SAKMILs hovedsideSAKMIL-nyheteneInformasjon og historikkSAKMILs beryktede ordlisteThe SAKMIL GalleryGjestebokSkriv til SAKMIL! Navigasjonsmeny
Topp
Uke 29, 2013 Nyheter
 RT

SAKMIL-nyhetene kom med sin siste utgave mandag 28. oktober 2013. Denne siden vil ikke lenger bli oppdatert.
Takk til alle lesere som har bidratt til å holde hjulene i gang de siste 17 årene!

Andre SAKMIL-høydepunkter i 1996

Det tredje hele SAKMIL-året var ikke et utpreget travelt år, mye fordi store deler av SAKMIL-medlemmene var opptatt med studier, førstegangstjeneste og andre ting. Det ble likevel noen høydepunkter å ta vare på, og særlig en SAKMIL-nyvinning dette året har levd videre helt til i dag: SAKMIL-nyhetene.

SAKMIL hadde allerede i 1996 ganske oppegående websider, og verdensveven som medium begynte å bli vanligere også blant folk flest. Tidligere var det stort sett universitets- og høyskolemiljøet, samt forsvaret som forholdt seg til internett, men nå begynte også vanlige folk å få ISDN-linjer og modemer installert hjemme.

SAKMIL tok konsekvensen av dette og la i september ut en ny versjon av sine nettsider, og her var nyvinningen SAKMIL-nyhetene også på plass. Nyhetssiden skulle være et sted for aktuell informasjon om SAKMIL og miljøet rundt trommestuntgruppen, og skulle oppdateres ukentlig. I begynnelsen ble ukens nyheter lagt ut ved midnatt natt til mandag, men dette ble senere (i 1998) lagt om til mandag morgen klokken 06:00.

Det var den gang som nå Nodi som var redaktør for sidene, og tipsene til innhold på SAKMIL-nyhetene strømmet snart til. Med SAKMIL sitt utspring fra Klepp Hornmusikk var det naturlig at det kreative og travle miljøet rundt Hornmusikken ble en del av dekningsområdet for nyhetene, og senere oppstod det jo også nye band og grupperinger fra det samme miljøet. Slik har SAKMIL-nyhetene gradvis vokst ut av sin egen sfære og inn i det lokale musikk- og kulturlivet, dog stadig med hovedfokus på SAKMIL og nærmeste omgivelser.

Foruten åpningen av Jæren Musikkfestival var det bare 2 andre SAKMIL-spillinger i 1996. Den første var på nyttårskonserten til Klepp Hornmusikk 7. januar, da SAKMIL fremførte et ensemblestykke for trommer som de aldri siden har spilt igjen. Ellers feiret reklamebransjen seg selv 12. september, og det med innslag fra djerve SAKMIL-trommeslagere.

Også årsmøtet i 1996, eller Årsmesså, må nevnes. Den ble avholdt i befalsmessa på Sola Flystasjon, og mange viktige saker ble gjennomgått.

(15.07.2013 kl 06:00)

 • Hovedside

 • Arkiv
 • Multimedia
 • Søk etter artikler
 • Ja, ke syns du?
 • Tilfeldig artikkel

 • Informasjon
 • Tips oss!

  DENNE UKEN:
  Hele denne uken

   Caroline brøt etappen
   20 år med SAKMIL: SAKMIL med nye uniformseffekter
   Andre SAKMIL-høydepunkter i 1996
   Rykter & Rauaraddel

  Uke 28, 2013:
  Hele denne uken

   Tredelt OGMS-feiring på Megleren
   God sommerstøtte for OGMS
   Sprek seilasoppladning
   SAKMIL spradet i dobbeltsideoppslag
   20 år med SAKMIL: SAKMIL reiste til utlandet og traff en kjyddnase
   Rykter & Rauaraddel

  Uke 27, 2013:
  Hele denne uken

   20 år med SAKMIL: SAKMIL tok alle på senga
   20 år med SAKMIL: Andre høydepunkter fra 1994
   Julifeiring for OGMS
   Sommer med Helldorado
   Rykter & Rauaraddel