SAKMILs hovedsideSAKMIL-nyheteneInformasjon og historikkSAKMILs beryktede ordlisteThe SAKMIL GalleryGjestebokSkriv til SAKMIL! Navigasjonsmeny
Topp
Uke 16, 2012 Nyheter
 RT

SAKMIL-nyhetene kom med sin siste utgave mandag 28. oktober 2013. Denne siden vil ikke lenger bli oppdatert.
Takk til alle lesere som har bidratt til å holde hjulene i gang de siste 17 årene!

SAKMIL i føringen på Walkathon

STAVANGER: Det blir rikelig anledning til å støtte en god sak kun ved hjelp av sine egne føtter til helgen. I Stavanger arrangeres nemlig årets Ecco Walkathon, der skoprodusenten Ecco donerer bort 10 kroner for hver gåtte kilometer. Det gode formålet når Walkathon nå kommer til Stavanger er SOS Barnebyer, og pengene som samles inn skal gå til byggingen av et familiehus i barnebyen Mwanza, Tanzania.

SAKMIL ved Gullfoss
SAKMIL, her i unike omgivelser på Island, støtter opp om Ecco Walkathon i Stavanger på lørdag.

Siden 1999 har over 400 000 deltakere i 7 land gått til sammen over 3.9 millioner km i ulike Ecco Walkathon-arrangementer, og dette har gitt nesten 40 millioner kroner til gode formål, som for det meste omhandler barns oppvekstvilkår, vern av naturen eller sykdomsforebygging. I 2012 arrangeres Walkathon i en rekke byer, og på lørdag kommer det for første gang til Stavanger.

Arrangørene håper på tusenvis av deltakere i den 6 km lange løypa gjennom Stavanger sentrum. Både start og mål er på Domkirkeplassen, og her er det også underholdning for store og små underveis. Den kjente artisten Samsaya byr for eksempel på gratiskonsert etter målgang, og Rune Bjerga er den engasjerte programlederen som skal få opp stemningen blant deltakerne.

Ecco Walkathon
Ecco Walkathon bukter seg 6 km gjennom sentrum i Stavanger, med mange interessante severdigheter underveis.
Foto: Ecco Walkathon

Ute i løypa er det imidlertid trommegalskap det går i. Trommestuntgruppen SAKMIL stiller nemlig opp i kjent stil og drar i gang arrangementet fra Domkirkeplassen. Senere blir det ablegøyer rundt omkring ulike steder i løypa, og det hele avsluttes med trommestunt fra scenen på Domkirkeplassen. SAKMIL stiller selvsagt opp gratis for anledningen og den gode saken.

Ecco Walkathon starter med oppvarming på Domkirkeplassen klokken 10:50, før det blir avmarsj klokken 11:00. Billetter koster kr 50,- for voksne og kr 25,- for barn under 12 år, og kjøpes frem til 20. april på følgende steder:

  • ECCO-butikken i Stavanger
  • Skoringen Stavanger
  • Skoringen Madla Amfi
  • Skagen Fondene

    Eventuelle usolgte billetter selges også på Domkirkeplassen på selve dagen, altså lørdag 21. april. Alle deltakerne får også utlevert et Ecco Walkathon-sett, bestående av en ryggsekk, et armbånd, et eple og en flaske kildevann. SOS Barnebyer mottar altså kr 10,- for hver gåtte kilometer, slik at hver eneste deltaker i teorien genererer 60 kroner til et særdeles godt formål.

    Aktuelle linker

  • Ecco Walkathon Stavanger 2012

    (16.04.2012 kl 06:00)

  • Hovedside

  • Arkiv
  • Multimedia
  • Søk etter artikler
  • Ja, ke syns du?
  • Tilfeldig artikkel

  • Informasjon
  • Tips oss!

    DENNE UKEN:
    Hele denne uken

     SAKMIL i føringen på Walkathon
     Ingen spiring ennå
     Lørdagsjazz med Orstad Storband
     Sammenlagtseier uten å vinne
     Rykter & Rauaraddel

    Uke 15, 2012:
    Hele denne uken

     En ny æra for Påskebrødet
     Suksess for OGMS i Thailand
     Suveren støttepåske
     Bussen fremdeles i Lyngdal
     Rolig påskequiz
     Rykter & Rauaraddel

    Uke 14, 2012:
    Hele denne uken

     Navnestrid om ny klubb
     Ny påske for påskebrødet
     Månedspremien glapp med minste margin
     Påske for OGMS
     Rykter & Rauaraddel