SAKMILs hovedsideSAKMIL-nyheteneInformasjon og historikkSAKMILs beryktede ordlisteThe SAKMIL GalleryGjestebokSkriv til SAKMIL! Navigasjonsmeny
Topp
Uke 21, 2013 Nyheter
 RT

SAKMIL-nyhetene kom med sin siste utgave mandag 28. oktober 2013. Denne siden vil ikke lenger bli oppdatert.
Takk til alle lesere som har bidratt til å holde hjulene i gang de siste 17 årene!

Gamlå - et ekte Hornmusikk-symbol

KLEPPE: - Hvorfor alt dette oppstyret omkring en gammel stortromme, lurer du kanskje på. Slikt kan være vanskelig å forstå for en utenforstående, men faktum er at Gamlå er noe helt for seg selv. Det er usikkert når instrumentet ble innkjøpt til Klepp Hornmusikk, men kilder blant de eldre korpsmedlemmene mener at det kan ha skjedd på 1970-tallet.

Lenge var stortromma et av de viktigste og mest symboltunge instrumentene i korpset, men på midten av 1990-tallet ble Gamlå avløst av en ny og større konsertstortromme. Det var også på denne tiden at navnet "Gamlå" oppstod, i og med at den gamle stortrommen nå ble pensjonist.

Gamlå på lageret
Her, i denne hylla i et rom på Klepp Ungdomsskule, tilbringer Gamlå det meste av tiden sin. Legg merke til nærheten til både kaffetrakter og vinglass dersom det skulle trenges.

Gamlå lever derfor en rolig tilværelse i et lagerrom på Klepp Ungdomsskule det meste av tiden, men når det store skjer, så er Gamlå klar. Foruten 17. mai og enkelte andre marsjeringsoppdrag er turer i inn- og utland viktige for Gamlå, og det er en bereist gammel dame vi her snakker om.

Ellers har Gamlå også spilt med trommestuntgruppen SAKMIL ved flere anledninger, og ved ett tilfelle da to langhårete brødre hoppet på sjøen i Stavanger under Gladmat, ble Gamlå også brukt som livbøye.

Gamlå på Røros
Røros er ett av stedene Gamlå har vært, her sammen med SAKMIL i 1999. Dette var før Gamlå ble pusset opp med nye skinn og ny rødfarge.

Gamlå ble ellers kjærlig pusset litt opp før Hornmusikken reiste på tur til København i 2002. Nye skinn og ny rødfarge var resultatet, og slik har Gamlå vært siden.

(20.05.2013 kl 06:00)

 • Hovedside

 • Arkiv
 • Multimedia
 • Søk etter artikler
 • Ja, ke syns du?
 • Tilfeldig artikkel

 • Informasjon
 • Tips oss!

  DENNE UKEN:
  Hele denne uken

   Varm 17. mai for Gamlå
   Alle ville ha en del av Gamlå
   Ordføreren var fanebærer
   Gamlå - et ekte Hornmusikk-symbol
   Rykter & Rauaraddel

  Uke 20, 2013:
  Hele denne uken

   SAKMIL åpner Vandrefestivalen
   Medvindsrittet satser på ny suksess
   Quizpub i ny drakt
   Gamlå klar for 17. mai
   Rykter & Rauraddel

  Uke 19, 2013:
  Hele denne uken

   Støttemøtenes superlørdag
   Tynt i rekkene på hovedmøtet
   Storbandsuksess på kryss og tvers
   Tynne forhold på quizen
   Rykter & Rauaraddel