SAKMILs hovedsideSAKMIL-nyheteneInformasjon og historikkSAKMILs beryktede ordlisteThe SAKMIL GalleryGjestebokSkriv til SAKMIL! Navigasjonsmeny
Topp
Uke 32, 2003 Nyheter
 RT

SAKMIL-nyhetene kom med sin siste utgave mandag 28. oktober 2013. Denne siden vil ikke lenger bli oppdatert.
Takk til alle lesere som har bidratt til å holde hjulene i gang de siste 17 årene!

Strålende tur går mot slutten

ST. PETERSBURG (LENINGRAD): Fulle av inntrykk og mange opplevelser rikere setter WarszawaPaktKameratene (WPK) kursen hjemover mandag, etter en knapp uke i verdens største land. Turen går da med tog fra St. Petersburg til Helsinki, før de seks kameratene får luft under vingene sent om kvelden med Sola som endelig mål.

WarszawaPakten Rundt (WPR) del 2 har vært en suksess fra ende til annen. Alt har vært på WPK sin side, og til og med været har vært upåklagelig. Etter seks dager i Russland er det også klart at dette er en nasjon som har forandret seg mye på kort tid.

Turen startet grytidlig tirsdag morgen, med avreise fra Sola via København til Helsinki. Her ble noen ettermiddagstimer tilbragt i strålende sol, før kursen etterhvert ble satt mot togstasjonen. Her stod nemlig nattoget til Moskva klar for avgang, og dette skulle bli WPK sitt oppholdssted de neste 15 timene.

På forhånd var grensekontrollen noe av det mest fryktede, og fantasiene kretset rundt tungt bevæpnede soldater som skulle gjennomsøke både bagasje og andre ting. Imidlertid gikk denne prosessen usedvanlig smertefritt, og i prinsippet kunne det ha vært snakk om en hvilken som helst grenseovergang i verden.

WarszawaPaktKameratene
WarszawaPaktKameratene i Moskva, ved elven med samme navn som byen.

Onsdag morgen våknet gjengen opp på sentralstasjonen i Moskva, der de ble hentet av en egen velkomstkomite. Ferden gikk ganske umiddelbart ut på en guidet tur rundt i denne mektige verdensmetropolen, før innsjekking på Hotel Rossia like ved Kreml. Den russiske hovedstaden overgikk alle forventninger, og viste seg å være en utrolig vakker by med mye historie knyttet til seg.

De to dagene WPK tilbragte i byen var innholdsrike, med besøk i både Lenin-mausoleet, Den Røde Plass og flere andre storslåtte severdigheter. Også en hel del instrumenter ble innkjøpt her, og dermed ble det også konsert i Gorky Park sammen med Sergej og Jurij, som nok var godt kjente der.

Natt til fredag var det igjen overnatting på tog, denne gang med kurs mot St. Petersburg. Her ble WPK møtt av sin guide Igor, som i løpet av noen stille morgentimer sørget for å vise frem byen fra sin beste side. St. Petersburg feirer 300-årsjubileum i år, og er derfor pyntet som en gifteklar brud. Byen er derfor om mulig enda vakrere enn Moskva, og kanskje også en av de flotteste byene i verden overhodet.

WarszawaPaktKameratene i St. Petersburg
WPK i St. Petersburg, med sin imponerende instrumentsamling. Bandet kalles også populært for BildeBandet - bandet det kun tas bilder av.

Med en ekstra dag til rådighet i forhold til Moskva, ble det noe mindre hektisk i St. Petersburg. Mange attraksjoner ble likevel besøkt, som for eksempel det mektige Vinterpalasset. Byen viste seg ellers også å inneholde opptil flere gode musikkforretninger, noe som resulterte i innkjøp av både gitarer og ekte kvalitetsbalalaikaer.

De to største russiske byene har ellers vist seg å være mye mer vestlige enn noen hadde forestilt seg. Markedskreftene har forlengst overtatt fra gammel planøkonomi, og både kjøpesentre og eksklusive butikker er tallrike og velfylte. Den vanlige russer ser også ut til å klare seg brukbart, selv om forskjellen mellom fattig og rik nok er mye mer tydelig enn i Norge. Likevel sitter WPK igjen med et inntrykk av at dette er et land som har kommet over den verste kneiken.

(04.08.2003 kl 06:00)

  • Hovedside

  • Arkiv
  • Multimedia
  • Søk etter artikler
  • Ja, ke syns du?
  • Tilfeldig artikkel

  • Informasjon
  • Tips oss!

    Ukens spørsmål
    Har du misset i det siste?
    JaNei

    Vis resultat

    DENNE UKEN:
    Hele denne uken

     Strålende tur går mot slutten
     Misset på puben
     Innkjøp i fleng til nye band
     Fra MacIdar til Belte-Ivar
     Grandiosa-landet Finland
     Nytt bryllup i helgen
     Farsologens farsetips
     Ikke fullt så ille likevel
     Finalen i sikte
     Rykter & Rauaraddel

    Uke 31, 2003:
    Hele denne uken

     Kongene vendte tilbake til Vågen
     Massesuggesjon rundt SAKMIL og ein te
     Beste parade noensinne
     Stilfull åpning
     Oppladning i kjent stil
     SAKMIL slo seg selv
     Kraftig tilbakeslag
     Rykter & Rauaraddel

    Uke 30, 2003:
    Hele denne uken

     Tentamen vel bestått
     Flere fikk julibukker på besøk
     Yrende folkeliv på Kvadrat
     Effektiv maledugnad på Bogafjell
     Knapp årsbeste på puben
     Klar til Gladmat for fjerde gang
     Rykter & Rauaraddel