SAKMILs hovedsideSAKMIL-nyheteneInformasjon og historikkSAKMILs beryktede ordlisteThe SAKMIL GalleryGjestebokSkriv til SAKMIL! Navigasjonsmeny
Topp
Uke 30, 2003 Nyheter
 RT

SAKMIL-nyhetene kom med sin siste utgave mandag 28. oktober 2013. Denne siden vil ikke lenger bli oppdatert.
Takk til alle lesere som har bidratt til å holde hjulene i gang de siste 17 årene!

Tentamen vel bestått

KLEPPE: Det nærmer seg avreise for WarszawaPakten Rundt (WPR), del 2, som går til Moskva og St. Petersburg. De fleste formaliteter er forlengst i orden, og det seks mann store reisefølget er i praksis klar til avreise når som helst. Det er likevel en drøy uke igjen til WarszawaPaktKameratene (WPK) setter seg på flyet med Helsinki som første reisemål.

WPK stiller slett ikke uforberedt til reisen. Gjennom en rekke temasamlinger har gruppen satt seg inn i både historiske fakta om det som en gang var Sovjetunionen, og også skikk og bruk i kjempelandet der øst har blitt nøye innstudert.

Tre medlemmer av WPK har også hatt æren av å delta på WPR del I, og ble noen erfaringer rikere også her. Også en rekke effekter fra Warszawapakt-tiden ble innkjøpt, deriblant to komplette uniformer til Kamerat Oljeski og Kamerat Borgiskij. Disse ble behørig fremvist for første gang på fredag, da WPK avholdt tentamen før avreise.

Vodkatentamen
En lykkelig Kamerat Oljeski, som fortsatt har noen uker igjen til sin fødselsdag, prøver ut den nye kazooen han nettopp har fått av Kamerat MacIdarchki, sammen med en balalaika.

Før tentamen kom i gang ble det avholdt en uformell oppladning på en terrasse i Markvegen, og her fikk Kamerat Oljeski for andre gang på kort tid markert at han snart fyller året. Kamerat MacIdarchki hadde nemlig sørget for sin egen gave - en kvalitets-kazoo fra Jæren Musikk.

Overrekkelse av kursbevis
Kamerat Oberst Borgiski og Kamerat Oberstløytnant Oljeski overrekker Kamerat Runechki kursbevis for bestått tentamen.
Tentamen markerte forøvrig slutten på en lang rekke samlinger, og skulle teste deltakernes evner til å besøke Russland. Særlig fryktet er vodka-ritualene hos russerne, men alle reisedeltakerne skal nå være godt rustet til dette. I alle fall bestod samtlige tentamen, og fikk utdelt sine velfortjente kursbevis og Sovjet-kompendier under en høytidelig seremoni. Unntaket er Kamerat Dørgislav, som ikke var tilstede og derfor må gå opp som privatist på toget fra Helsinki til Moskva.

Også lokale aviser har fattet interesse for WarszawaPakten Rundt og bringer trolig en fyldig reportasje med det første. Avreise for Del 2 er neste tirsdag.

(21.07.2003 kl 06:00)

Flere fikk julibukker på besøk

KLEPPE: Julefeiringen er ennå et godt stykke unna, og for de fleste er det nok en god stund siden de sist hadde julebukker på besøk. For julibukkene er det derimot høysesong, og dette fikk flere boliger på Kleppe merke sent fredag kveld.

Julibukk
WarszawaPaktKameratene går julibukk på Anda, med to som minner mistenkelig om Ronald Reagan og selveste Lenin i uniform.

Fra en kjeller i Kleppestemmen, der KillKenneth bor, meldes det om stort oppbud fra en gruppe på seks personer. Med masker, fremmedartede tekstiler, militæruniformer og en rekke eksotiske musikkinstrumenter gikk sangen rundt temaet Runes Mandolin-boogie. KillKenneth selv hadde imidlertid tatt kvelden tidlig, og døren forble stengt for julibukkene. Et par naboer fattet derimot stor interesse for hva slags galskap som foregikk.

Etter dette var det Gillens Slavefarm sin tur til å få besøk av julibukkene. Også her var det mørkt ved ankomst, men kort tid etter ble alle dører åpnet og de seks julibukkene ble invitert inn. Her fortsatte underholdningen en stakket stund, før turen gikk videre til nabohuset på gården, der Tore de France holder hus.

Også han hadde avsluttet fredagskvelden tidlig, og var derfor ikke så veldig lysten på å invitere julibukkene inn. Med en øltønne på hodet viste han imidlertid stor interesse for hva som foregikk, men unnskyldte seg med at han skulle stå tidlig opp.

Det er ikke klart hvordan ideen om julibukker oppstod, men det antas at det hadde noe med en tentamen i Markvegen å gjøre.

Julibukk 2
Tore de France likte musikken, men ville ikke invitere julibukkene inn.

(21.07.2003 kl 06:00)

Yrende folkeliv på Kvadrat

SANDNES: Tirsdag skulle gå inn i historien som en av årets varmeste dager, og kunne by på sol og nærmere 30 grader i skyggen. Likevel valgte mange å tilbringe denne flotte sommerkvelden på kjøpesenteret Kvadrat, der sommersalget åpnet samme dag, og det var utlyst nattåpent.

Dixie på Kvadrat
Dixie-gruppen sørget for livlig musikk ulike steder på Kvadrat.

Kanskje var det utsiktene til flott og frisk musikalsk underholdning som trakk dem dit. I alle fall var flere lokale aktører i sving utover kvelden, og sørget for å spre god stemning til handlende over hele kjøpesenteret. Dixie-gruppen fra Orstad Storband startet showet i 20-tiden og flyttet seg rundt til i alt 4 forskjellige spillesteder. Den friske og sprudlende dixie-musikken gikk rett hjem hos de mange kjøpelystne, og musikerne kunne spe på honoraret sitt med noen få ekstra kroner fra en åpen gitarkasse.

Etter et par timer var det om mulig enda flere handlende på Kvadrat, og dixie-gruppen ga seg for kvelden. Det ble imidlertid ikke stille i gangene av den grunn, siden trommestuntgruppen SAKMIL nå gjorde seg klar til sin runde. Fra samme utgangspunkt som dixie-gruppen startet SAKMIL først med å foreta klesbytte i alles påsyn, før turen gikk rundt i gangene med stuntavspillinger og andre ablegøyer. Til tross for et til tider noe høyt lydnivå visste folk å sette pris på stikkeløft og marsjering slik bare SAKMIL kan.

SAKMIL på Kvadrat
SAKMIL kjøper en hamburger på McDonalds drive-in på Kvadrat.
SAKMIL tok flere runder og hadde til slutt dekket hele kjøpesenteret, inklusive McDonalds sitt drive-in-utsalg på parkeringsplassen. Det ble også en tur innom Clas Ohlson, som blant annet markedsfører SAKMIL sine legendariske hvite hansker.

Da SAKMIL kastet inn årene i 23:30-tiden, var det merkbart mindre folk i butikkene. De fleste hadde nok da handlet fra seg, og samtidig fått med seg inntil tre og en halv time med variert sommermusikk.

(21.07.2003 kl 06:00)

Effektiv maledugnad på Bogafjell

BOGAFJELL: Det er sjelden noe problem å rette på fasaden når man spiller i Klepp Hornmusikk. Dugnadsånden i korpset er som kjent stor, og mange går heller ikke av veien for å ta i et ekstra tak for venner og kjente når det trengs.

Dermed var det et arbeidslag på hele 5 personer som onsdag kveld stilte opp da Anita trengte malehjelp til sin bolig på Bogafjell i Sandnes. Med like mange koster og en god del stiger i sving, gikk det fort unna på de to veggene som skulle males. Faktisk gikk det hele unna langt fortere enn Anita hadde turt å håpe på. Den nordøstlige veggen blir nå bare hetende Nodi-veggen, etter hans innsats i høyden på lange og til dels tilgrisete stiger.
Nodi i stigen
Nodi sørger for at det også blir malt i høyden.

Anita visste forøvrig å sette pris på hjelpen. Like før kveldens aller siste malingsstrøk ble påmalt, fikk Gillen, Nodi, Ole, Børge og Kirsti nemlig servert et utsøkt måltid med marinerte koteletter på terrassen.

God mat
Etter vel overstått malingsdugnad var det tid for utsøkt mat på terrassen. I bakgrunnen den storslåtte utsikten mot Stokkelandsvatnet og store deler av Nord-Jæren.

Maten falt meget godt i smak hos sultne malere, som også kunne nyte en storslått utsikt mot solnedgangen.

Så godt som hele Anitas del av rekkehuset på Bogafjell fremstår nå som malt, men må påføres et ekstra strøk i nær fremtid. Da er nok flere av malingsarbeiderne klare til ny innsats.

(21.07.2003 kl 06:00)

Knapp årsbeste på puben

KLEPPE: Med nye utsikter til rekord gikk femte runde i sommerpubsesongen av stabelen torsdag. Med temperaturer opp mot 32 grader tidligere på dagen var sommerstemningen så avgjort tilstede, selv om kraftige regn- og tordenbyger hadde ført til fallende temperatur utover ettermiddagen.

Med slik sommerlig oppladning og ferietid skulle alt ligge til rette for godt oppmøte på puben Only 1 om kvelden. Likevel så det lenge ut til at årsbeste skulle bli tangert for tredje gang på rad, med 14 godkjente oppmøter rundt stambordet. Til slutt dukket imidlertid også Jonny opp, og sikret ny årsbeste med knappest mulig margin. Dermed ble det altså 15 godkjente oppmøter totalt, noe som bringer det totale oppmøtet opp til 60. Av disse var det 7 kvinner og 8 menn, noe som fører til en enestående likestillingsprosent totalt - 50%.

Magne befinner seg fortsatt alene på oppmøtetoppen med fem godkjente oppmøter, mens Nodi nå er alene om å ha fire oppmøter. Bakover følger det 8 personer med tre oppmøter, 7 med to oppmøter og 13 med ett oppmøte. Dermed har årets sommerpubsesong totalt 30 deltakere, som da i snitt har to oppmøter hver.

På oppmøtelisten torsdag ble følgende notert: Ane, Ole, Nodi, Børge, Anita, Kirsti, Gry, Gillen, Gretha, Iselin, Magne, Ingvild, Erling Dagsland, Arvid Mæland og Jonny.

Det er ventet et noe mer moderat oppmøte på sjette runde i sommerpubsesongen, som foregår på torsdag fra kl 21. Hovedgrunnen er Gladmat-festivalen i Stavanger, der SAKMIL og mange medhjelpere vil holde seg.

(21.07.2003 kl 06:00)

Klar til Gladmat for fjerde gang

STAVANGER: Onsdag går startskuddet for den femte Gladmat-festivalen i Stavanger, og for fjerde gang på rad er SAKMIL en helt naturlig del av festivalen. Trommestuntgruppen sjekker inn på Victoria Hotell torsdag, og holder seg der helt til søndag, fordelt på en suite, to vanlige rom og ett konferanserom.

Før den tid skal SAKMIL imidlertid være med på den høytidelige åpningen onsdag kl 12. Åpningen foretas av fiskeriminister Svein Ludvigsen, og SAKMIL hjelper til på sedvanlig vis. Fra torsdag er det tid for SAKMILs tradisjonelle Gladmat-program, med stadige rundturer i folkemengden med nye og elleville stunt.

Blant årets nykommere er SAKMIL-fanen, som til fulle viser hvordan SAKMIL støtter opp om den lokale bryggerikampanjen. Et stort antall medhjelpere vil ellers sørge for at det blir mye liv og røre underveis.

En selvsagt oppgave er også den store Gladmat-paraden lørdag kl 14. Da blir det garantert god musikk og livlige rytmer gjennom sentrumsgatene, med paradedeltakere i alle tenkelige og utenkelige kostymer.

SAKMIL-nyhetene er selvsagt tilbake med fyldig dekning av begivenhetene neste uke.

Aktuelle linker

  • Gladmat

    (21.07.2003 kl 06:00)

  • Rykter & Rauaraddel

  • Ann Elin og hennes ektemann Knut ble lørdag kl 13:35 foreldre til en "liten" gutt på 4280 g og 53 cm, melder et lykkelig foreldrepar. SAKMIL-nyhetene gratulerer hjerteligst.

  • SAKMIL overrasket lørdag en brud på utdrikningslag i Kleppelunden. Med stil og presisjon imponerte SAKMIL stort for utdrikningslaget, som nettopp hadde kommet i gang.

  • Ferie og spillejobber førte til sterkt redusert oppmøte på Hellestø søndag. Likevel ble det sving på både nett og ball etterhvert, til dels med innlånte spillere fra stranden.

  • Sinclair & the Rovers sørget lørdag kveld for ekstatiske tilstander da de spilte på Kobbasteinen på Randøy. Dette resulterte blant annet i invitasjoner på grilling søndag.

  • Etter flere år har SAKMIL endelig oppdatert store deler av det redaksjonelle innholdet på sine websider. Tiltaket er gjort med tanke på mulig medieomtale i forbindelse med den nært forestående Gladmat-festivalen.

    (21.07.2003 kl 06:00)

  • Hovedside

  • Arkiv
  • Multimedia
  • Søk etter artikler
  • Ja, ke syns du?
  • Tilfeldig artikkel

  • Informasjon
  • Tips oss!

    Ukens spørsmål
    Har du hatt julibukker på besøk?
    JaNei

    Vis resultat

    DENNE UKEN:
    Hele denne uken

     Tentamen vel bestått
     Flere fikk julibukker på besøk
     Yrende folkeliv på Kvadrat
     Effektiv maledugnad på Bogafjell
     Knapp årsbeste på puben
     Klar til Gladmat for fjerde gang
     Rykter & Rauaraddel

    Uke 29, 2003:
    Hele denne uken

     Ny suksess i byen
     Sommerbryllup vel overstått
     Ny zip-off til WPR
     Stabilt, men varierende
     SAGMIL i aksjon på Bryne
     Ny årsbeste
     Rykter & Rauaraddel

    Uke 28, 2003:
    Hele denne uken

     Akevittsirkus på tribunen
     SAKMIL tar Ein te!
     Med Hawaii-skjorte til legevakten
     BursdagsBataljonen overrasket manager-mor
     Jevn konkurranse
     Beste pubmøte så langt
     Årsbeste på stranden
     Rykter & Rauaraddel