SAKMILs hovedsideSAKMIL-nyheteneInformasjon og historikkSAKMILs beryktede ordlisteThe SAKMIL GalleryGjestebokSkriv til SAKMIL! Navigasjonsmeny
Topp
Uke 36, 2013 Nyheter
 RT

SAKMIL-nyhetene kom med sin siste utgave mandag 28. oktober 2013. Denne siden vil ikke lenger bli oppdatert.
Takk til alle lesere som har bidratt til å holde hjulene i gang de siste 17 årene!

Kor Hoen Travels traff blink i Vilnius

VILNIUS, LITAUEN: Overskriften kunne ha hatt mange betydninger, ikke minst fordi den litauiske hovedstaden Vilnius viste seg å være en perle av en by. Dermed var reisemålet også midt i blinken for reisefølget til Kor Hoen Travels, siden det i tillegg ikke var noen av de reisende som hadde vært verken i Vilnius eller Litauen for øvrig tidligere.

Overskriften på denne saken er imidlertid svært så treffende også på en annen måte. Lørdag ettermiddag var det nemlig bokstavelig talt blinkskyting det handlet om, og det med pistoler, revolvere og geværer av varierende kaliber. For første gang var nemlig Kor Hoen Travels på besøk på en skytebane, der de under kyndig veiledning fra en glimrende instruktør fikk prøve seg med både stort og smått, deriblant også klassikeren Kalashnikov AK-47.

Blinken
Slik ser det ut når 7 reisende fra Kor Hoen Travels tømmer en pumpehagle på samme blink.

Runden på skytebanen var et av høydepunktene på en svært innholdsrik tur. Dagen før var det nemlig elvestrykene i elva Neris som skulle forseres, med 75% av Kor Hoen Travels padlende i kajakk. De resterende 25% fulgte ferden på telefonisk avstand på en fastliggende elvebåt med servering ombord, men uansett artet det hele seg som en fantastisk opplevelse for alle parter. Strålende sommervær og vakker natur gikk hånd i hånd, og da var det ikke så farlig at kajakker både måtte tømmes for vann og andre ting enkelte steder undervegs.

Elvepadling
- Har du fyr? Idylliske omgivelser og nydelig vær preget fredagens padletur på elva Neris. I kajakken sitter Roffe og Kent.

Turen til Vilnius startet for øvrig grytidlig torsdag morgen, med oppmøte allerede litt over klokken 4 om morgenen på Sola. Det ble relativt fort klart at første etappe måtte gå til Riga, og det var flere som hadde tippet at Vilnius var det endelige stoppestedet. Det ble det også, men reiseleder Oddvar hadde også planer om å besøke Hviterussland og Minsk i løpet av turen. Dette viste seg imidlertid å være såpass vanskelig og tidkrevende på grunn av visumregler at planene ble forkastet.

Uansett fikk alle 8 deltakere ett nytt land hver, og dette var verdt en feiring. Spesielt gjaldt dette Nodi, som endelig kunne krysse av land nummer 50 på sin liste.

Vilnius forble med andre ord basen under hele oppholdet, og det var aldri grunn til å forlate denne trivelige byen. Været var som vanlig på Kor Hoen Travels sin side, og også byens tilbud av fornøyelser og uteliv passet helt perfekt. Spesielt var gamlebyen i Vilnius svært trivelig, og her var det også et yrende folkeliv både morgen, kveld og natt.

Vilnius by night
Gamlebyen i Vilnius en lørdagskveld. Kor Hoen Travels er på tur.

Kor Hoen Tour #8, som turens offisielle navn var, ble dermed en ny stor suksess for Kor Hoen Travels, og da gjengen landet på Sola i 18-tiden søndag kveld ble nykommeren Kent utpekt til å være neste års reiseleder. Da går Kor Hoen Tour #9 til en ny ukjent destinasjon.

(02.09.2013 kl 06:00)

 • Hovedside

 • Arkiv
 • Multimedia
 • Søk etter artikler
 • Ja, ke syns du?
 • Tilfeldig artikkel

 • Informasjon
 • Tips oss!

  DENNE UKEN:
  Hele denne uken

   Kor Hoen Travels traff blink i Vilnius
   Medvindsrittet utsatt
   20 år med SAKMIL: Travelt jubileumsår toppet seg med hemmelig feiring
   September-Guinness for OGMS
   Quiz-start på Megleren
   Rykter & Rauaraddel

  Uke 35, 2013:
  Hele denne uken

   Reisefeber for Kor Hoen Travels
   Det nærmer seg start i medvind
   20 år med SAKMIL: Legendarisk møte i Praha
   20 år med SAKMIL: Busshavari og oppløsningsrykter
   Rykter & Rauaraddel

  Uke 34, 2013:
  Hele denne uken

   Det luktet svidd av øvelsen
   20 år med SAKMIL: SAKMIL ble pølsemakere
   20 år med SAKMIL: Et rekordtravelt år
   Fullmåne i fristil
   Rykter & Rauaraddel