SAKMILs hovedsideSAKMIL-nyheteneInformasjon og historikkSAKMILs beryktede ordlisteThe SAKMIL GalleryGjestebokSkriv til SAKMIL! Navigasjonsmeny
Topp
Uke 24, 2012 Nyheter
 RT

SAKMIL-nyhetene kom med sin siste utgave mandag 28. oktober 2013. Denne siden vil ikke lenger bli oppdatert.
Takk til alle lesere som har bidratt til å holde hjulene i gang de siste 17 årene!

SAKMIL tok revansj på tidenes stadionkonsert

JÅTTÅVÅGEN: Mer enn 25 000 mennesker hadde klart å få tak i billett til lørdagens store happening på Viking Stadion. Enda flere snakket om den store Mods-konserten som skulle foregå der, og Mods-hypen har vel neppe vært større noen gang enn akkurat nå. Det er ganske godt gjort for et band som bare ga ut tre album og ble oppløst tidlig på 80-tallet.

De gamle er likevel eldst. Det ble ettertrykkelig bevist i løpet av en lang lørdagskveld, der selvsagt Mods var det alle skulle få med seg. Det var imidlertid også lagt stor vekt på oppvarmingsshowet, med innslag fra en lang rekke kjente artister. Gjenforening med Asfalt, musikkvideoinnspilling med Ylvis, radiopludring på Siddis Radio a la 1980-tallet og en haug med både lokale og nasjonale artister fungerte som svært god oppladning til det store klimakset for kvelden: Mods.

SAKMIL-trommene
SAKMIL-trommene er ferdig rigget med mikrofoner, klare til innsats.

SAKMIL går på scenen
SAKMIL entrer scenen på stadion, ikke ulikt slik historiske artister har gjort det før dem.

- Heia Mods, var omkvedet som gikk igjen på stadion utover kvelden, anført av en energisk og svært tent Morten Abel. Det var imidlertid en annen velkjent gjeng som skulle tenne på Mods-raketten. Da Mods-trommis Stene Osmundsen entret podiet og slo oppslag steg jubelbruset på stadion, og alle trodde at Mods skulle på scenen. I stedet var det noen usedvanlig velkledde trommeslagere fra SAKMIL som marsjerte inn på scenen, med trommer som formelig gjallet over hele Jåttåvågen og mere til.

SAKMIL åpner Mods-konserten
SAKMIL stod for selveste åpningen på det fantastiske Mods-showet. Å stå foran 25 000 mennesker var nytt for alle, men føltes helt selvfølgelig likevel.

Stemningen var andektig, og fra flere steder i publikumsmassen ble det meldt om både tårer og gåsehud etterhvert som trommingen tiltok i både styrke og rytmikk. SAKMIL ledet an showet foran de 25 000 ekstatiske tilskuerne, og grooven bygget seg opp i takt med jubelbruset på stadion. Til slutt eksploderte det hele med innledningen til velkjente "Gje meg litt merr" - åpningslåten på debutalbumet Revansj og nå også på tidenes Mods-konsert.

Noe slikt hadde ingen ventet, og åpningen ble av mange beskrevet som intet mindre enn spektakulær. Både anmeldere og publikum var mektig imponert, og SAKMIL fikk sin velfortjente hyllest da de marsjerte ut og lot hovedattraksjonen overta sirkusmanesjen.

SAKMIL vel i havn
Stemningen er på topp etter at den kritikerroste åpningen er vel i havn.

For dette var sirkus fra ende til annen. Mods leverte en strålende konsert med det meste av låtmaterialet på plass, og publikum lot seg rive med til de grader. Ikke alt materialet holder samme kvalitet, og slett ikke alt har tålt tidens tann like godt. Akkurat det var revnende likegyldig for publikum, som slukte agnet rått.

Det bygget seg opp til et klimaks mot slutten av konserten, da låtene "Belinda" og "Eg vil hjem" ble servert med stort trøkk, godt hjulpet av en solid blåserekke. "Revansj" var den store avslutningen på konserten, og nå var det tid for mer trommerytmikk. I det innlagte allsang-partiet midt ute i sangen marsjerte SAKMIL inn på scenen igjen, til minst like stor applaus som sist. Det hele endte med et fyrverkeri av en avslutning, med publikum i ekstase og allsang over hele stadion.

SAKMIL tar Revansj
Revansj var konsertens siste offisielle nummer, og ble en forrykende avslutning med både blåsere og SAKMIL nok en gang i full mundur.

Selvsagt var det ikke helt over ennå. Ekstranummer måtte selvsagt til, og selvsagt hadde bandet også spart godbitene helt til slutt. Fellesavsyngingen av Tore Tang kommer til å bli husket i lange tider i Stavanger-området, og selvsagt også den kanskje flotteste sangen Mods har laget - Me to går alltid aleina - som ble den virkelige avslutningen på en fantastisk festkveld.

Noe slikt har aldri før skjedd i Rogaland, og ikke i resten av landet heller for den saks skyld. Det kommer neppe til å skje noe lignende igjen heller. Oddvar Brå kan knekke så mange staver han bare vil, nå blir heller spørsmålet: - Hvor var du da SAKMODS forførte Viking Stadion?

Aktuelle linker

  • Video: SAKMIL åpner Mods-konserten (sett fra SAKMIL)
  • Video: SAKMIL avslutter Mods-konserten (sett fra SAKMIL)

    (11.06.2012 kl 06:00)

  • SAKMIL ble fine på det

    STAVANGER: Det er ikke hver dag man spiller for et utsolgt Viking Stadion med 25 000 elleville tilskuere. Det gjenoppståtte bandet Mods er faktisk det første norske bandet i historien som har klart å selge ut en stadionkonsert, og med SAKMIL i en av hovedrollene var det på tide også for trommestuntgruppen å fornye seg.

    SAKMIL bestemte seg nemlig tidlig for å gjøre en sjelden opptreden uten de velkjente røde strømpebuksene, men dette medførte behov for nyinvesteringer i uniformsparken. Valget falt på noen tilsynelatende urnorske paradeuniformer som går Bunadshjørnet en høy gang, og lørdag kveld var det premiere på selveste Mods-konserten.

    SAKMIL med Tor Øyvind
    SAKMIL stilte i helt nye drakter for anledningen, her sammen med gitarist Tor Øyvind Syvertsen fra Mods. Folkehavet på Viking Stadion i bakgrunnen. Ellers står SAKMIL oppstilt med fra venstre Litle-Store, Store-Litle, Boris Aleksandrov, Haavard, Nodi og Frode.

    Antrekket utløste utelukkende positive tilbakemeldinger, og særlig Vamp-profilen Øyvind Staveland uttrykte stor begeistring. Ifølge ham minnet de nye SAKMIL-uniformene om en spellemannsbunad han selv var i besittelse av. Det er med andre ord grunnlag for å si at SAKMIL var særdeles velkledde for anledningen.

    Mods-konserten var et paradigmeskifte og tidenes SAKMIL-høydepunkt så langt. Imidlertid lar ikke trommeguttene som nå er på alles lepper suksessen gå til hodet på seg. Allerede denne uken blir det ganske sikkert gjensyn med røde strømpebukser for både SAKMIL og fansen.

    (11.06.2012 kl 06:00)

    Vandrefestivalen neste

    SKEIE, KLEPP: Med Jærnåttå og helgens Mods-konsert vel overstått skulle man kanskje tro at det gikk mot roligere tider både for musikere og musikkinteresserte. Slik er det imidlertid ikke, for på lørdag er det endelig tid for den femte Vandrefestivalen på like mange år. Da samles et hundretalls feststemte mennesker til årets største musikalske hagefest på Skeie helt sørvest i Klepp kommune, og det er Aina som er festivalvert denne gang.

    Vandrefestivalen har blitt et stadig mer populært arrangement siden Kylling-Børge startet tradisjonen med en hagefest hjemme hos seg selv i 2008. Der oppfordret han samtidig om at denne festen måtte bli en årlig tradisjon som skulle gå fra sted til sted, og slik oppstod Vandrefestivalen. De neste årene ble den arrangert på Soma (2009), på Kåsen (2010) og i Strondavika (2011).

    Stanley Brinks & the Kaniks
    Stanley Brinks & the Kaniks var ett av innslagene på Vandrefestivalen i fjor. Da besøkte anslagsvis 200 mennesker arrangementet i løpet av dagen.

    Få detaljer har sluppet ut om det musikalske programmet for dagen, men arrangementet starter klokken 15:00 og etter det SAKMIL-nyhetene vet blir det i alle fall gjensyn med både SAKMIL, Sinclair & the Rovers, Rageoholics, Phoenix Foundation, Aaslandbros og General Forsamling. I tillegg er det ventet noen nykommere i løpet av dagen og kvelden.

    Invitasjoner til arrangementet har vært i omløp en stund, men av uforklarlige årsaker har flere som står på gjestelisten ikke mottatt sin invitasjon. Alle som mener seg kvalifisert til Vandrefestivalen og som ikke har hørt noe bør derfor melde seg til arrangøren snarest. Mer informasjon om dette finnes på festivalens hjemmesider.

    Ellers er som alltid spenningen stor omkring hvem som skal arrangere Vandrefestivalen neste år. Dette avgjøres på lørdag av en komitè bestående av de tidligere festivalarrangørene, og hver av disse er selvsagt åpne for søknader og bestikkelser fra potensielle arrangører.

    Aktuelle linker

  • Vandrefestivalen

    (11.06.2012 kl 06:00)

  • Medvindsrittet tok det rolig

    SANDNES: Etter en totalvurdering av situasjonen besluttet Rittledelsen før helgen at Medvindsrittet i år bare ble med tanken. Skiftende, men jevnt over dårlige værmeldinger, samt mange parallelle aktiviteter som førte til laber påmelding, var utløsende for beslutningen, og dermed ble det ingen sykkeltur fra Sandnes til Egersund eller andre steder for den saks skyld.

    Quiz-Trond
    Formann i Rittledelsen, Quiz-Trond.
    Årets beslutning om å avlyse betyr imidlertid ikke døden for Medvindsrittet. Planen er å gjennomføre rittet igjen neste år, og da med full besetning, det vil si med hele Magnificent 12 på startstreken. Dette medfører riktignok en mulighet for at Magnificent 12 må justeres noe, men Rittledelsen varsler en grundig gjennomgang og evaluering frem mot neste sommer.

    SAKMIL-nyhetene kjenner ikke til at noen av de tiltenkte Medvindsrittet-deltakerne syklet andre ritt i løpet av lørdagen. I stedet var det helt andre aktiviteter som stod på timeplanen, blant annet som en følge av det som Aftenbladet bare har omtalt som en "superlørdag": Nordsjørittet, Mods-konsert og Sola Airshow på en og samme dag er ikke bare bare.

    (11.06.2012 kl 06:00)

    Ledelsen skrumper inn

    SANDNES: Det går mot en meget spennende innspurt på Megler-quizen denne og neste uke. Når bare to onsdager gjenstår av årets vårsesong, leder fortsatt Naked Men Singing sammenlagt slik de har gjort hele tiden. Ledelsen krymper imidlertid litt og litt for hver uke, og det er dermed langt fra sikkert at laget vinner halvårspremien.

    Det er Labbetøs som fremstår som skarpeste utfordrer, mens Fasiten langt på veg meldte seg ut av seierskampen med mye fravær og middelmådige resultater i forrige uke. I onsdagens første runde presterte laget sågar å få en delt sisteplass i konkurransen, noe som er svært sjelden kost.

    Trioen Halvsøstrene, Hjørnet og Naked Men Singing vant onsdagens første runde, som for øvrig var nokså poengfattig. I andre runde slo imidlertid Labbetøs til for fullt, og vant med 3 poengs margin på Naked Men Singing på andreplass. Derfra var det ytterligere to og et halvt poeng ned til nestemann, og dermed var det altså stort sprik i resultatene i denne runden.

    Halvårsledelsen er etter dette ned i 4.5 poeng i Naked Men Singing sin favør, og de neste to ukene blir derfor svært spennende. Labbetøs gjorde det ellers best sammenlagt i onsdagens to runder, som var de første i juni. Med andre ord er laget månedsleder så langt i juni.

    Megler-quizen våren 2012, topp 3:
    Naked Men Singing 846.5
    Labbetøs 842
    Fasiten 824

    SAKMIL-nyhetenes tall er i høyeste grad uoffisielle, og det kan være avvik fra den offisielle statistikken på grunn av rettefeil eller lignende. Megler-quizen fortsetter som vanlig nå på onsdag med start klokken 20:30.

    (11.06.2012 kl 06:00)

    Rykter & Rauaraddel

  • Trommestuntgruppen SAKMIL hviler ikke på laurbærne etter lørdagens fantastiske Mods-opptreden. I stedet står hele 3 spilleoppdrag på listen denne uken, deriblant på Vandrefestivalen på lørdag. Det meldes også om trommestuntfare både på torsdag og sent lørdag kveld et helt annet sted.

  • En tredjedel av lørdagens SAKMIL-utgave deltok i Nordsjørittet. For den ene halvparten av denne tredjedelen ble det ny personlig rekord og et strålende resultat, mens det for den andre halvparten ble to møter med asfalt og oljegrus. Dette førte til både bandasjering og legebehandling, men skaden var likevel ikke verre enn at sjettedelen fullførte og ikke bar nevneverdig preg av det under Mods-spillingen om kvelden.

  • Om ikke brøkregning er din sterkeste side, kan SAKMIL-nyhetene forsikre om at regnestykket over er aldeles korrekt.

  • Klepp Hornmusikk har tatt sommerferie, men reisekomiteen som planlegger høstens tur til Island er ikke helt i feriemodus ennå. Denne uken går påmeldingsfristen til turen ut, og eventuelle etternølere bes melde seg umiddelbart.

    (11.06.2012 kl 06:00)

  • Hovedside

  • Arkiv
  • Multimedia
  • Søk etter artikler
  • Ja, ke syns du?
  • Tilfeldig artikkel

  • Informasjon
  • Tips oss!

    DENNE UKEN:
    Hele denne uken

     SAKMIL tok revansj på tidenes stadionkonsert
     SAKMIL ble fine på det
     Vandrefestivalen neste
     Medvindsrittet tok det rolig
     Ledelsen skrumper inn
     Rykter & Rauaraddel

    Uke 23, 2012:
    Hele denne uken

     Finfin sommerslutt i Kleppelunden
     Ny jærdagssuksess for SAKMIL
     Sommerstemning for OGMS
     Maritim støtte for OGMS
     Usikker startoppstilling i Medvindsrittet
     Månedspremien glapp
     Rykter & Rauaraddel

    Uke 22, 2012:
    Hele denne uken

     Sommer, blomster og musikk i Kleppelunden
     Byen forbereder seg på fest
     Endelig sommer for OGMS
     Dramatisk utvikling i månedskampen
     Rykter & Rauaraddel