SAKMILs hovedsideSAKMIL-nyheteneInformasjon og historikkSAKMILs beryktede ordlisteThe SAKMIL GalleryGjestebokSkriv til SAKMIL! Navigasjonsmeny
Topp
Uke 40, 2010 Nyheter
 RT

SAKMIL-nyhetene kom med sin siste utgave mandag 28. oktober 2013. Denne siden vil ikke lenger bli oppdatert.
Takk til alle lesere som har bidratt til å holde hjulene i gang de siste 17 årene!

OGMS kuppet Stationen

BRYNE: Da Guinnessbevegelsen Odd Grythe Memorial Society (OGMS) avholdt månedsmøte på Thime Station i april 2008, ble møtet i ettertid betegnet som ett av de beste i historien, med både godt oppmøte og fantastisk stemning. Da viste protokollen 21 Guinness-Drikkere (GD) og 3 Guinness-Observatører (GO). Den gang ble det også satt ny omsetningsrekord for Guinness på Thime Station.

Nodi på OGMS-møte
Lørdagens OGMS-møte like etter klokken 16:00. Nodi var ikke bare eneste GD så langt, men også den eneste gjesten på hele Thime Station.
Spenningen var derfor stor da OGMS på lørdag var på et nytt gjestemøte på Stationen. Oppslutningen om OGMS har nemlig økt jevnt og trutt de siste årene, og det som var et godt møte i 2008 er i dag et helt normalt møte når det gjelder oppmøtet. Det var derfor med en viss undring at dagens første GD, Nodi, ble sittende alene en god stund i begynnelsen av lørdagens møte. På tross av en litt sen ankomst var han ikke bare første deltaker på dagens OGMS-møte, men også den første gjesten på hele Thime Station.

Han fikk imidlertid selskap etterhvert som tog fra både sør og nord stoppet på Bryne. Senere ankom også en delegasjon med musikere fra Orstad Storband, som hadde vært gjennom flere timer med øving tidligere på dagen. Denne delegasjonen ble senere forsterket med nok en delegasjon fra Orstad Storband, i tillegg til en lang rekke andre deltakere som dukket opp.

Den litt trege starten ble dermed helt udramatisk, og det ble etterhvert fullt både rundt OGMS-bordet og inne på puben. Til slutt viste dagens oppmøtestatistikk hele 28 GD og 2 GO, eller 30 deltakere totalt. Dermed ble årets gjestemøte på Stationen nok en gang ett av de beste i historien, nesten bare overgått av jubileumsmøtet for ett år siden.

OGMS oktober 2010
Godt med folk litt senere på kvelden. Statistikken endte med hele 28 GD og 2 GO til slutt.

Det ble for øvrig ikke meldt om pussige professorspirer eller andre merkelige episoder fra lørdagens møte, men det er på det rene at et helt glass med Guinness ble brukt til å vaske bordduken på et tidlig stadium i møtet. Det er heller ikke klart om Guinness-omsetningsrekorden røk denne gang, men siden flere av de tilstedeværende etterhvert benyttet anledningen til å smake på det rikholdige utvalget av spesialøl på Thime Station, er det nok heller tvilsomt.

I Guinness-drikkende, alternativt oppmøtt rekkefølge ble følgende deltakere registrert på lørdag:

GD: Nodi, Stig, Anne Blond, Quiz-Trond, Jan, Andreas, Anne Mørk, Bergljot, Kristine, JT, Mirijam, Roffe, Ole, Norleif, Linda, Petter, Sissel, Aina, Kjell, Terje, Egil Manglar, Kaffi-Lars, Eivind, Ovesen, Ola Kødd, Gunnar, Ester og Geir.

GO: Børge og Espen.

OGMS har ellers ingen planer om å utvide sin gjestevirksomhet, og det ligger derfor an til at det også neste år blir et utenlandsmøte i Dublin i mars og et gjestemøte på høsten. Utenom dette er møtestedet fortsatt Megleren Øl- og Vinstue, der OGMS møtes til ny innsats lørdag 6. november.

(04.10.2010 kl 06:00)

Støttemøter i nord og sør

ÅGOTNES/ VATNEKROSSEN / STRYN / KRETA: Lørdagens OGMS-månedsmøte ble på sedvanlig vis fulgt fra flere steder i verden. Det ble derfor meldt om flere støttemøter, som denne gang stort sett fordelte seg langs en nord-sør-akse. Med litt godvilje kan også øya Kreta i Middelhavet befinne seg på denne aksen.

OGMS støttemøte på Ågotnes
Det ble meldt om 3 GD, 2 GO og 5 GP fra Ågotnes utenfor Bergen.

Dagens første rapport kom fra Ågotnes utenfor Bergen. Her var en større delegasjon samlet, blant annet for å avholde støttemøte for OGMS. Ikke alle var kvalifisert til å drikke Guinness på dette møtet, mest på grunn av sin heller unge alder. Dermed oppstod begrepet GP, som er en forkortelse for Guinness Potential. Hans, Rune og IH utgjorde dagens 3 GD, mens det også ble meldt om 2 GO og 5 GP.

Øleskap
Orstad Storband har hatt en effektiv øvingshelg, og her kom blant annet Ovesen sitt unike øleskap i fokus.
De neste rapportene var muligens ikke ment som rapporter fra støttemøter, men SAKMIL-nyhetene har god grunn til å tro at det ble inntatt Guinness begge steder. Først ut var en rekke musikere fra Orstad Storband, som hadde rigget seg til med Ovesen sitt fantastiske øleskap i en barnehage i Vatnekrossen. Disse musikerne dukket senere opp på det offisielle møtet på Thime Station. Selv om øleskapet for anledningen nok var fylt med andre ølsorter enn Guinness, går flere rykter ut på at i alle fall Egil Manglar skal ha inntatt en Guinness underveis.

I Stryn i Sogn og Fjordane var det imidlertid skyhøy stemning, om enn ikke med Guinness som hovedfokus. Øl var det derimot nok av, for både fredag og lørdag ble det arrangert Oktoberfest i Stryn. Som musikk fikk publikum servert solide doser med Johnny Cash, signert Aaslandbros som garantert fikk mange fans her på toppen av Vestlandet. SAKMIL-nyhetene har ikke mottatt rapporter som spesifikt inkluderer Guinness, men det ble allerede før avreise til Stryn varslet at et støttemøte ville bli avholdt.

Oktoberfest på Stryn
Aaslandbros skapte stor stemning på Stryn, der over 1000 mennesker var på oktoberfest og fikk servert solide runder med øl og Johnny Cash. Her er Stoffi i aksjon som ølbærer.

Uansett ble Aaslandbros sitt møte med Stryn en stor suksess. Over 1000 publikummere gjorde sitt beste for å skape ville tilstander, med både lederhosen og øl som viktige ingredienser. Det var nesten som om et lite stykke Bayern hadde forvillet seg her inn til Fjord-Norge.

OGMS støttemøte på Kreta
Ståle hadde et enslig støttemøte på Kreta i dårlig lys.
Til slutt tikket det også inn meldinger fra varmere strøk, nærmere bestemt Kreta i Middelhavet. Her hadde den enslige Guinness-entusiasten Ståle rigget seg til med støttemøte, men på grunn av lysforholdene ble det vanskelig både å ta bilde og å se det mørke ølet i glasset. Formodentlig var møtet likevel en stor suksess.

(04.10.2010 kl 06:00)

Clarinuts knekker lokale nøtter

SANDNES/BRYNE/STAVANGER: Det lokale musikkmiljøet i Sør-Rogaland har mange meninger om klarinetter og instrumentets egenskaper som peisved. Bandet Clarinuts kan imidlertid komme til å endre på disse holdningene, når de nå legger ut på en liten høstturnè på lokale klubber og utesteder.

Denne uken kan Clarinuts oppleves både på Sandnes, Bryne og i Stavanger, anført av klarinettist Vidar Kenneth Johansen. Sammen med et lite stjernelag av lokale musikere, deriblant Banjo-Erlend, tar han for seg musikk fra de store klarinettradisjonene verden over. New Orleans, Martinique, Hellas og Balkan er sentrale områder i så måte, men bandet utelukker heller ikke en svingom fra den norske fjellheimen.

Clarinuts
Clarinuts, her ved (f.v.): Thor Magnus Rovik (trommer), Erlend Aasland (gitar), Vidar Kenneth Johansen (klarinetter), Henning Rød Haugland (tangenter) og Øyvind Grong (bass). Denne uken turnerer de i distriktet.
Foto: Clarinuts

Klassikere fra disse områdene, samt egne låter basert på disse tradisjonene står på programmet, som ellers beveger seg i et sjangerområde mellom jazz, funk, folk og andre stilarter.

Vidar Kenneth Johansen og hans medmusikere har mange imponerende meritter, med bakgrunn i en lang rekke av lokale band og orkestre. Flere av dem har også deltatt på plateinnspillinger med såvel lokale som nasjonale artister. Første spillested er Sandnes Brygge tirsdag klokken 21:00, og dagen etter til samme tid spiller Clarinuts på Thime Station på Bryne. Til slutt inviterer de til lørdagsjazz på Skagen Brygge Hotell i Stavanger, på lørdag klokken 14:00.

(04.10.2010 kl 06:00)

Ny spenning i Megler-quizen

SANDNES: Etter at quizlaget Naked Men Singing har kommet desidert best i gang i høstens quizsesong på Megleren Øl- og Vinstue, slo Fasiten hardt tilbake da forrige ukes to omganger ble avholdt på onsdag. Et toppet og skjerpet Fasiten-lag vant begge kveldens omganger, og krympet dermed inn på avstanden opp til tetlaget Naked Men Singing i sammendraget.

Kveldens quiz ble av mange oppfattet som litt vanskeligere enn vanlig, noe som i spesielt første omgang ga store utslag i resultatene. Mens Fasiten på topp fikk 14 poeng, hadde laget IQ på sisteplass bare 2 poeng. De andre lagene fordelte seg et sted midt i mellom, med en spesiell forkjærlighet for tallet 9.

Andre omgang var langt jevnere, men også her var det et stort sprang fra Fasiten sine 23 poeng på topp og ned til sisteplassen på 10 poeng. Det er et tegn på at omgangen bestod av mange finurlige spørsmål med ikke alltid like opplagte svar.

SAKMIL-nyhetene har ikke den fulle og hele oversikten over poengsammendraget så langt, men det er klart at Naked Men Singing vil bli tildelt månedspremien for september etter å ha oppnådd 175.5 poeng så langt. Fasiten følger på plassen bak med sine 168.5 poeng. Det skiller med andre ord 7 poeng mellom første og andre plass så langt.

Spenningen er dermed gjeninnført i quizen, og med ny måned og blanke ark kan mye skje i løpet av oktober. Første mulighet er allerede på onsdag.

(04.10.2010 kl 06:00)

Rykter & Rauaraddel

  • Orstad Storband har altså hatt seminar i helgen, sammen med den eksentriske tsjekkiske trombonisten og komponisten Mojmir Bàrtek. Anledningen er en rekke konserter i slutten av måneden, der storbandet spiller Bàrteks musikk med Bàrtek selv som solist. Konsertene i det storbandet selv omtaler som en storbyturnè, foregår i Stavanger (Sjøhusene) 28. oktober, i Flekkefjord 29. oktober og til slutt på Sandnes lørdag 30. oktober. Da er det lørdagsjazz på Residence.

  • Foreningen AKF (Anti-Knoke-Foreningen) ble stiftet på lørdag, 26 meter over havet. Bakgrunnen skal være enkelte storbandmusikeres forkjærlighet for svineknoker, noe andre skal være sterke motstandere av.

  • Skambankt-gitarist Hans Panzer skal nå ha slått seg opp på ølbrygging, etter å ha fått en dag som bryggerisjef som bursdagsgave. Holmen Nanobryggeri, til vanlig under ledelse av Ovesen. Panzer endte opp med å ville brygge et hybridøl, som skulle være en blanding av stout og IPA (India Pale Ale). Bryggerieier Ovesen skal ha uttrykt en viss skepsis til dette, men har senere skiftet mening. Et forsøkspanel forsøkte i helgen å blande de to øltypene etter at de var ferdigbryggede, noe som ga et bra resultat. Forventingene er derfor store til Panzer sitt brygg, som trolig skal lages i november.

  • Den ølinteresserte Hans Panzer skal for øvrig ha omvendt flere av sine bandkolleger i Skambankt til å bli i litt over middels interessert i øl. Han har derfor flere ganger uttrykt stolthet over sine kolleger når nye ølsorter testes ut.

  • De siste tider er nær, også for SAKMIL-nyhetene. Nyhetene har vært et fast ukentlig innslag på internett siden september 1996, og kommer til å fortsette en god stund til. Det har likevel blitt satt en dato for siste ordinære utgave av SAKMIL-nyhetene, som selvsagt faller på en mandag. Det er imidlertid et tresifret antall uker igjen til denne magiske mandagen inntreffer.

    (04.10.2010 kl 06:00)

  • Hovedside

  • Arkiv
  • Multimedia
  • Søk etter artikler
  • Ja, ke syns du?
  • Tilfeldig artikkel

  • Informasjon
  • Tips oss!

    DENNE UKEN:
    Hele denne uken

     OGMS kuppet Stationen
     Støttemøter i nord og sør
     Clarinuts knekker lokale nøtter
     Ny spenning i Megler-quizen
     Rykter & Rauaraddel

    Uke 39, 2010:
    Hele denne uken

     OGMS tilbake til Stationen
     Populære gutter tilbake til Blairgowrie
     Jevnt over jevnt
     Queen og 80-tallet til våren
     Rykter & Rauaraddel

    Uke 38, 2010:
    Hele denne uken

     Hornmusikken balsamerte Riga
     Stjernepianist besøkte Riga
     Sommerpub på Anda neste år
     Alt som før på Megler-quizen
     Rykter & Rauaraddel