SAKMILs hovedsideSAKMIL-nyheteneInformasjon og historikkSAKMILs beryktede ordlisteThe SAKMIL GalleryGjestebokSkriv til SAKMIL! Navigasjonsmeny
Topp
Uke 36, 2013 Nyheter
 RT

SAKMIL-nyhetene kom med sin siste utgave mandag 28. oktober 2013. Denne siden vil ikke lenger bli oppdatert.
Takk til alle lesere som har bidratt til å holde hjulene i gang de siste 17 årene!

20 år med SAKMIL: Travelt jubileumsår toppet seg med hemmelig feiring

SAKMIL 20 år logo
SANDNES, 24. OKTOBER 2003: Det var en fredagskveld i oktober, og SAKMIL var på veg til enda et spilleoppdrag på Hotell Residence på Sandnes. Det hadde vært et år med høy SAKMIL-aktivitet, og kveldens spilling var det derfor ikke noe spesielt med. At ingen i SAKMIL helt visste hvem det skulle spilles for, eller hva slags anledning det var snakk om, var heller ikke særlig spesielt.

I kjent stil ankom SAKMIL helt i siste liten, men likevel tidsnok til å gjøre seg klar til spilleoppdraget. Klargjøringen foregikk på et hotellrom, og det ble også tid til å hente forfriskninger i baren mens man ventet på at alle skulle innfinne seg. Det var bemerkelsesverdig mange kjente ansikter rundt på Residence denne fredagskvelden, men siden det skulle være en stor konsert i kulturhuset var det heller ikke noe unaturlig med dette.

Det var derfor et selvsikkert SAKMIL som tok oppstilling i resepsjonsområdet og marsjerte inn i lokalene til nattklubben Chili vegg i vegg. Forbauselsen var derfor desto større da de godt og vel hundre gjestene som befant seg der inne bare var kjente folk. Venner, venners venner og til og med foreldre var tilstede - og det var ingen i SAKMIL som i det hele tatt hadde tenkt på at det faktisk var 10 år siden gruppen oppstod.

"SAKMIL 10 år" lyste mot trommeslagerne fra veggen da de marsjerte inn, men på tross av sjokket lot SAKMIL seg ikke vippe av pinnen. Et trommestunt ble avspilt med glans, men så var det tid for å sette hovedpersonene selv i sentrum.

Jubileum
Et noe spakt SAKMIL blir konfrontert med historien om seg selv. I forgrunnen koser Kylling-Børge seg med å ha lurt alle opp i stry.

Showet som fulgte var intet mindre enn imponerende. Det hele ble innledet av det nye konseptet GAKMIL, som viste seg å være en komplett parodi på SAKMIL, med gitarer i stedet for trommer. Senere fulgte en makeløs bildekavalkade over de siste 10 årene, og hilsener per video og festtelegram fra viktige personer fra både fjern og nær.

GAKMIL
GAKMIL imponerte stort.

Også møtet med Vic Firth året før hadde satt sine spor; for direkte fra fabrikken i USA fikk SAKMIL både overrakt sine egne jubileumsstikker, samt en rekke andre Vic Firth-effekter.

Jubileumsstikker
SAKMIL fikk overrakt egne jubileumsstikker i gave, med logo og greier.

På sine barkrakker langs veggen ble SAKMIL stadig mer ydmyke og imponerte over hva initiativtagerne til jubileumsfesten, Erlend, Ole og Børge, hadde fått til. Det ble nesten for mye av det gode, og Nodi uttrykte det slik: -Jeg visste ikke engang at vi kjente så mange.

Jubileumsfesten som så mange folk hadde klart å holde hemmelig, hører til de absolutte SAKMIL-høydepunktene og toppet en travel SAKMIL-sesong. Tidligere på året hadde SAKMIL både spilt på Gladmat, solgt SAKMIL-bussen, blitt parodiert i russetoget på Sandnes, blitt jaget av sure Securitas-vakter og vært med på planting av sommerblomster med distriktets største mobilkran. SAKMIL benektet også at de hadde spilt på Woodstokka dette året.

(02.09.2013 kl 06:00)

 • Hovedside

 • Arkiv
 • Multimedia
 • Søk etter artikler
 • Ja, ke syns du?
 • Tilfeldig artikkel

 • Informasjon
 • Tips oss!

  DENNE UKEN:
  Hele denne uken

   Kor Hoen Travels traff blink i Vilnius
   Medvindsrittet utsatt
   20 år med SAKMIL: Travelt jubileumsår toppet seg med hemmelig feiring
   September-Guinness for OGMS
   Quiz-start på Megleren
   Rykter & Rauaraddel

  Uke 35, 2013:
  Hele denne uken

   Reisefeber for Kor Hoen Travels
   Det nærmer seg start i medvind
   20 år med SAKMIL: Legendarisk møte i Praha
   20 år med SAKMIL: Busshavari og oppløsningsrykter
   Rykter & Rauaraddel

  Uke 34, 2013:
  Hele denne uken

   Det luktet svidd av øvelsen
   20 år med SAKMIL: SAKMIL ble pølsemakere
   20 år med SAKMIL: Et rekordtravelt år
   Fullmåne i fristil
   Rykter & Rauaraddel