SAKMILs hovedsideSAKMIL-nyheteneInformasjon og historikkSAKMILs beryktede ordlisteThe SAKMIL GalleryGjestebokSkriv til SAKMIL! Navigasjonsmeny
Topp
Uke 5, 2011 Nyheter
 RT

SAKMIL-nyhetene kom med sin siste utgave mandag 28. oktober 2013. Denne siden vil ikke lenger bli oppdatert.
Takk til alle lesere som har bidratt til å holde hjulene i gang de siste 17 årene!

Andektig publikum forført av Alveland

BRYNE: Dikteren Arne Garborg har vært sentral i det meste som har foregått på Bryne den siste uken, i anledning at det nå er 160 år siden han ble født. Med ulike markeringer har Garborg blitt hedret som aldri før, og blant alt som skjedde var også konserten med gruppen Alveland på Thime Station torsdag kveld.

Den kjente Stengt-vokalisten Håkon B. Hansen, i sin tid omtalt som Bingo-Håkon, er sentral i Alveland. Bandet har puslet med litt av hvert de siste årene, med et hovedfokus på jærske viser og folketoner. På sikt er målet å komme ut med plate, men allerede torsdag kveld kunne 3 av Alveland-musikerne presentere et rent Garborg-program på Stationen. På tross av sin beskjedne besetning kunne denne gjengen by på stort mangfold og variasjon.

Alveland
Alveland, med Håkon B. Hansen i spissen, leverte en flott konsert på Thime Station torsdag kveld.
Foto: Erling Dagsland

Håkon fikk utfolde seg som vokalist og pianist i bandet, som ellers trakterte både trekkspill, vanlig klarinett, bassklarinett og klokkespill. Med tekster om Garborgs Jæren fenget de publikum gjennom en flott konsert, og med den fremtidige plateutgivelsen i bakhodet lover dette godt.

Det var godt med folk på Stationen til en torsdag kveld å være, og blant publikum ble minst en Pater (Pollestad, red.anm.) observert. Han ble kanskje selve symbolet på at stemningen denne kvelden nok var noe mer andektig enn den pleier å være på Thime Station. Blant det noe mer overraskende publikummet var hele gjengen fra bandet Phoenix Foundation, som nå visstnok skal vurdere å legge MacGyver til side til fordel for Garborg og Grieg.

Alveland på sin side jobber altså med plateutgivelse, og denne skal ikke være så langt unna. Dermed kan det være duket for mer jærsk lyrikk av både Garborg og andre, noe som absolutt kan være verdt å få med seg.

(31.01.2011 kl 06:00)

Rocker forsterker roverne

BRYNE: Det er fortsatt nesten to uker igjen til Irsk Aften på Bryne, men tiden begynner å renne ut for dem som vil sikre seg en plass på det populære arrangementet. Onsdag 9. februar er siste frist for å melde seg på til såkalt full pakke, som inkluderer både mat, konsert og andre festligheter.

Hans Panzer
Hans Panzer i kjent stil. Nå skal han også rocke opp Irsk Aften.
Fra før av er det kjent at årets irske aften kan by på en rekke gjester. Til å varme opp publikum spiller countryinspirerte Roadhouse fra Vigrestad, som tross tidligere meldinger på SAKMIL-nyhetene fortsatt ligger i Hå og ikke i Danmark. Fra Danmark kommer derimot sekkepipespilleren Jesper, som garantert kommer til å ta Bryne Mølle med storm.

Enda mer stormfullt blir det imidlertid når den siste gjesten dukker opp. Nylig ble det nemlig kjent at Hans Panzer, den ølinteresserte og kompromissløs Skambankt-gitaristen, blir med som forsterkning sammen med Sinclair & the Rovers. Med sin såkalte bånn-gass-gitar er det dermed duket for til nå ukjente irske riff og rytmer på Irsk Aften.

Informasjon om hvordan man bestiller plass på Irsk Aften finnes på rovernes egne hjemmesider.

Aktuelle linker

  • Sinclair & the Rovers

    (31.01.2011 kl 06:00)

  • Vinteravslutning for OGMS

    SANDNES: Til tross for sin særdeles mørke fremtoning, symbolisert ved det nesten svarte Guinness-ølet, består Guinnessbevegelsen Odd Grythe Memorial Society (OGMS) stort sett av folk som elsker sommer, sol og varme. Dermed er det på tide å si farvel til vinteren snart, og dette gjøres førstkommende lørdag på Megleren Øl- og Vinstue.

    Etter turbulens og lettere forvirring rundt årets første OGMS-møte er det nå ingen tvil om at bevegelsen vender tilbake til sine røtter på Megleren. Det ventes faktisk ingen overraskelser i det hele tatt denne gang, og dermed er det møtestart klokken 15:30 som alltid.

    OGMS februar 2010
    Slik fortonte februar-samlingen til OGMS seg i fjor. Også da startet møtet utendørs på røyketerrassen, men den da strenge vinterkulden gjorde at forsamlingen flyttet innendørs.

    Mange vil nok imidlertid mene at den første helgen i februar var vel tidlig å si farvel til vinteren, men faktum er at februar regnes som den siste vintermåneden. Metereologisk er det enda bedre fundamentert, siden det i snitt aldri forekommer vinter på Sandnes. En lang høst går nemlig over i vår i månedsskiftet januar/februar.

    OGMS starter derfor som alltid med friskt mot på terrassen i andre etasje på Megleren, på det som blir det siste offisielle møtet her før Dublin-utflukten i mars.

    (31.01.2011 kl 06:00)

    Fasiten hadde endelig fasiten

    SANDNES: Det tidligere storvinnende quizlaget Fasiten har lenge utmerket seg ved å være nest best når det gjelder, men onsdag kveld var laget komplett og sansene skjerpet. Kombinert med passende spørsmål førte dette endelig til rundeseier for laget, som med det sikret sin første gratisrunde i baren i 2011.

    Onsdagskveldens første quizomgang ble også vunnet med klar margin foran det nye og relativt lite kjente laget Labbetøs. Det er altså ikke bare nakne menn som sprader rundt i vinnerkulissene.

    Kveldens andre omgang var reservert et annet av de veletablerte lagene på Megler-quizen. Også her var seieren klar, og tilfalt Halvsøstrene som endelig kunne juble over å sette alle andre grundig på plass. Også her blandet imidlertid Labbetøs seg inn i tetsjiktet, og ga bud om fortsatt sterk konkurranse i Megler-quizen. Her bommet Fasiten såpass grovt på enkelte spørsmål at de havnet midt på treet resultatmessig.

    De to andre lagene som har hevdet seg høyt på listene i det siste, Hjørnet og Naked Men Singing, var ikke helt i form denne kvelden. Dermed falt særlig Hjørnet nedover på resultatlistene, mens det ikke var så farlig for Naked Men Singing. Sterk innsats tidligere i år har plassert dette laget solid på toppen av sammendraget.

    SAKMIL-nyhetene har dessverre ikke helt oversikten over eksakte poengsummer, men mye tyder på at Naked Men Singing knep månedspremien for januar, og dermed også fortsatt leder halvårssammendraget. På onsdag ruller sirkuset videre.

    (31.01.2011 kl 06:00)

    Rykter & Rauaraddel

  • SAKMIL-nyhetene har helt siden starten i 1996 kommet ut hver mandag, og har således blitt et viktig mandagsrituale for mange mennesker. Noen opererer imidlertid med flere mandager i uken, og da blir det unektelig kluss i regnskapet. SAKMIL-nyhetene tar derfor intet ansvar for ikke å ha kommet med ferske nyhetsoppdateringer på fredag, da det egentlig var mandag.

  • En lettere forvirret, frustrert og anonym båteier fra Strondavika skal mandag ha uttrykt stor bekymring for hvor det ble av de ellers så pålitelige SAKMIL-nyhetene. Etter et par e-poster til uskyldige tredjepartspersoner ble det imidlertid oppklart at det ikke var mandag, men fredag. Den naturlige konklusjon var derfor at han også kunne bevilge seg to fridager etter mandagen, det vil si på lørdag og søndag.

  • Det meldes at enkelte lesere av SAKMIL-nyhetene til tider sliter med kompliserte ordspill og godt innpakkede budskap i diffuse setninger i nyhetsartikler. Dersom det skulle være noen tvil, kan det imidlertid opplyses at denne utgaven av SAKMIL-nyhetene er tidfestet til uke 5 i 2011, og ble publisert klokken 06:00 mandag 31. januar 2011. Årstallet skrives også som MMXI i romertallsystemet. Det var for øvrig ingen skjulte budskap i denne artikkelen.

  • I Strondavika skal ellers Vandrefestivalen 2011 arrangeres, nærmere bestemt lørdag 25. juni. Selv om dette ennå ligger godt frem i tid, er en hurtigarbeidende komitè forlengst nedsatt for å sørge for et godt arrangement. Det er ventet at mer informasjon sniker seg ut i månedene fremover.

    (31.01.2011 kl 06:00)

  • Hovedside

  • Arkiv
  • Multimedia
  • Søk etter artikler
  • Ja, ke syns du?
  • Tilfeldig artikkel

  • Informasjon
  • Tips oss!

    DENNE UKEN:
    Hele denne uken

     Andektig publikum forført av Alveland
     Rocker forsterker roverne
     Vinteravslutning for OGMS
     Fasiten hadde endelig fasiten
     Rykter & Rauaraddel

    Uke 4, 2011:
    Hele denne uken

     Hornmusikken overtar Kaizers-marimba
     Det stig av Stationen eit alveland...
     Nytt sprekt fullmåneår
     Nakent i teten
     Rykter & Rauaraddel

    Uke 3, 2011:
    Hele denne uken

     Blikket mot 80-tallet
     Irsk Aften i sikte
     Hjørnet fosset videre
     Kor Hoen Travels i rute
     Rykter & Rauaraddel