SAKMILs hovedsideSAKMIL-nyheteneInformasjon og historikkSAKMILs beryktede ordlisteThe SAKMIL GalleryGjestebokSkriv til SAKMIL! Navigasjonsmeny
Topp
Uke 25, 2012 Nyheter
 RT

SAKMIL-nyhetene kom med sin siste utgave mandag 28. oktober 2013. Denne siden vil ikke lenger bli oppdatert.
Takk til alle lesere som har bidratt til å holde hjulene i gang de siste 17 årene!

Variert og våt vandrefestival

SKEIE: Det har ikke vært mye nedbør over Jæren de siste ukene, men i helgen åpnet himmelens sluser seg , akkurat i tide til Vandrefestivalen lørdag kveld. Selv om regnværet nok voldte festivalledelsen litt hodebry, la det ikke noen nevneverdig demper på stemningen. Det var godt med folk tilstede, og de oppsatte teltene i hagen til Aina på Skeie ga godt ly mot både vind og nedbør.

Vandrefestivalen
Godt med folk i publikumsområdet, og teltene kom godt med i det noe ustadige været.

Vandrefestivalen hadde denne gang havnet nesten helt nede i strandkanten, og det var lagt ned stor innsats i både scenebygging og publikumsområdet. Alt lå derfor til rette for en flott forestilling, men da klokken tikket seg mot klokken 15:00 og festivalstart skulle tekniske problemer av nymoderne art føre til komplikasjoner. Ikke for alt i verden ville mikseren og resten av lydanlegget kommunisere med hverandre, og en improvisert løsning måtte dermed på plass.

Dixie Tunes
Dixie Tunes, med utspring fra Orstad Storband, fikk være oppvarmingsband for Vandrefestivalen mens riggearbeidet pågikk for fullt.
Det ble derfor også omrokkeringer i programmet, og Dixie Tunes fra Orstad Storband fikk utfolde seg i nesten et par timer nede i hjørnet av publikumsteltet. Her kunne de by på lett oppjazzet taffelmusikk, mens publikum kunne følge med på riggejobben som foregikk på hovedscenen.

Nesten to timer etter skjema ble det endelig offisiell åpning, og det var trommestuntgruppen SAKMIL som stod for den. Fem opplagte trommeslagere serverte trommestunt og ablegøyer foran et fornøyd publikum, før festivalsjef Aina endelig kunne ønske velkommen til gards.

SAKMIL på Vandrefestivalen
Etter litt tekniske problemer innledningsvis kunne endelig SAKMIL åpne Vandrefestivalen.

Deretter gikk det for seg i rask rekkefølge. Aaslandbros innledet med et sett fra The Who, før det ble kvalitetsjazz med Rød Reke og velkjente irske slagere med Sinclair & the Rovers. Phoenix Foundation og Rage'oholics stod for den litt røffere musikken, mens General Forsamling og Deathbarrel vandret litt over i mer countrypreget landskap.

Rød Reke
Det musikalske spennet var stort på Vandrefestivalen. Rød Reke (bildet) var ett av ytterpunktene med skikkelig jazzmusikk, mens band som Phoenix Foundation og Rage'oholics tøyde strikken langt mot den tunge rocken.

Det ble med andre ord en fantastisk spennvidde i det musikalske programmet, og siden starten ble såpass forsinket ble også avslutningen tilsvarende senere på kvelden. Publikum, som anslagsvis bestod av 150 personer på det meste, storkoste seg med sosialt samvær, god musikk og mat fra grillene, og med det ble også den femte Vandrefestivalen en stor suksess.

(18.06.2012 kl 06:00)

  • Hovedside

  • Arkiv
  • Multimedia
  • Søk etter artikler
  • Ja, ke syns du?
  • Tilfeldig artikkel

  • Informasjon
  • Tips oss!

    DENNE UKEN:
    Hele denne uken

     Variert og våt vandrefestival
     Vandrefestivalen til Håbet
     Alex og SAKMIL kuppet Oljedirektoratet
     Stor halvårsdramatikk
     Rykter & Rauaraddel

    Uke 24, 2012:
    Hele denne uken

     SAKMIL tok revansj på tidenes stadionkonsert
     SAKMIL ble fine på det
     Vandrefestivalen neste
     Medvindsrittet tok det rolig
     Ledelsen skrumper inn
     Rykter & Rauaraddel

    Uke 23, 2012:
    Hele denne uken

     Finfin sommerslutt i Kleppelunden
     Ny jærdagssuksess for SAKMIL
     Sommerstemning for OGMS
     Maritim støtte for OGMS
     Usikker startoppstilling i Medvindsrittet
     Månedspremien glapp
     Rykter & Rauaraddel