SAKMILs hovedsideSAKMIL-nyheteneInformasjon og historikkSAKMILs beryktede ordlisteThe SAKMIL GalleryGjestebokSkriv til SAKMIL! Navigasjonsmeny
Topp
Uke 24, 2012 Nyheter
 RT

SAKMIL-nyhetene kom med sin siste utgave mandag 28. oktober 2013. Denne siden vil ikke lenger bli oppdatert.
Takk til alle lesere som har bidratt til å holde hjulene i gang de siste 17 årene!

SAKMIL tok revansj på tidenes stadionkonsert

JÅTTÅVÅGEN: Mer enn 25 000 mennesker hadde klart å få tak i billett til lørdagens store happening på Viking Stadion. Enda flere snakket om den store Mods-konserten som skulle foregå der, og Mods-hypen har vel neppe vært større noen gang enn akkurat nå. Det er ganske godt gjort for et band som bare ga ut tre album og ble oppløst tidlig på 80-tallet.

De gamle er likevel eldst. Det ble ettertrykkelig bevist i løpet av en lang lørdagskveld, der selvsagt Mods var det alle skulle få med seg. Det var imidlertid også lagt stor vekt på oppvarmingsshowet, med innslag fra en lang rekke kjente artister. Gjenforening med Asfalt, musikkvideoinnspilling med Ylvis, radiopludring på Siddis Radio a la 1980-tallet og en haug med både lokale og nasjonale artister fungerte som svært god oppladning til det store klimakset for kvelden: Mods.

SAKMIL-trommene
SAKMIL-trommene er ferdig rigget med mikrofoner, klare til innsats.

SAKMIL går på scenen
SAKMIL entrer scenen på stadion, ikke ulikt slik historiske artister har gjort det før dem.

- Heia Mods, var omkvedet som gikk igjen på stadion utover kvelden, anført av en energisk og svært tent Morten Abel. Det var imidlertid en annen velkjent gjeng som skulle tenne på Mods-raketten. Da Mods-trommis Stene Osmundsen entret podiet og slo oppslag steg jubelbruset på stadion, og alle trodde at Mods skulle på scenen. I stedet var det noen usedvanlig velkledde trommeslagere fra SAKMIL som marsjerte inn på scenen, med trommer som formelig gjallet over hele Jåttåvågen og mere til.

SAKMIL åpner Mods-konserten
SAKMIL stod for selveste åpningen på det fantastiske Mods-showet. Å stå foran 25 000 mennesker var nytt for alle, men føltes helt selvfølgelig likevel.

Stemningen var andektig, og fra flere steder i publikumsmassen ble det meldt om både tårer og gåsehud etterhvert som trommingen tiltok i både styrke og rytmikk. SAKMIL ledet an showet foran de 25 000 ekstatiske tilskuerne, og grooven bygget seg opp i takt med jubelbruset på stadion. Til slutt eksploderte det hele med innledningen til velkjente "Gje meg litt merr" - åpningslåten på debutalbumet Revansj og nå også på tidenes Mods-konsert.

Noe slikt hadde ingen ventet, og åpningen ble av mange beskrevet som intet mindre enn spektakulær. Både anmeldere og publikum var mektig imponert, og SAKMIL fikk sin velfortjente hyllest da de marsjerte ut og lot hovedattraksjonen overta sirkusmanesjen.

SAKMIL vel i havn
Stemningen er på topp etter at den kritikerroste åpningen er vel i havn.

For dette var sirkus fra ende til annen. Mods leverte en strålende konsert med det meste av låtmaterialet på plass, og publikum lot seg rive med til de grader. Ikke alt materialet holder samme kvalitet, og slett ikke alt har tålt tidens tann like godt. Akkurat det var revnende likegyldig for publikum, som slukte agnet rått.

Det bygget seg opp til et klimaks mot slutten av konserten, da låtene "Belinda" og "Eg vil hjem" ble servert med stort trøkk, godt hjulpet av en solid blåserekke. "Revansj" var den store avslutningen på konserten, og nå var det tid for mer trommerytmikk. I det innlagte allsang-partiet midt ute i sangen marsjerte SAKMIL inn på scenen igjen, til minst like stor applaus som sist. Det hele endte med et fyrverkeri av en avslutning, med publikum i ekstase og allsang over hele stadion.

SAKMIL tar Revansj
Revansj var konsertens siste offisielle nummer, og ble en forrykende avslutning med både blåsere og SAKMIL nok en gang i full mundur.

Selvsagt var det ikke helt over ennå. Ekstranummer måtte selvsagt til, og selvsagt hadde bandet også spart godbitene helt til slutt. Fellesavsyngingen av Tore Tang kommer til å bli husket i lange tider i Stavanger-området, og selvsagt også den kanskje flotteste sangen Mods har laget - Me to går alltid aleina - som ble den virkelige avslutningen på en fantastisk festkveld.

Noe slikt har aldri før skjedd i Rogaland, og ikke i resten av landet heller for den saks skyld. Det kommer neppe til å skje noe lignende igjen heller. Oddvar Brå kan knekke så mange staver han bare vil, nå blir heller spørsmålet: - Hvor var du da SAKMODS forførte Viking Stadion?

Aktuelle linker

  • Video: SAKMIL åpner Mods-konserten (sett fra SAKMIL)
  • Video: SAKMIL avslutter Mods-konserten (sett fra SAKMIL)

    (11.06.2012 kl 06:00)

  • Hovedside

  • Arkiv
  • Multimedia
  • Søk etter artikler
  • Ja, ke syns du?
  • Tilfeldig artikkel

  • Informasjon
  • Tips oss!

    DENNE UKEN:
    Hele denne uken

     SAKMIL tok revansj på tidenes stadionkonsert
     SAKMIL ble fine på det
     Vandrefestivalen neste
     Medvindsrittet tok det rolig
     Ledelsen skrumper inn
     Rykter & Rauaraddel

    Uke 23, 2012:
    Hele denne uken

     Finfin sommerslutt i Kleppelunden
     Ny jærdagssuksess for SAKMIL
     Sommerstemning for OGMS
     Maritim støtte for OGMS
     Usikker startoppstilling i Medvindsrittet
     Månedspremien glapp
     Rykter & Rauaraddel

    Uke 22, 2012:
    Hele denne uken

     Sommer, blomster og musikk i Kleppelunden
     Byen forbereder seg på fest
     Endelig sommer for OGMS
     Dramatisk utvikling i månedskampen
     Rykter & Rauaraddel