SAKMILs hovedsideSAKMIL-nyheteneInformasjon og historikkSAKMILs beryktede ordlisteThe SAKMIL GalleryGjestebokSkriv til SAKMIL! Navigasjonsmeny
Topp
Uke 2, 2012 Nyheter
 RT

SAKMIL-nyhetene kom med sin siste utgave mandag 28. oktober 2013. Denne siden vil ikke lenger bli oppdatert.
Takk til alle lesere som har bidratt til å holde hjulene i gang de siste 17 årene!

Engler smakte cognac

BRYNE: Internt i Klepp Hornmusikk har det alltid eksistert opptil flere mer eller mindre offisielle grupperinger, og dette har også resultert i utbrytere som for eksempel SAKMIL og Sinclair & the Rovers. De såkalte Englene, som i hovedsak består av folk fra kornett- og trompetgruppen, står imidlertid ikke i umiddelbar fare for å bli eksportert ut av korpset.

Cognac-smaking
Seremonimester Nodi skjenker smaksprøver til et interessert smakspanel. Kveldens utvalg innfelt nederst.
Etter flere år med nyttårskonserter har det også oppstått en tradisjon der Englene samles sent på lørdagskvelden for å gjennomføre seriøse smakstester av ulike brygg. I fjor dreide smakingen seg om eksklusive rød- og hvitviner, men i år var innsatsen konsentrert om cognac. Seks ulike sorter skulle prøvesmakes og vurderes opp mot hverandre, hvorav en riktignok var av fransk opphav, men ikke fra cognac-distriktet: Napoleon VSOP brandy. I det øvrige utvalget var det to utgaver Hennessy (VS og VSOP), og tre varianter med Bache-Gabrielsen (VSOP, XO og 1973 Single Vintage - også den XO og meget sjelden).

Smakspanelet, som ble ledet av seremonimester Nodi med jukselapp, smakte seg gjennom disse fra den antatt minst eksklusive (Napoleon) til den mest sjeldne (B.G. 1973) og kunne konstatere klare smaksforskjeller. Mens betegnelsene V.S. (Very Special), V.S.O.P. (Very Special Old Pale) og XO (Extra Old) først og fremst brukes om cognacens lagringstid på eikefat, er det en utbredt oppfatning blant folk at en V.S. er mye "simplere" enn en XO. Dette er imidlertid mer et spørsmål om smak og behag enn pris og eksklusivitet.

Likevel var det ikke tvil om at smakspanelet foretrakk de rundere og mer elegante cognac-utgavene i denne testen. XO-varientene fra Bache-Gabrielsen ble dermed kåret til den uhøytidelige testens vinnere, men også Hennessy VSOP kom høyt på listen. Generelt var det en markant forskjell mellom cognacene fra Hennessy og Bache-Gabrielsen, der sistnevnte fremstår med en mye mer fremtredende karakter enn de forholdsvis runde Hennessy-variantene.

Englene fortsetter høyst sannsynlig med nye smaksprøver til neste år, da trolig med øl på programmet.

(09.01.2012 kl 06:00)

  • Hovedside

  • Arkiv
  • Multimedia
  • Søk etter artikler
  • Ja, ke syns du?
  • Tilfeldig artikkel

  • Informasjon
  • Tips oss!

    DENNE UKEN:
    Hele denne uken

     Didrik begeistret i rådhuset
     Engler smakte cognac
     Trivelig start på året for OGMS
     Heftig støttevirksomhet for OGMS
     Laks og røre i Orienten
     Hjørnet i føringen fra start
     Rykter & Rauaraddel

    Uke 1, 2012:
    Hele denne uken

     Nedtellingen er i gang
     Riggejobb unnagjort på rekordtid
     Våt OSskar-aften
     Nytt år for OGMS
     Nye quizmuligheter
     Rykter & Rauaraddel

    Uke 52, 2011:
    Hele denne uken

     Di Nærbø håvet inn
     Snart nyttår for Hornmusikken
     Tredelt seier i Megler-quizen
     Takk for i år
     Rykter & Rauaraddel