SAKMILs hovedsideSAKMIL-nyheteneInformasjon og historikkSAKMILs beryktede ordlisteThe SAKMIL GalleryGjestebokSkriv til SAKMIL! Navigasjonsmeny
Topp
Uke 17, 2012 Nyheter
 RT

SAKMIL-nyhetene kom med sin siste utgave mandag 28. oktober 2013. Denne siden vil ikke lenger bli oppdatert.
Takk til alle lesere som har bidratt til å holde hjulene i gang de siste 17 årene!

Folket vandret for en god sak

STAVANGER: Anslagsvis 500 deltakere stilte opp for den gode saken og gjennomførte en 6 km lang rundtur i Stavanger sentrum midt på dagen lørdag. Dette vil i tilfelle ha generert rundt 30 000 kroner i støtte til SOS Barnebyer, som skal bruke midlene til å bygge et familiehus i barnebyen Mwanza i Tanzania.

Det var skoprodusenten Ecco som stod for arrangør for Ecco Walkathon, og som altså donerer 10 kroner per gåtte kilometer til et godt formål. Arrangementet foregår i flere byer og land gjennom hele året, og siden 1999 har dette generert over 40 millioner kroner til gode formål.

SAKMIL på Ecco Walkathon
SAKMIL underholdt flere steder underveis i Ecco Walkathon. Her er trommestuntgruppen i aksjon på Domkirkeplassen.

Et strålende vårvær møtte deltakerne da de stilte til start på Domkirkeplassen, og været viste seg også fra en god side i fortsettelsen selv om det skyet til litt etterhvert. Den afrikanske trommegruppen Beat ledet an i marsjen til å begynne med, mens den langt mer lokale trommegruppen SAKMIL stod for trommestunt og ablegøyer ulike steder langs løypen. SAKMIL avsluttet også med trommestunt fra scenen på torget, der også Samsaya hadde konsert.

SAKMIL på Ecco Walkathon
Rundkjøringsstunt er en av SAKMILs store spesialiteter, og tilfeldigvis var det flere slike i traseen til Ecco Walkathon.

Stavanger er den hittil minste byen Ecco Walkathon har vært arrangert i, og sammenlignet med en del andre tilsvarende arrangementer er kanskje ikke 500 deltakere all verden. Arrangørene var likevel strålende fornøyde, og kanskje får flere øynene opp for denne enkle og kjernesunne måten å bidra til gode formål på til neste anledning.

(23.04.2012 kl 06:00)

God start for IRMS

SANDNES: Ølklubben Ivar Ruste Memorial Society (IRMS) fikk en god start på tilværelsen da første ordinære møte etter stiftelsesmøtet ble avholdt på lørdag. Til Melkebaren på Sandnes fant 18 deltakere vegen, og det var god representasjon fra en rekke ulike hold. Folk fra andre ølklubber og -bevegelser var hjertelig tilstede, og mens enkelte kom direkte fra øl- og akevittmesse i Stavanger, kom andre fra lørdagsjazzen på Sandnes.

Ifølge statuttene skal dagens møteleder presentere 4 ølsorter for sitt publikum, og dagens valgte leder og seremonimester var Terje. Han gikk bredt ut og presenterte følgende 4 typer øl:

  • Haandbryggeriet London Porter
  • Ægir IPA
  • Weihenstephaner Vitus Weizenbock
  • Trappistest Rochefort 10 (supplert med to flasker 8) - av enkelte kåret til verdens beste øl

    IRMS april 2012
    Terje, nærmest kamera, var dagens presentør og hadde valgt ut 4 ølsorter.

    Melkebaren klarte stort sett å skaffe til veie 4 liter av de nødvendige ølsortene, med unntak av bokk som måtte erstattes med IPA.

    Neste møte i IRMS foregår lørdag 19. mai på samme sted.

    (23.04.2012 kl 06:00)

  • Afrikansk støtte for IRMS

    MAPUTO, MOZAMBIQUE: I likhet m ed søsterorganisasjonen OGMS, tyder mye på at det vil bygge seg opp en sterk støttevirksomhet rundt den nye ølklubben IRMS. Så langt har samtlige støttemøter foregått i Afrika, og tilsynelatende har Ovesen emigrert dit for godt. Det er ikke kjent om dette har noe med hans formannskap i FUKK og denne organisasjonens manglende aktivitet å gjøre.

    Møteansvarlig Ovesen var imidlertid i sterk tvil om forsvarligheten av å avholde et møte i Mozambique, da øl fra dette landet stort sett er vassent lagerøl. Unntaket er Laurentina Preta som er en milk stout. På ratebeer.com har øl fra Mozambique for øvrig fått karakter fra 2 til 29 (på en skala som går opp til 100).

    Siden det er fem forskjellige øl tilgjengelig fra landets bryggerier, så kunne ikke møteansvarlig la sjansen gå fra seg til å innvie et nytt støtteland. Møtedeltakere var Ovesen og Ziggy, som befant seg på samme backpackerplass og dermed ble dratt med på møtet.

    Ratebeer har ingen anbefalte drikkesteder i Maputo. Det første møtestedet ble derfor valgt ut på grunn av rykte for god mat og det andre ut fra ryktet om god livemusikk. Begge disse ryktene ble for øvrig bekreftet.

    Første del av møtet ble avholdt på Mundos. Her ble følgende øl inntatt:

  • Laurentina Premium

    Kvaliteten på dette ølet, eller eventuelt mangelen på sådan, ble oppveid med mengde etter kvantitet-foran-kvalitetsprinsippet. Det ble derfor inntatt tilstrekkelig antall Laurentina Premium til å få en gratis caps (bildet). Imidlertid skal denne delen av møtet ha blitt skjemmet av brøling og gauling fra folk som glodde på ulike TV-skjermer i lokalet. Disse viste noen figurer som sprang rundt etter en ball på en grønn gressplen.

    IRMS i Mozambique
    Ovesen, som tilsynelatende har emigrert til Afrika for godt, avholdt støttemøte i Maputo, Mozambique.

    Andre del av møtet ble avholdt på Gil Vincente, som altså kunne by på god musikk fra et aldeles ypperlig rockeband. Her ble følgende sorter inntatt:

  • 2M
  • Laurentina Preta
  • Laurentina Premium

    Begge møtene ble i sin helhet avholdt innendørs. Det er uvisst om møteledelsen ikke sanset at samme øltype ble inntatt to ganger underveis, eller om dette rett og slett skyldtes mangelen på godt utvalg. Uansett er konklusjonen at det er et stort og umettet marked for mikrobryggerier i Mozambique.

    (23.04.2012 kl 06:00)

  • Hornmusikken får hovedsponsor

    KLEPPE: Klepp Hornmusikk har gjennomført mange til dels spektakulære prosjekter gjennom det siste året, og korpset har allerede rukket å bli lagt merke til langt utenfor kommunegrensene. Dette har resultert i en unik situasjon med både et stort publikum og mange næringslivsaktører i ryggen, noe som igjen har gjort det mulig å gjennomføre slike prosjekter.

    Mange husker nok spesielt Hornmusikk-bildene som i en årrekke figurerte i annonsene til Klepp Sparebank. Banken har alltid vært en stor og viktig støttespiller for korpset, men nå tas det gode forholdet et skritt lenger. Fra og med i år og i en periode på 3 år fremover har Klepp Sparebank blitt hovedsponsor for Klepp Hornmusikk.

    Vindusvask
    Klepp Sparebank blir hovedsponsor for Klepp Hornmusikk de neste årene. Her er medlemmer i korpset i gang med å vaske vinduene i hovedkontoret til banken, den gang man gjerne brukte teknologisk avanserte løsninger til slikt.

    Sponsoravtalen innebærer goder og forpliktelser både for korpset og for banken, og går i hovedsak ut på at korpset hvert år mottar et betydelig bidrag mot visse gjenytelser. Målet er at Hornmusikken skal kunne fortsette som det nyskapende og spennende korpset det er, og på den måten sette Klepp ytterligere på kulturkartet.

    I Klepp Hornmusikk er man selvsagt strålende fornøyd med den nye avtalen, og det foreligger allerede mange spennende planer for årene fremover.

    (23.04.2012 kl 06:00)

    Ny stormønstring for Klepp-korpsene

    KLEPPE: Torsdag kveld samles alle skolekorpsene i Klepp og Klepp Hornmusikk i aulaen på Klepp Ungdomsskule til felles øvelse og konsert. Det er Klepp Hornmusikk som har tatt initiativet til samlingen, og det er nå tredje gang på like mange år at korpsene møtes på denne måten.

    Hovedformålet med en slik samling er å bringe barn, unge og voksne sammen til felles samspill, og på den måten ta vare på det fellesskapet det gir å spille i korps. Dette kan være med på øke motivasjonen for de yngre musikantene, og kanskje spesielt for den litt eldre ungdomsgenerasjonen som gjerne står i fare for å falle ut av korpsbevegelsen.

    Hornmusikken og skolekorpsene
    Det var mange folk tilstede, både utøvere og tilhørere, da tilsvarende opplegg ble gjennomført i fjor.

    Tiltaket, som nå må kunne sies å ha blitt en tradisjon, har vært svært populært tidligere. Det er derfor grunn til å tro på god oppslutning også denne gang, og en givende stund for alle involverte.

    Opplegget er todelt, med en øvelse først og en liten konsert for alle interesserte i neste omgang. Øvelsen begynner klokken 18:00 på torsdag, mens selve konsertdelen starter klokken 19:30. Da vil hele repertoaret som har blitt øvd på bli fremført for publikum. Konserten er selvsagt gratis for alle interesserte.

    (23.04.2012 kl 06:00)

    Tøsefest på Megleren

    SANDNES: Det var tid for nye omganger i den populære Megler-quizen på Sandnes onsdag kveld, og de faste lagene stilte som vanlig opp med varierende tyngde. Quizleder Leif hadde denne gang forberedt en nokså vanskelig quiz, spesielt i første omgang, og poengene var derfor harde å få med seg.

    Dette resulterte i en del pussigheter. For eksempel ble resultatlisten, med enkelte unntak, snudd litt opp-ned i forhold til det vanlige, med tradisjonelt sterke lag som for eksempel Fasiten og Naked Men Singing et godt stykke ned på listen. Fremadstormende Labbetøs var imidlertid i god form og sikret seg sammen med Sandnes Ølklubb en delt rundeseier i første omgang.

    Labbetøs var også i føringen i kveldens runde to, med forholdsvis komfortabel margin til Fasiten på andreplass. Marginen ned til resten av lagene var enda større, siden poengene i denne omgangen var mange og ulikt fordelte.

    På grunn av en bokføringstabbe kan SAKMIL-nyhetene denne uken ikke bringe oppdaterte poengoversikter. Labbetøs ledet imidlertid april måned før onsdagens to omganger, og med to rundeseiere ble månedsledelsen selvsagt enda større. Med bare denne ukens omganger igjen, er det derfor liten tvil om at Labbetøs har best muligheter til å sikre seg månedspremien for april.

    (23.04.2012 kl 06:00)

    Rykter & Rauaraddel

  • SAKMIL har trolig begynt en bigeskjeft med å sy bunadsskjorter til herrer, ifølge et elektronisk brev trommegruppen mottok i helgen. I brevet, med emne "Åmliskjorte, herrer" heter det:
    - Våre to sønner skal få bunad til sin 20 års dag. Vi ønsker bunadskjorter i strykefritt stoff. Hva er prisen for 2 stk? Det haster ikke å få de sydd.

  • En talsperson for trommestuntgruppen SAKMIL uttaler til SAKMIL-nyhetene at det per i dag ikke foreligger planer om å begynne med bunadskonfeksjon. Dersom ungmøer i nød trenger det, kan det imidlertid vurderes et salg av pent brukte røde strømpebukser.

  • - Ølklubben som gjerne har blitt omtalt som IRMS/MJMS på SAKMIL-nyhetene, heter IRMS. Det går frem av en uttalelse fra en av grunnleggerne nylig. SAKMIL-nyhetene vil derfor fra nå av utelukkende omtale klubben som IRMS, selv om enkelte rebeller i miljøet trolig foretrekker å bruke MJMS som betegnelse.

  • En annen bevegelse, OGMS, besluttet i vinter å avholde sitt månedlige møte på Nærbø i mai. Nå viser det seg at utenforstående hendelser gjør dette noe mindre gunstig enn ønsket, og etter en kort Facebook-debatt har derfor en av stifterne av OGMS gått ut og tatt en sjefsavgjørelse: Neste OGMS-møte blir på Megleren Øl- og Vinstue, lørdag 5. mai klokken 15:30. Nærbø-møtet og eventuelle andre gjestemøter er utsatt inntil videre.

  • OGMS har også gitt opphav til den stadig pågående turneringen/serien i Wordfeud. Semifinalene er nå i gang, og i den ene pågår det en ren brødreduell mellom Stoffi og Banjo-Erlend. Den andre foregår mellom Fiesta-Ole og Janasen.

    (23.04.2012 kl 06:00)

  • Hovedside

  • Arkiv
  • Multimedia
  • Søk etter artikler
  • Ja, ke syns du?
  • Tilfeldig artikkel

  • Informasjon
  • Tips oss!

    DENNE UKEN:
    Hele denne uken

     Folket vandret for en god sak
     God start for IRMS
     Afrikansk støtte for IRMS
     Hornmusikken får hovedsponsor
     Ny stormønstring for Klepp-korpsene
     Tøsefest på Megleren
     Rykter & Rauaraddel

    Uke 16, 2012:
    Hele denne uken

     SAKMIL i føringen på Walkathon
     Ingen spiring ennå
     Lørdagsjazz med Orstad Storband
     Sammenlagtseier uten å vinne
     Rykter & Rauaraddel

    Uke 15, 2012:
    Hele denne uken

     En ny æra for Påskebrødet
     Suksess for OGMS i Thailand
     Suveren støttepåske
     Bussen fremdeles i Lyngdal
     Rolig påskequiz
     Rykter & Rauaraddel