SAKMILs hovedsideSAKMIL-nyheteneInformasjon og historikkSAKMILs beryktede ordlisteThe SAKMIL GalleryGjestebokSkriv til SAKMIL! Navigasjonsmeny
Topp
Uke 40, 2010 Nyheter
 RT

SAKMIL-nyhetene kom med sin siste utgave mandag 28. oktober 2013. Denne siden vil ikke lenger bli oppdatert.
Takk til alle lesere som har bidratt til å holde hjulene i gang de siste 17 årene!

Clarinuts knekker lokale nøtter

SANDNES/BRYNE/STAVANGER: Det lokale musikkmiljøet i Sør-Rogaland har mange meninger om klarinetter og instrumentets egenskaper som peisved. Bandet Clarinuts kan imidlertid komme til å endre på disse holdningene, når de nå legger ut på en liten høstturnè på lokale klubber og utesteder.

Denne uken kan Clarinuts oppleves både på Sandnes, Bryne og i Stavanger, anført av klarinettist Vidar Kenneth Johansen. Sammen med et lite stjernelag av lokale musikere, deriblant Banjo-Erlend, tar han for seg musikk fra de store klarinettradisjonene verden over. New Orleans, Martinique, Hellas og Balkan er sentrale områder i så måte, men bandet utelukker heller ikke en svingom fra den norske fjellheimen.

Clarinuts
Clarinuts, her ved (f.v.): Thor Magnus Rovik (trommer), Erlend Aasland (gitar), Vidar Kenneth Johansen (klarinetter), Henning Rød Haugland (tangenter) og Øyvind Grong (bass). Denne uken turnerer de i distriktet.
Foto: Clarinuts

Klassikere fra disse områdene, samt egne låter basert på disse tradisjonene står på programmet, som ellers beveger seg i et sjangerområde mellom jazz, funk, folk og andre stilarter.

Vidar Kenneth Johansen og hans medmusikere har mange imponerende meritter, med bakgrunn i en lang rekke av lokale band og orkestre. Flere av dem har også deltatt på plateinnspillinger med såvel lokale som nasjonale artister. Første spillested er Sandnes Brygge tirsdag klokken 21:00, og dagen etter til samme tid spiller Clarinuts på Thime Station på Bryne. Til slutt inviterer de til lørdagsjazz på Skagen Brygge Hotell i Stavanger, på lørdag klokken 14:00.

(04.10.2010 kl 06:00)

  • Hovedside

  • Arkiv
  • Multimedia
  • Søk etter artikler
  • Ja, ke syns du?
  • Tilfeldig artikkel

  • Informasjon
  • Tips oss!

    DENNE UKEN:
    Hele denne uken

     OGMS kuppet Stationen
     Støttemøter i nord og sør
     Clarinuts knekker lokale nøtter
     Ny spenning i Megler-quizen
     Rykter & Rauaraddel

    Uke 39, 2010:
    Hele denne uken

     OGMS tilbake til Stationen
     Populære gutter tilbake til Blairgowrie
     Jevnt over jevnt
     Queen og 80-tallet til våren
     Rykter & Rauaraddel

    Uke 38, 2010:
    Hele denne uken

     Hornmusikken balsamerte Riga
     Stjernepianist besøkte Riga
     Sommerpub på Anda neste år
     Alt som før på Megler-quizen
     Rykter & Rauaraddel