SAKMILs hovedsideSAKMIL-nyheteneInformasjon og historikkSAKMILs beryktede ordlisteThe SAKMIL GalleryGjestebokSkriv til SAKMIL! Navigasjonsmeny
Topp
Uke 16, 2012 Nyheter
 RT

SAKMIL-nyhetene kom med sin siste utgave mandag 28. oktober 2013. Denne siden vil ikke lenger bli oppdatert.
Takk til alle lesere som har bidratt til å holde hjulene i gang de siste 17 årene!

SAKMIL i føringen på Walkathon

STAVANGER: Det blir rikelig anledning til å støtte en god sak kun ved hjelp av sine egne føtter til helgen. I Stavanger arrangeres nemlig årets Ecco Walkathon, der skoprodusenten Ecco donerer bort 10 kroner for hver gåtte kilometer. Det gode formålet når Walkathon nå kommer til Stavanger er SOS Barnebyer, og pengene som samles inn skal gå til byggingen av et familiehus i barnebyen Mwanza, Tanzania.

SAKMIL ved Gullfoss
SAKMIL, her i unike omgivelser på Island, støtter opp om Ecco Walkathon i Stavanger på lørdag.

Siden 1999 har over 400 000 deltakere i 7 land gått til sammen over 3.9 millioner km i ulike Ecco Walkathon-arrangementer, og dette har gitt nesten 40 millioner kroner til gode formål, som for det meste omhandler barns oppvekstvilkår, vern av naturen eller sykdomsforebygging. I 2012 arrangeres Walkathon i en rekke byer, og på lørdag kommer det for første gang til Stavanger.

Arrangørene håper på tusenvis av deltakere i den 6 km lange løypa gjennom Stavanger sentrum. Både start og mål er på Domkirkeplassen, og her er det også underholdning for store og små underveis. Den kjente artisten Samsaya byr for eksempel på gratiskonsert etter målgang, og Rune Bjerga er den engasjerte programlederen som skal få opp stemningen blant deltakerne.

Ecco Walkathon
Ecco Walkathon bukter seg 6 km gjennom sentrum i Stavanger, med mange interessante severdigheter underveis.
Foto: Ecco Walkathon

Ute i løypa er det imidlertid trommegalskap det går i. Trommestuntgruppen SAKMIL stiller nemlig opp i kjent stil og drar i gang arrangementet fra Domkirkeplassen. Senere blir det ablegøyer rundt omkring ulike steder i løypa, og det hele avsluttes med trommestunt fra scenen på Domkirkeplassen. SAKMIL stiller selvsagt opp gratis for anledningen og den gode saken.

Ecco Walkathon starter med oppvarming på Domkirkeplassen klokken 10:50, før det blir avmarsj klokken 11:00. Billetter koster kr 50,- for voksne og kr 25,- for barn under 12 år, og kjøpes frem til 20. april på følgende steder:

  • ECCO-butikken i Stavanger
  • Skoringen Stavanger
  • Skoringen Madla Amfi
  • Skagen Fondene

    Eventuelle usolgte billetter selges også på Domkirkeplassen på selve dagen, altså lørdag 21. april. Alle deltakerne får også utlevert et Ecco Walkathon-sett, bestående av en ryggsekk, et armbånd, et eple og en flaske kildevann. SOS Barnebyer mottar altså kr 10,- for hver gåtte kilometer, slik at hver eneste deltaker i teorien genererer 60 kroner til et særdeles godt formål.

    Aktuelle linker

  • Ecco Walkathon Stavanger 2012

    (16.04.2012 kl 06:00)

  • Ingen spiring ennå

    KÅSEN: En uke etter påske er det foreløpig lite å melde fra det unike Påskebrød-eksperimentet. Første påskedag ble Påskebrødet brutt i biter, lagt i potte og så sådd kornblanding i, med tanke på at kornet skal spire utover våren. Parallelt er det også sådd tilsvarende blanding oppi en annen potte med vanlig matjord i.

    Begge pottene har stått lunt og fått rikelig med lys den siste uken, og de har også fått nok vann. Det er imidlertid ikke tegn til spiring i noen av pottene ennå, og det tar nok noe tid før de første grønne vekstene titter opp fra jorden, eller brødet alt etter som.

    Påskebrødet uke 15
    Ingen tegn til spiring ennå i verken påskebrødpotten (venstre) eller kontrollpotten med vanlig jord.

    Det lukter fortsatt litt av brødrestene i den blå potten, og lukten er mistenkelig lik Plenkrutt. Dømt ut fra lukten alene burde derfor innholdet i denne potten være svært næringsrik, men så enkel er kanskje ikke teorien. Uansett blir det interessant å se når og om det vokser frem noe i pottene, og om dette skjer på forskjellig måte. SAKMIL-nyhetene følger selvsagt det viktige eksperimentet videre utover våren.

    (16.04.2012 kl 06:00)

    Lørdagsjazz med Orstad Storband

    SANDNES: Den populære og tradisjonsrike lørdagsjazzen på Hotell Residence på Sandnes er et mer eller mindre fast innslag for mange. Her er det gode muligheter for å ta seg en pust i bakken på en ellers travel lørdag, mens man lytter til og ser på dyktige musikere som utfolder seg fra scenen.

    Orstad Storband på Residence
    Orstad Storband spiller på Residence lørdag ettermiddag. Her er storbandet i aksjon samme sted ved en tidligere anledning.

    På lørdag er det Orstad Storband sin tur til å underholde på Residence. Storbandet kan by på et variert repertoar med kjente storbandklassikere, sammen med vokalistene Inger Cecilie og Dørgi, fra egne rekker. I tillegg står det en del latininspirert musikk på menyen, samt musikk komponert av Didrik Ingvaldsen.

    I tillegg til musikken byr Residence selvsagt også på forfriskninger og enkel servering. Lørdagsjazzen starter klokken 14:00.

    (16.04.2012 kl 06:00)

    Sammenlagtseier uten å vinne

    SANDNES: Onsdag kveld var det tid for enda en omgang i den populære Megler-quizen på Sandnes. Ti lag stilte opplagte og velforberedte til start, selv om ikke alle lagene var fulltallige i den første quizen etter påske.

    Jevnt ble det også, og forskjellen i poeng mellom første og tiende plass var ikke den helt store i noen av de to omgangene. Likevel var det kjente lagnavn som figurerte på toppen av resultatlistene.

    Halvsøstrene var kveldens beste lag totalt sett, i det de samlet flest poeng av samtlige. Dette gjorde de på tross av at det ikke ble noen rundeseiere, men bare to andreplasser. Riktignok var laget på delt førsteplass sammen med Labbetøs i andre omgang, men feilet da slaget om barrunden måtte avgjøres med musikk. I første omgang var det Naked Men Singing som stakk av med rundeseieren.

    Onsdagens runder førte også til endringer i sammendraget for april måned. Labbetøs går nå inn i lederrollen, mens det er tett om plassene bak. Realistisk sett kan både Naked Men Singing, Halvsøstrene og Fasiten klare å dra i land en månedsseier med gode resultater de to neste ukene.

    Megler-quizen, april måned:
    Labbetøs, 71
    Naked Men Singing, 70
    Halvsøstrene, 69
    Fasiten, 67
    Sandnes Ølklubb, 56.5
    Hjørnet, 50
    Eyepatches & Racoonhats, 49.5
    Dream Team, 43.5

    SAKMIL-nyhetenes tall er ikke verifiserte mot de offisielle, og kun de lagene som har deltatt begge ganger i april er med. Megler-quizen fortsetter videre som vanlig på onsdag fra klokken 20:30.

    (16.04.2012 kl 06:00)

    Rykter & Rauaraddel

  • Belte-Ivar, alias MacIdar, alias Biff Andersen har forlatt sitt varme og omflakkende rede i Karibien og har nå begynt å kjøre isbil på Jæren. Dette melder vanligvis sikre kilder til SAKMIL-nyhetene. Oppholdet her i distriktet skal imidlertid være temporært.

  • Orstad Storband avholdt årsmøte onsdag kveld, og til møteleder Kjell sin store skuffelse tok møtet nærmere 10 minutter i stedet for de 5 han hadde håpet å bruke. Etter øvelsen og årsmøtet ble for øvrig terrassesesongen til den assosiserte sykkelklubben OSskar innledet.

  • Den nye ølklubben IRMS (eller MJMS som noen mener den heter) har sitt første ordinære møte på lørdag. På grunn av storbandjazzen tidligere på dagen er møtestart forskjøvet til klokken 18:00, men Terje vil som planlagt stå for kveldens ølutvalg og presentasjonen av dette. Møtet foregår på Melkebaren på Sandnes.

    (16.04.2012 kl 06:00)

  • Hovedside

  • Arkiv
  • Multimedia
  • Søk etter artikler
  • Ja, ke syns du?
  • Tilfeldig artikkel

  • Informasjon
  • Tips oss!

    DENNE UKEN:
    Hele denne uken

     SAKMIL i føringen på Walkathon
     Ingen spiring ennå
     Lørdagsjazz med Orstad Storband
     Sammenlagtseier uten å vinne
     Rykter & Rauaraddel

    Uke 15, 2012:
    Hele denne uken

     En ny æra for Påskebrødet
     Suksess for OGMS i Thailand
     Suveren støttepåske
     Bussen fremdeles i Lyngdal
     Rolig påskequiz
     Rykter & Rauaraddel

    Uke 14, 2012:
    Hele denne uken

     Navnestrid om ny klubb
     Ny påske for påskebrødet
     Månedspremien glapp med minste margin
     Påske for OGMS
     Rykter & Rauaraddel