SAKMILs hovedsideSAKMIL-nyheteneInformasjon og historikkSAKMILs beryktede ordlisteThe SAKMIL GalleryGjestebokSkriv til SAKMIL! Navigasjonsmeny
Topp
Uke 37, 2013 Nyheter
 RT

SAKMIL-nyhetene kom med sin siste utgave mandag 28. oktober 2013. Denne siden vil ikke lenger bli oppdatert.
Takk til alle lesere som har bidratt til å holde hjulene i gang de siste 17 årene!

20 år med SAKMIL: SAKMIL kuppet Kongsgård

SAKMIL 20 år logo
KONGSGÅRD, STAVANGER, 26. - 28. MARS 2004: SAKMIL var i utgangspunktet bare hyret inn til åpningsforestillingen da det skulle arrangeres en storslagen ridderturnering på ærverdige Kongsgård i Stavanger. Arrangementet var en del av Pasjon 2004, og det var den profesjonelle riddertroppen Tournament Gotland som var hovedaktørene på areneaen. Med virile hingster og minst like virile riddere gikk det til tider hardt for seg ute på arenaen, og det var et imponerende skue da de 6 ridderne kjempet seg gjennom de ulike øvelsene.

SAKMIL på ridderturnering
SAKMIL var et bærende element gjennom ridderturneringen på Kongsgård, med paradetrommer og en for SAKMIL uvanlig påkledning.

Ulike omstendigheter førte imidlertid til at trommestuntgruppen fra Klepp på meget kort varsel ble innkalt til tjeneste gjennom hele helgen. Totalt ble det fire forestillinger fra fredag til søndag, og SAKMIL var en viktig del av showet der de spilte trommer iført ekte middelalderkostymer. Med stadige trommevirvler og taktfaste rytmer var det for anledningen fulltallige SAKMIL nesten aldri i ro underveis, og de 6 trommeslagerne sørget for å dra publikumsmassene med seg inn i showet.

Boris Aleksandrov
Boris Aleksandrov i aksjon.

SAKMIL på ridderturnering
SAKMIL var populære blant publikum og fikk opp stemningen.
Trommestuntgruppen fikk også 3 egne innslag underveis i showet, der det ble oppvist stikkeløft og koordinasjonsevner på høyt nivå.

Samarbeidet mellom Tournament Gotland og SAKMIL ble en ubetinget suksess. Resultatet var nemlig en turnering som overgikk alles forventninger, også arrangørene i Kulturkompaniet. Både SAKMIL og de gotlandske ridderne høstet applaus lovord fra alle kanter for sin innsats, og søndagen befant det seg visstnok også "spioner" på tribunen, som kun var kommet til Stavanger for å oppleve SAKMIL i aksjon.

Ridderturneringen var bare ett av mange høydepunkt i 2004. Etter et par svært hektiske år roet det seg litt ned dette året, men SAKMIL var likevel på plass der det skjedde. Åpning av Amfi Vågen på Sandnes (uten å bli jaget av Securitas), Gladmat og ikke minst SAKMIL i badestampen på Sør-Braut var blant årets viktige hendelser. Sistnevnte badestamp var for øvrig en avsaget gjødselvogn. Litle-Store fylte også 40 år og hadde stor fest på Huse på Jæren, der SAKMIL stilte opp i bunad og overrakte jubilanten gaven fra en haug med venner: En komplett Rogalands-bunad.

(09.09.2013 kl 06:00)

  • Hovedside

  • Arkiv
  • Multimedia
  • Søk etter artikler
  • Ja, ke syns du?
  • Tilfeldig artikkel

  • Informasjon
  • Tips oss!

    DENNE UKEN:
    Hele denne uken

     Lovende høststart for OGMS
     Varm støtte fra lands og til vanns
     Quizstart i nye omgivelser
     20 år med SAKMIL: SAKMIL kuppet Kongsgård
     Rykter & Rauraddel

    Uke 36, 2013:
    Hele denne uken

     Kor Hoen Travels traff blink i Vilnius
     Medvindsrittet utsatt
     20 år med SAKMIL: Travelt jubileumsår toppet seg med hemmelig feiring
     September-Guinness for OGMS
     Quiz-start på Megleren
     Rykter & Rauaraddel

    Uke 35, 2013:
    Hele denne uken

     Reisefeber for Kor Hoen Travels
     Det nærmer seg start i medvind
     20 år med SAKMIL: Legendarisk møte i Praha
     20 år med SAKMIL: Busshavari og oppløsningsrykter
     Rykter & Rauaraddel