SAKMILs hovedsideSAKMIL-nyheteneInformasjon og historikkSAKMILs beryktede ordlisteThe SAKMIL GalleryGjestebokSkriv til SAKMIL! Navigasjonsmeny
Topp
Uke 10, 2011 Nyheter
 RT

SAKMIL-nyhetene kom med sin siste utgave mandag 28. oktober 2013. Denne siden vil ikke lenger bli oppdatert.
Takk til alle lesere som har bidratt til å holde hjulene i gang de siste 17 årene!

OGMS sikret suksessen

Maling
Rune viste sin støtte til Irland med ansiktsmaling. Det ble ganske fargerikt etterhvert.
DUBLIN, IRLAND: Det ble på mange måter et fargerikt månedsmøte for Guinnessbevegelsen Odd Grythe Memorial Society (OGMS) i Dublin på lørdag. Ikke bare er møtestedet Oliver St. John Gogarty en spesiell fargeklatt i bybildet, men Irland-entusiasten Rune hadde også fått tak i kledelig ansiktsmaling med de irske fargene. Alt dette skulle sette sitt preg på møtet i Irlands hovedstad.

Opprinnelig var det offisielle møtestedet planlagt å være The Quays Bar, men denne puben bestod ikke inspeksjonen som ble foretatt fredag kveld. Dermed ble det altså forflytning til like over gaten.

Det handlet imidlertid ikke bare om lørdagens OGMS-møte. Både fredag og lørdag, og til dels også søndag, var avsatt til ulike gjøremål for reisefølget. I dette inngikk det også et besøk på det kjente Guinness-bryggeriet i Dublin, der selvsagt både utsikten og Guinness ble nytt i toppetasjen. Kylling-Børge var en av dem som hadde vært her før, og han forsøkte å kopiere suksessen med å spørre etter Carlsberg i baren i 5. etasje på bryggeriet. Pussig nok fikk han også dette servert, men det meste ble stående igjen på bordet etterpå.

OGMS i Dublin
Det offisielle OGMS-møtet for mars ble avholdt på Oliver St. John Gogarty midt i hjertet av Temple Bar. Her er noen av de 9 GD på møtet (f.v.): Nodi, Anne Mørk, Gunhild, Kaffi-Lars, Laila og Roffe. De som har godt blikk for detaljene klarer kanskje også å skimte Fiesta-Ole bak gitteret.

Den totale OGMS-delegasjonen i Dublin bestod til slutt av 9 personer, som alle fikk godkjent GD-status på møtet på St. John Gogarty. Innimellom fikk følget også selskap av en større delegasjon damer fra NAV som også var på tur i Dublin, men disse ble aldri en del av selve møtet. Derimot var de tallrike på mikrobryggeriet The Porterhouse, som ble oppholdssted hele lørdagskvelden. Her hadde OGMS også stor suksess i 2007, og pussig nok klarte man å kapre akkurat det samme bordet i ett av hjørnene. Foruten et utall med ølsorter i baren, kunne The Porterhouse også by på fantastisk musikk fra 2 band i løpet av kvelden. Det i seg selv var nesten verdt besøket på stedet.

Guinness vs Carlsberg
Kylling-Børge forsøkte seg på å gjenta suksessen fra en annen gang på Guinness-bryggeriet, da han ba om Carslberg i stedet for Guinness i toppetasjen. Til høyre ser vi hvordan det gikk.

På det offisielle møtet var det altså 9 GD, som i Guinness drikkende rekkefølge ble:

Nodi, Anne Mørk, Laila, Gunhild, Roffe, Fiesta-Ole, Kaffi-Lars, Kylling-Børge og Rune.

Herrene Rune og Børge fra R&B Management gikk forøvrig sine egne veier innimellom, og klarte å få på plass et støttemøte på en annen pub i Dublin før de dukket opp på det offisielle møtet.

(07.03.2011 kl 06:00)

Stort OGMS-engasjement i verden

Anne Blond
Anne Blond var en av dagens OGMS-støttedeltakere på Megleren.

Støttemøte i Syredalen
Wonder-Helge og Store-Litle hyllet OGMS fra Andersen-residensen i Syredalen.
SANDNES/SYREDALEN/OKBO/TJØTTA: Et møte i OGMS går sjelden upåaktet hen, heller ikke når bevegelsen reiser på tur til utlandet. Både Megleren Øl- og Vinstue og Melkebaren på Sandnes ble derfor åsteder for spontane støttemøter utover lørdagen. Det første ble åpnet på Megleren med Anne Blond, Stig og Leif som deltakere, mens det nesten parallelt ble stelt i stand til støttemøte på Melkebaren.

Til slutt ble imidlertid innsatsen samlet til Melkebaren, der følgende ble registrert som GD: Ovesen, Anja, Terje og Kjell. På GO-listen havnet Anne Blond, Stig og Oddvar, men det er god grunn til å tro at disse studerte andre deler av Melkebaren-sortimentet nøye.

Fra snørike Syredalen ble det også meldt om støttemøte, her med brødrene Wonder-Helge og Store-Litle som kjente GD. Dette møtet ble avholdt i Andersen-klanens residens i Syredalen.

Spranget var langt fra her til Okbo i Sør-Korea, der det også ble registrert et støttemøte. Her var det Karl Johnny, Bjørn, Torbjørn, Nino og Quiz-Trond som hadde støttemøte og sørget for at OGMS-møtedagen ble markert også i Asia.

Støttemøte i Okbo
I Okbo, Sør-Korea gikk det for seg da Karl Johnny, Bjørn, Torbjørn, Nino og Quiz-Trond hadde støttemøte.

Tilbake i gamlelandet igjen var det et annet gammelt bryggeri enn Guinness-bryggeriet som var åstedet for ytterligere et støttemøte. På Bryggeriet på Tjøtta utenfor Bryne var det rigget i stand til trippel 40-årsdag, og her stod Aaslandbros for den musikalske underholdningen. Med et skikkelig rockesett, med innslag av bl.a. Frank Zappa og Johnny Cash var stemningen stor da bandet var på scenen. Rammen rundt støttemøtet på Tjøtta var derfor den aller beste.

Støttemøte på Tjøtta
Støttemøte i Bryggeriet på Tjøtta (f.v.): Jørgen, General Forsamling, Stoffi, Banjo-Erlend og KillKenneth.

SAKMIL-nyhetene har ikke fått rapport om flere støttemøter, men regner med at det også ble foretatt møte flere andre steder i verden. Blant annet skal det være nesten sikkert at OGMS sikret seg støtte i Aberdeen.

(07.03.2011 kl 06:00)

Kuppforsøk i FUKK

SANDNES/STAVANGER: Den noe sovende foreningen Forenede Underberg Kork Kolleksjoner (FUKK) våknet plutselig til live igjen i helgen, etter at styreformann Ovesen og hans assistent Terje forsøkte seg på et frekt kuppforsøk. I en oppsiktsvekkende SMS-bulletin ble følgende budskap kringkastet til intetanende korksjonærer:

Grunnet dårlig drift i 2010, deriblant en noe uheldig firmabilordning (72 mod. Rover), er alle tidligere innskudd nedskrevet med 97%, resten vil gå med i gebyr. Korksjonærer som besitter foreningens driftsmidler, som f.eks. kjøretøyer; bees innlevere disse innen en uke.

Ovesen
Ovesen påstår at han nå er valgt til FUKK-formann på livstid.
Dette ble påstått å være referat fra årets generalforsamling, der Ovesen også skal ha blitt valgt til formann på livstid. Generalforsamlingen, som ingen av de større korksjonærene engang hadde hørt om, skal ha hatt dårlig oppmøte, noe som ifølge Ovesen skulle bekrefte korksjonærenes totale mangel på interesse for FUKK.

Storkorksjonærer som var på reise i vestlige strøk karakteriserer dette kuppforsøket som både feigt og umoralsk. I tillegg påpekes det at kjøretøyer i denne sammenhengen burde vært oppført som anleggsmidler heller enn driftsmidler. Den overraskende generalforsamlingen, om den i det hele tatt har funnet sted, er det ingen som fester noen lit til, og de anser derfor ikke helgens dramatiske meldinger som bindende på noen måte.

Inspirert av folkeopprørene i Nord-Afrika kan det derfor nå være på tale med massive demonstrasjoner i Øvre Holmegate, med sikte på å fjerne den onde og lengesittende diktatoren Ovesen fra sin posisjon.

(07.03.2011 kl 06:00)

Hårfin overraskelsesseier til Fasiten

SANDNES: Quizlaget Fasiten har ikke vært så ofte øverst på pallen så langt denne sesongen i Megler-quizen. Det har riktignok blitt noen rundeseiere underveis, men laget er stadig nummer to i det totale sammendraget. På tross av dette har Fasiten levert en svært jevn innsats, og dette var utgangspunktet for onsdagskveldens store overraskelse.

Da quizleder Leif på Megleren skulle gå gjennom månedsresultatene for februar måned oppdaget han nemlig enkelte småfeil i rettingen av de enkelte besvarelsene. Da dette ble rettet opp, fikk det direkte følger for resultatet. Med knappest mulig margin, et halvt poeng, knep Fasiten månedsseieren foran Naked Men Singing.

Dette førte selvsagt til skyhøy stemning rundt Fasiten-bordet, som hadde noe redusert besetning denne onsdagen. Likevel hevdet laget seg bra i første runde, der det nye laget Labbetøs stakk av med en gledelig og overraskende rundeseier. I andre omgang var imidlertid Naked Men Singing tilbake i teten, og vant med komfortabel margin. Dermed økte de også sitt forsprang i halvårssammendraget med 2 poeng mot Fasiten.

SAKMIL-nyhetene kan denne uken ikke bringe oppdaterte sammenlagtresultater, på grunn av teknisk uoppmerksomhet et lite øyeblikk på onsdagskvelden. Det er imidlertid ingen grunn til å tro at rekkefølgen på toppen av halvårslistene er vesentlig endring. For mars måned er det Naked Men Singing som nå leder, med Sandnes Ølklubb like bak. Her kan imidlertid mye fortsatt skje.

(07.03.2011 kl 06:00)

Rykter & Rauaraddel

  • Før helgen sprakk nyheten om hvem som blir solist sammen med Klepp Hornmusikk på Nyttårskonsertene 2012 i januar neste år. Alt tyder på en salig blanding av Melodi Grand Prix og opera, og da har vel de fleste gjettet at det er snakk om Didrik Solli Tangen.

  • Torsdag ble det avholdt kvalifiseringsrunde for quiz-spørreleken QuizDan på Megleren på Sandnes og XO Bar i Stavanger. Det viste seg raskt at spørsmålene her var ganske forskjellige fra de vanlige quizrundene, og resultatene ble også deretter. Fra Megleren gikk blant andre Halvsøstrene og Hjørnet videre til neste kvalifiseringsrunde om to uker.

  • Helgens Dublin-tur markerte starten på en ny epoke for OGMS, en såkalt ogmsiade. Etter å ha vært i Dublin for 4 år siden, og deretter i Aberdeen, Amsterdam og Antwerpen - byer som alle begynner på A, går man nå inn i den fireårige B-ogmsiaden. Neste utenlandsmøte foregår i Ban Chang, Thailand i april neste år, før det blir ytterligere to byer på B i 2013 og 2014. I 2015 vender OGMS nesen tilbake til Dublin igjen.

  • RockePolitiet har kommet i besittelse av bildemateriale som kan ende med å sende Banjo-Erlend helt til bunns på Rockometeret. Etter en god og travel periode skal søvnen nå inntas under en dyne, med Liverpool-sengtøy (fotball, red.anm.), noe paparazzi-bilder også viser. Det jobbes nå med å undersøke om bildene er autentiske.

    (07.03.2011 kl 06:00)

  • Hovedside

  • Arkiv
  • Multimedia
  • Søk etter artikler
  • Ja, ke syns du?
  • Tilfeldig artikkel

  • Informasjon
  • Tips oss!

    DENNE UKEN:
    Hele denne uken

     OGMS sikret suksessen
     Stort OGMS-engasjement i verden
     Kuppforsøk i FUKK
     Hårfin overraskelsesseier til Fasiten
     Rykter & Rauaraddel

    Uke 9, 2011:
    Hele denne uken

     Redningen er nær
     Tyst fra FUKK
     Nordølrittet tar form
     Tettere i toppen
     Rykter & Rauaraddel

    Uke 8, 2011:
    Hele denne uken

     Banjo-Erlend på sløydtime
     Tid for ny ABC-konsert på Bryne
     OGMS-puben er klar
     Hjørnet gjorde rent bord
     Rykter & Rauaraddel