SAKMILs hovedsideSAKMIL-nyheteneInformasjon og historikkSAKMILs beryktede ordlisteThe SAKMIL GalleryGjestebokSkriv til SAKMIL! Navigasjonsmeny
Topp
Uke 12, 2011 Nyheter
 RT

SAKMIL-nyhetene kom med sin siste utgave mandag 28. oktober 2013. Denne siden vil ikke lenger bli oppdatert.
Takk til alle lesere som har bidratt til å holde hjulene i gang de siste 17 årene!

Udramatisk, men oppsiktsvekkende årsmøte

KLEPPE: Torsdag kveld var det tid for årsmøte i Klepp Hornmusikk, etter nok et aktivt år med mange høydepunkter. Det har nå nesten gått et år siden den lettere dramatikken rundt skiftet av formann i fjor, men formann Malin har så langt gjort en god jobb som styreleder i korpset.

Årsmøtet på Klepp Ungdomsskule ble dermed ikke av den høydramatiske sorten, og i det hele tatt var det svært få kontroversielle saker å ta opp. Ett punkt skilte seg imidlertid ut på sakslisten, for korpsets nestformann Jørn hadde tatt det vågale skrittet å ta opp igjen et gammelt forslag til debatt.

Forslaget gikk i korte trekk ut på å bytte ut dagens nokså konservative titler formann og nestformann med henholdsvis leder og nestleder. Forrige gang dette var oppe til diskusjon, for nesten 20 år siden, skapte det stort rabalder og mye oppstyr på årsmøtet. Den gang ble det nedstemt med knappest mulig margin, altså en stemmes overvekt. Da det dessuten i ettertid viste seg at denne ene stemmen egentlig ikke var stemmeberettiget, ble ikke saken enklere. Formannen og nestformannen levde likevel i beste velgående, helt inntil i forrige uke.

Malin
Malin Somby ble gjenvalgt på årsmøtet, nå som leder for Klepp Hornmusikk.
Også denne gang var det noen som markerte sin uenighet med å stemme imot det banebrytende forslaget, men et overveldende flertall avgjorde at tiden var overmoden for at også Klepp Hornmusikk får sin leder og nestleder. Nestformann Jørn var ikke på valg dette året, men kan nå altså kalle seg nestleder. Formann Malin ble også gjenvalgt ved akklamasjon, men nå som leder for Klepp Klepp Hornmusikk.

Årsmøtet ble derfor avsluttet i all minnelighet, og kronen på verket ble utdeling av hederstegn for lang og tro tjeneste i korpsbevegelsen. De gjeveste og mest imponerende utmerkelsene stakk Erling Dag og Gillen (han er også æresmedlem i Hornmusikken) av med. De har nemlig spilt hele 50 år i korps tilknyttet Norges Musikkorps Forbund (NMF), noe som i seg selv er meget imponerende.

Enda mer imponerende er det kanskje at disse to herrene også har spilt i ett og samme korps hele denne tiden. Dette korpset heter Klepp Hornmusikk.

(21.03.2011 kl 06:00)

  • Hovedside

  • Arkiv
  • Multimedia
  • Søk etter artikler
  • Ja, ke syns du?
  • Tilfeldig artikkel

  • Informasjon
  • Tips oss!

    DENNE UKEN:
    Hele denne uken

     Medvindsrittet tar form
     Udramatisk, men oppsiktsvekkende årsmøte
     SAKMIL rører på seg igjen
     Nakne mannfolk rykket fra
     Rykter & Rauaraddel

    Uke 11, 2011:
    Hele denne uken

     Stor interesse for 80-tallet
     Trange kår for rovere på tur
     Europaturnè starter på Klepp
     Jevnt på quizen
     Rykter & Rauaraddel

    Uke 10, 2011:
    Hele denne uken

     OGMS sikret suksessen
     Stort OGMS-engasjement i verden
     Kuppforsøk i FUKK
     Hårfin overraskelsesseier til Fasiten
     Rykter & Rauaraddel