SAKMILs hovedsideSAKMIL-nyheteneInformasjon og historikkSAKMILs beryktede ordlisteThe SAKMIL GalleryGjestebokSkriv til SAKMIL! Navigasjonsmeny
Topp
Uke 3, 2011 Nyheter
 RT

SAKMIL-nyhetene kom med sin siste utgave mandag 28. oktober 2013. Denne siden vil ikke lenger bli oppdatert.
Takk til alle lesere som har bidratt til å holde hjulene i gang de siste 17 årene!

Blikket mot 80-tallet

KLEPP: Åttiårene var smakløse. Dette var tiåret da hockeysveis, permanent og tyggegummi var det hotteste som fantes, og Ball-genseren var like selvsagt som de hvite tennissokkene. Musikken var også noe for seg selv, med synthesizeren som et viktig element. Dette var tiåret da A-ha slo gjennom for fullt, Alphaville var Big In Japan og Bobbysocks vant Melodi Grand Prix.

På tross av den, sett i ettertid, noe smakløse stilen hadde 1980-tallet også mye godt ved seg. Optimismen var stor, det var funnet olje i Nordsjøen og velstanden steg til nye høyder her hjemme. Det ble heller ikke bare produsert dårlig musikk i løpet av tiåret, noe for eksempel Queen er et godt eksempel på.

Klepp Hornmusikk anno 1981
Klepp Hornmusikk anno 1981. Her er korpset på en fortsatt legendarisk tur til Danmark.

Det er derfor et interessant utgangspunkt som danner rammen rundt det store vårprosjektet til Klepp Hornmusikk. Lørdag 2. april braker det løs med vårens store 80-tallsfest i Klepp Rådhus, der musikken fra nettopp dette tiåret står i sentrum. Det legges opp til en variert musikalsk oppsummering, og det er selvsagt ikke tilfeldig at Queen ble nevnt i avsnittet over. Denne britiske supergruppen får nemlig en egen avdeling på konserten.

Allerede til helgen er spioner derfor på plass i den britiske hovedstaden for å oppleve Queen-musikalen We Will Rock You, i tillegg til annen viktig forskning. Korpset begynner oppkjøringen til konserten på torsdag, og det er ventet et stort mangfold i musikken i månedene fremover.

Det er så langt ikke kjent hvem som blir med som vokalister på prosjektet, men dette ventes å bli klart med det første.

(17.01.2011 kl 06:00)

Irsk Aften i sikte

BRYNE: Et nytt år har alltid mange nye muligheter å by på, men like viktig er det med gode tradisjoner. Nå når februar måned blinker der fremme i kalenderen, er tiden kommet til å forberede seg til en ny Irsk Aften med Sinclair & the Rovers. Det irsk-inspirerte bandet er nemlig i full gang med sine forberedelser, og holder med det en trivelig tradisjon i hevd.

Lørdag 12. februar er det derfor tid for nye omganger med irsk musikk, Irish Stew og alt det andre som hører til i Sekkelageret på Bryne Mølle. Arrangementet har trukket fulle hus i år etter år, og interessen er allerede for stor til det som venter.

Sinclair & the Rovers
Sinclair & the Rovers, her sammen med danske Jesper på Only 1 like før jul, er klare for en ny Irsk Aften på Bryne. Lørdag 12. februar braker det løs på Bryne Mølle.

Som en del av suksessoppskriften er det alltid musikalske gjester med, og denne gang tilfaller æren det countryinspirerte bandet Roadhouse fra Danmark. De vil sørge for en god oppladning til alt det irske som venter, og denne gang blir det et helt spesielt preg på det hele.

Sinclair & the Rovers har nemlig blitt gode venner med danske Jesper, som nok en gang tar turen til Jæren for å spille på sin sekkepipe. Han ble sist sett i området like før jul, da roverne med stor suksess inntok puben Only 1 på Klepp, og det er nå duket for et kjærkomment gjensyn med dansken.

Det meldes for øvrig om usedvanlig stor kleshandel i miljøet rundt Sinclair & the Rovers, og det er derfor ventet høy kilt-faktor på årets irske aften.

Publikum kan som vanlig velge mellom full pakke med mat, musikk og dans, eller bare den musikalske delen. Musikken er ventet å starte i 21-tiden, mens dørene ellers åpnes klokken 19:30. Som alltid er det begrenset antall billetter tilgjengelig.

Store-Litle eller Sigve fra Sinclair & the Rovers har hånd om bestillingen til festkvelden, og mer detaljer finnes på rovernes hjemmesider. Jærbuen er klar for nye irske festligheter.

Aktuelle linker

  • Sinclair & the Rovers

    (17.01.2011 kl 06:00)

  • Hjørnet fosset videre

    SANDNES: Det ble de store talls dag på Megleren Øl- og Vinstue på onsdag, da årets andre quizomgang gikk av stabelen. Ikke bare var det mange lag som stilte opp denne kvelden, men det var også usedvanlig mange poeng å kjempe om. Dermed ble det også stor spredning i de endelige poengsummene, selv om det også var mange lag som var svært jevne i forhold til hverandre.

    I de beskjedne quizlokalene ble det til tider trangt om plassen, og lettere kaotisk. SAKMIL-nyhetene kan derfor ikke bringe et fullstendig poengsammendrag denne gang, men det ble velkjente lag på toppen i begge kveldens runder. Hjørnet fortsatte himmelferden fra uken før, og slo til med seier i første runde. Bak fulgte Naked Men Singing og Fasiten, mens også nye lag som Kremtoppene og Labbetuss figurerte på øvre halvdel av resultatlistene.

    Andre omgang var full av poeng, og selv det dårligste laget fikk hele 19.5 poeng i denne runden. Suveren vinner var imidlertid Naked Men Singing med 34 poeng, hele 4 poeng foran Hjørnet på andreplass med 30. Deretter fulgte både nye og gamle lag tett i tett nedover på listene. I alt 13 lag stilte opp denne onsdagskvelden.

    Det er i første omgang Hjørnet, Naked Men Singing og Fasiten som ser ut til å kunne kjempe om månedspremien for januar, men ennå er det to januaromganger igjen og mye kan skje. På onsdag kveld er det nye muligheter, og en stor bonuspott venter også på å bli delt ut da.

    (17.01.2011 kl 06:00)

    Kor Hoen Travels i rute

    SANDNES: Det er ikke før i september at gjengen bak reisekonseptet Kor Hoen Travels igjen legger ut på tur, denne gang med Dandy Andy, alias Andreas, som reiseleder. Likevel skal det meste nå allerede være klart, og bestillingen synes å være i boks. Dette er i så fall svært tidlig og slår alle tidligere rekorder ned i støvlene.

    Nodi
    Nodi ble sentral på forrige Kor Hoen Travels-tur. Han kunne ikke være med i egen person, og stilte dermed med denne stedfortrederen.
    Kor Hoen Travels har tidligere vært i Riga, Luxembourg, Kiev, Kroatia og Warszawa, og reiselederen har forlengst gått ut med at årets tur skal gå til et munkekloster i Turkmenistan. SAKMIL-nyhetene har imidlertid god grunn til å tro at disse ryktene er oppspinn som tar sikte på å villede de reisende.

    Det ligger for øvrig an til å bli tidlig avreise for Kor Hoen Travels denne gang, med avreise allerede onsdag kveld i reiseuken. Turen går av stabelen 7. - 11. september.

    (17.01.2011 kl 06:00)

    Rykter & Rauaraddel

  • Det ble en velfortjent pust i bakken for Klepp Hornmusikk torsdag kveld. Etter hardkjør og 3 utsolgte nyttårskonserter forrige helg, tok korpset fri fra øvelsen. Denne uken ruller sirkuset imidlertid videre, og et godt stykke der fremme blinker 1980-tallet og musikken fra det tiåret.

  • Aaslandbros er klare til innsats igjen, denne gang på Kvernhuset 1913. Det er Johnny Cash-repertoaret som står for tur nok en gang, og det legges opp til en helaften med stor stemning og mye folk. Det er 20 års aldersgrense og det koster kr 150,- å komme inn. Billetter selges imidlertid ikke på forhånd, slik at det her gjelder å være tidlig nok ute om man vil sikre seg en uforglemmelig Cash-aften på Kvernaland.

  • Nevnte Aaslandbros turde for øvrig ikke å vise sitt sanne ansikt da de torsdag kveld spilte på maskeradeball for BI-studentene i Stavanger. Det rapporteres imidlertid at noen masker forsvant i løpet av kvelden.

  • Irsk-inspirerte Sinclair & the Rovers har ikke bare sin egen irske aften i sikte. I den tilsvarende helgen i mars dukker bandet opp på Patricks Pub & Restaurant i Kristiansand igjen, og da er det St. Patricks Day som skal markeres.

  • Torvald Tu-prosjektet Månesyll & Tonegull, med Torstein Obrestad og Gunnar Tønnesen i spissen, feiret fredag kveld sin CD-utgivelse med samme navn på Bryne Kro & Hotell. Interessen har vært stor for prosjektet, som også har høstet lovende kritikker. Også plateslippet på kroa var godt besøkt.

  • Syredalen ble i helgen åstedet for en rekke værfaste mennesker, etter at uvær og snøskred sperret vegene i alle retninger. SAKMIL-nyhetene får imidlertid opplyst at stemningen likevel var god, og at de fleste værfaste har gjort det beste ut av situasjonen.

    (17.01.2011 kl 06:00)

  • Hovedside

  • Arkiv
  • Multimedia
  • Søk etter artikler
  • Ja, ke syns du?
  • Tilfeldig artikkel

  • Informasjon
  • Tips oss!

    DENNE UKEN:
    Hele denne uken

     Blikket mot 80-tallet
     Irsk Aften i sikte
     Hjørnet fosset videre
     Kor Hoen Travels i rute
     Rykter & Rauaraddel

    Uke 2, 2011:
    Hele denne uken

     Vakkert nyttår i rådhuset
     Banken ble til rådhus
     Engler på eksklusiv vinsmaking
     Hjørnet rett til topps
     Rykter & Rauaraddel

    Uke 1, 2011:
    Hele denne uken

     Turbulent årsskifte for OGMS
     Varm støtte fra Thailand
     Oppmøtemysterium oppklart
     Panzer-brygget er tappet
     Siste innspurt mot konsert
     Rykter & Rauaraddel