SAKMILs hovedsideSAKMIL-nyheteneInformasjon og historikkSAKMILs beryktede ordlisteThe SAKMIL GalleryGjestebokSkriv til SAKMIL! Navigasjonsmeny
Topp
Uke 4, 2011 Nyheter
 RT

SAKMIL-nyhetene kom med sin siste utgave mandag 28. oktober 2013. Denne siden vil ikke lenger bli oppdatert.
Takk til alle lesere som har bidratt til å holde hjulene i gang de siste 17 årene!

Hornmusikken overtar Kaizers-marimba

KLEPP: Klepp Hornmusikk har lenge hatt en av distriktets best utstyrte slagverk- og rytmeseksjoner, med det meste av tenkelige og utenkelige instrumenter i samlingen. Alt fra det vakreste fuglekvitter til det dypeste tordenskrall kan fremkalles fra den bakerste rekken i korpset, men også på den mer melodiøse siden er ustyret i orden. Rørklokker, vibrafon, xylofon og klokkespill representerer nesten hele den melodiske slagverkfamilien, men selve rosinen i pølsa har manglet. Klepp Hornmusikk har nemlig ingen marimba.

Nå er dette ikke lenger sant, etter at Hornmusikken torsdag kveld sikret seg en marimba fra overgangsmarkedet. Det er heller ikke en hvilken som helst marimba det er snakk om, men instrumentet som Kaizers Orchestra har brukt både på plateinnspillinger og konserter de siste årene. Her har den fått vist seg frem for store publikumsmasser, og kan vel uten sammenligning sies å være det mest rocka instrumentet Hornmusikken noensinne har fått hånd om.

Kaizers Orchestra
Kaizers Orchestra i aksjon under Jærnåttå på Bryne i 2008. Marimbaen, som nå Klepp Hornmusikk har overtatt, er godt synlig i bakgrunnen.

Marimbaen forbindes imidlertid ikke først og fremst med rock, men gjerne med jazz og latinamerikanske eller afrikanske rytmer. Det var derfor et ganske originalt påfunn at Kaizers Orchestra lot nettopp dette instrumentet ha en dominerende rolle på platen "Maskineri" og dermed tydeliggjorde sin særpregede musikkstil ytterligere. En marimba er i utseende og utførelse ganske lik en xylofon, med staver av tre eller kunststoff, men er større og normalt stemt en oktav lavere enn xylofonen. Den har også en helt unik klang som gjør den til noe et av de grommeste instrumentene i hele slagverkfamilien.

Nå har marimbaen fra Kaizers Orchestra funnet sitt nye hjem hos Klepp Hornmusikk, og den vil helt sikkert bli mye både sett og hørt på konserter fremover.

(24.01.2011 kl 06:00)

  • Hovedside

  • Arkiv
  • Multimedia
  • Søk etter artikler
  • Ja, ke syns du?
  • Tilfeldig artikkel

  • Informasjon
  • Tips oss!

    DENNE UKEN:
    Hele denne uken

     Hornmusikken overtar Kaizers-marimba
     Det stig av Stationen eit alveland...
     Nytt sprekt fullmåneår
     Nakent i teten
     Rykter & Rauaraddel

    Uke 3, 2011:
    Hele denne uken

     Blikket mot 80-tallet
     Irsk Aften i sikte
     Hjørnet fosset videre
     Kor Hoen Travels i rute
     Rykter & Rauaraddel

    Uke 2, 2011:
    Hele denne uken

     Vakkert nyttår i rådhuset
     Banken ble til rådhus
     Engler på eksklusiv vinsmaking
     Hjørnet rett til topps
     Rykter & Rauaraddel