naked Men Singing fortsatt leder sammendraget med 7.5 poeng, er det nå svært tett i toppen. Et feilskjær eller lykketreff er alt som skal til for å få dramatiske omveltninger på resultatlistene. Pussig nok er det faktisk nå også 7.5 poeng mellom hver av de 4 første plassene på sammenlagtlisten.

    Uten at SAKMIL-nyhetene har den hele og fulle oversikten, tyder imidlertid alt på at Naked Men Singing sikret seg månedspremien for februar med knapp margin etter onsdagens runder.

    Megler-quizen topp 5 sammenlagt, våren 2011
    1. Naked Men Singing, 324 poeng
    2. Fasiten, 316.5 poeng
    3. Hjørnet, 309 poeng
    4. Halvsøstrene, 301.5 poeng
    5. Hønsehjernene, 278.5 poeng

    Megler-quizen fortsetter som vanlig på onsdag denne uken, i tillegg til at det blir kvalifiseringsrunde til QuizDan på torsdag. Da er mange av Megler-lagene med i kampen mot XO Bar i Stavanger, dog med lettere modifiserte lagoppstillinger.

    (28.02.2011 kl 06:00)

    Rykter & Rauaraddel

  • Selv om OGMS avholder offisielt møte i Dublin på lørdag, er det fortsatt ventet noen oppmøter på Megleren Øl- og Vinstue på Sandnes. På grunn av tidsforskjellen har deltakerne også muligheten til å tjuvstarte på sine OGMS-kolleger i Guinness-byen. Med en time bak norsk tid i Irland starter nemlig ikke Dublin-møtet før kl 16:30 norsk tid. Megler-møtet blir uansett av det uoffisielle slaget og i kategorien støttemøter denne gang.

  • Det ble fullt hus og stor stemning da Bryne Musikkorps inviterte til ABC-konsert på Bryne Mølle nå i helgen. Over 100 påmeldte gjester ankom Sekkelageret i feststemt humør, og fikk med seg både en forrykende konsert og festlighetene som fulgte etterpå. Det er arrangørene svært godt fornøyd med.

  • Et annet sted på Bryne ble det i løpet av lørdagskvelden observert flere mannfolk med både cowboyhatter og meksikansk poncho. Nærmere undersøkelser avslørte at det dreide seg om et påfunn der en rekke menn vartet opp sine kvinner med spesialiteter fra det meksikanske kjøkken. Både urter og vintergrønne planter inngikk i opplegget.

    (28.02.2011 kl 06:00)

  • Hovedside

  • Arkiv
  • Multimedia
  • Søk etter artikler
  • Ja, ke syns du?
  • Tilfeldig artikkel

  • Informasjon
  • Tips oss!

    DENNE UKEN:
    Hele denne uken

     Redningen er nær
     Tyst fra FUKK
     Nordølrittet tar form
     Tettere i toppen
     Rykter & Rauaraddel

    Uke 8, 2011:
    Hele denne uken

     Banjo-Erlend på sløydtime
     Tid for ny ABC-konsert på Bryne
     OGMS-puben er klar
     Hjørnet gjorde rent bord
     Rykter & Rauaraddel

    Uke 7, 2011:
    Hele denne uken

     Irsk Aften trakk fulle hus igjen
     Rosa fullmåne på Orre
     Stjernespekket 80-tallskonsert
     Megler-quizen på TV
     Rykter & Rauaraddel