SAKMILs hovedsideSAKMIL-nyheteneInformasjon og historikkSAKMILs beryktede ordlisteThe SAKMIL GalleryGjestebokSkriv til SAKMIL! Navigasjonsmeny
Topp
Uke 35, 2013 Nyheter
 RT

SAKMIL-nyhetene kom med sin siste utgave mandag 28. oktober 2013. Denne siden vil ikke lenger bli oppdatert.
Takk til alle lesere som har bidratt til å holde hjulene i gang de siste 17 årene!

Reisefeber for Kor Hoen Travels

SOLA: Spenningen tiltar nå når det bare er noen dager igjen til årets tur for Kor Hoen Travels. De reisevante turdeltakerne er som alltid helt uvitende om hvor turen går, og hvor kommende helg skal tilbringes. Det eneste de har å forholde seg til, er å være på plass på Stavanger Lufthavn, Sola på torsdag klokken 04:15.

Det er Oddvar som er reiseleder for årets Kor Hoen-tur, og det er åttende gang på like mange år at turen blir arrangert. Ifølge statuttene skal turen alltid gå til et sted ingen av deltakerne har vært før, og da er det i første omgang nye land som gjelder. Nye storbyer eller territorier i "gamle" land kan imidlertid også godtas, som for eksempel da Kor Hoen Travels var i den britiske kronkolonien Gibraltar for 2 år siden.

Vilnius, Litauen
Er det hit Kor Hoen Travels skal til helgen?

På den turen var Kent vikar for Kylling-Børge, og etter at sistnevnte nå har trukket seg fra den eksklusive deltakerlisten har Kent overtatt plassen på fast basis. Om dette åpner opp for nye steder man før ikke kunne reise til er uvisst, men på tross av at den samlede reiseerfaringen er enorm i denne gjengen finnes det fortsatt tilgjengelige steder der ingen har vært før.

Spekulasjonene om reisemålet er allerede i full gang, og enkelte turdeltakere påstår sågar at de vet hvor de skal. Sannheten er imidlertid at de ikke har peiling. På torsdag får imidlertid både de reisende og alle spente følgere der hjemme vite det.

Tidligere turer med Kor Hoen Travels
2006: Kor Hoen Tour #1: Riga, Latvia
2007: Kor Hoen Tour #2: Luxembourg
2008: Kor Hoen Tour #3: Kiev, Ukraina
2009: Kor Hoen Tour #4: Split/Dubrovnik, Kroatia
2010: Kor Hoen Tour #5: Warszawa, Polen
2011: Kor Hoen Tour #6: Gibraltar, UK
2012: Kor Hoen Tour #7: Andorra

(26.08.2013 kl 06:00)

Det nærmer seg start i medvind

SANDNES: Ifølge tidligere pressemeldinger skal Medvindsrittet 2013 arrangeres i en eller annen retning lørdag 7. september i år. Siden rittet i høy grad er væravhengig, og da spesielt med tanke på vindretningen, er både startsted og trasè ennå ikke kjent. Heller ikke startoppstillingen er kjent på det nåværende tidspunkt.

Rittledelsen har for øvrig vært usedvanlig tause i forkant av årets ritt. Siste pressemelding kom i slutten av mai, men dersom det faktisk skal bli et nytt ritt nå i september, venter nok potensielle deltakere på flere nyheter fra arrangørene.

Medvindsrittet 2012: Foss-Eikeland
Medvindsrittet 2012 stoppet flere steder, blant annet her på denne ridebanen ved Foss-Eikeland.

Det første Medvindsrittet gikk av stabelen i 2011, og da gikk turen fra Sandnes til Egersund samme dag som Nordsjørittet. I fjor ble rittet først avlyst, senere utsatt og til slutt arrangert i september i en langt kortere version. Startskuddet gikk på Skeie helt sørvest i Klepp, og så gikk turen litt på kryss og tvers med målgang utenfor Megleren på Sandnes i god tid før OGMS-møtet samme dag.

Ambisjonene for årets ritt vites det altså lite om, men alle varianter fra fjorårets opplegg til langturen for 2 år siden er mulige. Hvem vet hvor vinden blåser i år?

Aktuelle linker

 • Medvindsrittet (blogg)

  (26.08.2013 kl 06:00)

 • 20 år med SAKMIL: Legendarisk møte i Praha

  SAKMIL 20 år logo
  PRAHA, TSJEKKIA, 29. SEPTEMBER 2002: Det er en nydelig søndag i gamlebyen i Praha. Turistene vandrer i store mengder gjennom de smale gatene, over de mange bruene, og ikke minst på plassen foran den kjente astronomiske klokken i den tsjekkiske hovedstaden. Denne byen er blant de vakreste i verden, og det er ikke uten grunn at millioner av turister reiser hit hvert eneste år.

  Midt i folkehavet vandrer en eldre amerikaner rundt. Han er slagverker i Boston Symphony Orchestra, som skal ha konsert i byen samme kveld. Sammen med sin gode venn Rick nyter de atmosfæren i Praha, og aner fred og ingen fare da de plutselig hører trommespilling og kommandorop i nærheten. Nysgjerrigheten leder dem dit det hele foregår, men synet som etterhvert åpenbarer seg kan de umulig være forberedt på.

  SAKMIL i gamlebyen i Praha (2002)
  SAKMIL marsjerer taktfast gjennom gamlebyen i Praha.

  Trommestuntgruppen SAKMIL er nemlig på plass i byen, og nå marsjerer de, spiller trommer og hoier og skriker i kjent stil. Med helt nye paradetrommer, og kledelig antrukket med loslitte uniformsjakker og hullete røde strømpebukser, fremfører de et show Praha aldri har sett verken før eller siden.

  SAKMIL foran den astronomiske klokken (2002)
  På plassen foran den astronomiske klokken i Praha fremfører SAKMIL et stunt det oser stil og presisjon av.

  Troppen ledes av en lettere hes, men særdeles hissig overgeneral i Litle-Store sin skikkelse, og hans 4 undersåtter får virkelig gjennomgå for alt fra dårlig barbering til manglende hårklipp. For SAKMIL er det meste som det pleier, men for tilskuerne er dette helt nytt.

  Etter at showet er over, går amerikaneren og Rick bort til Litle-Store og skryter av det de nettopp har sett. Så ser amerikaneren på trommestikkene og uttaler:

  - I can't believe you are using our sticks!

  Både Litle-Store og resten av SAKMIL er fornøyde med å få skryt, og Litle-Store svarer tilbake:

  - It's Vic Firth, the best sticks in the world! Do you know them?

  Det blir stille et lite øyeblikk. Så sier amerikaneren:

  - I am Vic Firth!

  SAKMIL møter Vic Firth
  Litle-Store har akkurat forstått at det faktisk er Vic Firth som hilser på ham. Det ble et hjertelig møte.

  Nå er det helt stille. Litle-Store sperrer opp øynene og måper. I et sjeldent øyeblikk har den storkjeftede SAKMIL-generalen mistet munn og mæle.

  Slik foregikk det da et av de virkelig store SAKMIL-høydepunktene i historien var et faktum i 2002. SAKMIL møtte Vic Firth, som i sin grunnla firmaet med samme navn som i dag er verdens største og trolig også mest anerkjente produsent av trommestikker. Rick, med det usedvanlig passende etternavnet Drumm, var toppsjef i samme firma og sammen var de altså helt tilfeldig i Praha akkurat da SAKMIL fant det for godt å opptre her.

  Gruppebilde i Praha (2002)
  SAKMIL og Vic Firth måtte selvsagt posere sammen på dette gruppebildet.

  Møtet i Praha var imidlertid bare en av mange store SAKMIL-hendelser i 2002. Oppdragene var mange og varierte, men først og fremst ble året også et tungt investeringsår for SAKMIL. Det var ikke bare nye paradetrommer som ble kjøpt inn; også 90 par med røde strømpebukser fant etterhvert vegen til lageret på Sør-Braut.

  (26.08.2013 kl 06:00)

  20 år med SAKMIL: Busshavari og oppløsningsrykter

  SAKMIL 20 år logo
  Ryktene om SAKMILs død har versert en rekke ganger, og hver eneste gang har de vist seg å være svært overdrevne. På tross av et svært travelt år ble likevel nyheten om at SAKMIL skulle oppløses stort slått opp i 2002.

  Jærbladet meldte nemlig om at trommestuntgruppen hadde besluttet å løse seg selv opp, noe de angivelig hadde plukket opp fra SAKMIL-nyhetene. Det var imidlertid det populære geriljaorkesteret Sveinsvoll Swingers (SSSS) som skulle oppløses, men her gikk det nok litt fort i svingene i redaksjonslokalene på Bryne. Jærbladet beklaget senere fadesen i et nytt oppslag.

  Ellers ble det et hardt år for SAKMIL-bussen. Den populære doningen hadde alvorlige motorproblemer, og ble stående parkert over lengre tid i et ikke ukjent gårdsrom i Markvegen på Kleppe. Bussen ble til slutt solgt til en gruppe entusiastiske pensjonister, som senere skal ha fått bussen på vegen igjen - dog uten SAKMIL-kjennetegn.

  Litle-Store snakker gris
  Grisebonden Litle-Store i dyp samtale med sine dyr. Historien gikk verden rundt, men det hele var bare oppspinn.

  For øvrig ble SAKMIL-året 2002 preget av mange varierte hendelser. Firmafester, Gladmat og julebord var bare noen av aktivitetene SAKMIL var involvert i. Dette var også året da Litle-Store fikk en hel verden til å tro at han gikk med grisemaske i grisehuset som et ledd i en harmonisk gårdsdrift. Grisemasken ble for øvrig innkjøpt samme dag som SAKMIL gjorde sin legendariske opptreden i Praha.

  (26.08.2013 kl 06:00)

  Rykter & Rauaraddel

 • Elskere av sjømannsrock bør absolutt kjenne sin besøkelsestid på onsdag. Da ankrer nemlig Cpt. Biff & The Seamen opp på Thime Station igjen, og satser på å gjenta suksessen fra mars. Bandet kommer nesten direkte fra plateinnspilling i Egersund, og garanterer både sailor-rock og god stemning på Stationen. Inngang denne kvelden koster 150 kroner.

 • Det meldes ellers om høy seilføring i lokale fjorder i anledning det pene været i helgen. Ombord på M/S Sjøvett skal opptil flere medlemmer fra Cpt. Biff & The Seamen, samt hangarounds, lagt opp strategiplanen for onsdagens konsert.

 • Det kan gå mot en liten milepæl for Nodi på helgens Kor Hoen-tur. Dersom reisefølget ender opp i et nytt land, blir dette nemlig det 50. landet, eller riktigere sagt den 50. nasjonalstaten, utenom Norge som Nodi besøker. Det vil i tilfelle være verdt en liten feiring.

  (26.08.2013 kl 06:00)

 • Hovedside

 • Arkiv
 • Multimedia
 • Søk etter artikler
 • Ja, ke syns du?
 • Tilfeldig artikkel

 • Informasjon
 • Tips oss!

  DENNE UKEN:
  Hele denne uken

   Reisefeber for Kor Hoen Travels
   Det nærmer seg start i medvind
   20 år med SAKMIL: Legendarisk møte i Praha
   20 år med SAKMIL: Busshavari og oppløsningsrykter
   Rykter & Rauaraddel

  Uke 34, 2013:
  Hele denne uken

   Det luktet svidd av øvelsen
   20 år med SAKMIL: SAKMIL ble pølsemakere
   20 år med SAKMIL: Et rekordtravelt år
   Fullmåne i fristil
   Rykter & Rauaraddel

  Uke 33, 2013:
  Hele denne uken

   Verden våkner til liv
   20 år med SAKMIL: SAKMIL debuterer på Gladmat og kjøper buss
   Andre SAKMIL-høydepunkter fra år 2000
   Rykter & Rauaraddel