SAKMILs hovedsideSAKMIL-nyheteneInformasjon og historikkSAKMILs beryktede ordlisteThe SAKMIL GalleryGjestebokSkriv til SAKMIL! Navigasjonsmeny
Topp
Uke 30, 2003 Nyheter
 RT

SAKMIL-nyhetene kom med sin siste utgave mandag 28. oktober 2013. Denne siden vil ikke lenger bli oppdatert.
Takk til alle lesere som har bidratt til å holde hjulene i gang de siste 17 årene!

Tentamen vel bestått

KLEPPE: Det nærmer seg avreise for WarszawaPakten Rundt (WPR), del 2, som går til Moskva og St. Petersburg. De fleste formaliteter er forlengst i orden, og det seks mann store reisefølget er i praksis klar til avreise når som helst. Det er likevel en drøy uke igjen til WarszawaPaktKameratene (WPK) setter seg på flyet med Helsinki som første reisemål.

WPK stiller slett ikke uforberedt til reisen. Gjennom en rekke temasamlinger har gruppen satt seg inn i både historiske fakta om det som en gang var Sovjetunionen, og også skikk og bruk i kjempelandet der øst har blitt nøye innstudert.

Tre medlemmer av WPK har også hatt æren av å delta på WPR del I, og ble noen erfaringer rikere også her. Også en rekke effekter fra Warszawapakt-tiden ble innkjøpt, deriblant to komplette uniformer til Kamerat Oljeski og Kamerat Borgiskij. Disse ble behørig fremvist for første gang på fredag, da WPK avholdt tentamen før avreise.

Vodkatentamen
En lykkelig Kamerat Oljeski, som fortsatt har noen uker igjen til sin fødselsdag, prøver ut den nye kazooen han nettopp har fått av Kamerat MacIdarchki, sammen med en balalaika.

Før tentamen kom i gang ble det avholdt en uformell oppladning på en terrasse i Markvegen, og her fikk Kamerat Oljeski for andre gang på kort tid markert at han snart fyller året. Kamerat MacIdarchki hadde nemlig sørget for sin egen gave - en kvalitets-kazoo fra Jæren Musikk.

Overrekkelse av kursbevis
Kamerat Oberst Borgiski og Kamerat Oberstløytnant Oljeski overrekker Kamerat Runechki kursbevis for bestått tentamen.
Tentamen markerte forøvrig slutten på en lang rekke samlinger, og skulle teste deltakernes evner til å besøke Russland. Særlig fryktet er vodka-ritualene hos russerne, men alle reisedeltakerne skal nå være godt rustet til dette. I alle fall bestod samtlige tentamen, og fikk utdelt sine velfortjente kursbevis og Sovjet-kompendier under en høytidelig seremoni. Unntaket er Kamerat Dørgislav, som ikke var tilstede og derfor må gå opp som privatist på toget fra Helsinki til Moskva.

Også lokale aviser har fattet interesse for WarszawaPakten Rundt og bringer trolig en fyldig reportasje med det første. Avreise for Del 2 er neste tirsdag.

(21.07.2003 kl 06:00)

  • Hovedside

  • Arkiv
  • Multimedia
  • Søk etter artikler
  • Ja, ke syns du?
  • Tilfeldig artikkel

  • Informasjon
  • Tips oss!

    Ukens spørsmål
    Har du hatt julibukker på besøk?
    JaNei

    Vis resultat

    DENNE UKEN:
    Hele denne uken

     Tentamen vel bestått
     Flere fikk julibukker på besøk
     Yrende folkeliv på Kvadrat
     Effektiv maledugnad på Bogafjell
     Knapp årsbeste på puben
     Klar til Gladmat for fjerde gang
     Rykter & Rauaraddel

    Uke 29, 2003:
    Hele denne uken

     Ny suksess i byen
     Sommerbryllup vel overstått
     Ny zip-off til WPR
     Stabilt, men varierende
     SAGMIL i aksjon på Bryne
     Ny årsbeste
     Rykter & Rauaraddel

    Uke 28, 2003:
    Hele denne uken

     Akevittsirkus på tribunen
     SAKMIL tar Ein te!
     Med Hawaii-skjorte til legevakten
     BursdagsBataljonen overrasket manager-mor
     Jevn konkurranse
     Beste pubmøte så langt
     Årsbeste på stranden
     Rykter & Rauaraddel