SAKMILs hovedsideSAKMIL-nyheteneInformasjon og historikkSAKMILs beryktede ordlisteThe SAKMIL GalleryGjestebokSkriv til SAKMIL! Navigasjonsmeny
Topp
Uke 25, 2012 Nyheter
 RT

SAKMIL-nyhetene kom med sin siste utgave mandag 28. oktober 2013. Denne siden vil ikke lenger bli oppdatert.
Takk til alle lesere som har bidratt til å holde hjulene i gang de siste 17 årene!

Variert og våt vandrefestival

SKEIE: Det har ikke vært mye nedbør over Jæren de siste ukene, men i helgen åpnet himmelens sluser seg , akkurat i tide til Vandrefestivalen lørdag kveld. Selv om regnværet nok voldte festivalledelsen litt hodebry, la det ikke noen nevneverdig demper på stemningen. Det var godt med folk tilstede, og de oppsatte teltene i hagen til Aina på Skeie ga godt ly mot både vind og nedbør.

Vandrefestivalen
Godt med folk i publikumsområdet, og teltene kom godt med i det noe ustadige været.

Vandrefestivalen hadde denne gang havnet nesten helt nede i strandkanten, og det var lagt ned stor innsats i både scenebygging og publikumsområdet. Alt lå derfor til rette for en flott forestilling, men da klokken tikket seg mot klokken 15:00 og festivalstart skulle tekniske problemer av nymoderne art føre til komplikasjoner. Ikke for alt i verden ville mikseren og resten av lydanlegget kommunisere med hverandre, og en improvisert løsning måtte dermed på plass.

Dixie Tunes
Dixie Tunes, med utspring fra Orstad Storband, fikk være oppvarmingsband for Vandrefestivalen mens riggearbeidet pågikk for fullt.
Det ble derfor også omrokkeringer i programmet, og Dixie Tunes fra Orstad Storband fikk utfolde seg i nesten et par timer nede i hjørnet av publikumsteltet. Her kunne de by på lett oppjazzet taffelmusikk, mens publikum kunne følge med på riggejobben som foregikk på hovedscenen.

Nesten to timer etter skjema ble det endelig offisiell åpning, og det var trommestuntgruppen SAKMIL som stod for den. Fem opplagte trommeslagere serverte trommestunt og ablegøyer foran et fornøyd publikum, før festivalsjef Aina endelig kunne ønske velkommen til gards.

SAKMIL på Vandrefestivalen
Etter litt tekniske problemer innledningsvis kunne endelig SAKMIL åpne Vandrefestivalen.

Deretter gikk det for seg i rask rekkefølge. Aaslandbros innledet med et sett fra The Who, før det ble kvalitetsjazz med Rød Reke og velkjente irske slagere med Sinclair & the Rovers. Phoenix Foundation og Rage'oholics stod for den litt røffere musikken, mens General Forsamling og Deathbarrel vandret litt over i mer countrypreget landskap.

Rød Reke
Det musikalske spennet var stort på Vandrefestivalen. Rød Reke (bildet) var ett av ytterpunktene med skikkelig jazzmusikk, mens band som Phoenix Foundation og Rage'oholics tøyde strikken langt mot den tunge rocken.

Det ble med andre ord en fantastisk spennvidde i det musikalske programmet, og siden starten ble såpass forsinket ble også avslutningen tilsvarende senere på kvelden. Publikum, som anslagsvis bestod av 150 personer på det meste, storkoste seg med sosialt samvær, god musikk og mat fra grillene, og med det ble også den femte Vandrefestivalen en stor suksess.

(18.06.2012 kl 06:00)

Vandrefestivalen til Håbet

SKEIE: Vandrefestivalen er musikkfestivalen som vandrer fra sted til sted, og det er nettopp dette som er opphavet til navnet. Mange både seriøse og mindre seriøse interessenter har meldt seg som mulige arrangører i årenes løp, men det er en komitè av alle tidligere arrangører som bestemmer hvor festivalen skal være neste gang.

Spenningen var derfor stor da de til nå fem arrangørene gikk på scenen i 21-tiden for å annonsere hvem som skulle få neste års festival. Mange søkere hadde meldt seg både før kvelden og i løpet av festivalen, og mange av disse hadde det til felles at de faktisk ikke var til stede.

Etter en totalvurdering var likevel komitèen enstemmig i sitt valg: Vandrefestivalen 2013 foregår på Håbet i Sandnes, på eller like ved Tronsholen Hagesenter. Her er det også håp om både palmesus og andre grønne omgivelser. Festivalen blir for øvrig arrangert lørdag 15. juni 2013.

Den ansvarlige arrangøren her, som SAKMIL-nyhetene ikke kjenner navnet til, fikk dessverre ikke til å komme på årets festival. Han var imidlertid godt representert ved Quiz-Trond, som mottok stafettpinnen på hans vegne, og han kunne med litt sidehjelp love en flott og spennende festival neste år. Planleggingsarbeidet er allerede i gang, og SAKMIL skal allerede være klare som festivalåpnere.

(18.06.2012 kl 06:00)

Alex og SAKMIL kuppet Oljedirektoratet

STAVANGER: Det er i år 40 år siden det norske Oljedirektoratet ble opprettet, og det var en sprek og høyst oppegående 40-åring som feiret seg selv torsdag kveld. Et par hundre gjester var med på festen, som foregikk på Clarion Hotel i Stavanger og avsluttet en lang dag med ulike aktiviteter.

Både gjestene, maten og drikken var upåklagelig, og snart skulle det også bli noget attåt. Alex Rosèn var hyret inn som programleder for kvelden, og han kjørte på i kjent stil. Med ham hersket det en uhøytidelig og humoristisk tone over det hele, og denne stemningen skulle bli ytterligere forsterket senere på kvelden.

SAKMIL og Alex Rosèn
SAKMIL og eks-gardisten Alex Rosèn fant tonen sammen under torsdagens 40-årsfest for Oljedirektoratet i Stavanger.

Da marsjerte nemlig trommestuntgruppen SAKMIL inn i lokalene, tilbake i velkjent antrekk etter suksessen med nye klær på Mods-konserten forrige helg. Med en opplagt Overgeneral Rævhodl, alias Litle-Store, i front toget den for kvelden 5 mann store troppen inn på selveste Oljedirektoratet sin fest og sørget for stor oppstandelse i salen.

Inspeksjon, firkantmarsjering, stikkeløft og trommestunt var alle ingredienser i kveldens underholdning, og OD-direktør Bente Nyland ble kommandert opp til avmelding og inspeksjon før hun sammen med Alex Rosèn avduket kunstverket som en rekke OD-ansatte hadde jobbet sammen om.

Med SAKMIL i giv akt og eks-gardist Rosèn i storform ble det en ærbødig stemning over hendelsen, og alle involverte parter fikk selvsagt sin velfortjente applaus og hyllest på veg ut.

(18.06.2012 kl 06:00)

Stor halvårsdramatikk

SANDNES: Onsdag kveld er det tid for vårens siste quiz på Megleren Øl- og Vinstue på Sandnes, og det er duket for et durabelig sluttoppgjør mellom to av lagene. Konkurransen har vært tett og jevn hele våren, og Naked Men Singing har tilsynelatende hatt god margin på konkurrentene i det totale sammendraget. Den siste tiden har imidlertid ledelsen skrumpet mer og mer inn, og det er særlig laget Labbetøs som har vist seg som en seriøs utfordrer til halvårstronen.

I forrige uke var det 9 lag som stilte til start på onsdagens to quizomganger, og Naked Men Singing kom best i gang. De vant første runde knepent foran Hjørnet og Fasiten, og med 2 poengs margin på Labbetøs. Lykken var imidlertid kortvarig, for i andre runde slo Labbetøs knallhardt tilbake og kapret seieren med hele 4 poengs margin til sin argeste halvårskonkurrent.

Nettoresultatet ble dermed 2 poeng i Labbetøs sin favør, og det er nå bare 2.5 poeng igjen av den solide halvårsledelsen Naked Men Singing en gang hadde. Med andre ord blir spenningen enorm foran denne ukens quizavslutning på Megleren.

Quizen begynner som vanlig klokken 20:30 på onsdag, og i løpet av et par knappe timer skal halvårs-, måneds- og bonusvinnere kåres. Deretter blir det en lang sommerferie før quizen igjen starter opp onsdag 5. september.

(18.06.2012 kl 06:00)

Rykter & Rauaraddel

  • Det var godt med folk, muligens et par tusen, som hadde tatt turen til Kleppelunden på søndag. Her var det lagt opp til kultursti med mange spennende aktiviteter for store og små, og fra klokken 15 spilte Postgirobygget gratiskonsert fra scenen. Her kom slagerne på rekke og rad, og stemningen hos publikum var deretter.

  • Begeistringen etter forrige helgs Mods-konsert på Viking Stadion har ennå ikke lagt seg. På sosiale nettsteder som Facebook og Twitter diskuteres konserten fortsatt, og på YouTube har en rekke videoklipp blitt lagt ut, deriblant av SAKMIL sin fantastiske åpningssekvens. Dette ble også filmet fra SAKMIL sitt eget perspektiv, og videoen av dette har allerede hatt mer enn 2500 visninger på YouTube.

  • Mye tyder nå også på at det blir laget DVD og kanskje også en TV-produksjon av konserten. Det er usikkert når opptakene kommer i salg og eventuelt blir vist på fjernsyn, men det jobbes i alle fall med saken.

  • SAKMIL har ellers hatt en travel uke etter Mods-suksessen forrige helg. Foruten å spille for Oljedirektoratet og på Vandrefestivalen, tok SAKMIL også turen til Høg-Jæren sent lørdag kveld. Her hadde Årdal Maskinering rigget seg til for kvelden, og i denne bedriften står SAKMIL svært høyt i kurs. Det var derfor et populært innslag da trommestungruppen entret lokalene i 22-tiden, med en fiaskomann på slep. Han ble raskt jaget bort, og SAKMIL foretok deretter en høypresisjons stuntavspilling foran et jublende publikum.

  • Den forholdsvis nye ølklubben IRMS er klare for et nytt møte på Melkebaren på Sandnes på lørdag. Da vil 4 nye ølsorter presenteres for de fremmøtte, som selvsagt også kan forsøke seg også på annet brygg.

  • Medvindsrittet ble som kjent avlyst forrige helg. Rittledelsen jobber likevel med å få til en forsinket utgave av rittet allerede denne sommeren, og månedsskiftet august/september nevnes nå som et svært aktuelt tidspunkt. Også første helgen i oktober kan være aktuell.

    (18.06.2012 kl 06:00)

  • Hovedside

  • Arkiv
  • Multimedia
  • Søk etter artikler
  • Ja, ke syns du?
  • Tilfeldig artikkel

  • Informasjon
  • Tips oss!

    DENNE UKEN:
    Hele denne uken

     Variert og våt vandrefestival
     Vandrefestivalen til Håbet
     Alex og SAKMIL kuppet Oljedirektoratet
     Stor halvårsdramatikk
     Rykter & Rauaraddel

    Uke 24, 2012:
    Hele denne uken

     SAKMIL tok revansj på tidenes stadionkonsert
     SAKMIL ble fine på det
     Vandrefestivalen neste
     Medvindsrittet tok det rolig
     Ledelsen skrumper inn
     Rykter & Rauaraddel

    Uke 23, 2012:
    Hele denne uken

     Finfin sommerslutt i Kleppelunden
     Ny jærdagssuksess for SAKMIL
     Sommerstemning for OGMS
     Maritim støtte for OGMS
     Usikker startoppstilling i Medvindsrittet
     Månedspremien glapp
     Rykter & Rauaraddel