SAKMILs hovedsideSAKMIL-nyheteneInformasjon og historikkSAKMILs beryktede ordlisteThe SAKMIL GalleryGjestebokSkriv til SAKMIL! Navigasjonsmeny
Topp
Uke 38, 2013 Nyheter
 RT

SAKMIL-nyhetene kom med sin siste utgave mandag 28. oktober 2013. Denne siden vil ikke lenger bli oppdatert.
Takk til alle lesere som har bidratt til å holde hjulene i gang de siste 17 årene!

Generalen degradert i egen bryllupsfest

TUNHEIM: Den dystre, men dog fremadstormende musikeren General Forsamling giftet seg nylig og lørdag kveld var det endelig tid til å feire den store begivenheten med en storslagen bryllupsfest. Dette foregikk i en ombygget løe på Tunheim, og en rekke prominente gjester hadde inntatt de intime lokalene til middag og feiring.

Hovedpersonene selv, nemlig Generalen og hans kone Beate, var imidlertid fraværende i begynnelsen. I stedet kunne gjestene høre trommeslag utenfor lokalene, og like etterpå kom SAKMIL marsjerende inn i velkjent stil. Brudeparet kom marsjerende etter, og fulgte også med da SAKMIL etterhvert tok oppstilling foran forsamlingen.

SAKMIL og Generalen
SAKMIL, General Forsamling og hans kone Beate like før det braker løs på lørdagens bryllupsfest. Så får det heller være med det elendige mobilkameraet.

Fine titler og artistnavn imponerte imidlertid ikke dagens øverstkommanderende hos SAKMIL, Boris Aleksandrov. Under inspeksjonsrunden som fulgte tok han nemlig for seg General Forsamling og degraderte ham i alles påsyn, før han konkluderte med å si at han selv var den eneste generalen her. Det skal her legges til at Boris Aleksandrov normalt bare er nestkommanderende når SAKMIL er på tokt.

Trommestunt og andre ablegøyer fulgte i neste runde, før SAKMIL takket for seg og forsvant like brått som de ankom. Formodentlig ble det også en god bryllupsfest etterpå, med musikk fra Aaslandbros utover kvelden. Degraderingen fra SAKMIL var det neppe noen som tok særlig alvorlig, så General Forsamling skal vi nok fortsette å høre mye om i tiden fremover.

(16.09.2013 kl 06:00)

Aaslandbros rocket folket på Folken

STAVANGER: Forventningene var enorme da Aaslandbros lørdag kveld skulle være hedersgjester i sitt eget femårsjubileum. Jubileumskonserten på selveste Folken i Stavanger hadde nemlig blitt omtalt i brede og vide ordelag lenge før den var en realitet, og folk strømmet selvsagt til i hopetall for å få med seg den store begivenheten. At konserten skulle være samme kveld som Kaizers Orchestra's nest siste dans, til stor ergrelse for enkelte nyhetsredaktører, hindret ikke Aaslandbros i å fylle storsalen på Folken med et feststemt publikum. At et tributeband selger ut denne salen hører absolutt med til sjeldenhetene, men det var nettopp dette som skjedde.

Så ble det da også en sjelden konsert. Hovedpersonene selv, det vil si de tre Aasland-brødrene og KillKenneth, var nemlig forsterket med et solid kobbel av musikervenner som både hver for seg og til sammen forsterket det solide inntrykket. Resultatet ble både imponerende og overveldende, og trolig en av de beste Cash-konserter i verden etter at mannen i svart døde for temmelig nøyaktig 10 år siden.

Aaslandbros på Folken
Fantastisk band, fantastisk lyd, fantastisk stemning og fantastisk publikum på Folken. Alt klaffet for Aaslandbros da de feiret sine 5 første år.

Det meste stemte denne kvelden. Både musikerne, lydteknikerne og også publikum gjorde en formidabel jobb med å gjøre kvelden magisk, og etterpå var det bare superlativer å høre. Aaslandbros feiret seg selv på aller beste vis, og etter dette er listen for fremtiden lagt enda litt høyere. Det skal godt gjøres å toppe dette, men SAKMIL-nyhetene er overbevist om at de klarer det likevel.

Nå venter for øvrig studiojobbing sammen med Olav Larsen de neste par ukene, før sirkuset ruller videre.

(16.09.2013 kl 06:00)

Våt konsert for parkerte biler

KLEPPE: Lørdagskveldens uannonserte konsert med Klepp Hornmusikk utenfor Folkehjelpshuset på Kleppe ble en heller fuktig affære. Siden været var temmelig ustabilt og regnbygene hyppige, stilte korpset seg opp på en lang rekke godt under taket foran ambulansegarasjen. Publikum bestod for det meste av parkerte biler, samt en og annen forbipasserende.

Slik var det i alle fall i begynnelsen av spilleoppdraget på lørdag. Anledningen var at Kverneland Elektriske skulle markere sitt 30-årsjubileum med en storstilt fest, og Hornmusikken var dermed engasjert til å underholde gjestene etterhvert som de ankom festen. Korpset var imidlertid ute i god tid, og det ble dermed en god runde med musikk før første reelle gjest ankom lokalene.

Klepp Hornmusikk utenfor Folkehjelpshuset
Lett fuktig lørdagsvær gjorde at Klepp Hornmusikk trakk seg inn under taket utenfor Folkehjelpshuset på Kleppe. Marsjer og svisker ble servert til et publikum som stort sett bestod av parkerte biler.

Dette gjorde imidlertid ingenting for de fremmøtte musikerne i full uniform. Humøret og spillegleden var nemlig på topp, og alle gledet seg over den sjeldne muligheten til å spille gjennom marsj- og sviskerepertoaret.

Gjestene begynte også å dukke opp etterhvert, og både rådmannen og ordføreren ble observert da klokken tikket mot 19 og konsertavslutning. Formodentlig ble det også en fin jubileumsfest med både velvalgte ord og god stemning.

(16.09.2013 kl 06:00)

20 år med SAKMIL: SAKMIL innhentet av lovens lange arm

SAKMIL 20 år logo
KÅSEN, 20. AUGUST 2005: At SAKMIL og diverse vekterselskaper, og da særlig Securitas, ikke alltid har vært de beste vennene er ikke noe nytt. Lovens virkelige beskyttere, selveste Politiet, har SAKMIL imidlertid hatt et langt bedre forhold til.

Det ble likevel lett dramatisk da SAKMIL var ute på oppdrag en vakker augustkveld i 2005. Ved det som dengang het riksveg 44, på Kåsen like nord for Bryne, hadde tre politikvinner stilt seg opp til belte- og mobilkontroll da SAKMIL kom kjørende i den legendariske Plenkrutt-bilen. Kveldens sjåfør var Nodi, mens Boris Aleksandrov var med i rollen som belteløs forsetepassasjer.

Plenkrutt-bilen måtte dermed vinkes til siden og stoppes, mens Boris gjorde store anstrengelser for å få på seg beltet før bilen skulle kontrolleres. Dette var ikke spesielt vellykket, for beltet hang seg både opp og satt seg fast, og den tilstedeværende politikvinnen kunne dermed ta seg en hel runde rundt bilen før beltet endelig var på.

Nodi og politiet
Sjåfør Nodi og resten av SAKMIL fikk seg et lattermildt møte med politiet denne augustkvelden i 2005.
- Har du fått på deg beltet nå, var åpningskommentaren før synet av 4 SAKMIL-medlemmer i full uniform åpenbarte seg.

Til tross for et forelegg på 750 kroner forløp hele hendelsen i en munter og god tone, og SAKMIL ble raskt en stor attaksjon for de andre politikvinnene på stedet. En liten stund lot de kontroll være kontroll, og ville heller inspisere innholdet i Plenkrutt-bilen.

Da det i tillegg viste seg at den ene hadde vært brudens forlover i et bryllup der SAKMIL spilte to uker tidligere, ble det enda mer lattermildt. Hun benyttet også sjansen til å skryte av Litle-Stores allerede vidgjetne takk-for-maten-tale.

SAKMIL tilbudte seg forøvrig å spille på politiets julebord, før de ble ønsket god tur videre etter nærmere 10 minutter med munter passiar.

(16.09.2013 kl 06:00)

20 år med SAKMIL: SAKMIL roet seg ned på topp

SAKMIL 20 år logo
2005 - 2006: Etter å hatt det til dels svært travelt gjennom de første årene av det nye årtusenet, ble det en litt roligere periode for SAKMIL i årene 2005-2006. Trommestuntgruppen var fortsatt et kjent syn mange steder, men valgte heller å konsentrere seg om de større oppdragene enn allslags geriljaoppdrag.

Til mange Securitas-vakters store fortvilelse, var og er SAKMIL fortsatt en hit på mange kjøpesentre. Ikke minst i åpningsfasen har det vært populært med trommestunt, og da kjøpesenteret M44 på Bryne åpnet i 2005 var SAKMIL selvsagt på plass. Senere har det blitt mange turer på kryss og tvers her inne. Samme år feiret også Bryne Torgsenter sitt femårsjubileum, og siden SAKMIL hadde åpnet også dette senteret ble det selvsagt et gjensyn på jubileumsfesten.

SAKMIL åpner Gladmat
SAKMIL, for anledningen med nr 900 Holtan på lur, åpnet Gladmat i 2006 med en forrykende Dass-lokk. Dette var SAKMIL sitt siste Gladmat-år, uten at det hadde noe med denne opptredenen å gjøre.

Gladmat var også stort på denne tiden, og både i 2005 og 2006 var SAKMIL faste gjengangere i Stavanger-gatene på denne festivalen. Dette var imidlertid de siste to årene SAKMIL spilte på Gladmat, og hovedårsaken til dette er økonomiske prioriteringer fra festivalledelsen. Ansvaret for å gi brød og sirkus til folket ble nemlig i større grad lempet over på utstillerne, og SAKMIL spilte dermed på en rekke utesteders regning de siste par årene.

SAKMIL i solnedgang
SAKMIL på kjelvene på Sør-Braut under fotoseansen med Rogalands Avis i oktober 2005.

Igjen figurerte SAKMIL i avisene høsten 2005, etter at Rogalands Avis fant ut at de ville lage en portrettreportasje til sin søndagsutgave. Dette resulterte i spektakulær marsjering på kjelvene på Sør-Braut, og ikke minst fantastiske bilder som kom på trykk i avisen.

Selv om SAKMIL nok i større grad holder med Bryne enn Viking når det handler om fotball, fikk de mørkeblå i nord også besøk da de hadde sponsorfest før seriestarten i 2006. Her fikk blant annet daværende sportsdirektør Egil Østenstad overrakt en splitter ny og meget eksklusiv SAKMIL-boksershorts til stor jubel fra publikum.

Senere samme år slo SAKMIL også noen slag for Kulturkortet for ungdom da dette ble lansert, uten at det hjalp noe særlig. Ordningen med kulturkort ble nemlig nedlagt i 2009.

(16.09.2013 kl 06:00)

Tett i toppen

SANDNES: Etter den andre quizkvelden på Megleren denne høsten begynner det nå å tegne seg et mønster. Til forveksling kan resultatlisten ligne på samme liste på et tilfeldig valgt tidspunkt i tidligere quizsesonger, men det er tett i toppen. Sterk innsats fra Naked Men Singing på onsdag gjorde at forspranget Labbetøs hadde ble krympet kraftig inn, og det skiller nå bare ett poeng mellom de to tetlagene.

Også videre nedover på listen er det jevnt, og det er de veletablerte lagene som gjør det best. Unntaket her er kanskje relativt ferske Queens Park Strangers, som etter to quizonsdager har kommet godt i gang med høstsesongen.

Det var ellers 10 lag som stilte på quiz denne onsdagskvelden, men med noen utskiftninger fra forrige gang. Resultatene i listen under er SAKMIL-nyhetenes egne tall og omfatter bare de lagene som har deltatt på begge høstens runder.

Megler-quizen, resultat september:
Labbetøs 77
Naked Men Singing 76
Fasiten 67
Hjørnet 66
Queens Park Strangers 64
Sandnes Ølklubb 62
Halvsøstrene 61
Newton & De 59.5
Revygjengen 31

(16.09.2013 kl 06:00)

Rykter & Rauaraddel

 • RockePolitiet har lite å sette fingeren på etter helgens innsats på Folken. Hva Rockometeret angår, har Knut Engelsgjerd nå igjen befestet sin stilling som den absolutte ener etter heftig gitarspilling, og selv ikke store anstrengelser fra mange av de andre på scenen kan ro(c)kke ved dette.

 • Kaizers Orchestra har egentlig aldri vært innenfor RockePolitiets dekningsområde, men også her meldes det om til dels ville tilstander i helgen. Konsertserien "Siste Dans" ble avsluttet med det som trolig var bandets siste konsert noensinne på lørdag, og terningkastene har nesten unisont landet på sekseren. SAKMIL-nyhetene fikk med seg den nest siste dansen i DNB Arena, og terning-sekseren er soleklar og velfortjent. Takk for alt, Kaizers Orchestra.

 • Klepp Hornmusikk fortsetter sine lørdagskonserter allerede nå til helgen, når Verdenslandsbyen på Klepp får besøk av korpset. Klepp Rådhus er nemlig åstedet for en flott og multikulturell konsert lørdag kveld, der blant annet norsk og afrikansk folkemusikk møtes i et sjeldent fellesnummer.

  (16.09.2013 kl 06:00)

 • Hovedside

 • Arkiv
 • Multimedia
 • Søk etter artikler
 • Ja, ke syns du?
 • Tilfeldig artikkel

 • Informasjon
 • Tips oss!

  DENNE UKEN:
  Hele denne uken

   Generalen degradert i egen bryllupsfest
   Aaslandbros rocket folket på Folken
   Våt konsert for parkerte biler
   20 år med SAKMIL: SAKMIL innhentet av lovens lange arm
   20 år med SAKMIL: SAKMIL roet seg ned på topp
   Tett i toppen
   Rykter & Rauaraddel

  Uke 37, 2013:
  Hele denne uken

   Lovende høststart for OGMS
   Varm støtte fra lands og til vanns
   Quizstart i nye omgivelser
   20 år med SAKMIL: SAKMIL kuppet Kongsgård
   Rykter & Rauraddel

  Uke 36, 2013:
  Hele denne uken

   Kor Hoen Travels traff blink i Vilnius
   Medvindsrittet utsatt
   20 år med SAKMIL: Travelt jubileumsår toppet seg med hemmelig feiring
   September-Guinness for OGMS
   Quiz-start på Megleren
   Rykter & Rauaraddel