SAKMILs hovedsideSAKMIL-nyheteneInformasjon og historikkSAKMILs beryktede ordlisteThe SAKMIL GalleryGjestebokSkriv til SAKMIL! Navigasjonsmeny
Topp
Uke 17, 2012 Nyheter
 RT

SAKMIL-nyhetene kom med sin siste utgave mandag 28. oktober 2013. Denne siden vil ikke lenger bli oppdatert.
Takk til alle lesere som har bidratt til å holde hjulene i gang de siste 17 årene!

Afrikansk støtte for IRMS

MAPUTO, MOZAMBIQUE: I likhet m ed søsterorganisasjonen OGMS, tyder mye på at det vil bygge seg opp en sterk støttevirksomhet rundt den nye ølklubben IRMS. Så langt har samtlige støttemøter foregått i Afrika, og tilsynelatende har Ovesen emigrert dit for godt. Det er ikke kjent om dette har noe med hans formannskap i FUKK og denne organisasjonens manglende aktivitet å gjøre.

Møteansvarlig Ovesen var imidlertid i sterk tvil om forsvarligheten av å avholde et møte i Mozambique, da øl fra dette landet stort sett er vassent lagerøl. Unntaket er Laurentina Preta som er en milk stout. På ratebeer.com har øl fra Mozambique for øvrig fått karakter fra 2 til 29 (på en skala som går opp til 100).

Siden det er fem forskjellige øl tilgjengelig fra landets bryggerier, så kunne ikke møteansvarlig la sjansen gå fra seg til å innvie et nytt støtteland. Møtedeltakere var Ovesen og Ziggy, som befant seg på samme backpackerplass og dermed ble dratt med på møtet.

Ratebeer har ingen anbefalte drikkesteder i Maputo. Det første møtestedet ble derfor valgt ut på grunn av rykte for god mat og det andre ut fra ryktet om god livemusikk. Begge disse ryktene ble for øvrig bekreftet.

Første del av møtet ble avholdt på Mundos. Her ble følgende øl inntatt:

  • Laurentina Premium

    Kvaliteten på dette ølet, eller eventuelt mangelen på sådan, ble oppveid med mengde etter kvantitet-foran-kvalitetsprinsippet. Det ble derfor inntatt tilstrekkelig antall Laurentina Premium til å få en gratis caps (bildet). Imidlertid skal denne delen av møtet ha blitt skjemmet av brøling og gauling fra folk som glodde på ulike TV-skjermer i lokalet. Disse viste noen figurer som sprang rundt etter en ball på en grønn gressplen.

    IRMS i Mozambique
    Ovesen, som tilsynelatende har emigrert til Afrika for godt, avholdt støttemøte i Maputo, Mozambique.

    Andre del av møtet ble avholdt på Gil Vincente, som altså kunne by på god musikk fra et aldeles ypperlig rockeband. Her ble følgende sorter inntatt:

  • 2M
  • Laurentina Preta
  • Laurentina Premium

    Begge møtene ble i sin helhet avholdt innendørs. Det er uvisst om møteledelsen ikke sanset at samme øltype ble inntatt to ganger underveis, eller om dette rett og slett skyldtes mangelen på godt utvalg. Uansett er konklusjonen at det er et stort og umettet marked for mikrobryggerier i Mozambique.

    (23.04.2012 kl 06:00)

  • Hovedside

  • Arkiv
  • Multimedia
  • Søk etter artikler
  • Ja, ke syns du?
  • Tilfeldig artikkel

  • Informasjon
  • Tips oss!

    DENNE UKEN:
    Hele denne uken

     Folket vandret for en god sak
     God start for IRMS
     Afrikansk støtte for IRMS
     Hornmusikken får hovedsponsor
     Ny stormønstring for Klepp-korpsene
     Tøsefest på Megleren
     Rykter & Rauaraddel

    Uke 16, 2012:
    Hele denne uken

     SAKMIL i føringen på Walkathon
     Ingen spiring ennå
     Lørdagsjazz med Orstad Storband
     Sammenlagtseier uten å vinne
     Rykter & Rauaraddel

    Uke 15, 2012:
    Hele denne uken

     En ny æra for Påskebrødet
     Suksess for OGMS i Thailand
     Suveren støttepåske
     Bussen fremdeles i Lyngdal
     Rolig påskequiz
     Rykter & Rauaraddel