SAKMILs hovedsideSAKMIL-nyheteneInformasjon og historikkSAKMILs beryktede ordlisteThe SAKMIL GalleryGjestebokSkriv til SAKMIL! Navigasjonsmeny
Topp
Uke 38, 2013 Nyheter
 RT

SAKMIL-nyhetene kom med sin siste utgave mandag 28. oktober 2013. Denne siden vil ikke lenger bli oppdatert.
Takk til alle lesere som har bidratt til å holde hjulene i gang de siste 17 årene!

20 år med SAKMIL: SAKMIL roet seg ned på topp

SAKMIL 20 år logo
2005 - 2006: Etter å hatt det til dels svært travelt gjennom de første årene av det nye årtusenet, ble det en litt roligere periode for SAKMIL i årene 2005-2006. Trommestuntgruppen var fortsatt et kjent syn mange steder, men valgte heller å konsentrere seg om de større oppdragene enn allslags geriljaoppdrag.

Til mange Securitas-vakters store fortvilelse, var og er SAKMIL fortsatt en hit på mange kjøpesentre. Ikke minst i åpningsfasen har det vært populært med trommestunt, og da kjøpesenteret M44 på Bryne åpnet i 2005 var SAKMIL selvsagt på plass. Senere har det blitt mange turer på kryss og tvers her inne. Samme år feiret også Bryne Torgsenter sitt femårsjubileum, og siden SAKMIL hadde åpnet også dette senteret ble det selvsagt et gjensyn på jubileumsfesten.

SAKMIL åpner Gladmat
SAKMIL, for anledningen med nr 900 Holtan på lur, åpnet Gladmat i 2006 med en forrykende Dass-lokk. Dette var SAKMIL sitt siste Gladmat-år, uten at det hadde noe med denne opptredenen å gjøre.

Gladmat var også stort på denne tiden, og både i 2005 og 2006 var SAKMIL faste gjengangere i Stavanger-gatene på denne festivalen. Dette var imidlertid de siste to årene SAKMIL spilte på Gladmat, og hovedårsaken til dette er økonomiske prioriteringer fra festivalledelsen. Ansvaret for å gi brød og sirkus til folket ble nemlig i større grad lempet over på utstillerne, og SAKMIL spilte dermed på en rekke utesteders regning de siste par årene.

SAKMIL i solnedgang
SAKMIL på kjelvene på Sør-Braut under fotoseansen med Rogalands Avis i oktober 2005.

Igjen figurerte SAKMIL i avisene høsten 2005, etter at Rogalands Avis fant ut at de ville lage en portrettreportasje til sin søndagsutgave. Dette resulterte i spektakulær marsjering på kjelvene på Sør-Braut, og ikke minst fantastiske bilder som kom på trykk i avisen.

Selv om SAKMIL nok i større grad holder med Bryne enn Viking når det handler om fotball, fikk de mørkeblå i nord også besøk da de hadde sponsorfest før seriestarten i 2006. Her fikk blant annet daværende sportsdirektør Egil Østenstad overrakt en splitter ny og meget eksklusiv SAKMIL-boksershorts til stor jubel fra publikum.

Senere samme år slo SAKMIL også noen slag for Kulturkortet for ungdom da dette ble lansert, uten at det hjalp noe særlig. Ordningen med kulturkort ble nemlig nedlagt i 2009.

(16.09.2013 kl 06:00)

 • Hovedside

 • Arkiv
 • Multimedia
 • Søk etter artikler
 • Ja, ke syns du?
 • Tilfeldig artikkel

 • Informasjon
 • Tips oss!

  DENNE UKEN:
  Hele denne uken

   Generalen degradert i egen bryllupsfest
   Aaslandbros rocket folket på Folken
   Våt konsert for parkerte biler
   20 år med SAKMIL: SAKMIL innhentet av lovens lange arm
   20 år med SAKMIL: SAKMIL roet seg ned på topp
   Tett i toppen
   Rykter & Rauaraddel

  Uke 37, 2013:
  Hele denne uken

   Lovende høststart for OGMS
   Varm støtte fra lands og til vanns
   Quizstart i nye omgivelser
   20 år med SAKMIL: SAKMIL kuppet Kongsgård
   Rykter & Rauraddel

  Uke 36, 2013:
  Hele denne uken

   Kor Hoen Travels traff blink i Vilnius
   Medvindsrittet utsatt
   20 år med SAKMIL: Travelt jubileumsår toppet seg med hemmelig feiring
   September-Guinness for OGMS
   Quiz-start på Megleren
   Rykter & Rauaraddel