SAKMILs hovedsideSAKMIL-nyheteneInformasjon og historikkSAKMILs beryktede ordlisteThe SAKMIL GalleryGjestebokSkriv til SAKMIL! Navigasjonsmeny
Topp
Uke 37, 2013 Nyheter
 RT

SAKMIL-nyhetene kom med sin siste utgave mandag 28. oktober 2013. Denne siden vil ikke lenger bli oppdatert.
Takk til alle lesere som har bidratt til å holde hjulene i gang de siste 17 årene!

20 år med SAKMIL: SAKMIL kuppet Kongsgård

SAKMIL 20 år logo
KONGSGÅRD, STAVANGER, 26. - 28. MARS 2004: SAKMIL var i utgangspunktet bare hyret inn til åpningsforestillingen da det skulle arrangeres en storslagen ridderturnering på ærverdige Kongsgård i Stavanger. Arrangementet var en del av Pasjon 2004, og det var den profesjonelle riddertroppen Tournament Gotland som var hovedaktørene på areneaen. Med virile hingster og minst like virile riddere gikk det til tider hardt for seg ute på arenaen, og det var et imponerende skue da de 6 ridderne kjempet seg gjennom de ulike øvelsene.

SAKMIL på ridderturnering
SAKMIL var et bærende element gjennom ridderturneringen på Kongsgård, med paradetrommer og en for SAKMIL uvanlig påkledning.

Ulike omstendigheter førte imidlertid til at trommestuntgruppen fra Klepp på meget kort varsel ble innkalt til tjeneste gjennom hele helgen. Totalt ble det fire forestillinger fra fredag til søndag, og SAKMIL var en viktig del av showet der de spilte trommer iført ekte middelalderkostymer. Med stadige trommevirvler og taktfaste rytmer var det for anledningen fulltallige SAKMIL nesten aldri i ro underveis, og de 6 trommeslagerne sørget for å dra publikumsmassene med seg inn i showet.

Boris Aleksandrov
Boris Aleksandrov i aksjon.

SAKMIL på ridderturnering
SAKMIL var populære blant publikum og fikk opp stemningen.
Trommestuntgruppen fikk også 3 egne innslag underveis i showet, der det ble oppvist stikkeløft og koordinasjonsevner på høyt nivå.

Samarbeidet mellom Tournament Gotland og SAKMIL ble en ubetinget suksess. Resultatet var nemlig en turnering som overgikk alles forventninger, også arrangørene i Kulturkompaniet. Både SAKMIL og de gotlandske ridderne høstet applaus lovord fra alle kanter for sin innsats, og søndagen befant det seg visstnok også "spioner" på tribunen, som kun var kommet til Stavanger for å oppleve SAKMIL i aksjon.

Ridderturneringen var bare ett av mange høydepunkt i 2004. Etter et par svært hektiske år roet det seg litt ned dette året, men SAKMIL var likevel på plass der det skjedde. Åpning av Amfi Vågen på Sandnes (uten å bli jaget av Securitas), Gladmat og ikke minst SAKMIL i badestampen på Sør-Braut var blant årets viktige hendelser. Sistnevnte badestamp var for øvrig en avsaget gjødselvogn. Litle-Store fylte også 40 år og hadde stor fest på Huse på Jæren, der SAKMIL stilte opp i bunad og overrakte jubilanten gaven fra en haug med venner: En komplett Rogalands-bunad.

(09.09.2013 kl 06:00)

 • Hovedside

 • Arkiv
 • Multimedia
 • Søk etter artikler
 • Ja, ke syns du?
 • Tilfeldig artikkel

 • Informasjon
 • Tips oss!

  DENNE UKEN:
  Hele denne uken

   Lovende høststart for OGMS
   Varm støtte fra lands og til vanns
   Quizstart i nye omgivelser
   20 år med SAKMIL: SAKMIL kuppet Kongsgård
   Rykter & Rauraddel

  Uke 36, 2013:
  Hele denne uken

   Kor Hoen Travels traff blink i Vilnius
   Medvindsrittet utsatt
   20 år med SAKMIL: Travelt jubileumsår toppet seg med hemmelig feiring
   September-Guinness for OGMS
   Quiz-start på Megleren
   Rykter & Rauaraddel

  Uke 35, 2013:
  Hele denne uken

   Reisefeber for Kor Hoen Travels
   Det nærmer seg start i medvind
   20 år med SAKMIL: Legendarisk møte i Praha
   20 år med SAKMIL: Busshavari og oppløsningsrykter
   Rykter & Rauaraddel