SAKMILs hovedsideSAKMIL-nyheteneInformasjon og historikkSAKMILs beryktede ordlisteThe SAKMIL GalleryGjestebokSkriv til SAKMIL! Navigasjonsmeny
Topp
Uke 2, 2012 Nyheter
 RT

SAKMIL-nyhetene kom med sin siste utgave mandag 28. oktober 2013. Denne siden vil ikke lenger bli oppdatert.
Takk til alle lesere som har bidratt til å holde hjulene i gang de siste 17 årene!

Didrik begeistret i rådhuset

KLEPPE: Mange fikk seg nok en åpenbaring da de for første gang fikk se og oppleve Didrik Solli-Tangen i Klepp Rådhus denne helgen. Mannen som fremfor alt er kjent gjennom sin norske seier i Melodi Grand Prix, med sangen My Heart Is Yours, fremstod nemlig som en usedvanlig sympatisk og allsidig sanger som var på bølgelengde med sitt publikum fra første øyeblikk.

NYKO 2012 - Didrik Solli-Tangen
Didrik Solli-Tangen imponerte stort sammen med Klepp Hornmusikk og var på bølgelengde med alle fra første øyeblikk.

Nyttårskonsertene til Klepp Hornmusikk har gått for 3 fulle hus i rådhuset denne helgen, og det betyr at nærmere 1200 gjester fikk overvære en storslagen konsert. Det musikalske programmet var særdeles publikumsvennlig denne gang, og den røde tråden lå denne gang i grenselandet mellom klassisk musikk og moderne disko- og popmusikk. Her likte Didrik Solli-Tangen seg svært godt sammen med Hornmusikken, og resultatet begeistret publikum til de grader.

Som den 19. solisten på like mange konserter hadde Didrik Solli-Tangen litt av en historie å leve opp til. Både spennvidden og dyktigheten til forgjengerne har vært enorm, og det var kanskje først da han kom inn på VIP-rommet i rådhuset at han skjønte hvilket sirkus han nå hadde forvillet seg inn i. Didrik føyde seg imidlertid pent inn i "the Hall of Fame" uten nevneverdige problemer.

Første avdeling av årets konsert var først og fremst klassisk inspirert, med et ikke ubetydelig innslag av opera- og operettemusikk. Her kom stemmeprakten til Didrik Solli-Tangen til god nytte, og trampeklappen var allerede på plass fra første nummer av. De rene Hornmusikk-stykkene falt også i god smak, og her lekte orkesteret seg også i det faktisk ikke så tydelige grenselandet mellom klassisk musikk og moderne rytmer. Det var et fornøyd korps, en fornøyd solist og et fornøyd publikum som kunne gå til pause etter en første avdeling som formelig fløy av sted.

NYKO 2012 - Ragnhild og Thor Viggo
Cowboy og cowgirl Thor Viggo og Ragnhild var solister på There's No Business Like Showbusiness - hentet fra musikalen Annie Get Your Gun som settes opp på Klepp i mars.

Det var tid for et lite taktskifte etter pause. Andre avdeling ble innledet med en smakebit fra vårens store musikalprosjekt på Klepp. I mars setter nemlig Klepp Hornmusikk i samarbeid med Vågen videregående skole opp musikalen Annie Get Your Gun i Klepp Rådhus, men allerede nå fikk publikum høre bruddstykker av det som kommer. Stemningen i salen var ikke til å ta feil av, og det lover godt for vårens store satsing.

NYKO2012 - Tore de France
Tore de France spilte på kveldens kanskje merkeligste instrument: En theremin. Den vakte stor åtgaum.

NYKO 2012 - Sigve Ellingsen
Sigve Ellingsen bandt konserten sammen på en løs og ledig måte.
Didrik Solli-Tangen ble etterpå klappet inn til en ny runde, nå med flammende syd-europeisk musikk på programmet. Sviskefaktoren var høy, og sviskene smakte da også ekstra deilig for et sultent publikum. Et lite avbrekk med Tore de France på det høyste spesielle instrumentet Theremin ble det også, før Didrik Solli-Tangen og Klepp Hornmusikk gikk mot den store finalen. Selveste Johan Sebastian Bach, i radbrekket versjon, fikk avslutte årets offisielle program med den opprocka varianten av Toccata i D-moll.

Selvsagt ble det ekstranumre i Klepp Rådhus, og selvsagt måtte Didrik Solli-Tangen fremføre den sangen han aller best huskes for. My Heart Is Yours ble et populært avslutningsnummer, og et storfornøyd publikum hyllet alle aktørene på scenen. Stående applaus var innledningen til den tradisjonelle nyttårshilsenen fra dirigent Arild Mjaaland, og med fyrverkeri ble det faste og siste ekstranummeret Valdresmarsj spilt som den store finalen.

I likhet med sine forgjengere ble også Nyttårskonsertene 2012 en suksesshistorie av de sjeldne. SAKMIL-nyhetene overhørte flere begeistrete kommentarer blant publikum innimellom øktene, og det er ingen tvil om at årets konsert var en stor publikumsvinner. Om ett år, nærmere bestemt søndag 6. januar 2013, smeller nyttårsrakettene igjen i Klepp Rådhus, da for 20. gang.

(09.01.2012 kl 06:00)

  • Hovedside

  • Arkiv
  • Multimedia
  • Søk etter artikler
  • Ja, ke syns du?
  • Tilfeldig artikkel

  • Informasjon
  • Tips oss!

    DENNE UKEN:
    Hele denne uken

     Didrik begeistret i rådhuset
     Engler smakte cognac
     Trivelig start på året for OGMS
     Heftig støttevirksomhet for OGMS
     Laks og røre i Orienten
     Hjørnet i føringen fra start
     Rykter & Rauaraddel

    Uke 1, 2012:
    Hele denne uken

     Nedtellingen er i gang
     Riggejobb unnagjort på rekordtid
     Våt OSskar-aften
     Nytt år for OGMS
     Nye quizmuligheter
     Rykter & Rauaraddel

    Uke 52, 2011:
    Hele denne uken

     Di Nærbø håvet inn
     Snart nyttår for Hornmusikken
     Tredelt seier i Megler-quizen
     Takk for i år
     Rykter & Rauaraddel