SAKMILs hovedsideSAKMIL-nyheteneInformasjon og historikkSAKMILs beryktede ordlisteThe SAKMIL GalleryGjestebokSkriv til SAKMIL! Navigasjonsmeny
Topp
Uke 12, 2011 Nyheter
 RT

SAKMIL-nyhetene kom med sin siste utgave mandag 28. oktober 2013. Denne siden vil ikke lenger bli oppdatert.
Takk til alle lesere som har bidratt til å holde hjulene i gang de siste 17 årene!

Medvindsrittet tar form

SANDNES: Sykkelrittet som tidligere har blitt omtalt som Nordøl-rittet her på SAKMIL-nyhetene, har nå endelig fått et skikkelig navn. Medvindsrittet er nå det offisielle navnet på denne viktige nyskapningen, som markedsføres som årets viktigste og beste sykkelritt.

Rittledelsen, med Quiz-Trond i spissen, opplyser til SAKMIL-nyhetene at løypeprofilen nå på det nærmeste er klar. Start er i Vågen på Sandnes lørdag 11. juni kl 09:00, og målgang ventes i Egersund om ettermiddagen samme dag. Med tanke på at det muligens også foregår andre sykkelritt i området denne dagen, er turen lagt opp slik at det skal bli minimalt med kollisjoner med deltagere i disse. Fullstendig rutekart skal etter sigende bli fremlagt innen kort tid.

Medvindsrittet - kart
Løypekart med enkelte feilnavigeringer langs den sørlige delen av traseen.
Foto: Kart fra Google Maps

Det opplyses videre at rittledelsen er enerådende i å bestemme hvem som skal være de 12 faste deltakerne i Medvindsrittet. Disse vil få utdelt startnummer og personlige skjorter med navn. I tillegg til de 12 faste legges det også opp til et ukjent antall Wild Cards, altså ekstra deltakere. Disse vil også kunne sykle samme rute, men uten de personlige fordelene som fast deltakerstatus gir.

SAKMIL-nyhetene spiller en ikke ubetydelig rolle i denne sammenheng. Redaktør Nodi er nemlig tildelt rollen som enerådig dommer for tildeling av Wild Cards, og alle lesere av SAKMIL-nyhetene kan søke om deltakelse under Wild Card-programmet.

Det jobbes fortsatt med å ferdigstille alle planene rundt Medvindsrittet, men på en egen bloggside vil det legges ut oppdateringer med ujevne mellomrom. Siden deler av rittet vil foregå på trafikkert veg, vil det også bli foretatt promillekontroll ved rittets start, og rittledelsen vil kunne ekskludere deltakere om de finner det nødvendig.

Aktuelle linker

  • Medvindsrittet (blogg)

    (21.03.2011 kl 06:00)

  • Udramatisk, men oppsiktsvekkende årsmøte

    KLEPPE: Torsdag kveld var det tid for årsmøte i Klepp Hornmusikk, etter nok et aktivt år med mange høydepunkter. Det har nå nesten gått et år siden den lettere dramatikken rundt skiftet av formann i fjor, men formann Malin har så langt gjort en god jobb som styreleder i korpset.

    Årsmøtet på Klepp Ungdomsskule ble dermed ikke av den høydramatiske sorten, og i det hele tatt var det svært få kontroversielle saker å ta opp. Ett punkt skilte seg imidlertid ut på sakslisten, for korpsets nestformann Jørn hadde tatt det vågale skrittet å ta opp igjen et gammelt forslag til debatt.

    Forslaget gikk i korte trekk ut på å bytte ut dagens nokså konservative titler formann og nestformann med henholdsvis leder og nestleder. Forrige gang dette var oppe til diskusjon, for nesten 20 år siden, skapte det stort rabalder og mye oppstyr på årsmøtet. Den gang ble det nedstemt med knappest mulig margin, altså en stemmes overvekt. Da det dessuten i ettertid viste seg at denne ene stemmen egentlig ikke var stemmeberettiget, ble ikke saken enklere. Formannen og nestformannen levde likevel i beste velgående, helt inntil i forrige uke.

    Malin
    Malin Somby ble gjenvalgt på årsmøtet, nå som leder for Klepp Hornmusikk.
    Også denne gang var det noen som markerte sin uenighet med å stemme imot det banebrytende forslaget, men et overveldende flertall avgjorde at tiden var overmoden for at også Klepp Hornmusikk får sin leder og nestleder. Nestformann Jørn var ikke på valg dette året, men kan nå altså kalle seg nestleder. Formann Malin ble også gjenvalgt ved akklamasjon, men nå som leder for Klepp Klepp Hornmusikk.

    Årsmøtet ble derfor avsluttet i all minnelighet, og kronen på verket ble utdeling av hederstegn for lang og tro tjeneste i korpsbevegelsen. De gjeveste og mest imponerende utmerkelsene stakk Erling Dag og Gillen (han er også æresmedlem i Hornmusikken) av med. De har nemlig spilt hele 50 år i korps tilknyttet Norges Musikkorps Forbund (NMF), noe som i seg selv er meget imponerende.

    Enda mer imponerende er det kanskje at disse to herrene også har spilt i ett og samme korps hele denne tiden. Dette korpset heter Klepp Hornmusikk.

    (21.03.2011 kl 06:00)

    SAKMIL rører på seg igjen

    KLEPP: Trommestuntgruppen SAKMIL har trappet noe ned på aktivitetsnivået siden sine glansdager, men er fortsatt i høyeste grad aktive. Torsdag kveld er det tid for nye SAKMIL-stunt i distriktet, uten at det avsløres så mye om når og hvor dette vil foregå. Rundkjøringer og fotgjengerfelt går nok imidlertid fri denne gang.

    Samtidig spekuleres det i økende grad rundt hvor høstens store verdensturnè skal gå. Det eneste som er sikkert så langt er at SAKMIL legger ut på tur fredag 11. november, altså 11.11.11, og returnerer til hjemlandet igjen i løpet av søndag 20. november. Resten av opplegget er fortsatt under utarbeidelse, og ingenting er avgjort ennå.

    SAKMIL på stranden (1995)
    SAKMIL liker seg godt i varmen. Her er en svært tidlig utgave av SAKMIL på øvingstokt lands stranden i Bournemouth, England i 1995. Like etterpå ble de skjelt ut av en eldre mann som mente at "it's not allowed to make noise here".

    Av det som har lekket ut fra planleggingen kan imidlertid SAKMIL-nyhetene konstatere at mye tyder på en turnè som konsentrerer seg om den vestlige halvkule. Hele kloden er definitivt for mye å dekke på en drøy uke, selv for SAKMIL, men en rundtur som konsentrerer seg om 2-3 byer og land er i høyeste grad gjennomførbart. Dette er også hovedscenarioet i arbeidet som nå pågår under reiseleder Nodi sin ledelse.

    I en hemmelighetsfull uttalelse til SAKMIL-nyhetene sier Nodi at det legges opp til en tur i god SAKMIL-ånd, og at det i nær fremtid vil bli arbeidet med å finne passende oppdrag og aktiviteter underveis. - For å begrense bagasjemengden litt, kan vi jo reise til steder med greit klima, sier Nodi og legger til at palmesus og trommestunt helt sikkert er en grei kombinasjon.

    (21.03.2011 kl 06:00)

    Nakne mannfolk rykket fra

    SANDNES: På tross av det utenlandske, men likevel lett forståelige, navnet Naked Men Singing, er mennene på dette quizlaget verken nakne eller syngende. Likevel er de for øyeblikket best på Megler-quizen, og onsdag dro de ytterligere fra i sammendraget for halvåret så langt. Avstanden ned til Fasiten økte med til sammen 4.5 poeng gjennom to kveldsrunder.

    Det var imidlertid de gamle traverne Halvsøstrene som trakk det lengste strået i første omgang. Et lite halvpoeng foran Hjørnet var nok til å sikre seieren i en ellers jevn runde, som til quizleder Leif sin store overraskelse faktisk var ganske utfordrende.

    Så kom de nakne mennene på banen for fullt. I andre omgang vant de klart med 22 poeng, foran Labbetøs på 20 poeng. Vinneren fra forrige runde, Halvsøstrene, ble nå henvist helt ned til en 7. plass, så variabelt er det i alle fall på Megler-quizen.

    Kveldens siste punkt, bonusrunden, var nesten en parodi på seg selv denne gang. Quizlederen hadde laget i alt 10 spørsmål, som skulle besvares ett etter ett av heldige utvalgte quizdeltakere. Normalt skulle dette være mer enn nok til å få ut kveldens for anledningen to bonuspotter. Likevel kom den ene etter den andre frem og fikk servert spørsmål som tilsynelatende alle andre kunne svaret på. Først på 8. forsøk løsnet det, og begge bonuspottene gikk til slutt ut før alle 10 spørsmål var brukt opp.

    Sammenlagtresultatene fra Megler-quizen forblir utenfor SAKMIL-nyhetenes kontroll også denne uken, men trolig er det ingen store forskjeller i rekkefølgen i teten. Naked Men Singing ligger også best an så langt i mars måned.

    (21.03.2011 kl 06:00)

    Rykter & Rauaraddel

  • SAKMIL-nyhetene kunne i forrige uke fortelle om Sinclair & the Rovers som stilte med hele 11 mann på en knøttliten scene i Kristiansand. Dette bragte frem gode minner hos en Ållveltes-trompetist, fra den gang Go-Go Boys levde i beste velgående. Da var spilling på Thime Station lille julaften et fast innslag i mange år, og her var bandet oppe i hele 13 mann på scenen. Nå ligger det muligens an til et lokaloppgjør i 6. divisjonsfotballen.

  • At en Europa-turnè starter på Klepp er heller uvanlig, men det var nettopp det som skjedde da Helldorado startet sin Sinfoul Tour på Only 1 lørdag kveld. God stemning og mye trøkk var blant ingrediensene på den lettere oppussede kjellerpuben, og nå venter Europa på Helldorado og Hellhorns.

  • Kvelden før, på fredag, var det nesten 17. mai og julaften på en gang for mange. På utestedet Tribute på Sandnes ble det invitert til en levende hyllest av Creedence Clearwater Revival (CCR), eller bare Kridens som rogalendingene gjerne sier. Et omfattende stjernelag av lokale musikere bidro til hyllesten, som naturlig nok førte til fullt hus og mye allsang.

  • Nærbørevyen er i gang med årets forestillinger, og det ligger an til fulle hus på Jadarheim også denne gang. Onsdag kveld tar en hel delegasjon fra Klepp Hornmusikk turen til Jadarheim for å overvære "di Nærbø" sitt flaggskip gjennom mange år. Over 30 gjester fra Klepp er ventet til Nærbø denne kvelden.

    (21.03.2011 kl 06:00)

  • Hovedside

  • Arkiv
  • Multimedia
  • Søk etter artikler
  • Ja, ke syns du?
  • Tilfeldig artikkel

  • Informasjon
  • Tips oss!

    DENNE UKEN:
    Hele denne uken

     Medvindsrittet tar form
     Udramatisk, men oppsiktsvekkende årsmøte
     SAKMIL rører på seg igjen
     Nakne mannfolk rykket fra
     Rykter & Rauaraddel

    Uke 11, 2011:
    Hele denne uken

     Stor interesse for 80-tallet
     Trange kår for rovere på tur
     Europaturnè starter på Klepp
     Jevnt på quizen
     Rykter & Rauaraddel

    Uke 10, 2011:
    Hele denne uken

     OGMS sikret suksessen
     Stort OGMS-engasjement i verden
     Kuppforsøk i FUKK
     Hårfin overraskelsesseier til Fasiten
     Rykter & Rauaraddel