SAKMILs hovedsideSAKMIL-nyheteneInformasjon og historikkSAKMILs beryktede ordlisteThe SAKMIL GalleryGjestebokSkriv til SAKMIL! Navigasjonsmeny
Topp
Uke 1, 2012 Nyheter
 RT

SAKMIL-nyhetene kom med sin siste utgave mandag 28. oktober 2013. Denne siden vil ikke lenger bli oppdatert.
Takk til alle lesere som har bidratt til å holde hjulene i gang de siste 17 årene!

Nedtellingen er i gang

KLEPPE: For mange er Nyttårskonsertene et stort høydepunkt i kulturkalenderen, og det er uansett en av de største årlige kulturbegivenhetene som skjer på Klepp. Helt siden den første nyttårskonserten på Klepp i 1994 har folk strømmet til Klepp Rådhus for å oppleve Klepp Hornmusikk sammen med kjente norske artister.

Etter 18 år har artistlisten selvsagt rukket å bli både lang og imponerende, og arrangementet har vokst litt etter litt fra en forholdsvis sped begynnelse. En enkeltstående konsert har blitt til tre forestillinger, og etter at også lørdagskvelden ble tatt i bruk for noen år siden har dette blitt kanskje den aller mest populære forestillingen. Før det braker løs nå til helgen var det i alle fall lørdagens premierekonsert som ble først utsolgt.

Didrik Solli-Tangen
Til helgen står han på scenen i Klepp Rådhus: Didrik Solli-Tangen.
For Klepp Hornmusikk blir det mange øvelser denne uken, med øvelse hver kveld med et mulig unntak på tirsdag. Nå skal de siste detaljene falle på plass, før årets gjest Didrik Solli-Tangen dukker opp i rådhuset til helgen. Da skal alt være klappet og klart til en konserthelg stappet med høydepunkter, i godt samspill mellom et opplagt Klepp Hornmusikk og en sympatisk sanger fra Bærum.

Didrik Solli-Tangen har siden han representerte Norge i Melodi Grand Prix rukket å gjøre seg positivt bemerket på flere fronter. Ikke bare har han blitt en svært populær sanger som lett veksler mellom krevende klassisk musikk og populære svisker, men han har også gjort en god figur i reality-parodien Villa Paradise i TV2-serien Torsdag Kveld Fra Nydalen. Dette har kuriøst nok også fått VG til å kåre ham til verdens minst selvhøytidelige kjendis i romjulen.

Interessen for årets nyttårskonsert er stor, og billettsalget går unna. Det er ventet at alle forestillinger blir utsolgt i løpet av uken, men enn så lenge er det i alle fall fortsatt billetter å få til søndagens forestillinger. Om litt under en uke spilles den virkelige nyttårsfesten i gang i Klepp Rådhus.

Aktuelle linker

  • Klepp Hornmusikk

    (02.01.2012 kl 06:00)

  • Riggejobb unnagjort på rekordtid

    KLEPPE: Det er nå mindre enn en uke igjen til Nyttårskonsertene med Klepp Hornmusikk, men allerede i god tid før nyttår var flere av de tekniske installasjonene på plass i Klepp Rådhus. Siden den årlige nyttårskonserten har vokst seg til å bli et av de største kulturarrangementene i Klepp, kreves det en del tilpasninger av festsalen i rådhuset. Forvandlingen fra et stort umøblert rom til en fullblods konsertsal krever en del innsats, men denne gang gikk den største jobben unna på rekordtid.

    Byggingen av tribune i festsalen er alltid forbundet med stor spenning. Spørsmålene er mange, som for eksempel:

    - Hvilken merking av delene skal man følge?
    - Har trelasten blitt enda skjevere siden i fjor?
    - Må vi sage av noen biter i år også?

    Allerede på den siste øvelsen før jul, da det også ble foretatt trekning i julelotteriet, ble byggingen av tribunen iverksatt. Alle deler ble båret inn i løpet av denne torsdagskvelden, og konstruksjonen var allerede vel påbegynt da korpset tok juleferie.

    Tribunebyggere
    Disse unge og lovende dugnadsarbeiderne var sterkt delaktige i at tribunen og scenen i Klepp Rådhus ble ferdig rigget på rekordtid i romjulen.

    Tirsdag i romjulen, altså 3. juledag, fortsatte byggingen fra morgenen av. Allerede etter få timer begynte konturene av årets tribune å innta velkjente proporsjoner, og i god tid før dagens siste arbeidslag skulle møte opp til innsats var alt ferdig. Tribunen var ikke bare klappet og klar til Nyttårskonsertene, men også til nyttårstreffet i rådhuset første nyttårsdag.

    Det var derfor en særdeles fornøyd dugnadsgjeng som kunne ta kvelden på tirsdag, og trolig et par enda mer fornøyde korpsmedlemmer som slapp å stille opp til dyst på ettermiddagen etter å ha gjort seg ferdige på jobb.

    (02.01.2012 kl 06:00)

    Våt OSskar-aften

    SANDNES / ORSTAD / SAMOA: Mens øystaten Samoa i Stillehavet lett og elegant hoppet over 30. desember 2011, er nettopp denne dagen blant de viktigste for OSskar (Orstad Storband SykkelKlubb Alle Retninger). I årevis har dagen før kalenderåret ebber ut blitt feiret som OSskar-aften, som markerer overgangen til et nytt OSskar-år. Dette starter alltid den 31. desember.

    OSskar-aften
    Trommeslageren Larsling poserer sammen med noen av kveldens brygg.
    SAKMIL-nyhetene var ikke representert med egen mann i felten, men mottok sporadiske rapporter utover kvelden. Referatet fra feiringen blir derfor høyst usammenhengende og basert på et meget tynt kildemateriale. Det synes imidlertid klart at det våte element utgjorde en viktig rolle i løpet av kvelden.

    Ikke bare ble væske inntatt i ulike legemer, men legemer har også blitt senket i vann. Både bilder og andre opplysninger underbygger dette, og spesielt i en badestamp hos en instrumentmaker bosatt på Orstad skal det ha vært vått og fuktig.

    Det har i ettertid ikke kommet inn meldinger om savnede eller bortkomne personer, så SAKMIL-nyhetene antar at OSskar-aften endte godt også denne gang.

    (02.01.2012 kl 06:00)

    Nytt år for OGMS

    SANDNES: Guinnessbevegelsen Odd Grythe Memorial Society (OGMS) feiret strengt tatt nyttår for et par måneder siden, men kaster seg gjerne inn i feiringen av kalenderåret 2012 også. På lørdag er det derfor tid for årets første OGMS-møte, til vanlig tid og sted på Megleren Øl- og Vinstue på Sandnes.

    OGMS januar 2011 - Melkebaren
    God stemning, men likevel turbulent da fjorårets nyttårsmøte ble delt mellom Megleren og Melkebaren like over vegen. Her ser vi den delen av møtet som foregikk på Melkebaren.

    Det ventes betydelig mindre turbulens rundt årets første møte enn fjorårets, som da falt på selveste 1. nyttårsdag. På den dagen hersket det nesten fullt opprør og splittelse innad i OGMS, på et møte som ingen helt riktig visste hvor skulle foregå.

    I år er forholdene imidlertid langt mer oversiktlige, siden årets første lørdag først inntreffer 7. januar. Januarmøtet til OGMS starter som vanlig klokken 15:30.

    (02.01.2012 kl 06:00)

    Nye quizmuligheter

    SANDNES: Litt i skyggen av nyttårsfeiring, konserter og andre begivenheter starter Megler-quizen opp med ny sesong nå på onsdag. Da er alle poengskalaer og lister nullstilte etter en spennende høstsesong, og de stadig flere lagene som ukentlig stiller opp på Megleren Øl- og Vinstue har dermed nye muligheter til å få en god start på våren.

    Vårsesongen av Megler-quizen er betydelig lengre enn høstsesongen, og går over nesten 6 måneder. I siste halvdel av juni vil endelig status gjøres opp, og da kan en ny halvårsvinner kåres. Tiden vil vise om Naked Men Singing fortsetter sin seiersrekke, om Fasiten kommer sterkt tilbake eller om et helt annet quizlag setter alle de andre grundig på plass utover våren.

    Som før foregår Megler-quizen hver onsdag omtrent i tidsrommet 20:30 - 23:00, og hver gang avholdes det to omganger med 20 spørsmål i hver omgang. Vinnerlaget i hver omgang får en gratisrunde i baren, mens det laget som etter en måned står med flest poeng vinner en tusenlapp. For laget som er best sammenlagt gjennom hele sesongen, altså fra og med januar til og med juni, vanker det en halvårspremie på 2500 kroner.

    I tillegg til de ordinære quizomgangene avholdes det også bonusrunder, der en tilfeldig person blir trukket ut til å svare på et spørsmål. Trekningen er basert på et loddsalg i løpet av kvelden, og det er kun den som blir trukket ut som kan svare. Svarer vedkommende riktig, innkasserer han eller hun hele potten fra kveldens loddsalg. Er svaret feil, blir en ny person trukket ut til å svare. Dersom også denne svarer feil, går potten videre til uken etter og blir lagt til den ordinære potten den uken. Blir bonuspotten derimot for stor, deles den opp i mindre porsjoner og da avholdes det gjentatte runder med loddtrekning og svar inntil alle disse delpottene er vunnet.

    (02.01.2012 kl 06:00)

    Rykter & Rauaraddel

  • Det nye året ble feiret med brask og bram over hele verden i helgen. I Ban Chang i Thailand spilte selveste QO opp med sin nyttårsmusikk, men her skal den kjente kugrassduoen ha måttet konkurrere med et karaokeanlegg. Det kan også ha forekommet opptil flere sangduetter mellom Aina og Quiz-Trond, men SAKMIL-nyhetene understreker at dette er spekulasjoner.

  • Filmen om SAKMIL World Tour rykker stadig nærmere en premierevisning, skal vi tro regissør og produsent Kylling-Børge. Etter hardt arbeid og mye klipping den siste tiden er en forholdsvis lang master-versjon nå klar for ytterligere bearbeidelse, og etterhvert er planen å lage kortere versjoner til ulike formål. Det er ventet en storslagen premiere i løpet av vinteren eller til våren.

  • Klepp Sparebank har vært en trofast støttespiller for Klepp Hornmusikk i mange år. Til årets nyttårskonsert satset de på en ny vri, der de loddet ut 30 billetter til 15 heldige vinnere som meldte sin interesse for det. Det meldes at responsen var særdeles bra.

    (02.01.2012 kl 06:00)

  • Hovedside

  • Arkiv
  • Multimedia
  • Søk etter artikler
  • Ja, ke syns du?
  • Tilfeldig artikkel

  • Informasjon
  • Tips oss!

    DENNE UKEN:
    Hele denne uken

     Nedtellingen er i gang
     Riggejobb unnagjort på rekordtid
     Våt OSskar-aften
     Nytt år for OGMS
     Nye quizmuligheter
     Rykter & Rauaraddel

    Uke 52, 2011:
    Hele denne uken

     Di Nærbø håvet inn
     Snart nyttår for Hornmusikken
     Tredelt seier i Megler-quizen
     Takk for i år
     Rykter & Rauaraddel

    Uke 51, 2011:
    Hele denne uken

     Den store juleøltesten 2011
     Siste innspurt før jul
     Stor spenning før finaleomgangen
     Førjulsstemning på Stationen
     Rykter & Rauaraddel