SAKMILs hovedsideSAKMIL-nyheteneInformasjon og historikkSAKMILs beryktede ordlisteThe SAKMIL GalleryGjestebokSkriv til SAKMIL! Navigasjonsmeny
Topp
Uke 21, 2013 Nyheter
 RT

SAKMIL-nyhetene kom med sin siste utgave mandag 28. oktober 2013. Denne siden vil ikke lenger bli oppdatert.
Takk til alle lesere som har bidratt til å holde hjulene i gang de siste 17 årene!

Alle ville ha en del av Gamlå

BRYNE / KLEPP ST. / KLEPPE / HORPESTAD: Gamlå er ikke som stortrommer flest. Gamlå har tvert i mot klart å bli noe av et kultsymbol i seg selv, og en institusjon i Klepp Hornmusikk. I tillegg scorer Gamlå alltid høyt på Rockometeret, og bidrar gjerne til å trekke fortapte rockere opp fra hengemyra dersom de vil spille på henne.

Årets nasjonaldag var derfor nok et utstillingsvindu for det populære instrumentet. Selv om det var slagverker Ole Martin som hadde hovedansvaret for Gamlå denne dagen, var det mange som sendte et beundrende blikk i retning den flotte stortrommen som har fulgt Klepp Hornmusikk i tykt og tynt.

Gamlå tar en pause
Etter endt revelje og flaggheising på Kleppe er det godt med en pust i bakken. Gamlå slapper av mens Klepp Hornmusikk spiser frokost på Bryne Kro & Hotell.

Frokost på Bryne Kro & Hotell smaker alltid godt for musikantene i Klepp Hornmusikk. Denne inntas etter at revelje og flaggheising på Kleppe er ferdig like etter klokken åtte, og matpausen er både et sosialt og kjærkomment avbrekk fra spilleprogrammet. For Gamlå sin del ble pausen tilbragt i umiddelbar nærhet til baren, lett henslengt sammen med de røde uniformsjakkene til Hornmusikken.

Gamlå på Klepp st.
Alle ville ta på Gamlå før avmarsj i toget på Klepp stasjon.

Turen gikk deretter videre til Klepp stasjon, der en stor delegasjon gjerne ville posere sammen med Gamlå før avmarsj. Her sørget for øvrig en annen institusjon i Hornmusikken, Gillen, for å kommandere ut en tilfeldig 17. maideltaker i bunad til å bære fanen for korpset. Til togene på Kleppe og Horpestad tok ordfører og Hornmusikk-medlem Ane Mari Braut Nese på seg den samme jobben.

Gamlå på Horpestad
En travel 17. mai nærmer seg slutten for Klepp Hornmusikk, og lett slitne musikanter følger med på talen til Elfin Lea. Gamlå holder imidlertid ut.

SAKMIL-nyhetene kjenner ikke til hvor mange slag det blir slått på Gamlå gjennom en typisk 17. mai, men det er nok snakk om tusenvis. Likevel klager ikke Gamlå på noe som helst, og selv da 17. maitalen på Horpestad gikk ut over det sedvanlige spinkle høyttaleranlegget var Gamlå i god form.

Gamlå spiste for øvrig ikke en eneste pølse i samlingen etterpå.

(20.05.2013 kl 06:00)

 • Hovedside

 • Arkiv
 • Multimedia
 • Søk etter artikler
 • Ja, ke syns du?
 • Tilfeldig artikkel

 • Informasjon
 • Tips oss!

  DENNE UKEN:
  Hele denne uken

   Varm 17. mai for Gamlå
   Alle ville ha en del av Gamlå
   Ordføreren var fanebærer
   Gamlå - et ekte Hornmusikk-symbol
   Rykter & Rauaraddel

  Uke 20, 2013:
  Hele denne uken

   SAKMIL åpner Vandrefestivalen
   Medvindsrittet satser på ny suksess
   Quizpub i ny drakt
   Gamlå klar for 17. mai
   Rykter & Rauraddel

  Uke 19, 2013:
  Hele denne uken

   Støttemøtenes superlørdag
   Tynt i rekkene på hovedmøtet
   Storbandsuksess på kryss og tvers
   Tynne forhold på quizen
   Rykter & Rauaraddel