SAKMILs hovedsideSAKMIL-nyheteneInformasjon og historikkSAKMILs beryktede ordlisteThe SAKMIL GalleryGjestebokSkriv til SAKMIL! Navigasjonsmeny
Topp
Uke 36, 2013 Nyheter
 RT

SAKMIL-nyhetene kom med sin siste utgave mandag 28. oktober 2013. Denne siden vil ikke lenger bli oppdatert.
Takk til alle lesere som har bidratt til å holde hjulene i gang de siste 17 årene!

Kor Hoen Travels traff blink i Vilnius

VILNIUS, LITAUEN: Overskriften kunne ha hatt mange betydninger, ikke minst fordi den litauiske hovedstaden Vilnius viste seg å være en perle av en by. Dermed var reisemålet også midt i blinken for reisefølget til Kor Hoen Travels, siden det i tillegg ikke var noen av de reisende som hadde vært verken i Vilnius eller Litauen for øvrig tidligere.

Overskriften på denne saken er imidlertid svært så treffende også på en annen måte. Lørdag ettermiddag var det nemlig bokstavelig talt blinkskyting det handlet om, og det med pistoler, revolvere og geværer av varierende kaliber. For første gang var nemlig Kor Hoen Travels på besøk på en skytebane, der de under kyndig veiledning fra en glimrende instruktør fikk prøve seg med både stort og smått, deriblant også klassikeren Kalashnikov AK-47.

Blinken
Slik ser det ut når 7 reisende fra Kor Hoen Travels tømmer en pumpehagle på samme blink.

Runden på skytebanen var et av høydepunktene på en svært innholdsrik tur. Dagen før var det nemlig elvestrykene i elva Neris som skulle forseres, med 75% av Kor Hoen Travels padlende i kajakk. De resterende 25% fulgte ferden på telefonisk avstand på en fastliggende elvebåt med servering ombord, men uansett artet det hele seg som en fantastisk opplevelse for alle parter. Strålende sommervær og vakker natur gikk hånd i hånd, og da var det ikke så farlig at kajakker både måtte tømmes for vann og andre ting enkelte steder undervegs.

Elvepadling
- Har du fyr? Idylliske omgivelser og nydelig vær preget fredagens padletur på elva Neris. I kajakken sitter Roffe og Kent.

Turen til Vilnius startet for øvrig grytidlig torsdag morgen, med oppmøte allerede litt over klokken 4 om morgenen på Sola. Det ble relativt fort klart at første etappe måtte gå til Riga, og det var flere som hadde tippet at Vilnius var det endelige stoppestedet. Det ble det også, men reiseleder Oddvar hadde også planer om å besøke Hviterussland og Minsk i løpet av turen. Dette viste seg imidlertid å være såpass vanskelig og tidkrevende på grunn av visumregler at planene ble forkastet.

Uansett fikk alle 8 deltakere ett nytt land hver, og dette var verdt en feiring. Spesielt gjaldt dette Nodi, som endelig kunne krysse av land nummer 50 på sin liste.

Vilnius forble med andre ord basen under hele oppholdet, og det var aldri grunn til å forlate denne trivelige byen. Været var som vanlig på Kor Hoen Travels sin side, og også byens tilbud av fornøyelser og uteliv passet helt perfekt. Spesielt var gamlebyen i Vilnius svært trivelig, og her var det også et yrende folkeliv både morgen, kveld og natt.

Vilnius by night
Gamlebyen i Vilnius en lørdagskveld. Kor Hoen Travels er på tur.

Kor Hoen Tour #8, som turens offisielle navn var, ble dermed en ny stor suksess for Kor Hoen Travels, og da gjengen landet på Sola i 18-tiden søndag kveld ble nykommeren Kent utpekt til å være neste års reiseleder. Da går Kor Hoen Tour #9 til en ny ukjent destinasjon.

(02.09.2013 kl 06:00)

Medvindsrittet utsatt

SANDNES / VILNIUS: Deler av den assosierte Rittledelsen i Medvindsrittet har i helgen vært på symposium i Vilnius. Her ble blant annet årets ritt, som skulle arrangeres nå på lørdag, debattert. Bakgrunnen for dette var at årets rittdato tilsynelatende kom som julekvelden på kjerringa for mange, og at deltakelsen kunne bli ytterst begrenset.

Quiz-Trond og Nodi fattet derfor et hastevedtak allerede på torsdag, og besluttet at Medvindsrittet blir utsatt med to uker til lørdag 21. september. Dette kan fortsatt vise seg ikke å være en optimal dato, men planen er likevel å gjennomføre arrangementet denne dagen.

Medvindsrittet 2012: Startområdet
Starten for Medvindsrittet i fjor gikk på Skeie, hvor denne gjengen var klar til innsats.

Medvindsrittet er nå for øvrig utstyrt både med blogg og egen Facebook-gruppe, og Rittledelsen vil gi nødvendig informasjon her.

Aktuelle linker

 • Medvindsrittet (blogg)

  (02.09.2013 kl 06:00)

 • 20 år med SAKMIL: Travelt jubileumsår toppet seg med hemmelig feiring

  SAKMIL 20 år logo
  SANDNES, 24. OKTOBER 2003: Det var en fredagskveld i oktober, og SAKMIL var på veg til enda et spilleoppdrag på Hotell Residence på Sandnes. Det hadde vært et år med høy SAKMIL-aktivitet, og kveldens spilling var det derfor ikke noe spesielt med. At ingen i SAKMIL helt visste hvem det skulle spilles for, eller hva slags anledning det var snakk om, var heller ikke særlig spesielt.

  I kjent stil ankom SAKMIL helt i siste liten, men likevel tidsnok til å gjøre seg klar til spilleoppdraget. Klargjøringen foregikk på et hotellrom, og det ble også tid til å hente forfriskninger i baren mens man ventet på at alle skulle innfinne seg. Det var bemerkelsesverdig mange kjente ansikter rundt på Residence denne fredagskvelden, men siden det skulle være en stor konsert i kulturhuset var det heller ikke noe unaturlig med dette.

  Det var derfor et selvsikkert SAKMIL som tok oppstilling i resepsjonsområdet og marsjerte inn i lokalene til nattklubben Chili vegg i vegg. Forbauselsen var derfor desto større da de godt og vel hundre gjestene som befant seg der inne bare var kjente folk. Venner, venners venner og til og med foreldre var tilstede - og det var ingen i SAKMIL som i det hele tatt hadde tenkt på at det faktisk var 10 år siden gruppen oppstod.

  "SAKMIL 10 år" lyste mot trommeslagerne fra veggen da de marsjerte inn, men på tross av sjokket lot SAKMIL seg ikke vippe av pinnen. Et trommestunt ble avspilt med glans, men så var det tid for å sette hovedpersonene selv i sentrum.

  Jubileum
  Et noe spakt SAKMIL blir konfrontert med historien om seg selv. I forgrunnen koser Kylling-Børge seg med å ha lurt alle opp i stry.

  Showet som fulgte var intet mindre enn imponerende. Det hele ble innledet av det nye konseptet GAKMIL, som viste seg å være en komplett parodi på SAKMIL, med gitarer i stedet for trommer. Senere fulgte en makeløs bildekavalkade over de siste 10 årene, og hilsener per video og festtelegram fra viktige personer fra både fjern og nær.

  GAKMIL
  GAKMIL imponerte stort.

  Også møtet med Vic Firth året før hadde satt sine spor; for direkte fra fabrikken i USA fikk SAKMIL både overrakt sine egne jubileumsstikker, samt en rekke andre Vic Firth-effekter.

  Jubileumsstikker
  SAKMIL fikk overrakt egne jubileumsstikker i gave, med logo og greier.

  På sine barkrakker langs veggen ble SAKMIL stadig mer ydmyke og imponerte over hva initiativtagerne til jubileumsfesten, Erlend, Ole og Børge, hadde fått til. Det ble nesten for mye av det gode, og Nodi uttrykte det slik: -Jeg visste ikke engang at vi kjente så mange.

  Jubileumsfesten som så mange folk hadde klart å holde hemmelig, hører til de absolutte SAKMIL-høydepunktene og toppet en travel SAKMIL-sesong. Tidligere på året hadde SAKMIL både spilt på Gladmat, solgt SAKMIL-bussen, blitt parodiert i russetoget på Sandnes, blitt jaget av sure Securitas-vakter og vært med på planting av sommerblomster med distriktets største mobilkran. SAKMIL benektet også at de hadde spilt på Woodstokka dette året.

  (02.09.2013 kl 06:00)

  September-Guinness for OGMS

  SANDNES: Med ny måned i kalenderen, og den første lørdagen i september i sikte, er det tid for et nytt månedsmøte med Guinnessbevegelsen Odd Grythe Memorial Society (OGMS). En god sommer går mot slutten, og dermed kan OGMS-møtet være en ypperlig anledning til å foreta noen oppsummeringer.

  Lite er endret i forhold til normalen for OGMS. Det betyr at møtestart blir klokken 15:30, og at arenaen er Megleren Øl- og Vinstue på Sandnes. Her vanker det nok både Guinness og bordplass ute på terrassen.

  OGMS september 2012
  Slik så det ut på septembermøtet i fjor, da hele 20 deltakere var innom på OGMS-møtet. Er høstformen like god i år?

  September-møtet til OGMS pleier for øvrig å være et godt besøkt møte, siden ferietiden stort sett er over og det fortsatt er bra med ute-Guinness. Det vil vise seg om det er slik også i år.

  (02.09.2013 kl 06:00)

  Quiz-start på Megleren

  SANDNES: Denne uken starter quizsesongen opp igjen på Megleren Øl- og Vinstue, og det er med en viss spenning både nye og gamle lag går høsten i møte. De siste halvårssesongene har vært sterkt preget av lag som Labbetøs og Naked Men Singing, men når høstens første quiz starter på onsdag stiller alle med blanke ark og likt utgangspunkt.

  Megler-quizen foregår hver onsdag fra klokken 20:30, og går over to omganger med 20 spørsmål i hver. Temaene er mange og varierte, men gjennomgående inneholder omgangene noen musikkspørsmål (publikum skal svare hva som spilles) blandet med lette og vanskelige spørsmål om andre emner. I tillegg avholdes det en bonusrunde som finansieres med loddsalg samme kveld, og der den uttrukne vinneren får hele potten dersom han eller hun svarer riktig.

  (02.09.2013 kl 06:00)

  Rykter & Rauaraddel

 • Jubileumsåret 2003 fortsatte i samme stil for SAKMIL også etter overraskelsesfesten. I november ledet SAKMIL an i en sjelden parade rundt Vågen i Stavanger, da det ferske bryggeriet Lervig lanserte sitt første juleøl. Maken til lansering har nok ikke skjedd verken før eller senere, og det var også kaldt.

 • Facebook-skeptikeren Quiz-Trond ble i helgen plutselig venn med et tresifret antall personer. Det er ikke kjent hvordan dette kan ha skjedd, men Quiz-Trond skal nå forsøke å skru av autovenn-funksjonen i Facebook.

 • Quiz-Trond var også blant deltakerne på årets tur som for første gang reiste til et nytt land uten å bruke penger. Dette hadde selvsagt sammenheng med at felleskassebegrepet står sterkt i Kor Hoen Travels, og det var derfor den stakkars reiselederen som måtte betale alt.

 • Kaizers Orchestra går inn for landing og Siste Dans de to neste ukene. Konsertene, som skal være de siste for bandet noensinne, foregår i DNB Arena og er selvsagt utsolgt. I denne forbindelse skal bandet også ha lånt tilbake marimbaen som Klepp Hornmusikk fikk kjøpe for et par år siden.

  (02.09.2013 kl 06:00)

 • Hovedside

 • Arkiv
 • Multimedia
 • Søk etter artikler
 • Ja, ke syns du?
 • Tilfeldig artikkel

 • Informasjon
 • Tips oss!

  DENNE UKEN:
  Hele denne uken

   Kor Hoen Travels traff blink i Vilnius
   Medvindsrittet utsatt
   20 år med SAKMIL: Travelt jubileumsår toppet seg med hemmelig feiring
   September-Guinness for OGMS
   Quiz-start på Megleren
   Rykter & Rauaraddel

  Uke 35, 2013:
  Hele denne uken

   Reisefeber for Kor Hoen Travels
   Det nærmer seg start i medvind
   20 år med SAKMIL: Legendarisk møte i Praha
   20 år med SAKMIL: Busshavari og oppløsningsrykter
   Rykter & Rauaraddel

  Uke 34, 2013:
  Hele denne uken

   Det luktet svidd av øvelsen
   20 år med SAKMIL: SAKMIL ble pølsemakere
   20 år med SAKMIL: Et rekordtravelt år
   Fullmåne i fristil
   Rykter & Rauaraddel