SAKMILs hovedsideSAKMIL-nyheteneInformasjon og historikkSAKMILs beryktede ordlisteThe SAKMIL GalleryGjestebokSkriv til SAKMIL! Navigasjonsmeny
Topp
Uke 37, 2013 Nyheter
 RT

SAKMIL-nyhetene kom med sin siste utgave mandag 28. oktober 2013. Denne siden vil ikke lenger bli oppdatert.
Takk til alle lesere som har bidratt til å holde hjulene i gang de siste 17 årene!

Lovende høststart for OGMS

SANDNES: En forholdsvis varm septemberlørdag ga et godt utgangspunkt for et trivelig månedsmøte i Guinnessbevegelsen Odd Grythe Memorial Society (OGMS). Den første lørdagen i måneden skulle imidlertid vise seg å være en dag med mange aktiviteter rundt omkring, og oppmøtet på OGMS-møtet nådde derfor aldri de helt store høydene.

Antallet GD ble likevel så vidt tosifret, særlig etter at Oddemann kom på listen som den 11. Guinness-drikkeren for kvelden. Han var for øvrig også Guinness-jomfru (GJ), og ble overrasket over at det mørke ølet faktisk var så godt. -Hvorfor er det ingen som har sagt at dette ølet er så godt, undret han.

OGMS september 2013
Det var som vanlig god stemning rundt OGMS-bordet på Megleren på lørdag. Oppmøtet var kanskje ikke helt på høyde med det beste i antall personer, men kvaliteten var det i alle fall ingenting å si på.

Ellers hersket det en trivelig stemning på møtet, og etter lengre tids møtevirksomhet på Megleren uten gjestemøter, bestemte møtet like godt at neste offisielle månedsmøte skal avholdes på Cardinal i Stavanger. Det blir for øvrig lørdag 5. oktober, og dermed det aller siste OGMS-møtet som dekkes av SAKMIL-nyhetene.

I Guinness-drikkende rekkefølge ble følgende oppmøteliste registrert:

GD: Gunhild, Roffe, Ole, Hansi, Siri, Børge, Hilde (GJ), Leif, Trygve, Tatiana og Oddemann (GJ).

Av andre kuriositeter fra møtet kan det nevnes at dette også var dagen da Rolf Arne endelig fikk møte Rolf Arne. Slett ikke verst det, på en lørdag i september.

(09.09.2013 kl 06:00)

Varm støtte fra lands og til vanns

JUDABERG / ÅFJORD / LONDON: Om det var varmt og godt på det offisielle OGMS-møtet på Megleren, var det også godt å være på støttemøter av ymse slag. Det foregikk nemlig både bilmekking, seilaser og jenteturer denne helgen, og dermed ble det også meldt om god møtevirksomhet i inn- og utland.

OGMS september 2013 - Caroline
Ombord på Caroline af Sandnes, til kai ved Judaberg på Finnøy, ble det støttemøte med denne gjengen.

For å begynne i nærområdet, så var det Ryfylkeseilas i helgen der skuta Caroline af Sandnes var blant deltakerne. Lørdag ettermiddag lå den til kai ved trebåtbyggeriet på Judaberg, Finnøy. Seilas uten vind er ikke noe særlig, men en desto bedre anledning til å arrangere støttemøte. Herfra ble det meldt at Terje, Sverre, Birthe, Kjersti, Kjell, Kjetil, Per Magne og Ola var GD, mens Kristoffer var GO.

OGMS september 2013 - Åfjord
Larsling var eneste GD på sitt støttemøte i garasjen til broderen i Åfjord.

Nordover langs kysten kommer vi etterhvert til Åfjord i Sør-Trøndelag. Her har Larsling som kjent holdt til en stund nå, og lørdag var han klar med et nytt støttemøte i garasjen til broderen. Åfjord skal visstnok ha vært blant landets varmeste steder før helgen, og det var dermed godt å leske strupen med Guinness. For øvrig skal det ha blitt inhalert tynner og bengalakk fra golvet i restaureringsobjektet (en Chevrolet) samme sted. Larsling meldte ellers at han gledet seg til å være med Orstad Storband til Tsjekkia, og at han var eneste GD i garasjen.

OGMS september 2013 - London
Jentetur til London er aldri feil, og spesielt ikke når man kan kombinere det med Guinness og OGMS-støttemøte. Det gjorde denne gjengen.

Guinness og jenteturer er kanskje ikke ord som ofte nevnes i samme setning, men heldigvis finnes det unntak. I London var det i alle fall 7 glade jenter som meldte om støttemøte. I rekkefølge var det Tone, Aina, Sissel, Anne Mørk, Baggi, Siv og Laila som ble dagens GD.

(09.09.2013 kl 06:00)

Quizstart i nye omgivelser

SANDNES: Onsdag kveld startet Megler-quizen opp igjen etter en lang sommerferie, og både nye og gamle lag var på plass. Omgivelsene var imidlertid helt nye, for fra nå av har hele quizen flyttet opp til andre etasje på Megleren. De fleste etablerte lagene måtte dermed finne seg nye bordplasseringer, med til dels nye nabolag og ukjent utsikt.

Kveldens quiz viste seg å være både vanskelig og lett, avhengig av hvilket lag man tilhørte. Mens enkelte lag var i nærheten av full pott, var det andre som knapt fikk poeng i det hele tatt. Da er vel nivået passende, totalt sett.

Det var 10 lag som stilte til start på onsdag, og som antakeligvis blir med videre utover høsten. Tilsynelatende var det et par nye lag med i konkurransen, men laget Smarties & Nonstops viste seg å være laget som tidligere het Hønsehjernene. Revygjengen var imidlertid en reell nykommer, og fikk seg ellers en hard start.

I og med at SAKMIL-nyhetene legges ned i løpet av høsten, kommer vi ikke til å følge Megler-quizen inngående denne sesongen. Sporadiske statusrapporter vil nok likevel forekomme.

Resultatmessig ble mye slik det pleier. Labbetøs og Hjørnet kom best i gang, men også de andre etablerte lagene viste styrke enten de var fulltallige eller ikke. Det lover godt for høsten på Megleren.

Resultater etter første uke i Megler-quizen:
Labbetøs 44
Hjørnet 41.5
Naked Men Singing 41
Smarties & Nonstops 39
Fasiten 35
Sandnes Ølklubb 33.5
Halvsøstrene 33
Queens Park Strangers 32
Newton & De 28
Revygjengen 13

(09.09.2013 kl 06:00)

20 år med SAKMIL: SAKMIL kuppet Kongsgård

SAKMIL 20 år logo
KONGSGÅRD, STAVANGER, 26. - 28. MARS 2004: SAKMIL var i utgangspunktet bare hyret inn til åpningsforestillingen da det skulle arrangeres en storslagen ridderturnering på ærverdige Kongsgård i Stavanger. Arrangementet var en del av Pasjon 2004, og det var den profesjonelle riddertroppen Tournament Gotland som var hovedaktørene på areneaen. Med virile hingster og minst like virile riddere gikk det til tider hardt for seg ute på arenaen, og det var et imponerende skue da de 6 ridderne kjempet seg gjennom de ulike øvelsene.

SAKMIL på ridderturnering
SAKMIL var et bærende element gjennom ridderturneringen på Kongsgård, med paradetrommer og en for SAKMIL uvanlig påkledning.

Ulike omstendigheter førte imidlertid til at trommestuntgruppen fra Klepp på meget kort varsel ble innkalt til tjeneste gjennom hele helgen. Totalt ble det fire forestillinger fra fredag til søndag, og SAKMIL var en viktig del av showet der de spilte trommer iført ekte middelalderkostymer. Med stadige trommevirvler og taktfaste rytmer var det for anledningen fulltallige SAKMIL nesten aldri i ro underveis, og de 6 trommeslagerne sørget for å dra publikumsmassene med seg inn i showet.

Boris Aleksandrov
Boris Aleksandrov i aksjon.

SAKMIL på ridderturnering
SAKMIL var populære blant publikum og fikk opp stemningen.
Trommestuntgruppen fikk også 3 egne innslag underveis i showet, der det ble oppvist stikkeløft og koordinasjonsevner på høyt nivå.

Samarbeidet mellom Tournament Gotland og SAKMIL ble en ubetinget suksess. Resultatet var nemlig en turnering som overgikk alles forventninger, også arrangørene i Kulturkompaniet. Både SAKMIL og de gotlandske ridderne høstet applaus lovord fra alle kanter for sin innsats, og søndagen befant det seg visstnok også "spioner" på tribunen, som kun var kommet til Stavanger for å oppleve SAKMIL i aksjon.

Ridderturneringen var bare ett av mange høydepunkt i 2004. Etter et par svært hektiske år roet det seg litt ned dette året, men SAKMIL var likevel på plass der det skjedde. Åpning av Amfi Vågen på Sandnes (uten å bli jaget av Securitas), Gladmat og ikke minst SAKMIL i badestampen på Sør-Braut var blant årets viktige hendelser. Sistnevnte badestamp var for øvrig en avsaget gjødselvogn. Litle-Store fylte også 40 år og hadde stor fest på Huse på Jæren, der SAKMIL stilte opp i bunad og overrakte jubilanten gaven fra en haug med venner: En komplett Rogalands-bunad.

(09.09.2013 kl 06:00)

Rykter & Rauraddel

 • Det jobbes nå i kulissene med konsept og opplegg for Medvindsrittet lørdag 21. september. Både logistikk, rute og opplegget for øvrig er under lupen, og det vil ventelig bli publisert noe på medvindsbloggen med det første.

 • Fredag kveld braker det løs på Folken i Stavanger når Aaslandbros endelig feirer sitt 5-årsjubileum. Sammen med en rekke venner og gjester skal det markeres på aller beste vis at det er 5 år siden den første konserten med Johnny Cash-repertoaret. Fortsatt skal det være billetter igjen til det som nok blir blant tidenes Aasland-høydepunkter, så her gjelder det å kjenne sin besøkelsestid.

 • Etter stor Facebook-aktivitet forrige helg har Quiz-Trond nå gjort retrett og ryddet i de hundretalls vennene. Om det var autovenn-funksjonen som var aktiv sist lørdag er imidlertid fortsatt ikke kjent.

  (09.09.2013 kl 06:00)

 • Hovedside

 • Arkiv
 • Multimedia
 • Søk etter artikler
 • Ja, ke syns du?
 • Tilfeldig artikkel

 • Informasjon
 • Tips oss!

  DENNE UKEN:
  Hele denne uken

   Lovende høststart for OGMS
   Varm støtte fra lands og til vanns
   Quizstart i nye omgivelser
   20 år med SAKMIL: SAKMIL kuppet Kongsgård
   Rykter & Rauraddel

  Uke 36, 2013:
  Hele denne uken

   Kor Hoen Travels traff blink i Vilnius
   Medvindsrittet utsatt
   20 år med SAKMIL: Travelt jubileumsår toppet seg med hemmelig feiring
   September-Guinness for OGMS
   Quiz-start på Megleren
   Rykter & Rauaraddel

  Uke 35, 2013:
  Hele denne uken

   Reisefeber for Kor Hoen Travels
   Det nærmer seg start i medvind
   20 år med SAKMIL: Legendarisk møte i Praha
   20 år med SAKMIL: Busshavari og oppløsningsrykter
   Rykter & Rauaraddel